Inlägg

Inlägg som Turbojan har skrivit i forumet
Av Turbojan
Skrivet av anon134512:

Så är det, sjukt jobbigt även för anhöriga på ett sätt som inte alla förstår. Risken finns att man börjar må dåligt själv och en del börjar känna skuld eller skam för att inget man gör får det att bli bättre.

Javisst, otroligt viktigt att lära sig ta hand om sig själv i processen.

Av Turbojan

Usch vad jobbigt det är att vara närstående till någon med psykisk ohälsa. Man gör allt man kan för att den ska må bra och känna sig värdefull men de sista stegen vet jag om att man inte kan göra något annat än att hoppas det ska gå bra.

Av Turbojan
Skrivet av anon132576:

Uff. Åkte på något satans virus häromdan som bröt ut på bred front idag, samma dag jag skulle åkt till farsgubben min för att fira jul... Skit också.

Hoppas fan det inte är omikron lol. Känns förvisso som en tämligen typisk influensa eller dylikt; ont i halsen, slemmig, lite hostig (mindre än normalt faktiskt just nu iallafall), ömma muskler, feber, vekhetskänslor osv.

Om man leker med sin Apple Watch så säger den syremättnad på allt mellan 93% och 96% huller om bladder från en test till nästa, vet inte vad man ska tro... Känner då ingen andnöd eller dylikt som tur är.

Vi ska skjuta upp julen en vecka och försöka köra den vid nyår istället. Hoppas jag är helt frisk då.

Krya på dig! Hoppas du frisknar till så att du får lite julfirande till slut

Av Turbojan

Vilken jävla sits jag satt mig själv i.. hoppade av studierna i början av denna hösttermin och hamnade i ett utmanande läge psykiskt och ekonomiskt. Nu har jag börjat ta jobb som lärarvikarie och det är extremt slitsamt och jobbigt att dyka upp som en helt ny person för 30 elever varje lektion.

Ibland får man bara bita i det sura äpplet antar jag och traggla vidare..

Av Turbojan
Skrivet av Hurtigbullen:

och lyckades sluta flera gånger

Av Turbojan
Skrivet av Murvar:

Går det att testa en termin eller så av psykologi? Själv läste jag två år teknisk fysik innan jag insåg att programmering var det enda intressanta jag hade fått testa på, så nu är jag inne på andra året av en programmeringskandidat istället. Är förövrigt 26 så hör till de äldre i klassen.

Inte omöjligt men har inte jättelänge kvar av CSN längre heller så behöver tänka lite sparsamt. Men ja, eventuellt! Får se hur praktiken går, det kanske svarar på några av mina funderingar. Lycka till med programmerandet och tack för tipset.

Av Turbojan

Känner mig vilsen i livet just nu. 25 år gammal och tog studieuppehåll från ämneslärarlinjen i början av denna höst. Nu har jag hoppat på utbildningen igen och ska göra praktik i November.

Vettefan om det är lärare jag vill bli. Har haft andra yrkesbanor i tanken också, exempelvis psykolog. Hur ska man veta? Jag är så rädd för att studera i 5 år för att sedan inse att jag borde ha valt en annan bana. Min situation är väl inte jätteunik haha, vem vet vad man ska jobba med liksom?

Ahja.. man får väl se vart livet tar en också..

Av Turbojan
Skrivet av medbor:

Bra för dig!

Tråden finns här om du behöver mer stöd

Hittade en orörd prilla i soporna som åkte upp i käften HAHA. man blir så jävla lätt beroende på skiten.

Vi får se. Tack.

Av Turbojan
Skrivet av Savage_Gray:

rent fysiologiskt, så höjer nikotinet blodtrycket och ja, du känner, och du är mer stressad.
nikotin hjälper inte mot stress. utan tvärtom.
Är du beroende och har starka abstinences symptom, så botar en ny "dos" detta, men det hjälper inte mot stress.

PS nu har det gått nästan ett år sedan jag startade tråden. Mår mycket bra. Snus sug är lika med noll.

Ja gud ja, tog min andra prilla nu och jävlar vilken stressrespons kroppen gav. Kändes verkligen som ett gift. Slängde genast ut den när jag kände detta och kastade snusdosan i soporna.

Skrivet av medbor:

Snus i sig är en ’upp’-drog som ger mer blodtryck och puls, absolut kan det inte sänka stressnivån. Anledningen att det kan kännas så under tiden man brukar är ju att man får mini-abstinens, den innehåller olika psykiska besvär och oroligheter som mildras av en ny prilla. Detta är grunden till varför man känner sig lugnare av snus under pågående beroende.

Om du på riktigt känner att du ’förtjänar’ snus så har du nog redan förlorat slaget litegrann. För min del var slutandet helt mentalt och att jag själv var 100% besluten att sluta var enda möjliga vägen igenom det.

