Inlägg

Inlägg som jiimpan har skrivit i forumet
Av jiimpan
Skrivet av sunnis:

Själv ser jag det som ett intresse och även livsstil med självförsörjning, ännu roligare att ladda sin elbil med egen energi.

Känslan att ha en app för att se produktionen när man sitter på lunchen på jobbet en solig dag när man ser att produktionen peakar gör en lite extra glad.

Mjuka värden, men man kan ju se det som en hobby om man har den läggningen 😊.......

Ja det kan jag tänka mig, men hörde av en granne att de kunde stänga av "köpet" av solel om det fanns för mycket att köpa.
Det känns märkligt när det är detta de säljer in sig på.=)

Av jiimpan

Hittade denna tråd idag och verkligen kul att så många här inne verkar satsa på solpaneler vilket även jag börjar fundera över.
Det är många som räknat väldigt noga på detta ser jag mer än jag själv, men det känns som få har tagit med garantier i beräkningarna.
Många lämnar 10års produktgaranti, alltså i princip när anläggningen ska vara betald plus minus något år.
Men sen då, när panelerna och kanske växelriktare börjar gå sönder på nästkommande 10år då de flesta beräknar att få sin gratis el
på, då blir det ju inte "gratis" längre hur räknar ni där ?
Räcker 10 år eller borde man satsa på företag som lämnar 30års produktgaranti istället, för att slippa oroa sig i framtiden och få en säker produktion ?
Hur resonerar ni, jag vill ha nya sätt att se på saken?

Av jiimpan

Är affär avslutad?

Av jiimpan
Skrivet av Mattias10:

Nu är Alyx på rea för 30 euro! Var värt väntan då jag ändå knappt haft tid att lira

du får uppdatera när du lirat några timmar

Av jiimpan

Kom spontant att tänka på mitt allra första helt egen köpta grafikkort runt 96-97 ett Orchid Righteous 3D på hela 4MB minne och 3Dfx
Minns att det blev som natt och dag efter att fått in detta i burken, runt 1500 kr tror jag att jag gav.
Sedan är det mitt nuvarande 980ti som hänger med än i dagens spel och med dagens priser ser jag ingen vettig uppdatering då jag tycker 7700 som det kostade 2015/16? var alldeles för dyrt egentligen. har svårt att se mig själv lägga dessa summor på ett grafikkort igen.

Av jiimpan
Skrivet av Pugilisten:

Självklart, vissa speltyper är ju helt värdelösa med mus och tangentbord.

The Medium är ett sådant exempel, var tvungen att koppla in xbox kontrollen

Av jiimpan
Skrivet av oqvist:

Tja de som inte ens köpt vr headset har hyllat det till skyarna. Det får bafta enbart genom förväntningar

Vr för mig är mer av en upplevelse, som att åka till Liseberg kanske och där är Alyx en sju h*lvetes upplevelse även om det inte är som gamla FPS HL så får du valuta för pengarna 100%. Jag har inte sett något i VR som ser bättre ut och heller inte tekniskt bättre.
Alyx tog ett stort kliv fram i VR djungeln vilket behövdes för att visa vad man kan göra med VR, så mycket att interagera med och upptäcka gör det mer till ett thriller/äventyrs spel mer än FPS.
De som har VR och inte har testat ännu, gör det!

Av jiimpan
Skrivet av RedRiderSWE:

Som sagt, läs reddit-tråden som jag länkade i mitt första inlägg om du tror jag trollar. Men jag tror att Mattias teori med att det kanske kommer med en unlock med headset och en med kontrollerna kan stämma, så totalt två. Som sagt blev jag positivt överraskad när det dök upp hos mig, och vet att den förra ägaren hade aktiverat HL:Alyx hos sig också.

Kan det varit en bug av nått slag? Känns inte som valve vill bjussa på ett ex av alyx utan kanske något som är åtgärdat nu? Bara en teori. Men bra för de som fick de såklart. Jag köpte alyx på rea innan mitt index så jag har ingen aning 😄

Av jiimpan
Skrivet av Mattias10:

Tänkte faktiskt precis uppdatera hur det har gått

Och kan börja med att säga att jag är riktigt riktigt nöjd! Allt funkar perfekt och har i princip inget att klaga på. Älskar att det verkligen inte finns några kompromisser alls, utan allt är så bra som det kunde bli 2019. Komforten är ett EXTREMT stort steg upp från Quest 2 med Elite Strap och speciellt upp från Vive. Fick med båda alltid ont i toppen av huvudet för någon anledning, som att det började skava typ. Men har inte känt av något sådant alls med Indexet! Behöver heller inte spänna headsetet stenhårt utan det sitter ändå fast bra på huvudet, och jag svettas därför inte lika mycket och blir heller inte lika röd i ansiktet.

