Inlägg

Inlägg som pr33d har skrivit i forumet
Av pr33d

Tack för svaren! Jag är medveten om begränsningarna i spdif kontra tex hdmi men jag vet att det går överföra dd och dts (ej hd varianterna). Verkar som att jag får ha två kablar kopplat till onkyon helt enkelt. Hade bara varit fint att kunna helt inaktivera det integrerade kortet på mobot.

Man kan juh tycka iochmed att spdif är digitalt borde det gå skicka en kodad ljudström (som uppenbarligen fungerar med andra enheter) och att detta inte ska begränsas av interfacet utan isf av en drivrutin. Nåväl, tack ännu en gång

Av pr33d

Köpte ett par beyerdynamic DT770 80ohm. Ljudmässigt är det som alltid svårt att beskriva. Tyckte basen var rätt nice oompf i och betydligt mer tryck än i mina gamla sennheiser hd497. Hela mina öron rymms i kåporna och dom är sköna att ha på sig. Även bågen är bra vadderad, men genererar ett högre tryck (dom dom är tyngre och större än mina tidigare lurar) som gör att jag efter några timmar kan bli lite öm, men detta löses genom att vrida bågen lite fram och tillbaka. Antagligen bara en liten vanesak. Tänk på att 80ohm kan vara i högsta laget för att få riktigt bra volym i tex bärbara enheter som telefon/ipod som brukar vara gjorda för ca 30-40 ohm.

Av pr33d

Roland Quad-capture SPDIF passthrough

Hej, som rubriken lyder har jag lite problem med att överföra surround-ljud till min onkyoförstärkare via mitt nyinköpta Roland Quad-capture. Jag har kopplat kortet till onkyon med en digital RCA. Om jag kopplar datorn till onkyon med optisk spdif kan jag skicka kodad ljudström som onkyon då tar emot och kodar av som antingen dts eller dd. Jag mailade då roland med problemet och fick svaret

Citat:

The QUAD-CAPTURE can send and receive two channels of S/PDIF audio on input and output 3 and 4; however, the unit is not designed, and is unable to, send or receive encoded multi-channel digital audio signals (i.e. surround sound).

Nu behöver jag er hjälp. Tror ni detta är mjukvarubegränsat och går komma förbi med tex en annan drivrutin? Jag kör i dagslägets rolands medföljande drivrutin (ASIO vad jag förstår). Har läst att det finns en annan drivrutin ASIO4ALL. Är det slöseri med min tid att försöka få detta att fungera?

Egentligen vill jag bara slippa ha två kablar, men ljudkortet står bättre till än datorn och kabeldragningen skulle underlättas en del.

Av pr33d

Jag har kört opera i väldigt många år. Tycker den fungerar bra, lite småproblem ibland, men mouse gestures väger upp allt. Jag vet att det finns plugins till chrome och ff men jag tycker aldrig dom blir lika bra integrerade som operas mouse gestures. Så därför opera

1. Mouse gestures
2. Snyggt och flyter bra
3. Gammal vana

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Varför inte bara köra en dator med två grafikkort?

Visste inte att man kunde det. Har aldrig kört det, utan bara läst om sli, och crossfire.

Trodde det blev en konflikt om man ville använda två samtidigt. (utan ovan nämnda tekniker)

Men man kan alltså ta två billiga grafikkort, och manuellt styra upplösningar, bakgrundsbilder mm på 4 skrivbord?

Av pr33d

Menysystem 4x42 tum

Hej!

Bakgrund: Jag har fått förfrågan att bygga ett menysystem till en en bekant. (mat-meny)

Just nu sitter ljuslådor som ska bort. Storlek på dessa är ca 50 höga, och totalt ca 4 meter bred. (har ca 50cm extra att tillgå på bredden, och även finns utrymme uppåt)

Jag har tittat på lite olika lösningar men skulle gärna vilja ha lite input vad som är lämpligt med tanke på pris, driftsäkerhet, administration (motivbyte)

Motiv kommer inte bytas dagligen, men veckans erbjudande kommer bytas, samt prisjusteringar då och då.

Just nu är jag inne på att använda 4st 42tums lcd (ca 1m breda styck) tv apparater. Alla monterade med väggstativ X.

Vilken typ av tv lämpar sig bäst för ändamålet? Öppet från 10-24 varje dag, så dom bör tåla samma motiv. Gärna även ganska smala "kanter" runt bildyta, för att minimera dödyta mellan skärmarna.

Nu till bildproblemet. Dom lösningar jag har kommit fram till

USB-stickor:
helt enkelt köpa tv-apparater som har stöd för bildspel/(video) via usb. Nackdelen är att varje gång man ska in med ett nytt motiv (växla mellan befintliga går via fjärrkontroll) måste man ut med stickan och in med den i en dator.

