Inlägg

Inlägg som Sjoooberg har skrivit i forumet
Av Sjoooberg

Vad är skillnaden på Referenskort från olika tillverkare?

Spanar in en uppgradering och såg att det finns mängder med olika 7900XT tillverkare som bygger på samma AMDs referenskylare.

Är det någon större skillnad på vilket man köper förutom tillverkarens specifika garanti och vad i så fall?

Av Sjoooberg

Okej jag är osäker på om detta har något med saken att göra, men någon på reddit klagade på ett problem med att datorn är seg och laggar som fan. Han berättade även att lösningen var att stänga av "fast boot" i Powerplan (sök dig fram hur man hittar rätt) och sedan var problemet löst.

Läste det för typ 20min sedan, långskott men va fan värt att testa : ) Ska se om jag kan hitta tråden..

Edit: https://www.reddit.com/r/tifu/comments/10sn4cp/tifu_by_not_di... Som sagt, långskott och jag fick feeling.

Av Sjoooberg
Skrivet av griid:

Mycket gnäll.
De är ett vinstdrivande företag med aktieägare som sätter press. De gör allt de kan för att gå med vinst. Tycker heller inte om metoderna, men låter inte det ta min energi.

Dock så känns som om att de gör allting för att gå med förlust

Av Sjoooberg

Nej, Samsung har aldrig riktigt intresserat mig överhuvudtaget faktiskt. Något med märket känns lite B i mina ögon, spanar hellre på Oneplus, Nothing och Apple

Av Sjoooberg
Skrivet av kinkyboo:

Då har du aldrig haft problem att nå BIOS.
Testar några av dem vanliga knapparna, ser OS ladda? Reset.

Nyttjat knappen på PSU för detta

Av Sjoooberg

Har aldrig använt reset-knappen någonsin på mina datorer.. :/

Av Sjoooberg

Har precis börjat spela igen, vilket spel alltså. Har verkligen förbättrats sedan release när jag väl köpte det först. Atmosfären i spelet är verkligen magiskt och läskigt. Ljudet är 10/10, att på LÅNGT avstånd höra en stor Tank klampa omkring eller höra en Hunter ryta är otroligt läskigt.

Men herrejävlar vad mycket stora robotar överallt, försöker ta mig till Bunkern "Sorken" men kommer inte dit på grund av alla Harvesters, Tanks och nu även Firebirds

FPSn var värdelös till en början när jag spelade, men efter ändring i Nvidia Control Panel -> Power Management Mode -> Prefer Maximum Performance så är alla dessa problem ur världen iallafall!

Av Sjoooberg

Själv hade jag en väldigt lustig månad i lägenheten. Flyttade den 3:e december till ny lägenhet, stängda av allt i gamla lägenhet förutom kyl/frys som hade lite saker kvar i sig och behövde frostas av. För ett par dagar sedan fick jag en faktura där de påstod att jag gjort av med 150kWh, lite väl mycket för en lägenhet där allt är avstängt förutom kyl/frys kan man tycka? Speciellt med tanke på att jag en vanlig månad när jag väl bodde där drog 170-210kWh med mängder med elektronik igång samt matlagning på spis och i ugn. Det kan ta mig fan inte vara möjligt att jag gjort av med 150kWh på endast kyl/frys, helt jäkla omöjligt.
Visst det är inga stora pengar det handlar om, men va fan. Kontaktade dem och svaret jag fick var att "vi ser att 150Kwh har nyttjats, det är allt vi kan säga och göra".

Nu har jag varit där i slutet på december och stängt av allting i hela lägenheten på stora knappen, nu förväntar jag mig en MINIMAL förbrukning (lite för flyttstädning).

