Inlägg

Inlägg som Jagab har skrivit i forumet
Av Jagab

Det brukar inte vara några problem. Först måste du (om enheten är strömlös vilket jag förutsätter) mata ut släden genom att sticka in något spetsigt i "nödutmatningshålet" på brännaren. Sedan brukar den bara vara att pilla bort, det är olika på olika brännare. Fronten är också lätt att få bort. Tips: Glöm inte att borra ett litet hål för "nödutmatningen", det är en bra sak att bevara om det blir fel på enheten. Lägg gärna upp bilder på modden, ska bli intressant att se.

Av Jagab

Köpte en fin kylplatta på Clas Ohlson: http://www.clasohlson.com/se/Laptopst%C3%A4ll-med-fl%C3%A4ktk... Fungerar bra (typiskt, de har sänkt priset en hundring sedan jag handlade). I vart fall ska det bli intressant att följa bygget.

Av Jagab

Jag tror jag förstår vad det är du vill göra. Har ett gammalt hus med självlysande strömbrytare (!) (tänk vad de hittade på förr) och jag tror det är något liknande du vill göra. Sökte lite snabbt och hittade en tråd på en sida om fiske där de talade om Glow pulver: http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php/31729-sj%C3%A4... och hittade en sida som säljer självlysande färg: http://www.kreatima.se/web/Produkter/Hobbyfarger/Sjalvlysande... . Hoppas det hjälper dig vidare, tycker det verkar häftigt.

Av Jagab

Här i byn har vi marknad 2 gånger om året och på området brukar det finnas ett mindre (mobilt) tivoli. Och en låt som alltid spelas vid dessa åkattraktioner är "Girls just want to have fun" med Cyndi Louper. Den spelades så flitigt så jag kallar den numera för "marknadslåten", det känns liksom inte som om jag varit på marknaden om jag inte hört den.

Fotnot: Tycker om 80-tals musik men har aldrig gillat vare sig denna artist eller denna låt.

Av Jagab

Ingen fara, det är ingen stress. Tack för vänligheten.

Av Jagab

Jo, det verkar som om de är med på en väldig massa saker. Nå, jag får väl se om jag får något svar (tänker inte handla där). Tycker nästan det vore idé för dem att stänga ner sidan eftersom den ju i så fall är vilseledande (är ingen jurist men tycka kan man ju).

Hittade en annan trevlig butik som har lite udda saker. Tänker inte nämna dem här eftersom de inte har med tråden att göra. Skickade en fråga tidigare ikväll och det tog inte lång stund innan jag fick ett svar. Det finns telefonnummer och allting på sidan så de verkar bra. Faktura får man betala med så det verkar säkert. Inget omdöme på Prisjakt dock.

Av Jagab

Tycker personligen att hemsidan ser OK ut men det verkar inte helt trovärdigt i övrigt. Problemet var att de har moderkort med äldre socket och ett sådant behöver jag (har dock i efterhand letat upp en annan e-butik med motsvarande produkter).

Av Jagab

Är Netvaruhuset.com seriösa

Hej.

När jag googlade hittade jag en del trådar från detta forum men dessa var gamla (runt 03-05) och inte gav mig mycket information så jag startar en egen tråd. Att "ta över" någon annans tråd känns inte heller bra.

I vart fall har jag försökt att leta upp information om Netvaruhuset.com. Är det någon som nyligen handlat av dem eller som nyligen varit i kontakt med dem? Har själv kontaktat dem, både via formuläret på hemsida och direkt via mejl. Svar har jag dock inte fått några. På Pricerunner fanns inga omdömen men väl på Prisjakt, den senaste från juli 2011, där 3 av 4 var nöjda.

Har som sagt försökt att finna information men allt jag får fram är att det rör sig om ett kommanditbolag baserat i Smålandstenar och komplementären (den ansvarige) är också registrerad på 2 andra bolag (uppgift: allabolag.se) .

Finner det som sagt skumt att man inte kan kontakta E-butiken Netvaruhuset när de nu valt att endast använda sig av mail. Om ni har några erfarenheter så kan ni ju skriva ner dem.

E-butiken verkar inte tillämpa någon returrätt men tydligen har man 14 dagars öppet köp vid obruten förpackning. Men hur ska detta gå till när de inte svarar?

Av Jagab

Ingen bump. Har dock letat vidare och hittat ytterlliggare ett intressant kort, ett Foxconn NF4UK8AA-8EKRS nForce4 Ultra Socket 939 ATX: http://www.netvaruhuset.com/se/Art-1060.html

Har skickat en förfrågan till dem men jag lär väl inte få svar på den heller. Men vad tycker ni? Är det ett bra moderkort? (Det fanns visserligen inte i lager men om det inte går att få tag på kunde de ju plockat bort det från sidan).

Av Jagab

Det är samma typ av adapter som det ska var till denna dator. Kanske inte original men en liknande. Jag har precis lagt i mer minne i datorn men annars är den standard. Innan jag ändrade minnet brukade datorn vara hårt belastad men då upplevde jag inte detta problem. I vart fall inte efter min reparation. Tittade efter hur datorn skulle reagera om den fick brist på energi och tydligen skulle den då gå ner i viloläge men det har jag inte varit med om.

Edit: Glömde tala om att datorn är något trögstartad "första gången". Har den varit igång så startar den oftast direkt när jag trycker på knappen. Men det kan ju bero på vad som helst.

Av Jagab

Energi varning trots nätdrift

Hej.

Ber om ursäkt att jag ställer frågan, jag tror att det är en "nybörjar sak" men jag är ganska ny på det här med bärbara datorer och saknar därför erfarenhet.

