Inlägg

Inlägg som xX Old.Cs.Scrub har skrivit i forumet
Av xX Old.Cs.Scrub
Skrivet av Miggish:

Tjenna.
En kompis till mig håller på och ska bygga en hackintosh men vi vet inte riktigt om alla dom här delarna funkar bra till hackintosh.. packetet vi satt ihop hittils ser ut så här
http://data.fuskbugg.se/skogsturken/---nydator.jpg

fast vi bytte ut moderkortet till Komplett.se - Gigabyte GA-X58A-UD7, X58 samt chassit till ett annat..

Skulle behöva lite hjälp om dom här delarna funkar bra tillsammans samt om det är något vi borde byta ut (personligen tycker jag att han ska köra på i5a men det vill inte han)

Han gör helt rätt i att köra i7 på den riggen tycker jag. i5 passar inte på moderkortet och det är snabbare ändå..

Rätta mig gärna om jag har fel men Snow Leopard är väl mycket kompatibelt med speciellt ny hårdvara ?

Av xX Old.Cs.Scrub

Lite OC problem

Tjenare!

Jag har lite små problem med mitt klockande.. Det funkar finfint upp till ungefär 3ghz på luft.. Och det är inga värmeproblem, 50-55C i load ungefär.. Problemet verkar vara minnena, det är Crucial Ballistix Tracer PC6400 2GB DDR2 stickor. 2 st. Det verkar som om dom inte tycker om att bli klockade alls i princip.. Kör 4 st 4MB SuperPi på samma gång för att testa stabiliteten på ett lite snabbare sätt.. Nu till det jag undrar, några förslag på minnen ? att uppgradera till 1156/1366 och DDR3 är inget val..

Mobo : Asus Rampage Formula
Processor : Intel Q8200 2.33 @ 3.0Ghz (1.3V)
Minnen : Crucial Ballistix Tracer PC6400 2GB DDR2 x2 (2.1V)
Grafikkort : ATI HD4890CF

Det ska uppgraderas till H20 snart och har funderingar på att dra in nord/sydbrygga och möjligtvis minnen i min loop (alternativt bygga en till loop) så vad kan SweC rekommendera ?

Av xX Old.Cs.Scrub

Tjenare!

Har lite funderingar och hum om Hackintosh, mestadels om det skulle fungera i min lätt utdaterade "skrothög" ?

Mobo : Asus Rampage Formula X48 S775 (ROG)
Processor : Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 @ 2.9 Ghz (luft)
Grafikkort : 4890CF
Minne : DDR2 PC6400 (:() Crucial Ballistix Tracer 2x2 gb
Ljudkort : Inget Borde väl funka med något skruttigt Creative Soundblaster ?

Tacksam för svar och tips!

Av xX Old.Cs.Scrub

Bygg en egen maskin för pengarna och gör om det till en sk "Hackintosh"

Knepigt fel förresten.. Det är inte ok att en dator för den sortens cash ska vara i sådant skick..

Av xX Old.Cs.Scrub
Skrivet av swink:

Vart kan man få tag på ett sånt där diagnostikkort? Helst inte ett hutlöst pris dock.

DealExtreme: $6.90 PCI PC Diagnostic Card

Google is your friend!

OnT: Bra jobbat! Jag går snart lös på den lägre klassen med en jävla massa överklockning (s775) några tips innan jag börjar kanske ?

Av xX Old.Cs.Scrub
Skrivet av Woods:

5plus för att du är vänsterhänt, 5minus för mac.

Jag förstår att du kan ogilla mac, men onödigt att klanka ner på det

Det är jävligt bra faktiskt.. Funderar mycket starkt på att göra om min maskin till en hackintosh sen min bror köpte en mac

OnT: Nice liten hörna! Ser trevligt ut jämfört med mitt vardagsrumsbord med 2 miljoner prylar på!

Av xX Old.Cs.Scrub

Spelar helt ensam i MW2, hade ju självklart vart skoj att spela med lite folk man kan snacka med! När kan detta komma fram ?