Flerskärmslösningar via dator:
enkelt att administrera, men vilket grafikkort stödjer 4 skärmar i 1080 alt 720? Har läst om ati SIX (eyefinity) som har 6st, minidisplayport, men finns detta kort tillgängligt i handeln? Sen vad jag förstår behöver jag även en (aktiv? dyr?) adapter från displayport till tex. hdmi. Plus dator med allt vad det medför till driftsäkerhetsfrågan mm.

TV- med nätverksstöd. Vilka lösningar finns här? Det hade varit smidigt att bara dra 4 nätverkskablar till en switch/router och administerar från valfri dator.

Vad finns det för andra alternativ?

Budget är väl (så billigt som möjligt, med så bra kvalité/driftsäkerhet) Men ej över 80-90k

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrikno
Japp, precis så kan du göra. Och du kan också få bättre ljudkvalitet än med SPDIF.

åh, nice. tack för svaret.

Gäller det alla 5450? och eller finns det på någon serie som presterar lite bättre, men ändå är passivt kylt och stöd för just ljud också?

Av pr33d

kan någon vänlig själ svara på min enkla fråga.

Om jag har ett sånt här kort, kan jag föra över mitt ljud + bild till min onkyo 606 via en hdmikabel från grafikkortet? Onkyon ska koda av, så dom fina lamporna lyser

Just nu har jag en dvi + optisk spdif, och det skulle vara fint att slippa en kabel.

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weyzer
Första steget är ju såklart att förbättra processorn till en quadcore, som jag tror är din dators största flaskhals.

Om du kör vista 64bit så kan ju också RAM var användbart, kanske 6GB? du kan ju själv kolla hur mycket RAM som används när du känner att datorn blir "trög".

Ett nytt grafikkort kanske också skulle sitta på plats, speciellt om du har nya photoshop CS4 (som använder grafikkortet mer).

Jag kommer dock inte på några bra exempel just nu.. förhoppningsvis gör någon annan det

Kör vista 64 faktiskt, och 8gb minne är väl mer eller mindre säkert att jag ska uppgradera eftersom titt som tätt så använder jag allt minne. Men då är frågan vilken quadcore som lämpar sig bäst för mig? Har amd något att komma med? Eller isf vilken modell av intels quad är mest prisvärd?

Av pr33d

grafisk formgivning/film ca 6000kr

Hej, jag har en okej dator i dagsläget men tycker den är lite för lite att köra med när jag sitter och jobbar med många program igång samtidigt, illustrator, photoshop, indesign mm.

Dagens setup
intel core2 duo e6550
4gb minne
samsung spinpoint 500gb
gf 8600gt passivt
mobo, asus p5b
corsair hx520w ? .... bra och tyst iaf
antec sonata 2 ljuddämpad.

I dagsläget har jag endast chassifläkten bak 120mm på typ 6-7v och nätagget som kyler hela systemet. Det sitter en ninja på cpun som kyls av dessa två som båda suger ut luft. Dvs min dator är riktigt tyst i dagsläget och det är gärna något jag vill behålla.

Vad ska jag lägga prio på att uppgradera om jag mest jobbar med grafik, och ser högupplöst (720p oftast) film på min projektor direkt från datorn.

Quad core och 8gb minne verkar som ett rimligt steg. Snabbare systemdisk? Raid? Uppgradera grafikkortet då fler och fler program tar hjälp av grafikkortet.

Kan någon guida mig till ett system som blir lite rappare, ni får byta ut de komponenter ni tycker falerar i dagsläget. Men tänk, svalt, tyst, snabbt .

Jag håller mig gärna under 6k men kan nog lägga till lite till om det krisar.

Av pr33d

Bor i en liten by som heter blåsmark ungefär 2 mil utanför piteå. Där har vi sedan några år tillbaka fiber nergrävt. Är även så i många små byar/samhällen runt piteå, svensbyn, nybyn, sjulnäs osv. Detta finansierades med eget arbete, något bidrag från eu tror jag. Så inte klagar ajg. Det som gjorde det lätt att gräva ner där jag bor är att det inte är fullt med kablar och hus överallt

Ang nyheten: alltid bra, fiber till alla

Av pr33d

köpte en burk mest för att hålla på med grafik osv så jag köpte 4gb minne och en duo 6550, sen köpte jag ett 8600gt eftersom det var det enda med dual dvi, och passiv kylning de hade i butiken just då (förutom megadyra grejjer)

Jag kör vista x64, mest för att det är fräsht och för att det klarar av att hantera minne över 3.5gb (typ). Sen märkte jag att det även fanns xp64, vilket hade varit mysigt men nu är jag redan installerad och klar och orkar inte formatera om osv.

