Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux
Skrivet av Hakinger:

Jag kan ge dig en kort sammanfattning om varför ryssland startade kriget mot Ukraina.
putin har föreställningar om att NATO och väst finns till för att invadera ryssland och har ända sen 90-talet startat krig mot länder som ens funderat på att bryta sig ur rysslands hegemoni.
Vad gäller Ukraina så valde de en president som gick på val för att "närma sig" EU, men när han sen blev vald så vände han på en femöring och utropade sin lojalitet till diktaturen ryssland. Därav protesterna på Maidan som möttes med våld från den ryssvänliga presidenten.

ryssland och Ukraina hade ett avtal om Sevastopol, om att ryssland skulle få ha sin flottbas där på Ukrainsk mark. Det avtalet var på väg att gå ut och därmed skulle ryssland förlora kontrollen över en stor del av Svarta havet, och därför ockuperar ryssland Krim-halvön .
När ryssland startade senaste kriget mot hela Ukraina (de startade ett i östra Ukraina redan 2014) använde ryssland påståenden om att Ukraina styrdes av sk "nazister" och att ryssland skulle "demilitarisera" Ukraina. Senare framfördes också de gamla konspirationsteorierna om NATO (när putin såg att världen skrattade om nazism-påståendena)

En annan vinkel att tänka på att Ryssland fick garantier både verbalt och i avtal med USA att vid sovjets fall så skulle gränserna av NATO ej flyttas närmare Ryssland. Utan ett sådant avtal så skulle sovjets fall troligtvis varit blodigt, kaotiskt och potentiellt tillräckligt för att utlösa ett världskrig.
Endast ett par år senare så började USA och NATO godta nya NATO medlemmar och flytta gränserna närmare, eller helt upp till Rysslands gräns. Gång på gång så bröts detta avtal i en NATO expansion, men Ryssland var ej i ett läge att agera kraftfullt för att stoppa detta agerande.
Ukraina, som är viktigt både med olja/gas/spannmål men även stragiskt med tanke på storleken av landet, och dess gräns mot Ryssland... Samt den nära relationen mellan Ryssland och Ukraina som går tillbaks till Tsardömet. Putin, medveten om detta samt att USA/Väst redan brutit mot avtalen så gjorde det väldigt klart att Ukraina/NATO aldrig skulle hända: Att det helt enkelt var en röd linje och för mycket för Ryssland att tolerera.
Jag är inte på Rysslands sida, men anser att folk bör hålla koll på att Rysslands agerande inte bara hände i ett vakum på grund av att Putin är galen.

Av goralux

Jäklar, jimms är rätt ofta billigare, och har grejer som andra finska återförsäljare inte har. Så blir en mindre återförsäljare på den redan lilla marknaden

Av goralux

Tänk om GOG vore på Xbox, lägga till controller support i mer spel oxå.

Av goralux

Lite off- topic eftersom man måste ha powertoys men win-shift-t för att kopiera siffror och bokstäver som är i bilder eller antika applikationer. Använder det dagligen.

Av goralux
Skrivet av lhugo:

Som jag förstått det är Roon inget annat än en musikserver. Om inte implementeringen är helt galen får du samma bitström från den som från vilken annan server du än använder. Equalizer ska du alls inte röra för att försöka lösa problemet. Att du uppfattar en avsevärd skillnad beror antagligen på felkonfigurering eller förväntningar hos dig

Kolla igenom att du gjort rätt och ta hem några vänner för dubbelblindade tester så försvinner skillnaden!

Jag var faktiskt taggad över att skaffa Roon för att genom det kunna få fjärrkontrolls lik funktion på tidal från min telefon, såsom Spotify gör det, vilket jag hörde att var möjligt. Jag var så positivt inställd på det hela så att jag känner att vore konstigt att det bara är nacebo.
Jobbade en del med det, spelar samma låt genom Roon, sen växla rakt från Tidal och det var en märkbar skillnad. Googlade och pillade, men det blev inte bättre, kan vara någon inställning som är fel, på tre olika system...

Av goralux

Testade Roon ett tag, på tre olika system... På alla system var ljudet skit, avsevärt sämre än att köra vanlig Tidal med dac... Tydligen måste man jobba med equalizer inställningar och annat för att det att låta bra.
Jag lade ner, Spotify+Tidal+Apple Music låter bättre med en simpel installation.

Av goralux
Skrivet av Mr.Borka:

Väldigt läskigt område. När människa och teknik sammanfogas på ett så intimt sätt börjar det bli farligt på riktigt. Tekniken är alltid snabbare än kulturen, och den moraliska och etiska reflektionen haltar ständigt efter de kommersiella krafterna. Särskilt lätt blir denna typ av teknisk utveckling att bräcka kritiker eftersom den lovas höja vissa människors minimilivskvalitet.

Utan en stark broms kommer detta bidraga till alla existentiella teknik-dystopiska framtidsvisioner obönhörligen infrias.

Jag hoppas snacket är luft och försöken varit ett totalt misslyckande, som åtminstone skänker mänskligheten ett kortare andningsutrymme innan mer framgångsrika försök rasar in.

Så som Musk hävdar: Vi är redan cyborgs med vår relation till telefoner. Vi har inte implantat men förrutom det är vi redan där.