Av xX Old.Cs.Scrub

Jag hade personligen väntat, om din maskin du har nu duger.. Jag tror mycket på AMDs 6000 serie, även så verkar intel/amds nya chipset ganska trevliga sålänge man köper rätt bitar har du då en budget på 20k kan det byggas fint här..

Av xX Old.Cs.Scrub
Skrivet av Amalgam:

Vilken quadprocessor? Dom har ju två olika. "AMD Athlon II X4 640 Quad Core, 3.0Ghz, AM3, 2MB, 95W, Boxed" och "MD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core, 3,2Ghz, AM3, 8MB, 125W, Boxed". Sen fanns det en del olika Geforce 460. Ska man ta den med 2gb, 1gb eller den med 768mb?

Är det likvärdigt, sämre eller bättre än den pimpade Crazy Gamer datorn från komplett.se?

Jag har så himla mycket frågor

Inte Black Edition, men vill du spela nya spel osv är 4-kärningt bra då många spel som kommit det senaste och som kommer stöder quad.. Det Inet-paketet är lite kraftfullare, men det hamnar en liten bit över priset tror jag om du inte bygger själv..

Dessutom kan du ju lägga till lite pengar och skaffa Black Edition, det hade jag gjort

När det gäller grafikkortet, är det lite beroende i vilken upplösning du ska spela i.. allt under 1920x1080 räcker det med 1GB ska du ha stora tv:ar på eller flera skärmar (displayport) kan du behöver 2gb versionen.. 768 är väl i princip bara en budgetversion som duger och stöder lite lägre upplösningar, inte så jätte haj på nvidia! rätta mig gärna om jag har fel.. personligen hade jag köpt ett HD5770 1gb..

EDIT: Jag kollade runt lite på forumet och hittade denna länk! tänkte att den kunde vara intressant för dig eftersom du kanske vågar att testa på att bygga själv om du har en guide

Datorbyggarskola

Av xX Old.Cs.Scrub

Komplett crazy gamer med 4gb crucial-minnen och quadprocessor från amd med 460 grafikkort, absolut bästa du kan få för pengarna om det ska levereras som en vanlig dator.. du lär kunna spela ganska bra med denna dator också...

Av xX Old.Cs.Scrub

"Märkes"datorer kommer nog alltid vara snäppet långsammare än egenbyggt.. Iaf innan marknadsdatorn kostar 12-15000 kr.. Så ta grazy gamern, det är det bästa valet.. Inget annat företag kan datorer som komplett

och om din polare kan bygga datorer är det inget problem, det är inte så svårt heller.. var försiktig och läs manualen

Av xX Old.Cs.Scrub
Skrivet av ziim0n:

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/-------------------------...

Moderkort med SLI, så i framtiden kan du stoppa i ett till GTX460 om du känner att spelen börjar droppa.

Stock-kylaren har en rätt hög ljudvolym, upp till dig om du vill strunta i kylaren jag la till och köra på det lite dyrare SLI moderkortet som finns på inet istället.

Billigt men riktigt riktigt prisvärt chassi, har ett själv. 140mm fläkt i taket och 120mm i bak som ingår, köp en 120mm och stoppa som inblås fram senare om du känner att du behöver det.

Prisvärd processor som du lätt kan överklocka ett par 100 Mhz. Är du ny med överklockning så är det en BE modell så det är några klick i BIOS på 10 sekunder så är det klart. Inga problem.

Det blir alldeles för mycket med 2 st 480 på det nätaggregatet tror jag.. dessutom är alla andra länkar i datorn såpass svaga att grafikkortet knappt hjälper.. jag kör allt på fullt i alla spel o jag kör fortfarande s755 ich 4890-kort.. det krävs inte så mycket

Av xX Old.Cs.Scrub

Bestämde mig för att göra en lista

http://img707.imageshack.us/img707/3765/dwqwes.th.png

Uploaded with ImageShack.us

ganska så stor bild...

jo, jag förstår inte meningen med Nvidia, vill du spela så kör ATI, billigare och bättre prestanda! svårt att hålla budgeten med nvidia kort.. Jag personligen föredrar Intel också, men tänkte att du kanske skulle gilla AMD..