Hade tänkt spela crysis (men även en del andra spel jag har liggandes typ hl2 splinter cell da osv) Är det värt att kanske gå ner till xp och då skippa dx10 för att kunna köra spelet så det flyter bättre? (vill gärna köra 1680x1050) för det är skärmens nativa upplösning.)

Vad blir finare, att köra vista (dx10) med lägre inställningar eller få ut lite mer fart ur xp då utan dx10. (inte bara i crysis utan kanske även framtida dx10 lir)

Jag bryr mig inte så mycket om skillnaden mellan operativsystemen eftersom båda fungerar ypperligt för tillfället.

Av pr33d

Diverse utskriftsfrågor cs3

Hej, Jag har jobbat ett tag på en liten nystartad reklambyrå och vi håller mest på med dekaler och storformat men ibland händer det att kunder vill ha visitkort eller dylikt och då har vi en canon irc3200 (tror jag den heter) vid sidan om, bara för såna saker. Grejjen är den att eftersom vi ofta bara gör kanske 200-1000 visitkort så skär vi ut dom själva med vår papperklipp.

Nu till frågan, det vi gör är att vi tar visitkortet, kopierar upp det i illustrator max antal det rymms på ett sra3 (typ a3) och manuellt lägger till lite cropmarks . Finns det inget enklare sätt att göra detta i illustrator via någon utskriftshanterare eller plugin? Jag vet att man kan lägga till crop marks i utskriftshanteraren men då blir det endast i ytterkanterna på pappret eftersom ai inte vet att det egentligen är typ 21 objekt som ska ha crop marks och inte ett enda stort.

Det jag är ute efter är att man kan skriva ut flera kopior av samma visikort, på samma dokument, och då även gärna med cropmarks. Jag hoppas någon vänlig själ kan hjälpa mig för det skulle spara en del tid då och då.

Jag har även en liten sidofråga angående variabeldata. Låt säga vi skriver ut presentkort, och vill att dom ska numreras från 1-50. Föruom den uppenbara vägen att göra 50 kopior och manuellt skriva in 1-50, finns det någon väg genom adobes program att göra så att den numrerar kopiorna allt eftersom den skriver ut, och då gärna även i ett specifikt textfält och inte bara "sida1, sida2, sida3 osv"

tack på förhand

//asp

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
Det är inte bara creatives fel att drivrutinerna är så här försenade.
Det är så otroligt långt tid creative har haft på sig och förrens nu har dem knappt släppt något vettigt drivrutin, MEN eftersom Microsoft (Jävla ...) bestämde sig för att ta bort Directx Sound Acceleration ur Vista tog dem därmed bort ALL hårdvarasupport från alla sorters Ljudkort, tack vare det fick man använda sig av en beta mjukvaro program vid namnet Creative ALchemy Project för att kunna få vettigt ljudkvalite på datorn, i alla fall fick jag göra det.
Tycker verkligen det är löjligt av microsoft att dem ändrar en hel koncept och därmed förstör för många utvecklare och tillverkare.
Så än en gång, tack till Microsoft för att dem förstörde med Vista, även om jag sitter på det för att förr eller senare måste jag uppgradera och jag vill helst ta itu med alla program för närvarande än då.

Edit: Vad i Helvete ?! ?! ?! ?! ?!
Var är X-Fi Drivrutinen ? =/ För guds skull säg inte att dem inte släppte drivrutiner till X-Fi serien ..............................

Jösses.

Vad för problem hade du med ljudet? Jag installerade Vista för några dagar sen med samma ljudkort (audigy2 value) och ett par sennheiserlurar som låtit helt okej tidigare. Nu äre det sprak, låter osm att det är ett par lurar från rusta. Testat drivisar, codecs för mp3 osv, olika spelare, olika eq. Ska testa det du skrev och se om det är något för mig. Inte så inne på dom här grejejrna med hårdvaruacceleration osv

edit: bara för xfi... kiss i en liten låda även om det säkert inte hade hjälpt

Av pr33d

Multimedia/Lite Spel/Hyfsat Tyst 8000kr

ugh! Har varit i utomlandia i 3 månader och har innan dess haft dåligt om tid så mina kunskaper om komponenter osv har blivit aningen förlegade. Jag hade iaf tänkt byta upp min burk, mest bara för att det är skoj och jag har en del pengar till övers.

Det jag gör vid datorn är för det mesta mycket Film, Musik, och ytterst lite spel. Jag håller även på med en del bildredigering som kräver mycket minne. Här är kraven

Minne: minst 2gb, gärna 4gb (såg att det var billigt, men vad är skillnaden mellan 667mhz och 800mhz -minnena? Jag hade en gång minnen som var "snabbare" än min fsbx2 för att kunna klocka men använde det aldrig. Är det samma sak med 800mhzminnena?)