Av goralux

Det har ju redan kommit ut att nya gta har mindre sarkasm och parodi i sig för att inte uppröra folk... Misstänker att huvudkaraktären inte kommer vara en kriminell socio/psykopat och istället är någon som kämpar för en "god sak"

Av goralux

Hela grejen när de gör videos om en produkt men det är inte en "review" är bara skit. Den som gör videons intryck och yttranden kan skada/ döda en mindre firma på grund av ltts platform.

Av goralux

Power butikerna i Finland är rätt bra, i regel dyker en anställd upp för att hjälpa till och sälja så fort man går in, går alltid snabbt att vad man vill ha på det viset.

Av goralux
Skrivet av Libra-75:

...och här sitter man och hoppas att dom nån gång ska fixa sin "trasiga" shuffle funktion, men det lär väl aldrig hända.

...och för att säga nåt om själva ämnet i fråga så är jag inte så sugen på att betala mer än jag gör idag (för vanliga premium), den ljudkvalité som är idag är bra nog för mig.

Jo, varför tekniken gått baklänges och shuffle inte funkar är skumt. Bytte till Tidal men har samma problem där.

Av goralux
Skrivet av Razken:

Hoppas verkligen inte man drabbas av dethär. Har ganska nyligen skaffat ett 4070Ti från Gigabyte (slog till då det var nedsänkt till 9,9k.) men jag blev förvånad att kortet var extremt lätt i jämförelse mot mitt äldre RTX 2080, även det från Gigabyte, som vägde betydligt mer.
Fick med ett stöd men valde att inte använda det då det känns onödigt med tanke på att den inte vägde i närheten av det förra kortet och dels för att det inte riktigt klaffade i chassit och jag inte kunde få kortet ända ned i PCI-sloten.
Tiden får utvisa om man valt fel kort. Är väldigt nöjd med kortet förövrigt.

Jag gick från ett 2070 super gigabyte till ett 4070 från gigabyte och mitt 4070 är definitivt mindre och lättare. Mitt 2070 använde 2x8 pins PCI medans mitt nya 4070 använder bara ett 4070. När det kommer till ljudnivåer under load så är mitt 4070 nästan knäpptyst.

Jag tror att vi med "lätta" kort borde kunde ta det lugnt: Köpte ett https://www.deepcool.com/products/Accessories/graphiccardacce...

Eftersom att det var billigt och lätt att installera. Är rätt säker på att jag borde vara ok med det hela.

Av goralux

Köpte ett 4070 från gigabyte så är lite oroad. Mitt kort är inte så tungt, och har en stöd-bracket så hoppas att jag inte får problem i framtiden.

Av goralux

Köpte en Xiaomi 10t för 300 euro. Den har aldrig känts seg, 10 appar öppna och tio chrometabbar. Det fina med det är att jag kan köpa en 100 euros telefon nästa gång och det kommer vara bra nog för mig.

Av goralux
Skrivet av metalmac:

Intel Arc ignoreras totalt som vanligt.
Så inget bra alternativ för mig att välja.

Jag hade totalt valt A770 själv men utan REBAR så hade det inte varit värt det, tyvärr... Hoppas att Battlemage är jävligt bra.

Av goralux

Kör med ett 4070 nu, med en riktigt bra 1080P skärm. Vet att somliga ser det som overkill men har bara känt att jag vill vänta tills jag kan dra igen och köra 4K ordentligt. RT+Ultra+hög framerate är riktigt fint: Även fast det bara är 1080P.

Av goralux

Ok! Tack för svaret, är lite förvånad att Corsair inte har manual pdfs på sin sida. Har haft äldre gigabyte gaming oc så tänkte köpa Gigabyte GeForce RTX 4070 GAMING OC. Mitt 2070 super änvänder 2 8-pin daisy chain anslutningar och allt funkar bra. På "legacy" listan så säger den att cs-M har type 4, och type 3 pci så därför jag trodde att det borde funka.

Nå, jag behöver bara välja ett 4070 som har 8-pin kontakt och så borde allt funka ok, eller hur?

Av goralux

Corsair CS850M och PCI ström

Hej!

Jag har ett CS850M och skall nu uppgradera grafikortet och tänkt använda den här:
Corsair adapter
Från corsairs sida så verkar det som att det ska funka. Kan inte hitta några manualer på Corsairs sida däremot så vill bara vara helt säker: Den undre pci till höger har jag nu ansluten till mitt grafikkort: Antar att kontakten ovanför den är den jag skall använda för den andra kontakten jag får med min nya kabel när jag väl får den.

Så vill bara veta om det stämmer! Tack!

Av goralux
Skrivet av jocke92:

Det kanske kan lösa viss huvudvärk. Har inte satt mig in i det. Men det är väldigt olika hur jag vill ha det beroende på vad jag gör.

Totalt värt att testa det! Du kan ha flera olika uppsättningar med varierande layout, kan raskt växla mellan dem med
tangentbords kortkommandon.
Det är så bra att det är shockerande att det är gratis, fått många på jobbet att bli fancy zones frälsta.Lätt att komma igång med det men för att verkligen få det perfekt tar det lite tid att lära sig.

Av goralux
Skrivet av jocke92:

Hade nog hellre sett en overlay som man kan plocka fram. Vet inte när jag tittar på skrivbordet. Och har man många skärmar är det jobbigt att minimera alla fönster, eller rättare sagt återställa dem så som man hade dem.

Testa att använda fancy zones, en del av Microsoft power toys: väldigt bra för många skärmar, stora skärmar och så vidare.