Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster
Citat:

One of our key findings has been the lack of a consistent pattern of higher failure rates for higher temperature drives or for those drives at higher utilization levels

källa

Av Kogster
Skrivet av kyre:

IR har ju fullt av användningsområden i en hemmabiosetup så det är klart välkommet. Nu har fler recensioner trillat in hos The Verge, Anandtech, m.fl. Anandtech brukar dröja lite längre men är å andra sidan den mest djupgående. The Verge föredrog HTC One

S4-an hade väl dessutom en ir kamera. Undra om man pilla till en app för att fjärrstyra en annan S4a med sin S4a

Av Kogster
Skrivet av LeVvE:

Tänkte bygga så först men ville inte förstöra chassit så fick bli att anpassa kylningen efter vad som pasade i chassit, får bli nästa gång jag byter chassi så väljer jag ett som passar bättre.

Enda o-återkallerliga jag gjorde mot chassit var att såga lått gallret. Hål för slangarna fanns redan på plats

Av Kogster
Skrivet av LeVvE:

Problemet med 650D är att om du köper "vanlig" vattenkylning blir det tight med radiatorn, min är 47mm och det är max 1mm till strömkontakten på moderkortet.

Fick dock skicka tillbaka min radiator för skruvhålen till fläktarna passade inte. FAIL.

Så här gjorde jag för att få dit min radiator som inte fick plats i fractal design define r2. Sågade bort gallret i taket också då det inte längre hade någon funktion.

Nu sitter jag och retar retar mig på högtalarnas och hårddiskarnas oljud dock...

http://i.imgur.com/RPY4i.jpg

Mycket roligare att bygga riktig vattenkylning TS

Av Kogster
Skrivet av volvov700:

Undra om detta stämmer ?? Samsungs egna CPU på 14 plats och Qualcomms på 2..

http://community.futuremark.com/hardware/mobile

Ser man på. Å andra sidan verkar ettan och tvåan identiska plattformar (men inte samma upplösning) men gansak olika poäng

Av Kogster

Du kan inte köra dem i crossfire. Du kan använda den ena som skärmslav.

Av Kogster

Problemet med antivirus är att de alltid ligger efter. I boken The Myths of Security (Ganska populistisk och överförenklar mycket men ändå ganska vettig imo (går att hitta online om man letar lite))
in på några av alla problem med att designa anti-virus/anti-malware mjukvara:

1. Mängden virus gör det svårt att hantera. Jämföra kod mot en databas av alla kända virus vore extremt opraktiskt då det skulle vara väldigt långsamt, vara en enorm databas och att någon skulle kunna skriva ett "virus" som bara utnyttjade koden från databasen. Det löses genom att ha hash-värden för virus och jämföra med hashvärden för koden som testas. Än en gång finns det alldeles för många virus för att ha ett ett till ett förhålande mellan virus och hashvärden så man försöker utforma hashningsmetoder så att ett hash ska kunna fånga flera virus och variationer av dessa.

2. Folk som skriver virus/malware har också tillgång till anti-virus/anti-malware och kommer tweaka sin kod tills det inte upptäcks. Många gånger ligger day-one-detection neråt 30% (att det upptäcks överhuvudtaget beror på att olika anti-virus/anti-malware gör på olika sätt för att bedömma om något är ett virus och är väldigt mycket svårare att lura alla än att tweaka sig förbi enstaka).

3. Människor använder datorerna. Fler fall än inte är det användaren som lyckas få sin dator infekterad genom okunnskap.

Författaren menar på att praktiskt taget alla intrångsförsök stoppas vid brandväggen. En xp-dator utan brandvägg klarade sig 20 minuter på internet utan att bli infekterad eller hur var det?

I slutänden existerar inte buggfri kod (varken risker eller anti-virus/anti-malware). Bästa är att få stor spridning på mjukvaran som används för att undvika en "epidemi".

Av Kogster

Hur hade det gått för Windows 8 om det haft en inbyggd tutorial?

