Inlägg

Inlägg som jskn002 har skrivit i forumet
Av jskn002

Annonsen är avslutad

Av jskn002

Hej alla, tänkte att vi avslutar budgivningen ikväll och jag hör av mig till den jag vill sälja till runt 21.
Mvh

Av jskn002

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 (LHR)

Har precis som andra här fått mitt grafikkort efter över 2 års väntan från Netonnet.
Oöppnad i kartong. kvitto finns och skickas med.
Hämtning i Mölndal premieras.

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 (LHR)
PCI Express 4.0 x16
10 GB GDDR6X-minne
NVIDIA Ampere-arkitektur
NVIDIA DLSS

För mer info: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av jskn002

500kr. Kan plocka upp när som. Bor i göteborg. Mvh

Av jskn002

Hej, jag har haft ett problem med min drönare och undrar om någon har liknande problem.

Jag flyger en mavic och bilden blir otroligt grynig och dålig, börjar tro att det är något fel på den för jag har testat en massa olika inställningar men inget verkar funka.
Senaste inställningar:
4k, 24p, d-cinelike, color profile +1 -1 -1.
Senaste firmware.

Anledningen till att jag tror att något är allvarligt fel är när jag lägger in klippen i premiere pro. När jag kollar på min luma waveform får jag in en massa information som ligger under "noll". Informationen under noll ser ut att representera i de noise jag upplever i bilden också. Detta även när jag överexponerar bilden och inget borde existera under "noll".

Finns de någon här som har testat att reklamera liknande problem och vad säger dji om detta? Som de ser ut just nu så har jag kastat 15000kr i sjön.

Tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av jskn002
Skrivet av anon162230:

@jskn002:

Hur har det gått, har du avslutat budgivningen?

Hej, ja budgivningen är avslutad.

Har börjat höra av mig till de som jag tyckte var mest intressant men inte fått svar där ännu.

Av jskn002
Skrivet av Xe3d:

Då slänger jag på ett bud, 1500+hämtas för allt inkl. Kylaren

Noterat!

Skrivet av Molotov:

1600+frakt allt + 212 kylaren

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat!

Skrivet av Vedex:

Budar 600kr för RAM

Noterat!

Budgivningen avslutas senast söndag.

Av jskn002
Skrivet av tudz:

Börjar med att buda 500kr för RAM

Noterat!

Skrivet av Molotov:

1200+frakt för allt
Skickades från m.sweclockers.com

Noterat!

Skrivet av Xe3d:

Finns det någon kylare till cpu+mobo:n?

Ja en Cooler master Hyper 212 Evo med utbytt fläkt finns vid intresse.

Av jskn002

i5 2500k, P8P67LE B3, 2x8GB DDR3 1600MHz

Hejsan,

Har nyligen uppdaterat datorn och tänker sälja mina gamla delar då de fortfarande funkar ypperligt till rätt ändamål.

Delarna jag tänk sälja är följande:

-CPU: i5 2500k klockades först 2016 och har sen dess rullat svalt och stabilt i 4,5Ghz. Temp. full stress (prime95): 74grader.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=771837
Inköpt 2011

-Moderkort: Asus P8P67 LE (B3) socket 1155
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=831132
Inköpt 2011

-Minne: 2x Crucial Ballistix DDR3 PC12800/1600MHz CL9 8GB (BLS8G3D1609DS1S00) (Totalt 16GB)
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1180412
Inköpt 2015/2016

Säljes i första hand som paket.
Upphämtning i Göteborg har förtur.
Budgivning tills rätt pris ges.

MVh
Johannes Klasson

Läs hela annonsen här

Av jskn002
Skrivet av seke5582:

Kort o gott, byggde en ny dator förra veckan och när jag kör tunga program som Benchvalley eller nyare spel med ultra inställningar på allt så får jag ett markant coil-whine från min Evga Supernova g2 750w. prövade att bytta till min gamla psu men samma sak. Fick även låna en kompis Gpu bara för att utesluta o mycket riktigt samma jävla coil-whine. Har tagit ur psu:n ur datan och är helt säker på att det kommer ifrån den o inte från gpu:n. Läste runt lite o såg att det kunde hjälpa att sätta på v-sync vilket jag gjorde och vips så var det borta men är nu låst till 60 fps med ett gtx 980 vilket inte är så kul och om jag köper en ny 144hz skärm och belasting/FPS ökar kommer antagligen tjutet komma tillbaka?

