Inlägg

Inlägg som frillan125 har skrivit i forumet
Av frillan125

Slående likt Dave Grohl får jag nog säga, lyckost där

Av frillan125

Stöldmärka laptop

Hej

På mitt nuvarande jobb har jag en hel del kolleger i lokalen vi vistas i. Det kommer och går även mycket annat folk, kunder, budnissar etc och jag har därför tänkt att stöldmärka min laptop som jag snart ska köpa.

Det händer inte ofta men någon gång då och då försvinner det saker, laptops bl a.

Hur fungerar en stöldmärkning? Registreras någon MAC-adress? Kan jag spåra via något ID nummer ifall något skulle sno datorn eller vad är det som gäller? Jag har fått ett laptoplås (ett lås med en vajer ungefär) som jag kommer använda också.

Om någon snor datorn, hur kan jag få tillbaka den då? Det är en vanlig PC, ingen mac.

Av frillan125
Skrivet av Mcameron:

Du borde kunna få den att se flytande ut om du gör gjutningen i två steg. Antingen genom att gjuta en "botten" i lämplig storlek och sen lägga prollen på för att sen gjuta ett täckande lager över när "botten" härdat klart. Alternativt hänga den i trådar och gjuta in halva först, sen ta bort trådarna och fylla på resten.

Tror att lösningen med en botten borde bli bättre då det känns som om risken för en synlig skarv blir på rätt håll så att säga ( längs med sidan på prollen istället för tvärs över) Kan kanske bli lite problem med bubblor om gjutmaterialet inte är lättflytande.

Jag sommarjobbade för många år sen med att gjuta epoxylinser till optokomponenter och där brukade man använda undertryck (vacum kammare) för att få ur luftbubblorna ur epoxyn innan man gjöt. inget man har hemma kanske men om du har möjlighet till ngt liknande borde du få en klarare gjutning.

Lycka till

Väldigt bra idé där, ska absolut prova det. Någon som vet var man kan få tag i bra material till detta i Skåne? Skulle åka in i Malmö idag och leta men blev inte av, har svårt att tänka mig att hobbex eller liknande har sånt här.

Av frillan125

Japp det blir ett problem. Hade väl tänkt bygga en liten form i i trä som är fyrkantig sen i 3 hörn (borde hålla den på plats) spänner jag upp den med tunn tråd eller något. Första problemet är att hitta materialet till att göra den.

Av frillan125
Skrivet av Bellerefon:

varför ska den vara ingjuten då?
knäck av alla pinnar, och borra ett fint hål i ena hörnet bara?

kan nog inte svära på att det är athlon, men betalar du portot ska jag nog kunna hitta lite gamla grejer och posta till dig.

(är nog bortskämd med gamle processorer, gjorde allehanda roligheter, använde som kam och tillslut låg de mest kring och skräpade)

Nej jag vill inte bryta av pinnarna på den, har bara tagit bort klisterlappen som var på svenska och påpeka att garantin försvinner om den fipplas med. Hur menar du med det andra du skrev?

Skrivet av AntiSmidig:

Titta hur han gjorde med minnena http://www.sweclockers.com/galleri/5857-glasminnen-20 kanske kan vara ett sätt?

Jag satt och letade efter ditt galleri innan, tackar för tipset. Ska kolla upp och se om jag hittar de, tror du det finns hos hobbyaffärer eller är det kanske mer mot någon annan form av affär?

Av frillan125

Processor till nyckelring

Har nån gammal amd athlon processor från 1999 eller 2000 som visade sig vara defekt. Tänkte att man kanske kan "gjuta" in den i nån tålig plast och ha som nyckelring? Någon som vet om det går och i så fall vad man behöver samt var man kan hitta. Kan tänka mig att hobbyaffärer har men vet inte alls vad jag ska leta efter.

Om tråden är felplacerad så lägg den gärna på rätt plats

Av frillan125

Är väl aldrig direkt någon bra idé att dammsuga sin dator, så länge man inte har ett skaft som är till just känslig elektronik. Har tillgång till tryckluft på jobbet så damm är inget problem om jag orkar / kommer ihåg att sköta det

Men tror nog att detta fungerar ganska bra ändå, precis spelar 2 timmar och temps höll sig på 50ish, idle är 38 - 43 men det går kanske ner lite när kylpastan bränt klart. GPU håller sig inom rimliga gränser också.

Av frillan125

Okej, jag har monterat om cpu fläkten, hade inte hållit tryck när kylpastan väl var på plats, sänkte graderna lite. Bör jag vända någon fläkt eller placera på annan plats? Datorn kommer inte stå på golvet utan på en bänk, hoppas det minskar dammet som sugs in.

