Inlägg

Inlägg som anumeon har skrivit i forumet
Av anumeon

Om du har steam så går det bra att kopiera steamapps mappen till den nya hårddisken och sedan leta upp den med steaminställningarna.. Jag rekommenderar dock varmt att du sedan går igenom alla spels inställningar, lokala filer och väljer att verifiera integritet (eller vad det nu står på svenska, jag kör alltid med engelska som språk)

Av anumeon

En spontan tanke, Du råkar inte glömma att välja "save and exit" hur osannolikt det än må vara.
Uppenbart verkar det vara så att UEFI:n återgår till fabriksinställningarna varje gång som din dator bootar upp. Så det är sannolikt batteriet som spökar..

Av anumeon

@Dricki: Beroende på olika faktorer så kan hårddiskar sakta ner.

ålder, antalet skadade sektorer (undersök med ett S.M.A.R.T program som nämnts tidigare)

det kan även bero på storlek. Du nämner att du har 10-15GB kvar, hur stor är disken? En gammal hederlig tumregel är att man skall ha minst 10% av hårddiskens storlek kvar för att den skall fungera optimalt.

Av anumeon

Jag måste berömma ASUS för deras kundtjänst. Ringde till dem i fredags för att felanmäla min swift. då den slutligen fuckade ur totalt.
Killen i kundtjänst lyssnade i hela 10 sekunder innan han konstaterade hårdvarufel och gav mig en RMA kod.
I måndags så fick jag meddelande om att min ersättningsskärm var på väg från Tyskland. Och idag så kom den med UPS (som dessutom ringde för att kolla att jag var hemma) Otroligt snabbt agerat av dem.

Av anumeon

Linus säger ju i videon att han har hittat på ett test som eliminerar källa och skärm som faktor i testet. Skall bli intressant att se vad han har hittat på. Men han säger ju också att han är helt säker på att det var pengar i sjön att köpa denna kabel. Skall bli intressant att se resultatet.

Förövrigt, en fredag som börjar med fredagspanelen och slutar på lördag morgon med WAN show är en bra start på en helg..

Av anumeon

Utan tvekan ASUS:en

Av anumeon

Har du kollat att ditt nätagg klarar av ett 980ti? Det skulle annars kunna orsaka ett sådant problem.

edit,, ser i din sign att du har ett 850W.. Det skall alltså inte vara problemet.

Av anumeon

G-sync ger en mycket härligare upplevelse när FPS:en fluktuerar, Du kommer knappt att märka när krävande scener drar ner dem.. Rekommenderas varmt..

Av anumeon

Hej Corsair..

Min linkkabel till mitt AX1200i har gått sönder (den lilla anslutningen in i psu:n)
Går det att få tag på en ersättare?

Av anumeon

@anon234237: Bör fungera alldeles prima.

Av anumeon

Inga konstigheter alls.. Drabbar oss alla (Jag instämmer med gissningen att det är en failsafe)

Samma sak händer ju med BIOS/UEFI när man uppdaterar den. (Härliga minnen när man hade 4 identiska SSD:er och inte minns i vilken port som bootdisken satt)

Av anumeon

EVGA är min rekommendation. De har superb garanti och kvalitet. (Fast ASUS går inte av för hackor heller)

I slutändan så kommer det mycket ner till vilken som du tycker är snyggast om du skall ha dem i ett chassi med fönster t.ex.

Av anumeon

Nu är jag inte helt säker på att jag inte är ute och cyklar. Men ändrades inte lagen häromåret så att all utrustning som kunde ta emot SVT play (Dvs Mobiler, datorer, tv apparater och surfplattor) nu ansågs licensskyldiga?

Av anumeon

Ha inte PSU:t inkopplat i väggen så skall du se att problemet försvinner

Av anumeon

@Palestina: En snabb googling ger dig svaret på wikipedia:

ATX standarden

Av anumeon

Jag älskar det faktum att ingen datortillverkare i den gamla gyllene eran av hemdatorer trodde att luftflöde var något av vikt överhuvudtaget. ingen fläkt för insug, utan bara en värdelös 80mm fläkt för utsug bak.

Nästan lika fascinerande är att många OEM tillverkare av system i dag tycks anse att luftflöde är prioriterat heller. Inga lektioner lärda under 20års tid. (Tänker då på de större tillverkarna av OEM burkar, t.ex. Dell och HP)

Coolt bygge dock. Synd att det var så få bilder på själva konstruktionen.

Av anumeon

Mitt bidrag

Jag erbjuder en offergåva till den mörka demonen "C'don" för att denne skall bevilja mig kraften att klara en black friday med de bästa erbjudandena.

http://i.imgur.com/Yid6iia.jpg

Av anumeon

Det enklaste tipset:

Uppgradera aldrig en dator som du inte äger. Datorn tillhör din skola, du har den till låns så länge som du studerar där.

Mitt tips vore att ta bort din windows 10 och återställa partitionsstorleken på win7. Sedan kan du alltid ta kontakt med din skolas IT administratör och fråga vänligt om det är okej att du uppdaterar till win 10 eftersom det är gratis. (Du kan ju passa på att påtala hastighetsproblemet, kolla om det är bloatware t.ex)

Av anumeon

Hur gammal är datorn egentligen?
Jag minns för många år sedan så hade jag en HP som hade nitar på den ena sidan.
Men där så var DVD läsaren fastskruvad bara från den öppningsbara sidan.

Av anumeon
Skrivet av Nevil:

Då H60 är en sluten kylare så borde väl Corsair stå för nån sorts garanti på grejerna ?
Ta kontakt med dom först o främst, O se vad dom säger, innan du börjar köpa nya delar..

Jag tror att TS som bäst kan hoppas på att Corsair står för en ny H60.
Komponentskadorna är inte täckta av deras garanti på något sätt. Men givetvis så kan TS hoppas på goodwill ifrån deras sida.

Om jag förstod saken rätt så fortsatte TS att använda datorn trots läckan, och trots alla bluescreens? isåfall så är det med 99% sannolikhet kört att begära ersättning för de övriga komponenterna. Eftersom han borde ha slutat att använda datorn direkt. kopplat ur ström och därefter leta efter skador.