Specs
msi gtx 980 gaming
evga supernova g2 750w
intel i5 6600k
asus z170 pro gaming
crucial 16gb ballistix ddr4 2666mz
corsair 120 gb ssd

så frågan är: hur får jag bort whinet?

Hej seke5582.
Det låter typ som att det är jag som har skrivit denna tråden rätt igenom.

Har exakt samma problem som du nu när jag köpt ett begagnat 980 gaming 4G, undrar bara om du hittat någon lösning på problemet. Har testat med olika nätagg men fortfarande samma coilwhine. Hittade du någon PSU som funkade tillsammans med ditt grafikkort eller hur gick du tillväga?

Av jskn002

Budar 1900kr kan ev hämtas i eksjö eller Jkpg.

Av jskn002

Vart bor du?

Min polare köpte ett identiskt kort för 1800kr för några veckor sen så jag startar budadet där.
1800kr hämtas helst upp beroende vart du bor! ev intresserad om de skickas! Själv bor jag i Göteborg.

Av jskn002

Har ett 960 strix 4Gb. Hör av dig vid intresse.

Av jskn002

Jag har nu fått hem mina dynavoice 8 och de spelar på riktigt bra!

När jag inte har någon signal ifrån datorn och vrider på full styrka blir det endel störningar men det är inte så pass mkt störningar att de hörs när jag har på musik.

Jag vill ändå ha bort detta och har tänkt byta ut signalkablarna till koaxialkablar. Blir rätt jobbigt om jag ska ändra på allt mekaniskt men är det något ni verkligen rekomenderar jag ska göra för att få bort störningarna?

Av jskn002
Skrivet av mrqaffe:

jo du bör tvinna signalkablarna eller använda koaxialkablar, det blir mindre störningar då, /[/url]

Om jag ska använda koaxialkablar, ska jag löda skärmen någonstans då eller? Eller ska man bara låta den vara?

Av jskn002

Tack så mycket för alla tips! Köpte idag dynavoice dynamite 8! De blir nog kanon till mitt rum och dom ska nog vara rätt lättdrivna!

Av jskn002
Skrivet av Rydalarn:

Varför har du kopplat in 3 strömbrytare (?) efter matningen? 2 kan ju vara förståeligt, av säkerhetsskäl under inkoppling om den skulle förflyttas.
.

Så vitt jag kan se så ser jag bara två brytare, en på baksidan som sätter igång batterieliminatorn som matar fläkt tonkontroll och impuls strömbrytare där fram. och en impulsbrytare på framsidan som får reläät till trafon att byta status så förstärkarkorten sätter igång.

Av jskn002
Skrivet av mrqaffe:

Öhh ??? OJOJOJ NEJ NEJ NEJ NEJJJJ !!!!!!!! Sicket bygge, klart värsta jag sett på ett tag, hoppas det är rätt kopplat iallafall, bortsett från det mekaniska utförandet, har du provkört det så det funkar elektriskt ?