Ljudet är även det top notch! Såååå skönt att inte behöva använda mina vanliga Arctis 7 eller in-ear buds och hålla på att fippla med kablar och skit.

Märker inte av någon SDE alls. Displayn är såklart inte lika hög upplöst som Quest 2, men detta är inget som stör mig värst mycket.

FOV är en sjuk uppgradering. Kör liserna väldigt nära ögonen och det känns inte alls som att jag har på mig ett par kikare som det gjorde med Q2:an.

Skillnad i tracking märker jag knappt. Men det är schysst att kunna ha kontrollerna vartsomhelst, ex. bakom sig i Gorilla Tag och inte tappa tracking. Vilket jag dock redan kunde med mitt Vive.

Kabeln störde jag mig på den första dagen. Men när jag sedan fick mitt Kiwi Pulley system så känns det nästan lika fritt som med Q2:an trådlös. Plus att latens är extremt låg. Tog låååång tid på mig att ställa in allt rätt och nu så känner jag i princip inte alls av kabeln. Inte ens när jag snurrar åt samma håll 5-6 gånger. Laddade även ner FPSVR och använder deras cable untagle grej som visar hur många varv man snurrat åt ett visst håll, och jag känner inte alls att det är immersion breaking som någon tidigare sade. Utan den syns aldrig förutom när man faktiskt vill använda den. Och då är det bara att kolla ner, snurra ut kabeln och sedan kan man lira i 30 minuter till utan några som helst problem. Så länge man bara tänker på att inte snurra åt samma håll hela tiden.

Och glömde nästan nämna, kontrollerna. Och fyfan va grymma de är. Så skönt att faktiskt greppa med handen när man plockar upp saker, vilket man gör i varenda spel, istället för att trycka in en knapp! Bara detta skulle gjort Index värt det för mig, men allt ovan gör det 10x mer värt.

Det jag dock saknar är högre upplösning och större FOV. Men jag är nöjd med den som den är nu. Hoppas dock på ett index 2 eller liknande i framtiden.

För att sammanfatta. Detta var utan någon som helst tvekan värt de 8625 kr jag betalade! Skulle garanterat betalat fullpris också, eller ännu mer. Kommer aldrig kunna gå tillbaka till ett Vive eller Q2!

Fasen vad kul att höra, löste det sig med alyx och har du testat det med?

Av jiimpan
Skrivet av Mattias10:

Har pluggat in mitt Index och kört nån timme nu men har fortfarande inte fått HL:Alyx /: Hur länge dröjde det för dig?

Nu vill vi veta hur det gått för dig ?

Av jiimpan

Som jag förstår vill du inte skruva och ha det problemfritt, då skulle jag satsa på en ny lite billigare bil med lång nybilsgaranti där även serviceavtal ingår, problemfritt ägande i 5 år borde inte vara något konstigt i så fall. Sen för andrahandsvärdet så är det ofta lättare att bli av med en kombi bara ett tips.

Av jiimpan
Skrivet av Unclefred:

Kia har väl 7 års garanti och Toyota har 10 års garanti/20 000 mil. Har själv en toyota avensis 2015 av den anledningen.

lite missledande information där kanske, toyota har 3 års nybilsgaranti.
Sedan har de som många andra premium märken en viss garanti på beg bilar de säljer själva och som du sedan måste serva hos dem för att kunna ta del av den.

Av jiimpan

Jag vet att det varit svårt med grafikkort ett tag, men kollade på inet för skoj skull på GTX och RTX och det fanns 2st i lager???
ett 1050ti och ett 1650. kan detta verkligen stämma har det blivit så illa ??
Man får försöka hålla sitt 980ti i liv ett tag till då kanske=)

Av jiimpan
Skrivet av Molotov:

Vill nog också minnas att det tog för mig ca 15 timmar att köra kampanjen, jag stressade inte.
Men sen har jag precis som du kört lite custombanor osv som jag verkligen kan rekomendera alla att testa som har HL alyx.