Mina två största irritationsmoment när jag testade windows 8 CP var att det tog en googling innan jag hittade stänga av knappen och att jag tabbade in och ur modern UI hela tiden när jag försökte växla mellan program via win + siffra kommandona (En av mina favoritsaker in w7 och som jag saknar i många Linux-distros eller inte hittat).
Gillade att det verkade finnas fler tangentbordsgenvägar men att gissa sig fram är ett väldigt frustrerande sätt att lära sig något nytt. Särskilt om man inte ser några direkta fördelar.

Så om man första gången man startade w8 fick en guide till osynliga menyer och vart de flyttat saker (gärna varför också). Hade w8 gått hem i stugorna då mån tro?

Av Kogster
Skrivet av JDM:

Stämmer inte så bra det du skriver för enligt många tester ( inkl. Sweclockers ) så ligger hd 7970 ghz runt 5% efter i prestanda.. sett över ett genomsnitt

Skickades från m.sweclockers.com

Säger du det?

http://i.imgur.com/Uarr5V2.png

http://i.imgur.com/W07Sh4r.png

källa

Av Kogster
Skrivet av Xclusiv8:

Alltså, vartenda jävla företag har "läckor" nu för tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Billigare än att ha en presskonferens och man behöver inte ha lika mycket att komma med.

Av Kogster

Intressant att döpa den iSteve då i-et i Apple's produkter syftar till Jonathan Ive.

Av Kogster
Skrivet av SysGhost:

Glöm inte att hela x86-plattformen designats och ägs av Intel.
För många år sedan, då Intel inte trodde att det skulle vara ett problem, licensierade Intel ut x86-plattformen till tredjepartstillverkare, däribland AMD, Cyrix och Via.

Om Intel kunde ändra beslutet, skulle de dra in licensen direkt utan att ens fundera över det, men avtalen som skrevs på den gamla goda tiden, gäller än idag. Något som Intel idag ångrar.

Det enda Intel kan göra idag för att dra ifrån konkurrenterna, är att roffa åt sig av så många patent de kan gällande vidareutvecklingen av x86-plattformen, och hoppas på att konkurrenterna snart dör ut i brist på idéer.
Intel är knappast glada över att AMD lyckades få till en lyckad 64-bitars utökning av Intels x86-uppsättning. (Intel har en egen 64-bitars variant, men den har ett par stora nackdelar och accepterades aldrig av den breda massan)
Intel lärde sig läxan, och jobbar stenhårt idag på att hålla sina konkurrenter borta från vidareutveckling av x86-plattformen med hjälp av patent.

AMD skulle med all säkerhet kunna utveckla en ny arkitektur och ny instruktionsuppsättning som på flera plan utklassar Intels x86-plattform, men nackdelen är att större delen av marknadens operativsystem och program är skrivna för x86-plattformen. Bakåt-kompatibiltet är den stora käppen i hjulen.

För att skapa en ny arkitektur och ny instruktionsuppsättning, krävs det operativsystem och program för att det skall accepteras av den breda massan. Och för att program och operativ skall existera, måste någon skapa arkitekturen och instruktionerna.
Ett moment 22.

Det är nog högst troligt en tidsfråga innan AMD måste ta steget med att överge x86 och utveckla en annan arkitektur. Frågan är bara hur marknaden kommer att acceptera ytterligare en plattform. (Som om det inte räckte med ARM och x86.)
Eller AMD kanske skulle hoppa på ARM-tåget. Ser ut som om nVidia redan är i full fart på den fronten.
Speciellt nu när vi har och Windows RT för ARM-baserade processorer.

TL;DR:
Intel lär inte tillåta konkurrenterna att knappa in på prestanda-segmentet. Dags för AMD och andra x86-aktörer att överge x86 i helhet. Till och med Microsoft inser det, och kör nu flera varianter av Windows., inte bara för x86.

x86-64 uttvecklades av AMD (http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64) Intel jobbade på Itanium men övergav det på de flesta segment till förmån för x86-64.

Av Kogster
Skrivet av HurMycket:

Det är inget jag har märkt. Jag upplever snarare att konsol är den primära plattformen för spelutvecklare idag, och att vi PC-spelare som regel får nöja oss med en portning.

