Inlägg

Inlägg som Oetzi har skrivit i forumet
Av Oetzi
Skrivet av BergEr:

Om du någonsin hängt runt pro gamers så skulle du veta att flesta t.om kämpar med att koppla in utrustningen

Haha, kanske är så

Av Oetzi

Borde inte ett "pro" veta vad som är bra grejer? Trollvarning på detta men jag kanske har fel.

Av Oetzi
Skrivet av anders190:

Och sedan lite reklam i reklam-segment på det. Nu har jag inte sett på TV4 på säkert 15 år men minns de körde mycket sånt förr.

Sedan upprepning av reklam på det. Sibas gamla skrikreklam med Fabian 3-4 gånger på raken var nog vad som gjorde att jag själv fick nog.

Fattar mig inte på TV4. Deras sätt att mitt i en film köra reklam - nyheter - reklam - väder - reklam är så korkat.

Jag kan ibland slöglo och stå ut med reklamavbrott i någon film på vanlig tablåtv men TV4 går fullständigt bort. Blir ju nästan 30 minuters avbrott...

Av Oetzi

Efter att ha följt David Kringlunds kanal på tuben samt läst lite har jag blivit peppad på att iaf lära mig några typer av drinkar/cocktails. Hämtade ut senaste tillskottet från systemet idag. Fortfarande total nybörjare men kul att testa åtminstone.

Av Oetzi

Har börjat med Black Mesa. Körde en bit när det fortfarande var mod men blev inte klar. Får se om det går bättre nu.

Av Oetzi

Har en LG GX65 OLED. Bytte från en samsung lcd från 2011. Visste såklart att det skulle bli mycket bättre men blev ändå överaskad vilken skillnad det är.

Av Oetzi

Beror lite på vad jag känner för. Tog en nattur runt Galten för nån vecka sen och då fick denna gå runt några gånger.
Det är nått avkopplande med att åka en sväng på natten. Ingen hets utan bara åka på tomma vägar med bra musik igång.

Av Oetzi

En tavla till en tråkigt tom vägg.

Av Oetzi

Egentligen lite tidigt men vill försäkra att jag har till premiären (första december alt. första advent beroende på hur åren utfaller).
Får se om jag kan hålla mig en vecka till bara.

Av Oetzi
Skrivet av Dragonflame:

Men Åke tolkar ju på sitt sätt så det blir så dåligt att j.r.r vägrar träffa honom och christopher tolkien svartlistar honom för framtida översättningar.. Som översättare ska man ju översätta inte sätta sin prägel på boken... Där gör Erik ett bättre jobb

Är det så illa? Då är det bra att jag har Eriks upplaga. Som du säger ska ju inte historien ändras. Det känns som sagt tillräckligt konstigt med översatta namn

Av Oetzi
Skrivet av Dreijer:

"Ringens Brödraskap", det hade jag inte sett förr. Jag har Åke Ohlmarks översättning och där heter första boken "Sagan om Ringen", hehe.
https://www.bokborsen.se/view/J-R-R-Tolkien/Sagan-Om-Ringen/1... Denna utgåva är det.

Oavsett vad, så är det bra läsning. Jag tyckte i alla fall det när jag läste dem runt 2003!

Gnarly, dude. Vad är det specifikt för hjul? Hoppas man ser dig i någon park i sommar!

Jag har ingen koll på olika översättare men mina föräldrar har en gammal utgåva hos sig och där heter första boken "Sagan om ringen" som du säger. Antar den nya passar bättre mot engelskans "Fellowship of the ring".

Skrivet av Dragonflame:

Åke Ohlmark har fått en del kritik för sin s.k. översättning så Erik Andersson gör nog ett bättre jobb.

Jag läser dom just nu på engelska för jag orkar inte med dåliga översättningar.. han skriver ju inte på svår engelska heller..

Tycker det är ganska skönt med svenska ibland även om det är kul med engelska också.
I detta fall känns det lite skumt med svenska namn på karaktärer och platser då jag är van med engelskans. Frodo Secker klingar t.ex. inte riktigt lika bra men det kan jag ta.
Det dryga är att det är lite knepigt att hänga med på platserna som nämns i och med att det jag känner till är utifrån engelska. Blir säkert lite enklare när man kommit en bit.