Hdd: 300gb+, sata ofc

Mobo: Här är jag vilse som ett gäng indianer i sälen. Behöver inte något som överklockar bra eller så eftersom jag inte håller på med sånt. Passiv kylning på syd/nord är nästan ett måste. Jag har ett soundblaster audigy 2 pci, men går det kanske itne nu när man fasar ut pci? Behöver inget flashigt som blåa tänder eller wifi eller så.

Prolle: Intel core 2 duo är det som gäller. Kan kanske lägga någon hundring extra för att slippa vänta på bildfilter och upppackning av filer osv. Vill även att min dator ska kunna spela upp 1080p utan problem med lagg.

Grafikkort: 8600gt verkar prisvärt och det går även få passivt. Behöver nog inte mer, men klarar jag mig med mindre? Spelar splinter cell DA, hl2, och vill väl testa något nytt dx10 när det kommer. KOOL KRAFIK är skoj men inte megamåste. Passigt är ett stort plus som sagt.

Låda: lutar mot ett antec p182 men eftersom alla lager verkar brunnit ner så kanske jag får nöja mig med något annat. Till detta behöver jag även då ett nätagg som gärna får vara tyst och itne behöver kräm för att driva varken sli eller mer än 2 diskar tops. Finns det något billigt bra chassie som är tyst och gediget? Har sonata2 nu men ska nog sälja iväg det.

optiska enheter osv: ingen floppy, dvdbrännare obts SATA är ett krav. IDE-kablar dör i mina drömmar varje natt.

Något jag glömt? Är trötter och får väl isf lägga till imorgon.

Jag har en skärm, men vill nog helst sälja bort den med datorn men har nog inte råd med en vettigt tft just nu så det får vänta.

Sen till fråga nummer två:

Ska då sälja bort min amd 64 3500+ , 1024gb ddrminne, 320gb ide-disk seagate hyfsat ny, antec sonata 2, ljuddämpad med acoustipack, dvdbrännare, ett asus n7e (?) mobo samt ett x1600 (pro) med avivo-tjoller.

Hur mycket kan man kräma ut ur denna best på blocket tror ni? Kan även sälja bort mus tgb och skärm, keytronic ergoforce, mx500, och hyundai q910 samt en func surface (om man ska lura gamers dårå)

Hela rasket ska givetvis vara så billigt som möjligt och jag ska försöka landa på under 8k men kan kanske ta till +- en tusenlapp

Tacksam för eventuella svar

//asp

Av pr33d

jag får ca 30-60 samtal om dagen från folk osm behöver hjälp. Sen att jag jobbar som teknisk support är juh en annan grej Agerar även helpdesk åt halva släkten, skoj, men ibland jobbigt.

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av videfix
Fel, fel, fel.
http://www.abit.com.tw/page/no/download/download_utility_deta...
Flashmenu på denna sida funkar. Flashade nyss mitt eget kt7a med det.

sedär... programvaran som jag tankade fungerade då ej till mitt moderkort. märkte nu när jag tittade på kvittot att det var ett kt7 jag hade. Jag har hursomhelst löst problemet nu. Skapade en bootbar cd med nero och en isofil som heter drdos.img. då lyckdes jag få över bios och fick upp mina härliga 200gb i bios. Tack för hjälpen iaf.

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pitr-
Det finns ingen windowsbaserad flashprogramvara som fungerar på gamla KT7A-korten. Det blir nog till att pallra dig ner till närmaste datorbutik och köpa dig ett 10-pack disketter så du får en frisk och fungerande som du sedan kan göra bootbar via formateringsdialogen i under windows xp, sen är det bara att kopiera över awdflash samt bios-binären och sedan boota upp och flashifiera ifrån denna.

hittade ett gäng disketter här hemma. Har testat flera men det verkar inte vilja fungera. Har även testat sätta disketten i "låst" läge. Verkar inte värre än att enheten är trasig då eller? Har gjort precis osm du sa.

är det krångligt att skapa en bootbar cd med de filerna på? har inte hittat någon vettig info på nätet än iaf

Av pr33d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pitr-
Stöd för hårddiskar större än 137GB (LBA48) på KT7A-moderkorten kom först i och med bios version 7N, daterad 2002-01-31, vilket är den näst nyaste bios-versionen så du har mest troligen en äldre bios på ditt moderkort om du aldrig har uppdaterat tidigare.

PS, bios-version ser du i textraden längst nere på skärmen vid boot.

Det var jag även ganska medveten om. Det jag är inte verkar klara av är att flasha bios. Undrade om det finns någon sorts windowsbaserad flash då jag bara får 1/0 error med disketten

Av pr33d

oj. blev lasersugen på en sån där gobit nu. synd bara att jag köpte k800i för typ en månad sen. Iofs är k800i inte en dålig telefon. tvärtom, men tyckte den verkade riktigt fin den där. Är det en smartphone eller?