Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av Omega5509:

underbart. längtar till 38"+ uw qd-/oled kommer. Nyligen blivit med oled tv. Tittar på den kanske 2h i veckan. varje gång blir jag förvånad över kvaliteten jämfört med min äldre ips variant!

Har kört med 48" OLED som monitor nu i ca 2 år, och för en tid sedan så började vi få möjlighet att jobba på kontoret igen. Första dagen där så trodde jag helt ärligt att min skärm va trasig. Insåg sedan att det bara var så IPS-paneler fungerade och att jag hade blivit bortskämd med OLED.

Av Ness
Skrivet av tsint:

Finns det någon operatör i Sverige som erbjuder samma tjänst men med app direkt i TVn istället?

Tele2 har ju Tele2 Play som är en app till Android, iOS, Android TV & Apple TV.
Där kan man se linjära tv-kanaler med EPG och starta om vissa program.

https://www.tele2play.se/

Av Ness
Skrivet av Ninjaflipp:

Ocarina of Time på en tjock-tv hemma hos en klasskompis när jag var 6 år gammal minns specifikt att jag var fruktansvärt imponerad över att man kunde pausa och spara spelet när ens karaktär befann sig i LUFTEN! Smått oklart nu så här i efterhand.

Måste ha varit 1998/1999 eller något sånt.

Annars är liknande tillfällen World of Warcraft när jag började spela det som 14-åring. Questa på Teldrassil, darkshore och ashenvale som night elf. Mmmmm.

Sen har vi ju också Breath of the Wild som kom ut 2017. Enda spelet i vuxen ålder som fått mig att känna mig som ett litet barn igen, med samma känsla av förundran som jag fick när jag spelade Ocarina of Time.

Känner igen mig. Både OoT samt Super Mario 64 var riktiga wow-upplevelser på sin tid.
Sedan precis som du säger med World of Warcraft, fast för mig var det att springa runt och questa i Elwynn Forest under open beta som 16-åring. Sedan de galet stora striderna kring Southshore och Tarren Mill i samband med att honor-systemet lanserades. Riktigt mäktiga upplevelser.

Av Ness
Skrivet av 50Spaenn:

Jag kan ändå tycka att Overwatch har en bra mycket bättre modell för sina lootlådor jämfört med andra spel, t.ex. CS:GO.
Får du en duplicate så får du trots allt en liten ersättning för att du redan har den. Du behöver inte betala något för att öppna lådan och du kan även skaffa så många lådor du vill ha genom att spela spelet.
De skins som du saknar kan du köpa för valutan som du får när du öppnar upp ett skin som du redan har.

Starta nu CS:GO, kasta iväg 2€ för att ens öppna en låda och se när du får ett blått skin som varken ser trevligt ut eller ens är vatten värt.
NU kan du däremot få gråta

Håller med till 100%
Om det är något spel där lootlådor inte är ett problem så är det Overwatch.
De fullkomligt regnar lootlådor och den mängden valuta som man får direkt från lådorna gör att man utan problem kan köpa de skins man tycker bäst om. Jag har i princip alla skins jag vill ha + nog med valuta för ~40-50 legendary skins till. Då spelar jag inte ens speciellt mycket.

Men jag skulle jag uppskatta om Overwatch (och andra spel), fokuserade på att ge cosmetics som rewards för prestationer istället för via lootlådor.

Av Ness

När det gäller video så är personligheter och kemi väldigt viktigt. Speciellt när man ska synas i bild.
Jag kollade exempelvis alltid på Fredagspanelen när det var Emil och Jonas som stod framför kameran, men i samband med att Emil försvann så har det knappt blivit att jag tittat något. Tycker helt enkelt inte att kemin finns där på samma sätt längre, tyvärr.

Ett förslag skulle vara att göra videoklipp lite mer som Digital Foundry, som oftast kör voiceover där de samtidigt visar vad de pratar om. (exempelvis olika inställningar i spel och liknande). Jag tror att det skulle kunna bli bra.

Av Ness
Skrivet av Thomas:

Det hade ju varit dumsnålt OM man varit jättesugen på att spela dem i flera år, ja. Men om man haft fullt upp med annat är det ju kanppast dumsnålt att ta emot dem gratis nu.

Beror väl på I guess. Hur bra har de åldrats? Jag har väntat med att spela vissa spel som fått jättebra kritik vid lansering, bara för att upptäcka att de åldrats riktigt illa. Är det ett spel man verkligen vill spela så är det enligt min erfarenhet mycket bättre att slå till på en bra rea närmare inpå lanseringsdatumet för bäst upplevelse.

