Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe

Fortfarande tjockt, kan man inte göra dem tunna och böjda så de följer en anpassad lådas form eller kanske utgör lådan så man monterar allt annat inuti grafikkortet.

Av mrqaffe
Skrivet av EddeG:

Här har du manualen för headsetet, på sida 8 ser du exakt hur jag kopplat det.
https://media.kingston.com/support/downloads/HX_CloudAlpha_us...

Page 7 of 10 ? Sidan 8 enligt sidnumreringen visar hur man kopplar i en PS4 handkontroll.
Du menar att du använder förlängningen/adaptern "E" ?
Har du tagit loss kablaget och monterat det igen så inget glappar?
Fungerar headsetet i en telefon ?

Av mrqaffe
Skrivet av EddeG:

Hej,

Har ett hyper x cloud alpha headset som jag kopplat via grön och rosa kabel till mitt moderkort asus prime b550 plus.
Ljudet funkar felfritt med windows känner inte igen micen, får inte heller någon notifikation att jag kopplat in något när jag kopplar in mic kabeln till mic in uttaget. Ska jag koppla till line in istället? Har senaste realtek drivrutiner från asus hemsida. Hoppas att jag inte behöver köpa nytt headset. Kopplat 2 channel likt som rekommenderas i moderkortsmanualen. https://www.bhphotovideo.com/lit_files/618691.pdf

Tack på förhand!

Hur många poler är det på kabeln, jag sökte på headsetet och fick fram en bild där det hade en 4 polig kontakt och då behöver du en adapter, har du i så fall rätt adapter ?

Av mrqaffe

Var väldigt försiktig med alla driveruppdateringssprogram för många är malwarre men nu har du instalelrt om så då är väl det löst.

Har du besökt datorns hemsida och manuellt installerat drivrutinerna därifrån ?
funkar inte tangentbordet så prova använda ett externt om det behövs elerl så laddar du hem alla drivers och försöker få in dem under wininstallationen.

Av mrqaffe
Skrivet av Snogge:

Ja jag tror inte det funkar via wifi kortetets m2 plats.. Det andra alternativet tror jag inte heller fungerar. För en sata (där ssdn sitter) kan väl omöjligen ha fler data ingångar från fler diskar..

Sata kan bara ansluta en enhet per port på kontrollern.
Om du syftar på "NVME to SATA Adapter M.2" så är det dock inte sata i datoränden utan nvme, det var därför jag skrev att du måste ta reda på vilken elektrisk funktion portarna har, M.2 är som sagt endast en kontakt (likt usb-c) och säger inte vad som fungerar elektriskt eller inte.

Generellt är en laptop ganska bökig att ansluta en massa lagring till om du inte kopplar det via en extern låda som kopplas till laptopen via Tunderbolt, du måste inte bara lyckas koppla in data till diskarna utan de behöver också strömförsörjas så det komemr att bli ett rejält skatbo med kablar och stor risk för glapp om du inte specialbygger en låda du kan stoppa in allt i.

Möjligen kan man använda usbansluten lagring och mer se det som en dator som delar ut en massa usbdiskar på lanet och kanske också har nån serverfunktion.

Av mrqaffe
Skrivet av Fredag:

Trä är givet då plast inte är vidare nyttigt att få i sig. Av samma anledning gjutgärnspanna.

Vanlig ättika är ganska rejält bakteriedödande och lukten försvinner när det dunstat. Har färdigblandat i en blomspruta vid disken.

Kokosolja är bäst för den regelbundna hanteringen och släpper inte smak när den gått in i träet.

Offtopic:

Kokosoljan används med fördel till maten också, då de gula oljorna har för mycket Omega 6, vilket är giftigt för människan när den hamnat i fel balans mot Omega 3. Idag får folk cancer som flugor. För 120 år sedan innan de raffinerade matoljorna kunde de globala fallen räknas på fingrarna. Ändå är rapsolja/majsolja högt prisad/erkänd i många studier och används i nästan all färdiglagad mat i butikerna. Lite off topic, men kändes viktigare än lite bakterier i en planka som är så lätt att få bort. Kan ta PM runt det om någon vill veta mer, så slipper det bli OT i tråden.