Av frillan125

Idle / load temps samt fläktpositionering

Hej

Jag köpte för ett tag sen en ny dator och har nu även fått hem en nocuta nh-d14 samt lite fläktar. Jag har installerat fläktarna enligt bilden som bifogas. Båda fläktarna på CPU kylaren är kopplade i en fläktkontroller och det är även fläkten i botten som blåser in i grafikkortet. Dom andra fläktarna sitter i moderkortet.

http://i233.photobucket.com/albums/ee25/itanknaked/FDr3-1.jpg

Har jag tänkt rätt här med in och utluft? Processorn är klockad till 4 GHz via bios, ingen höjd vcore då fler tester ska göras för att se om den är stabil. Ca 40 grader i idle, 58 - 59 grader när OCCT körs. Temps kontrollerade med CPUID HWmonitor samt OCCT.

Hur ser det ut? Lite höga idle kanske? Det går att öka fläktstyrkan en del till om det behövs lägre grader.

Av frillan125
Skrivet av Konichiwa:

support@fractal-design.com

Jag skrev på svenska och fick svar på svenska när mina fläktar var sönder.

Skrev jag på förra sidan

Okej jag provar det, tackar

Av frillan125

Köpte ett define r3 vit för några dagar sen och fläktkontrollerna slutade fungera efter några minuter. Finns det en chans att få en ny på något sätt? Om ja, vilka uppgifter behöver ni? Köpt på inet.se

Av frillan125

Blev lite halvt om halvt besviken på detta chassit faktiskt (jag har det vita, kanske är annorlunda med dom andra färgerna)

Färgen är väldigt skör och spricker som ingenting runt skruvarna till sidopanelerna.
Fläktkontrollern slutade fungera efter några sekunder, 2 fläktar i. Började med svag styrka och öka till ca 50% och då la den av...
Gummi-vad det nu är som man ska dra kablar genom sitter knappt alls...

Går det att få en ny skickad från FD och i så fall vad för information behöver jag skicka in?

Av frillan125

Konsol duger till partyspel och sportspel, resten gör sig mycket bättre på dator. FPS-spel på konsol är lite som att spela fotboll med skridskor, hoppa stavhopp med tandpetare etc, helt värdelöst mao.

Av frillan125

Kommer jag verkligen behöva en så stark processor? Glömde nämna att jag kommer överklocka en del, dels för att lära mig mer om det och för att få lite extra kräm. 6950 kommer jag låsa upp shaders på sen öka core och minne lite. Processorn brukar inte vara svår att få upp i en 4ghz stabilt enligt vad jag läst.

Av frillan125

Dator till spel ca 7000 kr

Dags att skaffa ny burk och lite svårt att välja vad jag ska ha för delar.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/416027/dator

Hur ser mitt paket ut? Det jag har datorn till utöver surf och annat trams är att spela. Mest fps spel, inga rts alls. Vill köra det mesta som finns nu på high, även BF3 när det kommer, AA kan tummas på.

Spelar i 1920x1080 på en 120hz skärm, vill gärna ha hög fps. Frapsar nästan alltid när jag spelar.

Vad tycks?

Av frillan125

Det är där man sätter SLI bryggan

Av frillan125
Skrivet av Ryden:

Jag röstar för Eyjafjallajökull i svanken!

http://1.bp.blogspot.com/_6B8tPuW7TwQ/TAYmybtLGkI/AAAAAAAAQ-k/tI...

En ryggtavla i sann SNL anda kanske vore något?

Av frillan125

http://i233.photobucket.com/albums/ee25/itanknaked/r3.jpg

Jag ska köpa ny dator snart och det blir troligtvis r3 med en noctua nh d14 som kylare till min CPU. Jag är inte helt säker på hur fläktar ska suga / blåsa för att skapa en så bra kylning som möjligt. I bilden jag bifogade (ursäkta paintfärdigheterna) har jag tänkt rätt där? Drar in luft fram, cpu kylaren drar det vidare och ut där bak eller är jag helt ute och cyklar?

Bör jag kanske även ha en fläkt extra nånstans? Jag tänker att en på sidan som blåser på gpu vore bra?

Delarna som kommer att sitta i datorn är:
p2x4 965 BE, kommer klockas till 3.8+
grundläggande moderkort
4 eller 8gb 1600mhz xms3
6950 xfx 2gb gpu, kommer låsa upp shaders och kanske klocka en del
fractal design tesla 650w psu

I lägenheten är det nu ca 20 grader, ingen direkt sol på datorn. I sommar kommer jag dock bo hemma i min stuga, där kan det bli 35 grader varmt, ingen direkt sol på datorn här heller.

Om jag bör skaffa fler fläktar, vilka är att rekommendera? Helst från inet så det blir på en och samma order.

Av frillan125

Okej då vet jag, tack.

Av frillan125

Funderar på att köpa detta kortet till min nya stationära dator men vilken fläkt är att rekommendera? Går det att använda Noctua NH-D14 och ändå använda dual channel i a1 a2 eller måste jag köra på b1 och b2 då? Minnena kommer vara standard storlek, dvs ingen extra kylfläns eller så.

Vet att vissa moderkort inte gillar att köra dual channel i b1 och b2 över a1 och a2 (kanske är / var barnsjukdomar)