Sedan så tycker jag alltid det är dumt att stöjda Epic, eftersom de är delvis kinaägda samt kör hårt på anti konsument-metoder. Långsiktigt tror jag att risken är stor att dessa "gratis-spel" kommer göra PC-marknaden splittrad och spelen dyrare.

Av Ness
Skrivet av Trihxeem:

hade det varit steam: yes!
epics butik: nope inte ens om det är gratis.
Blir som netflix och streaming, exklusiva spel i vissa stores, 15 launchers/butiker för att hantera skiten.
Steam funkar, bråka inte med det.

Exakt så, sedan har spelen varit på 75% rea hos Steam otaliga gånger sedan 2015. För priset av en lunch så hade man haft alla tre spel redan för 7 år sedan. Dumsnål är ordet.

Av Ness
Skrivet av wilsontaylor:

Men dom två meningarna betyder inte samma sak... Eller är jag eftermiddagstrött redan såhär dags?

Njaaa inte exakt samma sak.
Det är skillnad på att ha ett riktpris på spelet som är 500:- och det är vad spelet "egentligen" kostar överallt. Sedan finns möjligheten att butikerna/utvecklarna har reor eller andra sätt att tillfälligt sänka priset. Jämfört med att riktpriset överallt är 400:- förutom på Steam där det är 500:-.

Beroende på diverse aspekter så kanske det inte spelar någon roll för dig som konsument. Gog kanske alltid kör 10% rea på spelet i fråga och således alltid har bättre pris än Steam. Men ur en konkurrens-synpunkt så förstår jag att Steam inte vill att utvecklare sätter högre riktpris på Steam jämfört med andra butiker.

Av Ness
Skrivet av Molotov:

Känns som man fallit mellan stolarna, får inget känns som alla andra får
beställde 17 juli förra året

Jag beställde min samma kväll som Valve la upp möjligheten att boka, och jag fick hem den igår.

Av Ness

Det bästa med detta är konkurrensen.
Ser fram emot mer innovation och ännu bättre priser på OLED framgent.

Av Ness
Skrivet av Dreas89:

Nej, najs likgrävning.

Ibland svider sanningen.

Av Ness
Skrivet av Dreas89:

Najs att skamma i en tråd om matkostnader. Slänga in lite anekdoter och eget tyckande... Fräscht värre.

Det är väl bara ren fakta? Man måste inte ta illa upp för allt.

Av Ness
Skrivet av anon334363:

Men lille vän nu får du lugna dig. Läs tråden.

Haha, ojdå, blev det en "lilla vän" nu? Oof.
Jag har läst allt du skrivit, det är ett hopkok av konstiga påståenden som inte går i linje med vad som visas av review:ers.
Så fort du får svar på tal med något som motbevisar dig så byter du plötsligt ämne. (?)

Men jag släpper detta då du verkar ha svårt att hålla en normal diskussion.

Av Ness
Skrivet av wootz91:

Kommer detta vara möjligt? Poe har ju ingen handkontroll support i dagsläget eller?

Det fungerar.
https://www.youtube.com/watch?v=fTkdDs6rJqc

Av Ness
Skrivet av anon334363:

Min poäng är ju att precis allt som Valve utvecklat för Deck mjukvaruväg är på en pinsamt låg nivå, inklusive OS själv, samt att all övrig content är väldigt tveksamt hur det funkar. Inte mycket fungerar bra. Trots Valves efforts med deras Deck-godkända titlar.

Deck är i helhet på en nivå som inte bör tolereras i mitt tycke.

Okej, väldigt konstig "poäng"... Så när du säger att CS:GO fungerar dåligt så menar du egentligen att allt är på en låg nivå? "Inte mycket som fungerar bra". Fast samtidigt fungerar det bra för andra med Steam Deck, som dessutom har videobevis? Alla review:ers hyllar Steam Deck, men ändå är den på något vis "pinsamt dålig"?

Det låter som att du antingen inte visste vad du köpte, trots att du uppenbarligen hängde på låset när det begav sig. Eller så trollar du.

Av Ness
Skrivet av anon334363:

Ja du kommer förmodligen bli lika besviken som jag då.

Tror inte så många köpt en Steam Deck för att spela ett competitive FPS som CS:GO. Även om det fungerar klockrent så har du ju ingen chans mot som spelar med mus och tangentbord, så varför ens göra det?
Sedan finns det ju inget som säger att dessa spel inte kommer fungera klockrent på sikt.

Av Ness
Skrivet av Wh1spY:

Tror inte personen i den där videon någonsin spelat PoE tidigare.
Givet att det antagligen är lättast att spela en build utan många klick. Typ en summoner eller exempelvis cyclone. Men annars ska det nog inte vara några problem.

