Inlägg

Inlägg som Zogun har skrivit i forumet
Av Zogun
Skrivet av RaidSoft:

Har sett det här beteendet från varenda leverantör jag haft så om det är enda anledningen att du byter så kommer du antagligen bli besviken igen. Bara när det är längre bindningstider eller långtidskontrakt i olika former som man börjar komma undan det.

Ah, ja det är jag helt med på. Anledningen till bytet blir att t.ex. Bredband2 erbjuder 100/100 för 242 kr/mån med ett års bindningstid, därefter 269 kr/mån. När det börjar diffa 100+ kr i månadsavgift så känns inte prisökningen befogad, speciellt när man varit trogen kund i snart 10 års tid.

Av Zogun

Jag instämmer i att man som trogen kund blir negativt behandlad av Bahnhof (stämmer säkerligen för samtliga bredbandsleverantörer dock). Jag tecknade 100/100 när vi flyttade in i vårt hus 2015 för 269 kr / månad och det har gradvis ökat i kostnad sedan dess, men senast tyckte jag det var absurt då månadskostnaden gick upp från 299kr / månad till 339 kr per månad. Samtidigt erbjöd Halebop 100/100 för 249 kr / månad utan kampanjpris, så jag hörde av mig till supporten via chatten och klagade. Fick ner priset till 279 kr / månad mot att jag band mig på 1 år och därefter skulle det kosta 299 kr / månad.

Nu har jag dock fått ett mail med följande:

"I juli 2024 kommer vår samarbetspartner i ditt område att höja sina avgifter gentemot oss på grund av ökade el- och leverantörskostnader.

Därför behöver vi tyvärr höja priset på ditt bredband till 349 kr/mån från och med 1 juli 2024. Om du har en aktiv kampanj så ändras ditt pris efter kampanjens slut.

En prishöjning är förstås aldrig kul och något vi helst hade sluppit, men vi hoppas på din förståelse och är glada att du har valt oss."

Så för min del blir det att leta ny leverantör efter den här kampanjen då jag börjar bli trött på att behöva bevaka priset hela tiden.

Av Zogun

Asus PG32UQ 4K, HDR600, FreeSync Premium Pro bytes mot 1440p OLED (med pengar emellan)

Köpte nedanstående skärm för ganska exakt 1 år sedan (via en vän som jobbar på Asus, så det var en demoprodukt som endast hade varit uppställd på en enda mässa och den var/är fortfarande i nyskick). Den har fullt stöd för HDMI 2.1 (4K/120 fps, Variable Refresh Rate och HDR600) så kan med fördel också användas till PS5/XBOX.

https://www.inet.se/produkt/2220420/asus-32-rog-swift-pg32uq-...

Är väldigt nöjd med skärmen, men tycker att 4K är lite väl tungdrivet och onödigt hög upplösning för min del och de spel jag spelar. Söker därför som sagt en ~27" 2560x1440p eller ~34" 3440x1440p med OLED-panel, HDR-stöd och Freesync Premium Pro.

Skriv vad ni har att erbjuda så kommer vi överens om mötesplats, pris, osv.
Jag finns i Bankeryd utanför Jönköping, men kan mötas halvvägs vid byte

Läs hela annonsen här

Av Zogun

Du är inte intresserad av ett byte med pengar i mellan? Jag har en https://www.inet.se/produkt/2220420/asus-32-rog-swift-pg32uq-... som jag är otroligt nöjd med, men tycker 4K är för tungdrivet för mitt 6950XT. Vill hellre ha en 1440p-skärm

Jag finns i Jönköping men kan mötas i Norrköping eller liknande om det är intressant

Av Zogun

Medlem sedan 29 Mars 2007, så 16 år och 364 dagar 😁

Av Zogun

Har kvar mitt gamla NES från barndomen, har även kompletterat med SNES och Sega Mega Drive 1 + två relativt sällsynta Tjock-TVs. En Bang & Olufsen MX8000 och en Bang & Olufsen Beovision 1. Fick precis hem en Zapper till NES idag så nu ska barnen på spela lite Duck Hunt

Retrohörnan

Av Zogun
Skrivet av Skrax:

Tycker synd om dom anställda som måste stå där och fejka ett leende när stora stygga chefen står bakom ryggen för att finna fel bland dom som verkligen arbetar.. Är ju knappast på lagret som det är fel, oftast är det någon högre upp som börjat ändra på ett fungerande koncept och sen ska en ny chef träda fram för att sparka på de oskyldiga arbetarna och sen går det bara sämre o sämre. Såna idioter har man stött på mer än en gång i livet. Tvi!!

