Inlägg

Inlägg som Skarlath har skrivit i forumet
Av Skarlath

tanken är att köra2st 2tb diskar i raid1 och det som Antzo skriver är det jag syftar på.
om jag t.ex. köper mig en ReadyNAS NV+ RND4000 och den pajar kan jag inte gå o köpa mig en helt annan modell utan måste då fortsätta med en likadan, vad jag har hört bör dom då även ha samma produktionsnummer för att undvika småförändringar i hårdvarn som kan göra att diskarna inte gå att köra i den.

Av Skarlath

om NAS'en går sönder

tjena!

Har ett tag nu funderat på att skaffa mig en NAS och en mediaspelare för att ersätta den rätt sletna och stora HTPC'n som står på tv bänken.

har dock fått höra att om man kör Raid på NAS'en och den går sönder sitter man med två obrukbara diskar. men i denna värld av datorer och tekniska lösningar kan jag inte tro på det, i vilket fal bör det ju finnas en lösning för det?

vänder mig till er för att checka hur det ligger till, har letat runt lite på forumet och vad jag uppfattar det som stämmer inte det han har påstått.
så hur ligger det till, blir diskarna obrukbara om NAS'en går sönder ?

Av Skarlath
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barak
Svenska mässan har en yta på 145 000 m².
Elmias yta är på 34 950 m².
Så hur Swec resonerar när dom säger att svenska mässan knappast sväljer lika många besökare som i elmialokalerna vet jag inte.

Själv föredrar jag Göteborg då det helt enkelt är närmare för min del. =P

Det där e inte fel siffror men du kan ju inte jämföra svenska mässans totalyta med elmias mässyta, Svenska mässan har en mäss och utställningsyta på 41000kmv uppdelat på en på 11 800kvm och flera mindre..svenska mässans näst största hall är hälften så stor som elmias nästa största (4800kvm mot 9600kvm)

Av Skarlath

Det svaret tackar jag för det hjälpte mig ordentligt !

Av Skarlath

hur många bytes är en pixel?

hur många bytes är en pixel på?

hittade en gammal tenta från KTH på google där en uppgift är en uträkning på hur mycket data grafikkortet måste bearbeta vid uppspelning av en 1½h Full-HD film, det blev 810gb. Där har dom räknat en pixel som 3 bytes. hur kommer man fram till det?

om det stämmer, hur fungerar det då vid spelande? är en pixel fortfarande 3 bytes även om jag spelar med en upplösning på 1920*1080 med låga inställningar eller med höga. i min ögon borde ju pixeln inehålla mer data vid högre inställningar,

vad jag är ute efter att ta reda på är hur många bytes en bild är på när man spelar, för att få fram hur mkt data ett grafikkort måste bearbeta per sekund vid spel.

Det här är till mig projektarbete i gymnasiet!

//Magnus

http://www.speech.kth.se/courses/2D1574/extentor/Tenta2_HT03_...

Uppgift 6 är den jag skriver om.

Av Skarlath

löjligt, Daniel Radcliffe (Harry Potter) är ju för fan storbritaniens rikaste tonåring, med en förmögenhet på ca 300milj kr... se över vart pengarna går innan ni börjar gnälla !!

Av Skarlath

Vi har den senaste tiden kopplat allt utanför chassiet, men först när vi testade va det ju såklart i chasiet, fick sen tipset att montera ihop det utanför få en pappkartong

Testat med en minnesmodul i taget har vi också gjort och det har jag skrivit högre upp

Av Skarlath

hmm, jaja, det är mkt märkligt, kan inte tänka mig annat än ett defekt moderkort eller dålig ex av nätagget. vi har verkligen prövat allt nu och får det inte till att fungera. får vänta o höra vad supporten säger

Av Skarlath

Kan även berätta att när vi startar datorn så piper den inte öht, står i moderkortsmanualen att den ska pipa en gång = systom boot succesfully

4 pins atx sitter i

testade nyss med mitt gamla 6600gt men fortfarande ingen bild. så vi kan inte uppdatera biosen,

minnesproblem skulle det kunna vara, men har ingen möjlighet att testa ett par andra =/

kan inte ringa till suporten idag heller, dom har stängt

Tack för hjälpen och fortsätt gärna det uppskattas.

Av Skarlath

graffekortet har verkligen inget uttag för pci-e strömkontakt. tyckte också det va märkligt, men som sagt så fungerar det ju i min dator utan extra ström.
Är det mkt möjligt att det ligger nån konstig inställning i bios men vi har testat reseta bios utan resultat. blir ju även svårt att kolla biosen eftersom vi inte får någon bild

men 500w ska ju räcka att driva det dära med, jag kör liknande setup, fast ett mer krävande grafikkort. och det drar jag på 550W.