Jag påstår inte att den är liten – notera citationstecknen samt ordet "relativt". Jag gjorde ett försök att förklara varför Intel inte tycker att konsolmarknaden är viktig för dem.

Delen om vilken plattform utvecklare siktar på var tänkt som ironi. Ber om ursäkt att jag inte uttryckte det tydligare då det många gånger är väldigt svårt att vara säker utan att höra hur en person säger det. Ja det gjorde du men jag tror inte den är lika mycket mindre som du tror. Men har ingen källa på det så det är rent spekulativt.

Har intel uttalat sig om intresse i konsollmarknaden? Trodde det var nVidia som pratade om att det inte var lönsamt nog.

Av Kogster
Skrivet av BaZZe:

Kan bara länka till en tidigare post jag gjorde vilket jag tycker tar upp lite kring de här:
#13290801

Skrivet av BaZZe:

Somsagt det är helt beroende på vilka spel vi tittar på men om vi kollar på dagens läge så använder dom flesta spel 2 kärnor och ett fåtal 4 kärnor.
Dvs att en hög klockfrekvens på kärnorna är ibland viktigare än att ha mer än en dual core i dagens läge när de kommer till gaming, eftersom en i3a ibland kan prestera som en i5a i en del spel.

Intel satsar på hög IPC detta betyder att den är effektivare per klockcykel än en motsvarande AMD processor.
AMD satsar på låg IPC per kärna men flera kärnor, intel satsar på hög IPC per kärna men färre kärnor.
Anledningen till att intel blivit så populärt är att det drar väldigt lite ström det går överklocka en hel del och drar fortfarande lite ström det presterar extremt bra i spel som är cpu krävande, men i spel som inte är det kan en i3/i5/i7 prestera samma och det gäller ju även AMD cpuer.

Slutligen eftersom en intel har högre ipc per kärna och därmed kan utföra fler instruktioner på lägre klockfrekvens än amd så blir den automatiskt effektivare och bättre lämpad för spel för att du skulle behöva klocka upp amd processorn extremt mycket för att kunna komma upp i samma IPC per kärna om spelet inte är väldigt bra flertrådat och kan använda alla 8 kärnor tex vilket är mindre sannolikt.

Men samtidigt får man också säga amd satsar inte heller på prestanda marknaden på samma sätt intel har kommit en bra bit före eftersom amd fortfarande e på 32nm och intel är på 22nm
Intel lägger ju in mer pengar i sin forskning i hur man förbättrar processorer än vad hela amd är värt i marknadsvärde.
Så det finns en klar anledning till varför intel e bättre, dom knyter avtal med tillverkare dom har mycket reklam för sina produkter och detta gör dom eftertraktade.
.

Personligen tror jag inte AMD bara kan komma ifatt sådär då skulle dom behöva något mirakel som höjer deras IPC en hel del.
Annars kanske dom kan börja komma ikapp inom några år men att tro dom kommer såpass mycket ifatt så att dom kan konkurera med intel vet jag inte.
Det som jag tycker saknas på marknaden som är prisvärt vore en dual socket desktop moderkort med antal ram slots liknande SR2 eller SR-X hade amd kunnat göra något sådant och spelen nu med ps4 och xbox720 blir mer flertrådade skulle jag personligen kunna tänka mig de vore trevligt som workstation/gaming rigg.

*inlägget är nerkortat

Sen när får man högre IPC av att överklocka? Marknadsvärde och omsättning är inte samma sak.

"Men samtidigt får man också säga amd satsar inte heller på prestanda marknaden på samma sätt intel har kommit en bra bit före eftersom amd fortfarande e på 32nm och intel är på 22nm"

Den här meningen blir jag inte klok på vad den betyder. AMD har inte några fabriker och att påstå tillverkningsteknik direkt relaterar om de sattsar på prestandamarknaden eller inte är allmänt mysko. Är intel de enda som satsar på högprestanda integrerade kretsar då? (Med undantag för minnestillverkning där flera tillverkare är nere i den storleken).

