Inlägg

Inlägg som Jagab har skrivit i forumet
Av Jagab
Skrivet av LeVvE:

Har du 2 portar? Kanske bara har använt den andra förut.

Vilka portar tänker du på? Förstår inte riktigt vad du menar där. Datorn befann sig i det tillstånd den var när jag stängde av den igår kväll (OK inatt om vi ska vara petiga). Ibland brukar jag lägga över internet förbindelsen på den stationära för att titta på filmklipp ordentligt men detta brukar inte datorn uppleva som något problem (har säkert inte med det här att göra). Ingen maskinvara har rörts.

Av Jagab

Ethernet meddelande men varför?

Hej.

Här kommer en sådan där onödig fråga från en novis men jag ställer den ändå.

Startade just upp Vista burken och fick meddelande om att drivrutiner för ethernet måste installeras eftersom ny maskinvara hade upptäckts. Men jag har inte lagt till någon ny maskinvara utan kopplade ur en kontakt som förser 2 fläktar med ström (den ena lät illa så jag kopplade ur dem under drift, fy-fy jag vet). När jag satt i kontakten och startade upp datorn igen så slapp jag meddelandet men varför fick jag det från första början? Fläktar räknas väl inte som maskinvara, det brukar de inte göra. Har upplevt samma fenomen en gång tidigare och då var backup hårddisken bortkopplad men nu fanns den med hela tiden. Så vad menar windows egentligen?

Av Jagab

Inte så mycket faktiskt. Har mest suttit och slö surfat. Startade upp den gamla datorn som naturligtvis körde på utan problem. Lite bilder (beklagar bildkvaliteten, måste stänga av blixten) :

http://farm9.staticflickr.com/8297/7765967472_eec301951c.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8307/7765967276_6fa3d60a90.jpg

Funkar bra men det finns inte så mycket roliga program ombord. Skrivbordsbakgrunden är gammal och eftersom jag inte brytt mig om att ändra upplösningen blir allt lite större än det ska vara. P2 MMX och 32 MB ram ger ordentliga prestanda (läs det på rätt sätt). Tyst är den också.

Av Jagab

Är ingen expert på färg men generellt kan man väl säga att det materialet spelar stor roll för resultatet. Billiga färger är, som jag har förstått det, just billiga och lämnar resultat därefter. Dessutom är det risk för nyansskillnad så kontrollera noga. Slipa noga och rengör ytan ordentligt. Tänker inte försöka påverka i någon riktning men jag skulle i ditt fall välja ett välkänt märke framför en billigare (random) lack, även om det kanske går lika bra att använda båda.

Av Jagab

Hade något i bakhuvudet och lyckades hitta det online: http://verktygsboden.se/pulverlackeringssprutor/pulverlackeri... . Men det kostar en del. Plast lär som sagt inte tåla de temperaturer som krävs för bränningen.

Av Jagab

Det enda jag kom att tänka på är högtalargaller men det beror ju på hur hålen sitter. Ljudia har många modeller: http://www.ljudia.se/tillbehor-s82136/hogtalargaller-c79347/ Det var bara en idé alltså (tänkte själv modda en 120mm fläkt på detta sätt).

Av Jagab

Använder också luft på burk men tycker inte att de räcker så länge. Dessutom är det svårt att få bort allt som du nämnde. Skulle nog tro att det går bra men någon mindre kompressor, typ de som används till airbrush och liknande. Det viktigaste är väl att "ren", alltså att den inte innehåller något som kan skada datorn, olja fukt etc.

Av Jagab

OK, bra. Du verkar ha mer koll på det här än jag. Ser fram emot nästa update

Av Jagab

Fin update. Är dock lite fundersam till varför du vill krympa lådan. Är det inte bra med lite extra luft runt komponenterna? Även om du monterar fläktar så kommer det att bli väldigt varmt i lådan när datorn används. Är ingen expert på det här men jag skulle tro att det blir för varmt om du krymper lådan så mycket som du tänkt. En tanke bara, vill inte kritisera. (De som vet kommer att hävda att jag har fel men det bjuder jag på).

Av Jagab

Konnichiwa (hej på japanska, jag googlade det).

Det kan säkert bli fint. Kan inte minnas att jag sett så många japan inspirerade chassin (men jag är kanske inte observant nog) så det blir lite annorlunda. Följer projektet

Av Jagab
Skrivet av Vill lära mera:

Har laddat upp bilder av olika MBs till "Face" kvaliten av bilder ä inte så bra men är det något som du vill veta /se mera vi kan orna det annat sätt
har mera att sälja-byta -sänka bort exp HDs Ram Grafikkort........kommer sakta men säker få dit allt kopierare länken under ett av
bilderna hoppas lyckat Kirsti http://www.facebook.com/media/set/?set=a.106844786128816.1438...

Tittade på det men det var inte riktigt den sort jag sökte. Känns lite onödigt med dubbla grafikkortsslottar också. Men du skrev tidigare i tråden att du hade ett A8NE-FM/S liggande med socket 939, har du kvar det? Det ser i så fall bättre ut. Får i så fall skippa ett kort (Firewire) som jag inte använder. (Det har tagit lite tid innan jag svarat dig, ursäkta mig).