Hade Trygve som nordisk chef när jag jobbade på Elgigantens Nordiska PC-Support för många år sedan. Jag upplevde honom som väldigt bra och sympatisk och är övertygad om att han gör det här för att förstå sin medarbetare och att fånga upp bra idéer från golvet och hitta förbättringsområden, inte för att hitta fel eller brister hos enskilda personer.

Av Zogun

Varför fanns inte CRT som alternativ?

Jag har 1st OLED, 1st LCD och 2st CRT

Av Zogun

Annonsen är avslutad

Av Zogun

Acer Predator X34 - 3440x1440, 100 Hz, IPS, G-Sync bytes

Har en Acer Predator X34 som jag gärna vill byta mot en skärm med stöd för AMD Freesync då jag nyligen bytt grafikkort. Skärmen fungerar klockrent och jag har aldrig reagerat på någon IPS-glow eller backlight bleed.

Mer information om skärmen: https://pcper.com/2015/10/acer-predator-x34-first-34-inch-cur...

Byter gärna mot en mindre skärm (27+) med lite bättre specifikationer (D.v.s. HDR-stöd, 144 Hz, IPS) eller motsvarande storlek/specifikationer fast med AMD Freesync Premium/Pro.
Kan självklart lägga lite pengar emellan ifall din skärm ligger i en annan prisklass.

Läs hela annonsen här

Av Zogun

Det var alldeles lagom svårt! Helt klart nöjd med resultatet

Av Zogun

3800 kr och kan hämta på plats

Av Zogun

Eftersom så många redan nominerat Xenoblade Chronicles 3 så väljer jag att nominera en doldis som många troligtvis missat. Symphony of War: The Nephilim Saga. Riktigt trevligt turn-based grid strategy rpg som alla borde testa!

Av Zogun
Skrivet av TotalF:

Stod det inte någonstans att engelska utgåvan levereras först. Bara där ser jag ju en stor anledning till att inte välja svenska, hehe.

Den som väntar på något gott

Av Zogun
Skrivet av Mono:

Kommer dom ha en riktig översättare till den svenska utgåvan eller blir det en tafflig google translate?
Ser "gä" och "slä" framför mig.

Haha ja lite det jag väntar mig, men det kommer ju öka "kultstatus" med åren. Ingen aning faktiskt, men antar att det kommer mer information kring detta innan Pledge Managern blir tillgänglig i april.

Av Zogun
Skrivet av TotalF:

Också backat men kommer att välja att få det på engelska. Vet inte, bara nån grej jag har att jag föredrar min nördkultur på engelska 😀

Blev en azur pledge till slut.

Jag håller med och tror att den engelska versionen kommer att vara bättre, rent innehållsmässigt. Men har någon lustig föraning om att spelet kommer kännas mer unikt och "kultigt" om det är på svenska, lite som Drakborgen, så jag chansar på det Blir lättare att få med barnen på att spela det tidigare också tänker jag (de är 3 och 6 år nu).

Glöm heller inte att lägga till den sista factionen som låstes upp vid 3 miljoner euro (Super Strech Goal), den måste läggas till som ett "tillägg" för 35 euro och ingår inte i någon av pledge-nivåerna. Detta kan du såklart göra senare via Pledge Managern i April också

Av Zogun

Kickstartern har nu nått upp till de 750+ svenska backers som krävdes för att spelet ska översättas. Man kommer nu att kunna välja en svensk version av spelet via Pledge Managern när den väl blir tillgänglig. Jag valde att backa spelet idag iaf

Av Zogun
Skrivet av Dizzö:

Åååååh HoMM3!

Det la man många timmar på som liten!

Älskar att lyssna på soundtracket.

Så jäkla bra.

Samma här ❤️

Av Zogun
Skrivet av DavidtheDoom:

@Zogun: Jag slängde in din tråd i den befintliga.

@Enviro: behold moderatorverktyg! 😁

Snyggt! Jag är verkligen i valet och kvalet om jag ska backa, det skulle vara extra skoj att ha det på svenska men krävs 200+ svenskar som backar för att det ska bli verklighet. Inte för att den kommer vara bättre, men för kultstatusen mer

Av Zogun
Skrivet av talonmas:

Det var på förstasidan förra veckan så ingen har väl missat?

#19800736

Aha! Det missade jag Dock är den live nu, så många kanske har glömt att kolla till den igen 🙃