Dold text
Skrivet av XFTality:

Förlåt. Du menar alltså att man brydde sig om död från "dåliga matoljor" innan år 1903 så mycket, att man faktiskt lade resurser på att bokföra varje fall av specifikt detta? Fel prioriteringar, minst sagt, om det du säger stämmer

Ge mig gärna något kvantitativt mätesätt som kan skilja TGL, VLDL, LDL, IDL samt HDL emellan i mänskligt serum, från början av 1900-talet. Jag är nöjd nog om jag får 3 av 5 mätesätt.

Jag har egna inga påståenden i detta inlägg; allt är direkta frågor som jag vänder tillbaka till dig eftersom du kan så mycket om detta område

Mvh,
En läkare som faktiskt har reell kunskap om genomförandet av epidemiologisk datainsamling och verkliga studier där pålitliga resultat erhålles. Så att desinformation inte sprids, särskilt inte i massiv skala över internet.

Matoljor är nått relativt nytt i svenska kök, i början av 1900 talet var det få som använde såna utan jag är rätt övertygad om att de var ovanliga före 2a världskriget, de var i vart fall inte lätta att få tag på och inget medelsvensken brukade använda utan de hade smör, ister och andra animaliska fetter.

Av mrqaffe

M.2 är bara en sockel och en m.2 ssd kommunicerar endera via sata eller nvme, en kontaktadapter mellan sata-sata och sata-m.2 är en ganska enkel sak men du måste ta reda på hur kommunikationen sker för sata och nvme och till viss del även pcie som wifikortsplatsen troligen använder är inte samma saker men de kan alla använda en m.2 sockel men sockel kan vara nycklad på olika sätt och ha olika elektriska interface.

Du länkar adaptrar som troligen inte alla kan passa, du får börja med att ta reda på vad det är för elektriska signaler i dina m.2 socklar, eventuellt kan en m.2 port hantera olika signaltyper tex kan en del m.2-ssdplatsr använda både sata och nvme men alla kan det inte och wifikortplatsen är troligen pcie med en annan nyckling.

Av mrqaffe
Skrivet av Lurker2000:

Är de här hörlurarna eller andra med bluetooth 5 kompatibla med iPhone 7?

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_streetz-true-wireless-s...

Ja troligen men kanske nej, det beror på vad du menar.
Det finns extremt få lurar och telefoner som inte stödjer a2dp så det lär gå att koppla ihop dem via det protokollet och få ljud men Apple stödjer väl inte apt x och det står inget om luren stödjer Airplay som är Apples motsvarighet till apt x så det kommer troligen inte att gå att para dem med nått bättre än a2dp men å andra sidan har jag också svårt att tro att det skulle vara nån märkbar förbättring med ett bättre protokoll med en så pass enkel hörlur.

Av mrqaffe

Ja ska man ha diskret surroundljud via digitalutgång från spel på en pc bör man ha stöd för Dolby Digital Live eller DTS Connect, har man inte det så måste man ansluta diskret analogt eller i vissa fall 2 kanaligt (digitalt eller analogt) via matriskodning om spelet har stöd för det.

Jag är inte helt säker på om man eventuellt kan komma runt Dolby Digital Live eller DTS Connect kraven genom att använda ac3filter, det är möjligt at man kan konfa upp det men jag har aldrig provat det för spel men det finns en del diskussioner om hur man kan göra det den vägen om man söker på ämnet.

Av mrqaffe

En tv får pga kraven i hdcp bara skicka vidare diskret surround via hdmi arc om den tar emot signalen via hdmi.
För att tvn ska få sända ut diskret surrondlud via toslink måste ljudet tas emot via tunerdelen så det går aldrig att få ut det som du kopplat utan ljudet måste gå direkt mellan signalkälla och ljudsystem och inte via tvn.