Här är en lista på de kort jag tänkta återmontera:

Grafikkort. Har sin egen "slot", i mitt fall den äldre (har glömt namnet) men kan också vara PCI-e.

USB kort med 4 uttag. Kommer med säkerhet att skippa USB uttagen i fronten.

Firewire kort med 2 uttag. Kommer med säkerhet att skippa Firewire uttaget i fronten (kan även skippa detta)

Nätverkskort. Kräver lite utrymme på höjden men kan bytas till ett modernare med mindre bygghöjd.

Att jag velat ha just 5 PCI uttag beror på att vissa kort tager plats i höjdled.

Ljudkort.

Av Jagab

Hittade liknande här: http://www.ciao.se/Scythe_Kama_Bay_Speaker_Ace_SCBS_2000S_BK_... Inte riktigt samma men i alla fall. Ska komma ihåg detta (ursäkta att jag bröt in).

Av Jagab

Snyggt bygge, plötsligt känner man sig som en ännu större amatör. Nå, det blev ju jättebra med solfilmen så jag tänker köra på det.

Av Jagab
Skrivet av vipah:

Biltema har två olika supermörk solfilm, den ena kallas återapplicerbar i beskrivningen och är mycket tjockare, kanske dubbelt så tjock. Denna är dessutom väldigt mycket enklare att värma så den ändrar fiorm och att arbeta med överhuvudtaget.

Värt att tänka på, jag har börjat välja den tjockare filmen til allt, bilar som mods. Tänk på att supermörk verkligen är mörk!

Tittade en gång till på Biltemas sida och hittade art nr 39320, det är nog den du tänker på. Jo, det är meningen att det ska bli mörkt så slipper jag måla på insidan av chassit. Vill inte avslöja för mycket, tänkte lägga upp bilder senare, men jag kan säga att utsidan blir blå i 2 olika nyanser. Då blir det nog snyggt med ett mörkt fönster.

Det var förresten en sak jag glömde fråga fast jag har funderat över det (så kort minne man har) så jag får väl lägga till det här.

Detta bygge kommer att innehålla något så omodernt som en diskettläsare, fronten blir nämligen inte sig själv utan den. Sargen är en viktig del av fronten. Har fått byta ut läsaren men den lilla luckan passar inte så bra som den gjorde på originalet. Undrar nu om man inte kan utelämna luckan, som jag förstår det är den bara ett dammskydd när ingen diskett sitter i. Läsaren fungerar väl utan den? En dum fråga kanske, men jag frågar ändå.

Av Jagab

Frågor om chassi mod.

Hejsan. Eftersom jag ändå är här så passar jag på att ställa lite frågor.

Sitter här och funderar lite kring mitt (väldigt långsamma) bygge. Har kommit så långt att jag ska börja måla, ska bara fixa lite färg först. Får grunda alla delar så det blir hållbart.

I vart fall har jag funderat lite över det fönster jag tagit upp i sidan. Ursprungsplanen vara att montera fläktar med LED på insidan men kommer att köra svarta fläktar istället. Hårdvaran kommer inte att utgöra något blickfång så jag tänkte: kan man inte klä fönstret med solfilm? Hittade på Biltema (se: http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Interior-tillbeho... "supermörk" låter bra). Idén verkar bra men kommer det att bli problem med den gravyr jag gjort i "glaset" (läs Biltemas plastglas) ? Tänkte kanske att det blir luftbubblor och se som gör att solfilmen släpper efter en tid. Gravyren kommer att synas bättre om bakgrunden är mörk eftersom linjerna är vita men hur tokig är idén i övrigt. Fönstret kommer att fästas med 4 skruvar dvs en i varje hörn och solfilmens kanter får väl fästas med dubbelhäftande tejp eller något så den inte släpper. Eller ska man kanske måla och med vad? Glasfärg?

Så vad tycker ni? Kommer detta att fungera alls eller har ni några tips att ge?

Av Jagab

Synd, det hade blivit ett häftigt projekt annars.

Av Jagab

Fick köra iväg och panik köpa ett nytt nätaggregat till min stationära dator. Vette katten varför den inte ville starta i förmiddags, den har ju fungerat felfritt fram tills i natt när jag stängde av maskinen. Nu ville den inte igång hur jag än försökte. Ett test med en äldre (betydligt klenare) nätdel visade att datorn som tur var fungerade felfritt (men maskinen saknade nog sin andra hårddisk för något fel blev det). Hur som helst så funkar allt nu så det var väl bara ett dåligt nätaggregat. Skit happends.

Så mycket annat har jag inte gjort idag.

Av Jagab

Stod det att du måste köpa licens? Låter konstigt. Kör själv Avast och har aldrig upplevt några problem. Det är sant att man måste registrera sig för ett år i taget men gratis är det ju. Avast finns dock i tre versioner, 2 betal och en fri så det gäller att taga det lugnt när man registrerar sig.

Såg att TS har installerat ett annat program men ville bara göra detta tillägg.

Av Jagab

Håller med Morgan. Det går inte bara att gå in och avinstallera det? Titta i Enhetshanteraren eller titta i kontrollpanelen om du hittar rubriken "modem" där.

Av Jagab

Aha, ursäkta mig. Ändå intressant att se, har precis börjat skruva i laptops (kände dock inte till att det fanns några speciella risker men jag tar det försiktigt). Följer det här projektet.