I vart fall så sitter jag här med min gamla bärbara som inte är så mobil längre. Batteriet är helt slut men jag har låtit det sitta kvar och kör istället på nätdrift (tycker att datorn känns solidare med batteriet i om ni förstår). Nätanslutning (i datorn) har jag själv fixat till eftersom den var trasig men nu fungerar den bra. Ibland dyker det konstig nog upp "energi varningar" som säger att jag bör byta till nätanslutning för att inte förlora arbete. Men det är ju det jag redan gör, så varför varna? Batteriets lysdiod på datorn bara blinkar och jag tror det beror på att batteriet är kasst. I "energimätaren" läser jag:

Aktuell strömkälla växelström
Återstående batterikraft 0%

Kan även tala om att de gånger jag fått varningen har jag varit på Youtube och att pluggen från laddaren blir varm i dessa lägen. I vart fall var den det nyss när jag kollade men den svalnade efter någon minut. I övrigt fungerar den gamla datorn utmärkt. Den har i vart fall inte stängt av sig vid varningarna utan snällt arbetat vidare. Som jag inledningsvis påpekade, det här kan vara en nybörjarfråga men jag tycker det är underligt nog. Och jag är nybörjare på bärbart.

Av Jagab

Aha. Tack så mycket.

Ni får ursäkta frågan men jag trodde kanske att det var en specialmodell som inte tillverkas längre. Datorn är ju gammal och det är trångt i facket.

Tittade på prisjakt och hittade en intressant Toshiba http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=84973 Vet inte om den är bäst men jag behöver inte så stor disk i laptopen. Vet inte om det finns någon gräns för hur stor disk man kan installera heller. Ska titta på de andra diskarna också.

Av Jagab

Finns liknande diskar att köpa och var?

Hej.

Hårddisken i min gamla (betonar det) laptop lever fortfarande men trots att den (enligt HD tune och windows diskkontroll) är okej så för den ganska mycket väsen. Tror att den får bytas ut så småningom och nu undrar jag om det fortfarande finns liknande diskar att få tag på. Har sökt lite löst men inte hittat något. I vart fall inga som har haft rätt stift och format (disken är ca 1cm tunn). HDDn är av märket Toshiba och är ca 20 GB stor. Lånar en bild från nätet på liknande disk men det är bara för att ge er utseendet (de här är mindre diskar).

http://www.notebook-service.biz/bilder/festplatte/toshiba/MK8113...

Ni kan ju ge mig ett tips om ni vet något. Den går som sagt fortfarande men jag vet inte hur länge. Det känns ju bättre med en ny, tystare disk.

Av Jagab

Låter som en prima frukost

Idag har jag gjort lite skitiga arbeten hemma. Började med att slipa lite plastdetaljer till mitt lilla (långsamma) datorbygge. Har ännu ingen färg och vissa delar saknas men jag tänkte att jag får väl börja lite smått. Nyttigt att sitta i en källare och andas in plastdamm, borde gått ut istället.

Så tänkte jag att det var lika bra att aska ur pelletspannan när man ändå var smutsig så det fick jag också gjort.

I övrigt har jag bara tagit det lugnt, spelat lite datorspel och surfat på nätet. Mestadels random men det finns ju lite forum att besöka också. Eller hur?

Av Jagab

Väntar på minnena (till laptopen) som jag beställde i förra veckan. Enligt posten hade en avi skickats ut och preliminärt leveransdatum var igår 6/7 men det hängde tydligen upp sig. Hoppas att de kommer på måndag.

Av Jagab

Upptäckte den av en slump, som en del av en annan längre mix. Inte det jag brukar lyssna på dagligen men det kan var kul ibland.

Av Jagab

Köpte ny dator med med Vista Home Premium (SP2 32-bit) förinstallerat. Vet inte när det kan ha varit men säg 08 eller däromkring. Gillade systemet eftersom det kändes nytt och fräscht jämfört med det jag kört tidigare, Windows 98 och ME. Dock kunde jag inte få allt att fungera så bra, bland annat kunde jag inte utnyttja Aero vilket jag nu har lyckats få igång (ett grafikkort och många uppdateringar senare). Tycker fortfarande att Vista känns bra och kan inte alls stämma in i den kritik som operativsystemet överösts med. Förutom att det äter systemresurser då. Och ibland startar datorn om utan förvarning (morr). Men snyggt är det.

XP har jag aldrig riktigt varit vän med under dessa år. Har någon gång lånat min faders dator med detta OS men jag tycker inte att jag hittar dit jag ska. Det är säkert en personlig upplevelse men jag tycker att allt sorteras annorlunda i XP jämfört med andra OS jag testat. Har det nu på den gamla laptopen så jag börjar lära mig men det känns fortfarande ovant. Att gå från ME till Vista kändes mer naturligt (tyckte jag).

Men jag ska (naturligtvis) inte bestämma vad andra ska tycka så jag säger bara så. Hade gärna provat Windows 7 om tillfället hade erbjudits men idag känns det inte aktuellt. Behovet finns inte.

Av Jagab

Snällt. Du kan ju skicka ett PM när du kontrollerat den.

Av Jagab

Sökte på "PCI splitters" och kom vidare till "PCI riser kort". Hittade ett par saker som såg ut att vara det jag sökte men det verkar för avancerat. Blir nog billigare att köpa ett nytt moderkort med tillräckligt antal platser, alternativt byta kondensatorerna på det gamla. Då kan jag också använda den gamla processorn och minnena men jag vet ej om de fungerar.

Av Jagab

Jag kanske inte alltid är så bra på att uttrycka vad jag menar så jag postar en bild. Det här kortet monterades för att förlänga original moderkort med 2 PCI platser. Finns det någon modern motsvarighet?

http://farm9.staticflickr.com/8282/7513450146_0bfaeef983.jpg