Av mrqaffe

Börja med att ta reda på vad som ändrar ljudnivå genom att skifta signalkällan till soundbaren och koppla in nått annat till tvns toslinkutgång såå du kan ta redda på om det är tv elerl soundbaren som ändrar nått, ev kan det synas nått i menyerna om du har nån volymindikering som ändras utan att du aktivt gör nått.

Av mrqaffe
Skrivet av reggy:

Testade det vet inte om det var det som gjorde så internet fungerar igen. Jag gjorde en fabriks återställning av routern också.

Menar du att det fungerar ok nu. inga problem längre ?

Av mrqaffe
Skrivet av reggy:

Har bara ethernet kabel till en enhet igång förutom till tv.. Har idag kopplat bort för tv och för internet igen i en timme på media omvandlaren sen kopplade jag i den i min dator i 20 min inge internet. Sen kopplade vi den till en tv inge internet. Men när jag kopplade den till laptoppen så fick jag internet direkt.

Koppla in din router och inget annat till inkommande anslutning och vänta till maclåset är mot den, du kan logga in i routern och kolla statusen på wanporten, den borde få uppkoppling nån gång inom 20 minuter till ett dygn.
Håller du på att växla prylar behöver du vänta varje gång du byter nått.

En del routrar kan även klona macadresser på wanporten så om din laptop får uppkoppling kan man då klona dess mac till wanporten om man är stressad.

Av mrqaffe
Skrivet av Rouge of Darkness:

Stäng av gäst wifi sålänge och sätt upp t.ex 2.4ghz nätet för gäster eller nått istället med ett lösenord du ger dem alla som ska få ansluta.

2.4 wifi har tillräcklig bandbredd för att kunna göra allt en ev gäst behöver göra på det.

Det blir i så fall inget gästnät i normal mening utan bara tillgång till det vanliga lanet, ett gästnät brukar innebära att dess klienter endast når internet, inte lanet eller andra enheter anslutna till gästnätet.

Av mrqaffe
Skrivet av reggy:

Jag köpte en ny router för 2 veckor sedan allt gick bra tills i torsdags. Då kunde inte jag komma ut på internet. Har en mediaomvandlare här i huset sen router med en till nod sen en switch. Har kollat i alla mina enheter om allt står rätt det gör det. Har ip tv. Kommer inte ut på internet förutom en gammal laptop har kopplat den direkt till mediaomvandlaren då kommer jag ut. När jag sätter i kabeln i 2 datorer, 1 tv sen ps5 jag kommer inte ut på internet. Har gjort också tre mac återställningar på omvandlaren det hjälpte inte. I fredags efter jag tvingade routern att återkoppla 4 gånger till nätet så kom jag ut i max 5 min sen bortkopplad. Men nu kan jag inte göra det längre. Har bytt ethernet kabeln för att kolla men det blir samma fel. Har varit i kontakt med både Telia och öppna stadsnätet dom hittar inge fel. Hoppas att någon här kan komma med tips om vad det kan vara.

Det är otydligt om du har en eller två routrar inkopplade "Har en mediaomvandlare här i huset sen router med en till nod sen en switch." så vilket gäller ?
Du ska bara koppla in en router i mediaomvandlaren eller tjänstefördelaren, allt annat ska kopplas in på routerns lansida, koppla aldrig nått som ska ha internet direkt i tjänstefördelaren om du har en sådan. (undantaget vid felsökning men tänk då på det nedan)

Telia brukar låsa mot macadress så skiftar du snabbt mellan olika enheter så kommer de inte att tilldelas ip, har för mig att de vanligtvis brukar ha en låstid på 20 minuter så snabbare än så ska man inte räkna med att kunna växla den enhet som är kopplad mot tjänstefördelaren, har du väntat minst 20 minuter och/eller har du kontrollerat om wananslutningen tilldelas en ip eller bara har en länk ?

Av mrqaffe

Sam sjunger mycket och Melody är ovanligt tillbakadragen förutom ett ordentligt skrik. intressant.