Av Oetzi

Jag har bara sett filmerna för Sagan om ringen så tyckte det var dags att läsa böckerna också. Dune har jag varken läst eller sett men hoppas på att den är bra.

Av Oetzi

Har ingen trådlös laddare hemma och känner väl inte något stort behov av det.

Däremot vore det trevligt att kunna utnyttja bilens inbyggda laddare för underhållsladdning på lite kortare turer men genierna på Volkswagen har satt en usb-kloss i ena hörnet i det facket så typ ingen modern telefon får plats...

Stort I-landsproblem egentligen och spelar inte så stor roll för mig men lite klantigt måste kag säga att det är.

Av Oetzi

Det var ett tag sen sist men nu var det dags att fylla på lagret lite lagom innan jul.

https://i.imgur.com/77CmmlC.jpg

Av Oetzi

Äntligen - första 10:an

Av Oetzi
Skrivet av KniFF:

Det är detta fabrikat och deras track-system.
https://www.bygghemma.se/varumarken/maytoni/

Jag kikade på olika men kunde inte motivera prisskillnaden vissa kostar. Alla lampor är Philips Hue GU10 så jag undvek system med trafo / dimmer, behövde heller inte möjlighet att styra olika skenor separat. Detta är alltså enklaste möjliga skensystem som går på 230V, pluggas bara in med vanlig stickplugg i taket. Allt som allt gav jag kring 2000kr för 6m skenor, 8 hållare och en del skarvtillbehör osv.

Ok, blir att kika på det. Tack för svar.

Av Oetzi

Taklampor

Skrivet av KniFF:

Takskenor / spotlights för att få bättre belysning i mitt avlånga vardagsrum på vår/höst/vinter
https://i.imgur.com/ZalQGiP.jpg
https://i.imgur.com/8T0fGqR.jpg

Är det Nordlux Link? Var snyggt och ett sånt upplägg i taket skulle passa väldigt bra i mitt vardagsrum.

Av Oetzi
Skrivet av AplAy:

Det enda jag egentligen önskar mig är högst skräddarsybara dedikerade servrar som ger valfrihet att göra servrarna mer "BF2-4"-aktiga medan andra kan få ha sina mer till synes Quake/COD-aktiga hetsservrar.

Jag är HELT obrydd om MTX och/eller "representation" i spelen så länge det går att konfigurera sina dedikerade servrar efter eget tycke.

Exempelvis bör man kunna konfigurera följande på en dedikerad server (kmr aldrig hända för EA tvingar DICE att skapa ett spel som är roligare för den enskilda individen och INTE en hel Squad eller ett helt lag för den delen):

- Stänga av eller på HP-regenerering. När du får HP tillbaka automatiskt så tar det bort halva rollen med en Medic i Squad eftersom och de blir också mindre viktiga. I gamla BF2 var Medic den viktigaste personen i varje Squad eftersom när denne dog så kunde du varken få HP eller återupplivning. Alla skyddade Medic för den var viktigast.

- Stänga av eller på oändlig ammo i fordon. När du har oändlig ammo i ditt fordon utan att behöva åka med någon Supportklass så leder det till att du bara spammar skott överallt. Kombineras detta sedan med att fordon respawnas lika fort som spelaren själv så leder det till Deathmatchmode där du ser fordon överallt spammandes med skott för de kommer tillbaka lika fort som det dör. Detta skapar en oerhört icke-dynamisk och tråkig spelupplevelse rätt fort i varje match. Det blir mer Battlefield: World of Tanks Edition än det riktiga BF2-4 som många av oss tyckte om bäst.

Alternativ extra funktion kan vara att slå på eller av att flygfordon måste åka tillbaka till sina Spawnplatser (helikoptrar+flygplan) för att ladda på ammo igen (eller ha en Support i helikoptern) så att de inte heller kan spamma skott överallt för då blir det bara Battlefield: War Thunder Edition.

När du inte kan spamma skott överallt så får Supportklassen en viktig roll återigen och blir den näst viktigaste att skydda efter Medic och vips så börjar en Squad spela roll och alla börjar spela sina viktiga roller igen.