Är det värt dålig andedräkt, 5000-15000kr per år och ett ständigt behov? Inte för mig eller min relation med min fru...

Tack för ett uppriktigt svar Som sagt slängde jag dosan och mitt sikte är att inte falla tillbaka. Stressresponsen som kroppen gav var fan inte rolig att ha och göra med, och inget jag behöver i mitt liv.

Av Turbojan

Sitter med en prilla i munnen efter två års uppehåll. Det första jag gör är att googla fram "sluta-snusa", jag antar av rädsla för att fastna i beroendet igen. Jobbet och stress i livet som har fått mig tillbaka.

Det är så lätt att hamna i tankar om att jag "förtjänar" att köpa en snusdosa. Jag äter relativt nyttigt, har i stort sett slutat med alkohol m.m., vilket gör att tankebanor kring att "unna sig" lätt slår till.

Vet inte varför jag skriver detta inlägg. Kanske någon som känner igen sig?

edit: mår dessutom inte speciellt bra av snusen. känns snarare som jag blir stressad och att jag gör något "fel"

Av Turbojan
Skrivet av Densvenske:

Spelade cs senast i går funkar fint. Trådlöst har jag alltid kört och inte tyckt att de gör någon inverkan

Trådlösa räckvidden är ok tar hela nedervåningen och halva övervåningen men då har jag sändaren på en pinne för att vinna lite range

Okej

Har själv fått hem mitt par nu, tycker ljudet är lite burkigt i dem? Har du ändrat några ljudinställningar eller kör du fabrik?

Av Turbojan
Skrivet av Densvenske:

Lång historia kort skickade till komplett de sa att de inte va fel på de fick tillbaka de och de var helt off hade 2 kompisar som testade ochså. Så jag skickade tillbaka de och beställde nytt från elgiganten och de funkar prima!

Okej skönt med en solskenshistoria!

Vad gejmar du? Är lite orolig om trådlöst är dumt för FPS spel som t.ex CS:GO har du nån erfarenhet?

Hur är den trådlösa räckvidden?

Av Turbojan
Skrivet av Densvenske:

Har ju tyvärr inte de testade i min gamla lg g6 och där är balancen fel funderar på att köra en runda till jobbet i morgon och testköra grejerna igen.

Laddar även upp min andra gamla telefon lg g2 och testar den med!

Hur har det gått för dig?
Funderar själv på att köpa blackshark v2 pro men sånt här blir man ju orolig över att höra!

Av Turbojan
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag tycker personligen det är bra att sprida ut sparandet i olika konton för att få översikt. Att spara för pensionen på separat konto låter mycket klokt.

Som vanligt är det låg avgift som är king. Jag använder Avanza för index-fonder och lite dyrare fonder ligger på Savr.
Om du inte har Savr sen tidigare men vill skapa konto så får du 100kr med inbjudan från någon annan (den som bjuder in får ingenting).

Tack för tipsen!

Jag funderar på att sätta in 5000 kr på Länsförsäkringar global indexnära och sedan fortsätta sätta in en slant varje månad. Låter det som ett bra val för att pensionsspara i?

Av Turbojan

Hejsan! Jag är superny till detta med sparande men har precis startat delvis ett sparkonto med en buffert på Klarna, samt öppnat ett Lysa-konto med högrisk som ska vara ett sparande i åtminstone 10-15 år (kanske till framtida lägenhetsköp t.ex).

Men nu funderar jag på pensionssparande. Är det klokt att skapa ett helt unikt konto på t.ex avanza för att pensionsspara? Då tänker jag typ sätta in startsumma på 5000 kr, sedan månadsspara och låta ränta-på-ränta effekten tuffa på? Vet inte om jag tänker rätt!

Av Turbojan

Gött! Knäpper en bira (alkoholfri såklart;)) och njuter en stund!

Av Turbojan

Jag är inte speciellt duktig på teknik, och hypen i tråden får mig att känna mig utanför. xD

Kan någon vänlig själ göra en TLDR? Vad består hypen av? Att det är en ny processor till en ny dator - fattar inte? Så är det väl alltid? Ah, ni fattar, jag är novis på detta men jag blir ju intresserad! Är det att processorn innebär ett ovanligt stort teknikkliv? Revolutionerande?

Av Turbojan
Skrivet av marcusOCZ:

Går du på många fester?

?? Det var värdefull information han kom med?

Av Turbojan

Tack för svaren! Ska kolla närmre på nämnda modeller och gå till butik för att klämma och känna på dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Turbojan
Skrivet av PlogarN97:

Vad har du för mobiltelefon?

På vilket sätt begränsar den dig i ditt fotograferande?

Skickades från m.sweclockers.com

Bra fråga, jag har en Nexus 5x telefon. Den tar absolut fina bilder! Men gillar att ha en kamera separat, dels för att jag vet att jag tar fler bilder då och tycker det är roligare, men även pga batteritid.