Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

Jag körde HTPC från 2004 fram till jag till slut gav upp försöken att spela upp 4K (HDR), som fungerade allmänt skakigt trots att jag lyckades uppfylla samtliga hyperanala krav (bland annat en hårdvarukombo med stöd för Intel Software Guard Extensions).

Innehållsleverantörerna (gäller både streaming och på skiva) vill inte att man ska köra HTPC pga rippningsparanoia, det är extremt uppenbart. De vann till slut, jag orkade inte bråka längre.

Det fick bli en Apple TV 4K + en UHD blu-rayspelare istället. Det enda egentligen dåliga med Apple TV 4K jämfört med HTPC är att YouTube-appen är betydligt sämre än till alla andra plattformar (den funkar, men gränssnittet är smärtsamt och funktionaliteten begränsad), och det finns ingen webbläsare till Apple TV så det går inte ta den vägen heller.

Av backfeed

3840x2160

Slutmålet är en kombo av upplösning-skärmstorlek-betraktningsavstånd som gör att jag inte längre kan se någon skillnad med eller utan 2xAA. Utan att ändra de andra parametrarna (28"-skärm och ~70 cm betraktningsavstånd) så borde 8K vara den ultimata upplösningen för min del.

Av backfeed
Av backfeed

Och så kommer det en Futuramafråga, min absoluta favoritserie genom tiderna ... och jag svarar FEL! RAAWWRGGGGRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!! 😭😤

Men kul quiz, gillar't!

Av backfeed

Vatten i min bruksmaskin, luft i övriga maskiner.

Artcic Liquid Freezer II 280mm AIO som är effektiv, tyst, har viss värmebuffring och är prisvärd. Läckagerisk finns givetvis, men den är så pass låg att det är värt det.

Av backfeed
Skrivet av dlq84:

Razers aprilskämt var riktigt bra som vanligt https://www.razer.com/razer-cthulhu

Jag tar två, men rakningsfunktionen får nog vara avstängd. 😬

Av backfeed

Det enda som spelar roll: att det går att slå av den förbannade skiten. Bonus om den förbannade skiten är avslagen default, alternativt att det finns en systempolicy för att dräpa det.

Av backfeed

Halvstår och halvsitter samtidigt. Sadelstol är Fin Skit (tm), både hemma och på jobbet.

Av backfeed

Det beror på.

Ett exempel är Noctuas diarréfärger som jag alltid hyst generell avsky för, så ska jag köpa en fläkt som kommer vara synlig väljer jag antingen en Chromaxvariant eller någon annan tillverkare om Chromaxvariant ej finns. Men om fläkten inte kommer vara synlig så går priset före.

När det gäller chassi så hamnar utseendet däremot längst ned på priolistan, funktion och brukssmidighet (t.ex. så få och lättåtkomliga dammfilter som möjligt) är det viktiga. Fast ... om Noctua skulle börja göra diarréchassin så ... då vettefan alltså, oberoende av hur bra de skulle vara i övrigt. Men det går ju alltid att lacka om skiten förstås.

Av backfeed

Har fått betydligt bättre koll pga det pågående kriget.

Av backfeed

Hörlurskabel är aldrig ett problem så länge som den är av rätt längd och typ. I mitt fall: kort med grov diameter som inte kan korva sig även om man försöker. Detta kombinerat med en välplacerad bordskantsmonterad hörlurshållare gör att jag i praktiken aldrig ens tänker på att det finns en kabel.

Trådlöst ställer bara till med problem; till att börja med ytterligare ett jävla batteri att hålla laddat och som dessutom medför en totalt onödig begränsad användningstid, och sedan anslutningen ... trådlöst är enbart ett sabla bök (både RF och BT innebär bara instabilitet och krångel). Extremt mycket enklare att ha en permanent kabel kopplad i min hörlurs-DAC.

Jag kör med liknande lösning på jobbet, med likadan kabel, och har noll och inga problem.

Om och endast om jag behövde ranta omkring med lurarna på, och inte bara satt vid ett datorbord på en stol, så vore det en annan sak.

Av backfeed

Asus slogans är några av de töntigaste någonsin

Av backfeed

Bra

  • Potentiellt snabbare leveranser (fast det återstår ju att se - en enskild drönare kan ju inte transportera särskilt många samtidiga beställningar till närliggande destinationer)

Anus

  • Störande oljud för alla, värst för folk som bor i närheten av en restaurang, näst värst för de som bor under frekvent trafikerade farleder.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud!

  • Nämnde jag störande oljud?

  • Störande.

  • Oljud.

Sen blir det rimligen svårare att hålla maten varm, pga väder och vind.

Av backfeed
Skrivet av Thomas:

Nog fan är Wikipedia en mer pålitlig källa än Daily Mail.

Definitivt tveklöst absolut ja. Daily Mail är ett dåligt skämt.

Av backfeed
Skrivet av Splithorizon:

Jag är extremt skeptisk till det mesta jag läser, om jag inte råkar vara inne på Wikipedia.

Jag är böjd att hålla med.

Allt som står på Wikipedia är givetvis inte sant, särskilt när det gäller obskyra ämnen, men generellt klassar jag Wikipediainnehåll högre än mycket annat.

Man bör för övrigt försöka låta bli att falla i fällan att tro att INGENTING är sant (vilket bland annat är en väldigt vanlig destabiliseringstaktik som ett visst gigantiskt land österut länge har sysslat med).

Av backfeed

Bra, då behöver jag förhoppningsvis inte ta till lika mycket våld nästa gång jag blir ofrivilligt infekterad av OneDrive, för det har åtminstone förr varit väldigt omständigt att HELT dräpa den förbannade skiten.

Av backfeed

Bra att de kläms åt.

Ännu bättre: om alla som överhuvudtaget använder Office 365 åkte på böter

Dold text
Av backfeed

... och det här är just varför jag aldrig gillat Jen-Hsun Huang, den skrävlande drygbulten. Men han är förstås inte ensam, det finns fler skitsnackande drygbultar i denna och andra branscher. Hujedamig.

Av backfeed
Skrivet av Nioreh83:

Fast nu är det väl precis sånt som BARA kommer visas. Tidigare har de fortfarande trackat vad du gillar och rekommenderat utifrån det.

Det som händer är att startsidan är helt tom på rekommendationer. Perfekt. Såvida man nu inte börjar glo på någon video förstås, för då återkommer tydligen rekommendationerna utifrån vad man just såg - men då borde det ju vara baserat på vad man faktiskt valde att se, och inte på vad någon generisk Kreti Pletisson har glott på för sabla dynga. Men det är en gissning, och tänker definitivt inte försöka ta reda på om det stämmer.

(Att glo på videos i utloggat läge kommer aldrig inträffa för min del, jag har YouTube Premium bland annat för att all världens reklam kan dra fullständigt och oåterkalleligt åt helvete. Synd bara på all jävla sponsorsmörja men finns ju minst en browser extension för att skippa den skiten också.)

Av backfeed
Skrivet av Allexz:

Skulle nog vilja våga säga att det är en förbättring.

De gånger man råkar gå in på youtube i ett inkognitofönster så blir man ju rekommenderad det värsta skitet som finns.... Svenssonmedia, smink, kläder, mat å skit.....

Exakt! Du slog mig med några sekunder.