Av Skarlath

Tack för svar

har hittat info om att moderkortet har problem med nyare grafikkort. me natt det kan hjälpas vid bios updatering, men det blur j usvårt att uppdatera utan en fungerande bild. jag ahr dock ett gammalt 6600gt som ligger här hemma att testa med.
minnen är på gigabytes hemsida inte listade som godkända,.. men blir svårt att testa andra då jag har lika dana.

processorn kan jag bara säga att jag satt i den som den ska, det går väl egentligen inte att sätta fel utan att man märker det.

Av Skarlath

Problem vid datorbygge

Hej !

Hjälpte en polare idag att bygga ihopa en nyköpt dator. När allt va på plats och det var dags att starta datorn uppstod två problem:
1. ingen bild på skärmen
2. DVD-läsaren vill inte åka ut.

vi började spåna p åvad som kunde vara fel och efter 3-4 timmar kommit fram till:

1. testat hans nya grafikkort i min dator, då fungerar det

2. testat mitt grafikkort i hans dator, fungerar inte.

3. dvd-läsaren fungerar inte när IDE kabeln är inkoppla i både moderkort och dvd'n, den fungerar dock bra när idekabeln är ansluten i endast moderkort eller endast dvd'n

4. testat hans dvd-läsare i min dator, då fungerar den.

5. testat alltihopa med 2 minnesstickor och även med endast det en och sen en gång till med det andra, fortfarande ingen skillnad.

Vid ihopkopplning Har ESD-armband användts. självklart även testat annan IDE-kabel och 3 olika skärmkablar.

så jag antar att det är fel på moderkortet. är det någon som vet något mer som man kan testa, eller blir det till att reklamera moderkortet snarast ?

komponenterna är:

mobo: Gigabyte GA-EP43-DS3L
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=354537

Grafik: HIS radeon 4670 1GB GDDR3 iSilence 4
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=419779

Processor: intel e8400

minnen: corsair TWIN2X 6400 DDR2, 4096MB CL5,
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=338074

Chassi/nätagg: antec sonata 3 (500w(vilket ni vet))

//Magnus

Av Skarlath

hade varit trevligt med lager i staffanstorp igen, sålänge man kan hämta där e dom prio för mig

har dock en känsla av att det inte bli så.
någon som vet?

Av Skarlath

PC-city har gjort en lista på vad som kommer ingå i deras sortiment på Dreamhack och tyvärr är inte Nexus real silent med där, anners har jag faktiskt kollat på en sådan tidigare

förhoppningsvis har dom lite billigare priser där men ca: 150 kr för en fläkt är väl överkommligt. (nocutan), scythen går på ca 100.

Av Skarlath

Tackar Tackar

utseendemässigt har det ingen betydelse, den/dem kommer ändå inte synas ju.. kommer nog köpa Noctua'n och senare eventuellt en extra vid hemfärd beroende på hur pengarna ser ut

Av Skarlath

vilken 92mm fläkt rekomenderas?

Dreamhack i morgon, tänkte då införskaffa mig 1 el 2 frontfläktar till mitt chassi i sign, mitt HD4850 värmer flänsarna som kyler Nord & sydbryggorna, dessutom går min HDD hyffsat varm, räknar med att sänka tempen på HDD'n men hoppas att flänsarna också kommer sänkas lite (?)

dessa två verkar intressanta:
Scythe KAMA FLEX' 92mm 16000rpm
Noctua NF-B9 92mm 16000rpm

någon som vet hur dom är i ljudnivå, nocutan är 17,6 dB(högt?) enligt prisjakt, Scythen borde väl ligga runt samma,

ka ntänkas kombinera de båda, den underste blåser då in under Grafikkortet och den övre blåser på HDD, kylfänsar och ovansidan av grafikkortet, så om någon av fläktarna har bättre luftflöde (ser att de har samma RPM så luftflödet lär väll ligga rätt lika?) lär den placeras bäst överst av de två antar jag (?)

Tack på förhand
//Magnus

Av Skarlath

kom att tänka på Datorbutikens kundkort

# Betalar du hela beloppet månaden efter ditt köp tillkommer inga som helst extra kostnader, ränta eller avgifter. I praktiken blir det 30-60 dagars helt kostnadsfri kredit.
# Om du vill dela upp betalningen kan du välja upp till 24 månaders räntefri delbetalning.

är det möjligt för de personerna som har x antal månader kvar att betala att avbryta betalningen utan konsekvenser?

Av Skarlath

tydligen

Av Skarlath
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
Den segar inte ner nått alls förrutom om man ska spela (glömmer man stänga av foldingklienten går det uuuuuuuuuubersegt hehe).
Filmer går att glo på utan problem.

. [/B]

just nu sitter jag o foldar, lirar, tankar, spelar musik, och msn. märker inte någon större skillnad på spelprestandan. då kör jag även Core Priority på

"low -> Foldingen får lite högre prioritet och har lite mer förtur på processor-cykler än andra program."

Av Skarlath

inget fel på tempen,

kolla: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=7850...

för att höja fläktens hastighet.