Nej i Alyx ska man inte stressa utan snarare njuta
Ja verkligen, vissa är riktigt välgjorda och kommer fler och fler för dem som aldrig tröttnar

Av jiimpan
Skrivet av nu1mlock:

Jag menade inte att fler antal timmar innebär bättre spel. Tvärtom, jag föredrar oftast kortare spel, framför allt om dom är som Alyx där det inte blir tjatigt gameplay. Jag kan inte kolla min speltid just nu, men jag gissar på att jag spelade igenom storyn på under 10 timmar och det känns som att 10 timmar är långt för mycket. Jag spelade nog på easy, för att slippa oroa mig för att behöva gå ner på knä pga. rygg och knäproblem. Det resulterade i att jag inte dog så mycket och behövde börja om. Däremot vill jag nog säga att jag var himla noga när jag gick runt och undersökte alla rum och hyllor, flyttade kartonger och flaskor.

Men kommer man förbi "viktlösheten" (och det borde man, för annars har man väldigt få spel att välja mellan) så är Asgard's Wrath ett väldigt bra spel på andra fronter. Det ligger, trots allt, i topp strax efter Alyx när det gäller betyg från kritiker. Alyx ligger helt klart före med sina 92/100 enligt OpenCritic, men Asgard's Wrath är inte långt efter med sina 89/100.

Där är jag nog lite som dig allt som oftast att jag spelar klart och sen är jag klar, men med Alyx kände jag att jag ville ha mer och provade dessa helt okej alternativen då man är lite av en fanboy och har längtat efter ett HL3 sedan 2005-06?
Asgards wrath kan jag inte uttala mig om då jag knappt visste vad det var, har man inget VR så blir man automatiskt inte så intresserad av nya spel heller.
Jag körde nog på easy jag med och trodde inte jag skulle våga spela alyx efter alla youtube klipp med headcrabs som hoppar emot en i mörka rum men jag kämpade mig igenom

Av jiimpan
Skrivet av nu1mlock:

Jag klarade Alyx igår och körde det trådlöst med Quest 2. Otroligt nöjd med upplevelsen och just Alyx märkte jag inte av någon skillnad i kvalitet trådlöst jämfört med kabel - möjligtvis om man tittade väldigt noga på specifika texturer, men inget jag hade möjlighet att titta på och se skillnad på under tiden jag spelade.

Riktigt bra spel och jag har aldrig varit förtjust i Half-Life-serien annars, spelat kanske en tredjedel av ettan och introt på tvåan.

Alyx är ju ett kort, men väldigt bra spel. Väldigt linjärt, men det är inget negativt i sammanhanget. Asgard's Wrath är ju ett fullfjädrat RPG, om än något begränsat. Helt olika spel och båda är bra på olika saker.

Vet inte vad du menar med ett kort spel eller vad du jämför med, men absolut ett av de längre VR spelen som jag spelat och som inte är upprepande. Jag kollade precis och det hade gett mig ca 23timmar speltid, visserligen hade jag laddat ner fler banor och uppdrag utöver original. Men original alyx gav mig nog 16-18timmars speltid vilket får anses som väl godkänt även i plattskärms världen.
Sen kan man såklart klara det mycket snabbare än min tid om man vill, men spelet bör inte "springas igenom" enligt min mening bara för att få det gjort. Det blir lite som att sitta med mobilen på Bio, man missar detaljerna.

Av jiimpan
Skrivet av Mattias10:

Yes redan skickat PM till snubben så förhoppningsvis blir det Index lir under Sportlovet!

Om det blir så, får du slänga in ett inlägg här när du gett spelet några timmar och berätta vad du tycker om index och alyx.

Av jiimpan
Skrivet av Mattias10:

Aa, 7k är egentligen det som jag helst vill köpa för, såklart. Men verkar bli 8k. Och det där med HL:Alyx hade jag ingen aning om. Fyfan va najs, då är det ju som att jag får den för 7500 kr istället

Dags att slå till innan jag blir sugen på igen haha

Av jiimpan
Skrivet av RedRiderSWE:

Köpte mitt Index begagnat för 7000kr, i princip oanvänt och det tycker jag det definitvt är värt. Nypris tveksamt, då hade jag nog baserat på att jag kör mycket simulatorer kört en Reverb G2.

Tips: HL:Alyx får du gratis från steam så fort du kopplar in en index, oavsett om det är begagnat eller nytt :)! Blev glatt överraskad när jag kopplade in mitt nämligen :)!

Är du helt 100 på detta? Inte hört detta från någon innan, kan det vara så att den du köpte av inte hade laddat hem alyx?

Av jiimpan

Alyx säljs runt 350kr när de kör steam rea, men om jag hade köpt ett index skulle jag inte orka vänta på 150kr rabatt haha. Jag köpte dock spelet innan index.