Inlägg

Inlägg som cdb har skrivit i forumet
Av cdb
Skrivet av Mammabrada:

Det var någon kille här på SweC som berättade att han raderade sin FB profilt permanent. Efter ett par år, ville han bli medlem på FB igen. Och då såg han att han kunde återaktivera profilen, alla data var kvar. Inget hade raderats.

När jag gick ut FB många år sen så stängde jag ner kontot men läste någon månad senare i en artikel om att det igentligen fanns allt kvar. Så letade och ja, kontot var kvar med all data men avstängt. Dock hade dom en sida som var för att radera allt. Så jag kunde data dumpa ner all min data med bilder och allt och sen välja att sopa alla spår. Det påstod dom tog bort allt.
Men det var mååånga år sen så vet inte hur det är uppsatt numera med sånt.

Av cdb

Jobbar inom aerospace med IT på ett multinationellt företag. Har globalt ansvar för CAE frågor och HPC.

Av cdb
Skrivet av MammDiin:

Kanske något i stil med denna då: https://www.led-grower.eu/ventilator-boxfan-one4air-o30cm/
Enda nackdelen är väl att den säkert är rätt så högljudd även på lägre hastighet men flyttar säkert bra med luft. Fixar man så att det blir mer eller mindre lufttätt runt så den endast kan suga in luft utifrån så lär den säkert kyla bra om det är kallare ute än inne.

Finns ju förstås också frånluftsfläktar för badrum och liknande men de är väl gjorda för fast installation och 230V så är väl inte direkt lagligt om man fixar ihop något med dem själv antar jag.

Det är den första boxfläkten jag sett som var en rund "housing" som en pc fläkt. Ska söka mer på den för att se hur bra "sug" effekt den har 🙂
Det jag vill ha är en fläkt som kan klara av att funka som en frånluftsfläkt för då kan jag ha fläktar som låter på andra sidan lägenheten men få en lätt bris genom sovrummet då det skapas undertryck med hjälp av fläktarna. Svalka utan att ha oljudet .

Av cdb
Skrivet av MammDiin:

Beroende på vad du har för fönster/vädringsluckor så kanske det går att fixa med datorfläktar?

Kör själv med portabel AC men brukar ha datorfläktar som drar in luft på natten för att få ''gratis'' kylning.

https://www1.garaget.org/gallery/images/173/172447/172447-4a5ddfccb4867ace4c7676cc64ba9099.jpg
4 stycken 200mm fläktar på bilden med en Lian Li fläktkontroller om jag minns rätt och en portabel hårddisks strömadapter som matar dem med 12 volt.

Noctua har en liten PWM kontroller som funkar bra att styra flera PWM fläktar med och man får det nästintill ljudlöst på låga varv.

Tänkt på datorfläktar jag med men det måste väl finnas färdiga frånluftsfläktar för det eller är datorfläktar dom enda som finns? Hmmm ... Men det kanske är enda lösningen 😕

Av cdb

Hej,
så inte en AC fråga men överlevnads fråga i värmen så känner att det borde passa in här

Jag kör en AC men vill bättra på luftgenomströmmningen i lägenheten de dagar det är varmt men luftflöde kan avhjälpa det hela (eller bara ha en fläkt på andrasidan lägenheten på natten som du inte direkt hör men hjälper till att skapa fluftflöde genom öppet fönster i t.ex. sovrum).
Har en väldigt avlång vidsvåning med fönster åt nästan alla håll samt en central luftpump då det är radon i lägenhet vilket betyder ett luftendrag genom lägenheten till kök och toa som båda ligger i ena ändan av lägenheten (inte tillräckligt luftflöde för att kyla tyvärr). Så det jag har gjort är att ställa en stor pelarfläkt ca ½-1 meter från ett öppet fönster i köket för att trycka ut luft och två fläkter på andra delen av lägenheten för att hjälpa till att flytta luften ditåt. Men, det är ganska ineffektivt sätt så vanliga fläktar tar väldigt lite luft rakt bakifrån utan mest från sidorna. Så jag letar efter typ en boxfläkt som är gjort som frånluftsfläkt. Då skulle man kunna bygga ställ för dom och ha dom direkt i fönstret och få ännu bättre effektivitet.
Någon som vet någon fläkt som är gjord för detta?

Av cdb

Odlat minigurkor några år nu. Fungerar riktigt bra och får stor skörd med. Har så små krukor dock så man får tillföra näring regelbundet men annars enkelt.
Bor på tredje våningen och fönstret är i söderläge.

http://mummalandet.se/DSC_0085_3.JPG

Av cdb
Skrivet av martinot:

Kul att höra om allt arbete bakom!

Några som kört Hakchi2 och varit nöjd med hur det fungerar?

Kört det i två omgångar. Första gången för att testa om det funkar och sedan en andra gång när jag på riktigt la in spelen jag ville ha samt några features som var bra att ha.
Väldigt enkelt och lätt att göra. Finns bra guider att hitta på youtube.