Av Sjoooberg

En del jag ser fram emot i år faktiskt, Diablo 4, Hogwarts Legacy, Star Wars Jedi Survivor, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Starfield och även Phantom Library DLC till Cyberpunk

Av Sjoooberg
Skrivet av Gurrrra:

Jag såg den själv i 24fps (men i screen-x där dom projecerade extra bildyta på väggen), men insåg att 3Dn faktiskt kanske sett bättre ut i 48fps o att jag ska köra på det när trean kommer. Dock låter det riktigt dumt att dom ska hålla på o byta mellan frameratesen sådär, typ lika dumt som att vissa IMAX-filmer ska byta aspect ratio till o från genom filmen. Tekniken i filmen ska inte märkas imo, gör den det så har dom gjort fel.

Precis min tanke. Läste något om att man sänkte till 24fps i redan scener som det inte var mycket rörelse i, rimligt och inget jag upptäckte. Men sedan kom någon action scen där man av någon anledning körde båda, först 24fps och nästa klipp i samma scen 48fps. Trodde att det var något tekniskt fel först!

Av Sjoooberg

Avatar: Way of the Water på bio i 3D.
Nu är jag extremt nöjd när det gäller filmer och serier, exempelvis så finns det inget jag ogillar med allt Star Wars som pumpats ut så mina "recensioner" bör man alltid ta med en långtradare salt. Gällande Avatar så tyckte jag den i sin helhet var bra även om den var lite långsam 2/3 in i filmen. Störde mig något enormt på att man skiftade mellan 48fps och 24fps, däremot insåg jag att jag föredrog 48fps.

Av Sjoooberg

1080ti sommaren 2017 när det var bra pris inför studierna med inriktning 3D-grafik och visualisering. Garantin gick ut 2020 så jag inväntar dagen då kortet kastar in handduken just nu, men antagligen blir det byte av kort relativt snart. Blir AMD denna gång då jag tröttnat på Nvidias prissättningar som är åt skogen.

Av Sjoooberg

Nedrans, får köpa ett istället

Av Sjoooberg

Räknas Expansion? I så fall Dragonflight

Av Sjoooberg

Så fort jag stänger webbläsaren så löser rensar den allt det själv

Av Sjoooberg

Inflyttad till ny lägenhet, den har verkligen allt. Temat i lägenheten är fokus på trä, grönt och beige/vit. Skrivbordet är hemmasnickrat i ek som sedan fått behandling av olja för att få lite mörkare ton. För tillfället har vi ett svart får, det där nedrans gigantiska chassit till vänster. Får inte plats ovanpå skrivbord, får inte plats under skrivbord och skrivbord får inte plats någon annanstans i lägenheten. North-chassit hade inte bara löst platsbristen då den får plats ovanpå skrivbordet, utan även eventuella problem med damm. Men det bästa av allt, designen passar helt enkelt perfekt in bostadens kommande tema med trä!

Av Sjoooberg

Name a more iconic duo, Intel och byte av socket...

Av Sjoooberg
Skrivet av cruZZade:

Jaha, vad tycker ni om preordern? Man kan ju verkligen ha massa åsikter om early access till spelet men det är ju lite vad det är. Frågan är dock om det är rimligt att betala 200 kr extra för (och vad innebär premium Battle pass?), och om man betalar 200 kr extra kan man nästan lika gärna slänga till 100 kr till för ultimate? 😂

Är det inte så att alla spelare får Battlepass oavsett man vill eller ej, i den finns det upplåsbara saker för oss med gratisvarianten och saker bakom "premium"? Gratisanvändarna ser premium-prylarna med ett hänglås över sig eller något.

Kan tänka mig att det är så iallafall!

Av Sjoooberg

Jäklar, denna måste jag ha. Mitt Torrent är redan för stort!

Av Sjoooberg

Känner jag Blizzard rätt så kommer det var tiotusentals i kö för att ens logga in, blir inget spel inatt för min del. Dessutom upp tidigt för jobb! Däremot så jobbar jag hemifrån, men har för mycket att göra så bara att hålla fingrarna i styr till 16:00!