- Stänga av eller på Commander Mode. Denna person skall kunna göra som i BF2 och scanna och ge vision åt en, sätta ut flaggor att ta över. När Squads gör detta så kan Commandern belöna med exempelvis tankar eller ammolådor eller kanske "klasslådor" i stil med Warzone loadouts? Kräv alltså att Squads slutför objektiv åt commandern för att kunna få tillgång till viktiga saker som ammo, loadouts, (exklusiva?) fordon, istället för att allt serveras på silverfat på varje spawnpunkt (usch vad tråkigt på lång sikt).

- Stänga av eller på om du kan spawna direkt i fordon istället för vid flaggan nära dem. Simpelt för att olika dedikerade servrar vill uppmuntra till mindre fordon-Deathmatchs och istället mer försiktig användning av en faktiska fordon för att slippa behöva gå så långa avstånd. Detta blir en balansgång om du exempelvis misslyckas ta över en första flagga för att då behöva gå en lång bit från ens Spawn Base.

Alternativ extra funktion är att bestämma hur lång tid mellan att fordonen respawnas efter att de förstörts vare sig via suicide eller av fiende.

- Stänga av eller på att tvinga standard-skins. Denna funktion kmr nog ALDRIG implementeras i dedikerade servrar för då kommer majoriteten av spelarbasen gråta ut om sin individualism. Men om det gick så innebär det att på den dedikerade server som har det påslaget så kmr du alltid spela med dina standard-skins istället för Halloween-skins som många MP-spel numera använder vilket får det att kännas som en Fortnite-klon istället för något spel som faktiskt försöker ta sig själv seriöst. Så när du då joinar en sådan dedikerad server så kmr du bara spela med standard-skins på just den server trots att du kanske konfigurerat din cosplay-klass.

OBS: Notera hur jag INTE pratat om att det "ska bli som Arma 3!" Jag vill bara återgå mer åt saker och ting som gjorde BF2 magiskt: där LAGET GICK FÖRE JAGET genom att du inte kunde spamma skott, inte kunde återfå HP varje gång du gömde dig bakom ett hörn, inte kunde respawna superfort i fordon hela tiden, utan du blev tvungen att spela strategiskt och försiktigt och välja dina strider på grund av begränsade resurser! Lägg gärna till något som jag missat från BF2 som bör finnas att "Slå av eller på i dedikerad server".

Om någon här känner direkt eller indirekt eller känner någon som de tror känner någon som i sin tur känner Patrick Söderlund så får Du gärna vidarebefordra detta. Att få skräddarsy sin dedikerade server med följande ovannämnda inställningar + dela bannlistor är allt jag önskar mig. Jag lär knappast vara ensam om dessa ovannämnda önskemål.

P.S. Det jag känner är att för många MP-spel av detta slag är som om MMORPGs där du är AD, Healer & Tank i samma klass och varför finns då ens dessa olika klasser om du kan vara allt samtidigt? Olika roller spelar ingen roll längre. Vi ska tillbaka till den tid då AD, Healer & Tank faktiskt spelade roll fast i BF2-termer!

Många bra förslag.
Lägg till att endast kunna spawna på squadleader också och inte alla i gruppen.

Av Oetzi

Riktig drömbil. Gratulerar

Av Oetzi

Jag har köpt kedjeolja hos lokala cykelhandlaren oftast utan att tänka på märke och det funkar bra. Undvik WD-40, 5-56 etc... Föredrar tunnare olja (inte wet lube) för det är lättare att hålla kedjan ren men då får man se till att torka och smörja oftare.
Skulle säga att låta hojen stå ute skapar större slitage än att köra i lerhål etc. Förutsätter såklart att man tvättar av cykeln efter avslutad tur.

Som ett litet tips så undvik gärna anlagda motionsspår så långt det går. Det finns många som ogillar cyklister överlag ändå. Kommer man på ett sånt spår, där det är lätt att hålla farten uppe, och bränner förbi löpare eller folk som rastar hundar blir inte överseendet mot oss cyklister bättre... Bara ett tips i all välmening