En lite skönt avtrubbad cover.

Ä så en lite mer dansig Delta mix på det.

Av mrqaffe
Skrivet av Orfi:

@mrqaffe

Tänkte montera antingen u väggen under takfoten eller i takfoten, så de bör vara helt skyddade från direkt solljus och speciellt regn. Vintertid tänkte jag plocka ner dom.

Förstår din tanke, men hitta begagnat är en djungel när man inte kan något om detta som jag, köper hellre färdigt. Däremot ska jag googla PA-steg så det var ett bra tips!

Tänkte ha något jag kan streama till via blåtand eller spotify bara, Powernode ska klara det vad jag förstår men själva förstärkardelen känns svag. Finns säkert olika kombinationer man kan ha som är mer bang for the buck men jag söker något mer allt-i-ett då frugan vill ha något diskret på insidan av huset som jag kan ha lite diskret i en hörna.

Men bra input, fick en del nytt att tänka på

Begagnat är snarare ganska enkelt med dina krav Du har ju egentligen inga krav mer än kring 100W och ska fungera.
Streaming löser du genom att ansluta det analogt som en vanlig signalkälla tex skulle du kunna ha en BT mottagare, vi kan ta en lite dyrare märkespryl för 500 kr som exempel, finns också betydligt billigare kinaprylar.
https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/lyssna-koppla-av/mu...

Den kan du koppla mot mobilen eller så strömmar du till den från tex en Google nest mini https://cdon.se/hem-tradgard/google-nest-mini-krita-2-gen-p11...

900 kr så har du "modern strömning" med vanlig analog utgång som stödjer de system som Google på nått sätt hanterar, dvs det mesta utom Apple och Amazon.
Spotify och radio går tex utmärkt med talstyrning via en Nest mini och mycket mer funkar om man castar till den via en app eller Chrome.
Du behöver inte ha bättre strömningskvalitet för utomhusbruk för det är högtalare och förstärkare som kommer att begränsa.

Av mrqaffe

Det kan vara ide att prova med en apu likt 5600G på AM4 plattformen för mycket av det du vill göra lär den klara och det går att få tag på begagnat och om du behöver mer prestanda så kan du sätta in ett grafikkort.
Men det går också att hitta kompletta datorer med 5600g och grafikkort för under 7000 kr om du letar begagnat.

Av mrqaffe

Klimatsäkert är det du ska tänka.
Dvs du bör montera prylarna skyddade mot direkt sol och regn och använda förtennat kablage, elektroniken placeras lämpligen inomhus.

Bluesound Powernode (N330) verkar vara en svindyr pryl i förhållande till vad den erbjuder och du har nog dessutom inte heller användning för finesserna den har för den verka ju vara gjord för surroundljud med trådlösa bakhögtalare.
(för 10 000 kr kan du få ett pa-slutsteg på över 2x1000W i 8 ohm och en strteamingenhet)

Den har 2 förstärkarkanaler så du kan koppla på ett par (2) högtalare för att få stereoljud från den så tekniskt sett funkar den men jag tror den är ett dåligt val för uppgiften om du behöver betala 10 000 kr.

Det lär gå att lösa det betydligt billigare, en begagnad förstärkare och nån passande ljudkälla går att köpa för 1000 kr och även om du väljer nått nytt så lär det gå att hitta nått runt 3000 kr, beror lite på viken stremingtjänst du kräver eller om du har insignal via kabel, vad tänkte du ha för signalkälla/tjänster eller motsvarande ?

Av mrqaffe

Jag hade nog tagit både en mediaspelare och en pc för att de inte är riktigt kompatibla i funktion och prestanda.
Datorn är överlägsen i allt som har med en webbläsare att göra medans mediaspelare brukar erbjuda mycket bättre ljud och bild vid filmtittande, det är tex svårt att få surroundljud, 4k och hdr att fungera smidigt via win idag och dessutom verkar strömningstjänsterna allmänt ge sämre bild via webbläsare än via app.