Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

Annonsen är avslutad

Av HULTAS
Skrivet av HULTAS:

Har packat tangentbordet nu och är redo att skicka. Högst bud imorgon den 16:e april kl 20:00 vinner. Just nu leder Lunkan90 med 1100 kr.

Äh, jag ångrar mig och orkar inte vänta för att kräma ut några extra kronor. Lunkan90 den är din. Kolla PM.

Av HULTAS

Har packat tangentbordet nu och är redo att skicka. Högst bud imorgon den 16:e april kl 20:00 vinner. Just nu leder Lunkan90 med 1100 kr.

Av HULTAS

Jag som försöker gå ned i vikt

Av HULTAS

Logitech G915 TKL Tactile

Säljer mitt tangentbord inköpt sent maj 2023 i befintligt fint skick.
Funkar som det ska och jag slänger även med några reserv-keycaps jag fått av Logitech.

Skickar helst, köparen står för frakten. 1000 kr eller högstbjudande.

https://www.inet.se/produkt/6601228/logitech-g915-tkl-tactile

Läs hela annonsen här

Av HULTAS

Alla svar på ämnet av Dreamhack osar girighet och att man totalt pissar på vad man är sprungen ur. Vi som njöt av Dreamhack som det LAN det var med tusentals likasinnade själar är totalt utdaterade enligt nuvarande ledning. Nuförtiden handlar allt om att maximera intäkterna via utställningar och annat. LANet fungerar bara som en sidoverksamhet och en charad för att sätta rätt "vibe" för eventet.

För de som bara är där för mässan kommer det säkert inte bli sämre i Stockholm. För oss andra (som inte är önskade längre) som minns Dreamhack som ett LAN av likasinnade spelentusiaster är tiden kommen att hitta något annat och bojkotta Dreamhack för gott. Det vore inte mer än rätt om de tvingas ställa in DH Summer 2024 till följd av bojkott.

Fuck Dreamhack! Länge leve genuin LAN och spelglädje!

Av HULTAS
Skrivet av anon132576:

Är ju bara att titta innantill i bilden du själv länkade så ser man att man får lite mer än så för pengarna.

Sen om man tycker det är värt det eller inte är ju såklart upp till en själv, men man kan ju åtminstone vara korrekt i hur man representerar situationen tycker jag. Visst är den dyraste versionen en hel del pengar, men WoW-gruppen inom Blizzard sägs bestå av runt 300 personer så det är klart att det kostar på att hålla en sådan maskin gående. Särskilt som Blizz HQ ligger i kalifornien, som är en dyr delstat att bo och verka i.
...

Haha men sluta bara Lenny. Nog för att en produkts värde är subjektiv, men du får det att låta som att det är synd om det gigantiska företaget Activision Blizzard och dess pengar de gör i vinst.

Av HULTAS

Wow vilken besvikelse! Här hade de chansen att verkligen styra tillbaks skutan i rätt riktning med annonsering av Classic+ och en episk trailer för Retail på ungefär samma Azeroth-tema.

Istället ger man Metzen uppdraget att sitta och klura ut hur han ska sy ihop det nuvarande narrativet och beskedet vi får är att det kommer ta 4-5 år? Samtidigt som man förmodligen lär smyga in en ny modell där tiden mellan expansioner kortas ned. Får vi fortfarande betala samma pris för detta så ökar Blizzard sin intjäning eftersom de slipper göra X.3 patcher.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och unsubscriba på en sista gång för alla. Detta går inte att acceptera längre.

Av HULTAS
Skrivet av Pepsin:

Med tanke på att 4090 får under 60 FPS i 1080p High i Cities Skylines 2 är det väl snart dags att släppa lite kraftfullare kort. Även Alan Wake 2 ser ut att i princip kräva 4080-4090 för acceptabel prestanda.

Spelen fortsätter att utvecklas och kräva kraftfullare kort även om dessa inte görs tillgängliga till konsumenter till rimliga priser.

Tror snarare problemet ligger hos de företag som tillverkar spelen. De tillåts göra uruselt optimerade spel utan att bli tillräckligt bestraffade av oss konsumenter.