Av cdb
Skrivet av anon144494:

Hur lång är garantitiden då? 1 år eller 2 år? Kanske blir det så ändå för mig att köra de 30 spelen inom garantitiden, och sedan testa modifiera enheten. Också för att det just nu är så svårt att få tag i en enhet, och det skulle kännas surt om den skulle gå sönder innan jag hunnit tröttna helt på de 30 spelen. Jag skulle få vänta flera månader till april/maj med leverans från Inet, skrev de då jag frågade via mejl efter leveransdatumet. Dock senare tror jag.

Det är nog som med dom flesta elektroniska grejer, 1 år. Fast med svensk konsumentlagstiftning blir det två.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cdb
Skrivet av anon144494:

Det är väl en fråga också om garantin gäller fortfarande, om man modifierat med hakchi2. Vare sig den skulle gå sönder med det eller inte. På egen risk betyder väl att garantin då inte gäller heller?

Jag räknar med att min garanti är körd då jag har moddat med hakchi2.
Men samtidigt syns det ingenstans att man gjort modden. Om enheten skulle sluta fungera, t.ex. att ingen grafik skulle synas, kör man hela restore processen utan tv och liknande så man kan fortfarande återställa innan man skickar in den. Väldigt få tillfällen det skulle kunna uppdagas att du gjort något med enheten och du inte hade möjlighet att köra en restore.

Men som sagt, då du modifierat mjukvaran i den så skulle jag tro att garantin egentligen är körd...

Av cdb
Skrivet av anon5930:

Börjar nog bli dags för mig att modifiera min. Vid det här laget bör de flesta barnsjukdommar och problem ha upptäckts tycker jag.

på det största reddit tråden har man frågat efter folk som "bricka" eller förstört sina enheter men ingen har rapporterat in nåt sånt. Om det skulle gå fel tar verktyget först en image av ditt system så du kan alltid trycka tillbaka oginal imagen om det skulle behövas.

Men med det sagt... man gör allting på eget ansvar

Av cdb
Skrivet av anon144494:

Låter utmärkt att hakchi2 fungerar bra. Det var just därför jag beställde en NES Classic Mini, för att kunna lägga till mina favoriter och kunna välja andra spel från NES biblioteket. De inbyggda 30 spelen räcker inte

Det släpptes en ny version igår. Tidigare gick det en gräns vid ca 90 spel efter det började enheten bete sig instabilt. Med den nya versionen kan man ha över 600 spel på enheten.
Den har även kortkommandon för att aktivera autofire i spel samt kunna komma till huvudmenyn genom en knapp kombination så slipper man gå fram till enheten för detta.

Det är imponerande vad dom gör och lyckas med i hakchi2 projektet.

Av cdb
Skrivet av xlr8:

Nes mini i lager på toysrus 07:26

Tack för din beställning

nu håller vi tummarna... cheers man

Av cdb

Jag har missat något i deras svar eller pratar dom inte hela tiden om när "internetanslutningsabonnemanget förbrukats". Känns som att PTS inte tänkt hela vägen.

Som sagt, har jag missat något?

För mig är det lika illa om att en tjänst har "fri" surf under tiden man har data kvar att förbruka. Som jag ser det skulle en leverantör kunna skapa en abonnemansform som har 1 MB surf tak, gratis Netflix. Så länge du bara tittar på netflix är allt ok men så snart du gör något annat som förbrukar din datamängd slutar även Netflix att fungera. Skulle kännas som snedvriden konkurens till Netflix fördel. Men som jag läser PTS skulle detta vara ok...

Av cdb

Göttmos. Orderlagd, jag hoppas att det inte tar för lång tid att få den bara :/

Men jag tackar för det ypperligt snabba responsen Tumme upp på den

//P

Av cdb

Hej, har ni några planer på att ta in minix neo u1? I fall ja , när?

// Pekka

Skickades från m.sweclockers.com

Av cdb

från testet "Uppdatering: Pumpen har två olika hastigheter: Performance och Quiet. Samtliga tester är utförda i Performance-läget."

Så, kan man förvänta sig en uppdatering av värdena med detta läge med? Annars är ju testet lite, broken...

Av cdb

Google har varit väldigt dåliga på att dela information om hur pengar kommer att fördelas bland youtube skapare. Det dom flesta kommit fram till är att små kanaler kommer att få noll och inget av pengarna och gigantiska kanaler dom Felix egen kanal är dom stora vinnarna.

Med det sagt, jag kör allmänt adblock på youtube av en anledning, min son tittar mest och han tittar på teknat och liknande. När han tittar på teknat eller lyssnar på barnmusik slänger google in skräckfilms reklam. Det är så idiotiskt att det inte finns. Den reklam man får på youtube har ingen rellevans till det man tittar på. Så jag kan inte skydda honom tidigare mot sådan reklam på något annat sätt än adblock. Sen är reklam riktat mot barn illa endå...

Nu, med Youtube Red finns det en lösning. Men då det känns så fel implementerat, skippar jag det tills vidare och adblockar och stänger av den när jag tittar på de kanaler jag själv tittar på och vill ge stöd.

För mig är youtube red lösning på att deras anonseringsmetod är broken och slippa bry sig om den. Men ifall dom skulle fixa den istället kanske youtube red inte ens skulle behöva finnas.