Skrivet av HurMycket:

Det finns väl egentligen två saker som gör konsoler till en relativt "liten" marknad:

1. Alla vill inte ha en konsol (men nästan alla vill ha en dator).

2. De som köper en konsol köper en och har den sedan i MINST fem (man kan nog räkna med sex, sju för de flesta PS3/X360-ägare) år innan de köper en ny. De flesta köper ny dator oftare än så.

Ja och därför utvecklas alla spel till primärt persondatorer då de uppenbarligen är den större marknaden... Dator betyder väldigt olika saker för olika personer. Konsollmarknaden lär vara avsevärt större än highend/midium highend dator segmentet. Dessutom som jag har förstått det faller nuvarande konsollgeneration sönder med jämna mellanrum så många har köpt mer än en. Hursom: ja, konsollmarknaden är mindre än persondator marknaden men är på inget sätt liten.

Nej processorpriserna skulle inte sticka i taket bara för att intel fick monopol. De vill tjäna så mycket pengar som möjligt och att shockhöja priserna skulle dumpa försäljningen. Betala 10 000 för en 3570k? Nätack jag väntar nog några år innan jag uppgraderar. Intel's förtjänst är en funktion av priset och antal sålda enheter inte bara priset.

Av Kogster

Ett bra virusskydd ska inte märkas men ändå göra sitt jobb. Oddsen att få virus nu för tiden är väl inte så jättestora men annan malware finns det desto mer av.

Av Kogster
Skrivet av maxishine:

En fråga bara tycker ni inte det är creepy att GS4 kan känna dina ögon om du tittar på skärmen??XD
Och den där eyes scroll?? Skulle vara coolt att det funkar med sol glass ögon också LOL.

Nej, öppnar upp för en hel del kul om de släpper ett SDK. Om reklam börjar använda det kommer jag bli jävligt irriterad dock.

Av Kogster

99987a;13428137]Tackar, nu fungerar ljudet i allting. Någon som vet vad det kan vara för problem med micken? Fungerar inte i skype eller något annat program. Är dock säker på att den inte är sönder eftersom jag testat i annan dator.[/QUOTE]

Finns recording devices (inspelningsenheter) på samma ställe som uppspelningenheter. Vilken mic skype lyssnar på ställs in i skype.

Av Kogster

Skulle tro du använder fel ljudenhet. om du högerklickar på högtalarikonen ner till höger och väljer playback devices (uppsplningsenheter?) och testar någon av de andra borde det funka. Att skype funkar är att skype använder alltid samma uppspelningsenhet efter det man väljer medans till exempel chrome använder default uppspelningsenheten.

Av Kogster
Skrivet av HerrEkberg:

Ingen nappade på detta, så det får bli lite gratis bildning istället. (Ni trodde väl inte att ni skulle slippa?)

Det är en Brunsviga modell B (som namnet till trots kom före modell A) från 1894-1895. Modell B var ursprungligen en kopia av Odhners första kommersiellt producerade maskin, men efter ca 500 exemplar så började man sätta dit en längre vev. Senare gjordes även fler ändringar på modell B. Min maskin är s/n 1486 och har alltså den längre veven. Hela pjäsen väger ca 10 kg och fungerar utmärkt efter snart 120 år. Med rätt förvaring så kan den nog fungera nästan hur länge som helst.

I vårt försvar är vi aningen unga för den. Det är en "mini"-räknare om jag fattar rätt?

Av Kogster
Skrivet av ErwinHun:

Det är väl sista stycket som är det intressanta här.

Jag har själv en stark preferens för android, men jag har ännu starkare preferens för konkurrens och pluralism på marknader. Det gynnar i slutänden mig som konsument. Det är lite osäkert vad som egentligen menas med texten, vad är det som också måste förinstalleras? Om det handlar om t.ex Google Search eller liknande så kan det ju vara ett problem då de redan är allt för dominerande på just söktjänstmarknaden.

Antar de vill få fram något som liknar webläsarvalet i Windows för alla olika kategorier av appar.