Lite tankar om ditt alster....
Har du satt ett väggutag inuti lådan ? (Du har ju satt i en stump din skena för reläet, du kunde ju tagit en nätdel för dinskena kanske, även om det är väldigt originellt i en förstärkare)
Och du har "blanka" 230V delar i lådan (långa kablar vid brytaren, oisolerat på flera andra ställen), det är farligt, du bör genast isolera allt där man kan se nät-spänningsförande metall, krympslang och/eller plastbitar så att du absolut inte kan vidröra någon spänningssatt del.
Vägguttaget med "bulan" ska du ta bort, ska du använda väggbulans innehåll bör du ta isär den och montera det fastsatt i lådan, ramlar den loss kan den hamna så den kortsluter eller slår sönder andra saker eller rycker loss en nätkabel och på så sätt riskerar du allvarliga skador (både el och brandrisk) kommer den åt dina 230V delar är det väldigt illa.
Sockerbitar är heller inget att rekommendera, du bör försöka lösa det bättre löda och krympslang är ett sätt (kopplingsplint på skena hade varit bättre det med om än inte helt normalt)
Signalkablarna borde ha varit tvinnade ev skärmade för att minska störningar, och att ha nätkablarna korsande och den lilla "slingan" vid högtalaranslutningen kan inte vara bra, de bör separeras.
Vad ska du med 4 signalingångar till ? Är det en signalswitch du lagt till i framkant, där du lägger in signalkablarna över likriktarbryggorna ? Du är inte rätt för att det ska bli brum? Man bör skilja på kraft och signalkablage så mycket som möjligt.
Du borde ha hål/slitsar under kylflänsarna,kylningen borde inte kräva mycket extra luft via en fläkt om du kan låta dem andas/sticka ut utanför lådan.
Vad har du använt för högtalarkontakter, är det någon enkel klämlist avsedd för högtalare, slitsen för kablar antyder det, de är ofta inte säkra, vad händer om en kabel rör vid plåten ?
Jag har även svårt att se hur du löst jordreferensen, finns det någon punkt som är jordreferens ? sockerbitar o dyl kan leda till spänningsfall, det kan väldigt lätt bli mer störningar än det egentligen skulle varit.
Varför sitter det en feritkärna på skyddsjorden inuti lådan, ska du filtrera hf där? Gör ett riktigt nätfilter eller köp en nätbrunn med ett färdigt filter inbyggt.
Likriktare och glättning sitter väldigt långt ifrån trafon, kablarna kan ge störningar där med.
Du borde ha lytar med skruvhål och göra en skena som du kopplar ihop dem med istället för sockerbitarna, de där lytarna du valt är för kretskortsmontage, inte för "hardwire"

Nu får du gärna bli sur på mig, MEN !!

Jag tycker helt ärligt att du ska plocka isär allt och göra om det mekaniska helt, det går att göra så mycket bättre och framförallt säkrare, om du inte orkar med det så måste du iallafall fixa elsäkerheten, det spelar ingen roll att det är hembyggt, det är inte värt att riskera en olycka ! Du måste minst isolera allt ordentligt, och ingen väggbula i ett uttag inuti lådan som riskerar att lossna.
Det här ser ut som en labbkoppling som inte ska tas bort från labbänken (där den naturligtvis är ansluten via jordfelsbrytare/skydstransformator och de som vistas i närheten är medvetna om riskerna och beter sig försiktigt)
Snälla du, ta inte in det bygget till ett normalt bostadsrum!! Det kan gå illa om man inte tänker sig för, och det kanske du gör, men andra personer kanske lyfter upp bygget o vänder på det, och då ramlar din väggbula loss och ställer till med något............

Det är ju lite ironiskt att du har beröringsskyddat skyddsjorden vid nätbrunnen men lämnat de spänningsförande delarna blanka.

Jag vet, det är en heldel som måste fixas till! Kan tilllägga det att det inte är klart än, bilden är tagen när jag bara satte ihop allt för att testa om det funkade! Och de gjorde de, ljudet blir klart och fint för att vara i de högtalare jag spelar med!

Jag måste ha med batterieliminatorn på något sätt för förstärkarkorten drivs med 50V och tonkontroll,fläkt och framsida brytare drivs med 12V. Har funderat på att sätta fasr denna bättre mha buntband.

Ska jag alltså tvinna signalkablarna med varann?

Jag ska även isolera allt med krympslang och ta bort sockerbitarna och löda ihop kablarna.

Av jskn002
Skrivet av TmN:

nice dock kommer den att brinna upp vid högre volymer för du har en utblås fläkt men inget som drar in luft i lådan hade du gjort en tunnel typ fläkt inblåd framtill sen gjort en typ vind tunnel.

Om du tittar lite nogare så har jag en massa hål under flänsarna! Jag har även en hel del hål under tonkontrollen så jag tror de kommer bli ett tillrekligt flöde!

Av jskn002

http://www.ladda-upp.com/bilder/51175/f-C3-B6rst-C3-A4rkare-b...

Här kommer en bild på bygget. Lite halvkass men det får duga!