Såg denna video för ett par dagar sedan.
https://www.youtube.com/watch?v=fTkdDs6rJqc
Enligt personen som spelar så fungerar det riktigt bra, med eventuellt undantag för att plocka upp loot, vilket man kan förstå blir lite tafatt jämfört med mus.

Av Ness
Skrivet av Atomico:

Har förbokat och sitter i "Q2". Väntar med spänning på att få klämma på Gabe gear.

Samma här!
Hoppas kunna köra nästa PoE-league i soffan.

Av Ness
Skrivet av Cerd Moyen:

Edit. Känns inte riktigt att jag tillhör målgruppen. Varför skulle jag betala 7400 kr kronor för att installera 6 st spel som jag redan "klarat" av?

Billigaste varianten kostar väl runt 4000:-?
Sedan finns det ju inget som hindrar dig från att köpa nya spel. När man köper en ny konsol så får man ju sällan med ett helt spelbibliotek och hundratals lanseringstitlar. Så förutsatt att man är intresserad av en handhållen spelmaskin så skulle jag säga att det är väldigt värt det, även om man har 0 steamspel idag.

Av Ness
Skrivet av Jesper.P:

Att de får exklusiva rättigheter behöver inte heller vara negativt per automatik. Spelutvecklaren som släpper något exklusivt på Epic Games Store har ju valt det av en anledning (antagligen för en lägre royalty-kostnad eller för någon annan slags kompensation). Så utvecklaren tjänar nog ofta på det. Konsumenten förlorar antagligen på det i form av högre pris (har inte sett någon statistik på det men antar att exklusiva produkter är dyrare än andra). Så det balanserar kanske ut sig om man ser på det holistiskt utifrån marknaden som helhet.

Ja man har i 100% av fallen valt det för att Epic betalat dem. Och ja precis, det blir antagligen dyrare för konsumenten, men sedan är det ju också låst till Epic vilket är det största problemet oavsett om det i slutändan balanserar ut sig prismässigt. Vilket är min poäng.

Skrivet av Jesper.P:

Känns inte som att du har gjort någon djupare reflektion på att marknaden ska vara öppen. Lite som med kommunism, låter bra i teorin men inte så bra i praktiken. Finns det någon marknad som är helt öppen? Hur skulle det ens funka? Om man kollar på marknader över tid så ser det ut som att de flesta marknader (i tech-världen iaf) är öppna när marknaden är ny. Då finns det många startups som tävlar om att bli störst. Sen konsolideras marknaden och några få bolag växer sig större och konkurrerar antingen ut de andra eller köper upp dem. Sen så blir det till slut något slags monopol/oligopol. Microsoft, Google, Youtube, Amazon och Steam är väl alla företag som man kan säga har varit i eller är i någon form av monopol-ställning (de är väl kanske inte det rent tekniskt men har i alla fall beskyllts för att vara det). Att Epic nu tar sig an marknaden och Steam, oavsett på vilket sätt, blir då till något väldigt positivt för mig.

Några djupare reflektioner?
Vet inte riktigt vad du förväntar dig av en diskussion på Sweclockers? Nä jag har inte doktorerat i problemet ifall det är det du undrar. Vet inte riktigt vart du försöker komma egentligen? Men om du tycker exklusivitet är bra så skulle du alltså vara för att Steam då i stället köpte upp alla spel exklusivt till sin launcher istället. Att alla telefoner va operatörslåsta oavsett hur du köpt dem. Eller är det bara Epic som får ta sig an marknaden med exklusivitet? Tänker man lite utanför boxen så inser man rätt snabbt varför exklusivitet aldrig är lösningen.

Skrivet av Jesper.P:

Det känns felaktigt att jämföra de rent av. Konsolmarknaden har en mycket större inlåsningseffekt p.g.a. hårdvara som kostar en massa pengar. Det kostar inget extra för dig att använda Epic's launcher. Det är ingen fysisk produkt. Spelkostnaden kan möjligtvis bli aningen högre med exklusiva deals (läs ovan).

Finns nog inget bättre att jämföra med tbh. Oavsett så behöver man ju inte vara en raketforskare för att fatta att om ett företag lägger pengar på att få sälja en produkt exklusivt via sin launcher så är det pengar man också vill få tillbaka på något sätt. Hur då? Högre pris kanske? Jamen vad händer då om spelet säljs billigare hos en konkurrent?? Nej juste, det går inte för spelet är exklusivt och det finns 0 konkurrens.

Aja, jag tycker nog jag har förklarat det här rätt tydligt flertalet gånger nu. Jag får känslan av att du helt enkelt bestämt dig för att Epic är bra, så därför måste exklusivitet vara bra. Jag hoppas bara fler inte går i den fällan.
Släpper detta nu.