Det fanns spel för 5-10 år sedan som ser bättre ut än spel som släpps idag. I de äldre spelen har du dessutom mer än dubbla FPSen.

Av HULTAS
Skrivet av galenmyra:

Vem under 80 handlar elektronik i varuhus nu för tiden? Är ju inte som att man behöver provsitta ett moderkort. Och google kan ju mer än vilken försäljare som helst.

Finns väl mängder av elektroniska varor såsom hörlurar, bildskärmar, tangentbord, m.m som är trevligt att kunna pröva innan man lägger en beställning?

Jag har inte handlat jättemycket på MediaMarkt men det är uppskattat att ha en fysisk butik där man faktiskt kan klämma och känna på produkterna. Förr i tiden letade jag alltid billigast möjliga butik via Prisjakt men numera är jag villig att betala lite extra om jag fått bra service i butik.

Av HULTAS
Skrivet av flashen:

Jag är officiellt grafikkortstrött

Du är inte ensam. Har du hunnit kolla med försäkringskassan om vi har någon möjlighet till sjukskrivning?

Av HULTAS

Fan nu fick jag nog alltså. Nvidia kan dra åt helvete. Jag har inget emot att betala för kalaset om det är ett gediget och välvilligt sådant, men då vill jag inte heller att gästen (Nvidia) ska urinera mig i ansiktet. Jensen och hans vänners fulspel gör mig skogstokig. Nä, nu går jag och lägger mig innan det kokar över här borta. Får hoppas på AMD eller att Intel har kommit upp på banan om 5 år...

Av HULTAS

Dessa priser suger verkligen glädjen ur att bygga datorer och att kunna njuta av resultatet utan att känna sig skinnad. Det som gör mig mest uppgiven och rent utsagt ledsen är att se hur många entusiast-kompisar här inne som känner samma sak.

Jag förstår att priserna, justerat för inflation och dylikt, aldrig kommer att komma ned på nivåer innan corona, men detta är bara för mycket. Det är nog ingen slump att EVGA fått nog av Nvidias sätt att driva sin verksamhet...

Av HULTAS
Skrivet av Erik_T:

Mycket vanligt att det är så, ja.
Coil whine kan också variera beroende på exakt vilken kombination av hårdvara som finns i datorn.
En annan GPU kanske skulle orsaka mindre coil whine vid samma belastning. Eller kanske mer. Nästan omöjligt att förutsäga.

Ok! Får väl börja spela med hörlurar så är det inte ett lika stort problem

Av HULTAS
Skrivet av Swedishchef_90:

Hur gammal är psu?

5 år och 6 månader.

Av HULTAS
Skrivet av Robin1992:

Låter som coil whine, kan vara irriterande men inget du får ut på garantin för.

Är det vanligt att det uppstår vid en viss högre belastning snarare än att det är så konstant?

Av HULTAS
Skrivet av Swedishchef_90:

Ditt nätaggregat är semi passiv, fläkten börjar låta vid % last. Inget att oroa sig för. Köp större psu om du stör dig på det

Är du säker på att det är fläkten? Detta låter mer elektroniskt än ett vanligt fläktljud.

Av HULTAS

Nätaggregatet "surrar" vid belastning efter uppgradering av CPU och GPU

Hej! Jag har uppgraderat min dator vilket har lett till att systemet gått från att dra 350W ifrån vägguttaget vid full belastning till att nu dra kring 550W. Mitt nätagg är ett Corsair RM750x (750W)

Vid låg belastning (0-350 W) så låter inte nätagget någonting (precis så som det har varit sedan 2017), men när jag nu drar igång ett tungt spel och effekten kommer på 500+ så börjar det låta som ett elektroniskt surr från nätagget. Surret försvinner om jag stänger ned spelet.

Jag har sökt lite på nätet om detta och sett att vissa upplever att sina nätagg surrar hela tiden, men har någon av er sett eller varit med om att nätagget surrar vid en viss hög belastning? Är det farligt? Kan man få detta utbytt på garantin tro?

Tack på förhand!
MVH Marcus

Av HULTAS

Annonsen är avslutad

Av HULTAS

Tack för visat intresse. Försäljningen gick bra så jag stänger härmed annonsen.