Inlägg

Inlägg som tobbe134 har skrivit i forumet
Av tobbe134
Skrivet av ChineseClocker:

här har du performance/price karta över alla grafikkorter som säljs på marknaden: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html

men med din budget skulle jag 100% satsa på gtx 680
byt Asus P8Z77-I DELUXE mITX mot en ATX format samt billigare. Du behöver inte overkilla på moderkortet.
16gb minne? 8gb räcker gott och väl.
tänk på kanske köpa en processorkylare då stockkylaren är aldrig bra.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2944291/redigeringspel Ser det bättre ut? Jag valde ett 680 superclocked och ett billigare moderkort. Sedan valde jag till Noctua NH-D14 som processorkylare. Mest optimala för min budget?

Av tobbe134

Maximala datorn för Spel/Design

Tjenare!

Efter mycket tvivel om att inskaffa sig en Macbook Pro Retina så har jag börjat tänka andra banor. Det jag vill vinna ut från den här datorn är såklart prestanda och att vinna tid. Mitt användningsområde är ganska brett men jag kan punkta upp de främsta aspekterna.

  • 3d design, Grafikkrävande spel Ex. Bf3

  • Design program, Ex. Photoshop, After Effects, Premiere

  • Allmänt! surfa, kolla på film och studera.

Ja, där har ni det. Jag satt ihop ett litet paket men var länge sen jag höll koll på det senaste, http://www.inet.se/kundvagn/visa/2944188/gamingdator

Mina frågor lyder, är grafikkortet det mest prisvärda för priset? Kan jag få ner priset utan att göra någon större uppoffring? Finns det något som kan ändras för att få ännu mer prestanda?
Min budget ligger runt 13.000-14.000 kr men man kan ju alltid försöka att vara sparsam. (Ge gärna länk till den kundvagnen ni skulle köra på eller delar)

Tack på förhand! Tobias

Av tobbe134
Skrivet av glemmy:

Den måste kanske granskas av någon innan den läggs upp.
Otroligt att det görs söndag kväll.

Jasså, tack för hjälpen men då borde den ligga uppe tills imorgon? Sedan att jag tar mig tillfället att skapa en annons såhär sent beror på att jag inte hade tänkt på det först idag.

Av tobbe134
Skrivet av Tehlamah:

Hur försökte han scamma dig ? I övrigt så har han helt okey omdömen för att man ska våga köpa från han och kollar man på vad han sålt tidigare så jag jag en ipod samt ipad bland annat. Kanske är så att han bara är väldigt bortskämd och får mac produkter som han sedan säljer

Han skulle spara in pengar till en resa i Oktober och jag frågade honom varför han inte bara ber om kvittot och får pengarna tillbaka? Jag fick svaret "jag orkar inte, det tar längre tid". Efter mycket snack bla om datorn och betalningssätt så kommer vi överens om att betala via paypal men i sista sekund så skickar han iväg ett mail som säger att jag ska skicka det som en gift. Jag sa att jag inte kan göra det för då försvinner mina garantier om att få pengarna tillbaka om han skulle scamma mig. Har inte fått något svar tillbaka sedan kl 15.00 idag och detta bevisar bara en sak SCAMMER! Sedan att sälja en dator för 9000 kr och han betalar för frakten är bara för bra för vara sant.

Av tobbe134

Betalt för annons men funkar ej?

Hejsan! Först och främst, ursäkta men jag vet inte riktigt var jag skulle finna hjälp och i vilken kategori det skulle hamna i.

Jag behöver någon med högre krafter här i forumet att hjälpa mig lösa mitt annons problem. Jag tänkte skapa en annons och såg att man behövde betala, jag knappade in siffrorna i mobilen och skickade iväg ett sms. Det stod att annonsen skulle automatiskt läggas upp men nu har det gått över en timma och fortfarande har det inte hänt något?

Tack i förhand! Tråden kan tas bort när jag väl har fått hjälp

Av tobbe134

Hejsan tänkte bara ge er en update, han var en stor fet lögnare som försökte lura mig. Som tur var så överförde jag aldrig något till honom men VARNING FÖR: http://myworld.ebay.co.uk/jessieryan1313 han är en scammer som försöker lura folk på pengar.

Av tobbe134
Skrivet av grapetonix:

Normalt får du skicka postkvittot till ebay (eller annan tjänst du använder för försäljning) för att bevisa att leverans inte helt uteblivit. Möjligen kan du eller motparten ändå sitta i skiten eftersom det är svårt att bevisa ord mot ord.

Okej tack för hjälpen. Har bara en fråga till, om jag köper från en privatperson utan någon typ av hemsida gäller då samma regler som om man skulle köpa från Ebay t.ex? För jag tänker fortfarande bara betala med Paypal men annonsen tog slut för några dagar sen så därför finns inte möjligheten till att köpa därifrån. Det är samma kontaktperson, mailar honom via Ebay men bara att vi betalar utan Ebay:s protection.

Av tobbe134
Skrivet av Qwal:

Du registrerar dig paypals hemsida. Skriver i dina uppgifter osv. sen för du över pengar till ditt paypal konto, sen betalar du med ditt paypal konto.

Eller var det något annat du funderade över?

Finns även extra säkra betalningar, tex du betalar 50kr till mig, men paypal håller i pengarna, när du fått varan du köpt av mig godkänner du så kommer pengarna över till mig.

Okej jag förstår, men om jag t.ex är personen som skickar varan och den andra privatpersonen överför pengarna men ej bekräftar att han/hon har fått varan fast det inte stämmer. Hur löser man det då?

Av tobbe134

Hur fungerar Paypal?

Hejsan!

Jag har några frågor angående hur Paypal systemet fungerar? Jag har tittat runt på google och på deras hemsida men förstår fortfarande inte logiken i deras system. Skulle någon kunna förklara 1,2,3 steps så jag verkligen förstår.

Här har ni ett exempel, Jag ska köpa en vara ifrån Ebay och jag överför pengarna till hans Paypal konto. Han ser att han mottagit pengarna och skickar då varan till mig. Men förstår då inte logiken där? Är det så att han ser att han har mottagit pengarna men kan ej överföra dom till hans bank först jag har bekräftat att jag har fått varan?

Tack i förhand Tobias

Av tobbe134

Vad för codec använder du dig av?

Av tobbe134

Han har nämligen slutat maila med mig för 2 timmar sedan. Vet ej om detta beror på om han sover eller inte men det väcker verkligen mina misstankar om att jag nästan blev lurad på 10.000 kr.

Av tobbe134
Skrivet av Tehlamah:

Hur mycket feedback har han (inte % utan folk som gett han den feedbacken).

Vad har han sålt tidigare ?

Köpte du datorn genom amerikanska ebay dvs ebay.com ?

Om du köpt genom ovannämnda så får du pengarna tillbaka om det nu skulle visa sig att du inte får någon vara, det är lite omständigt och hanteringstiden kan variera mellan 3-6 veckor men så länge du kan bevisa att du inte fått det du beställt och han inte kan bevisa motsatsen så ska det ordna sig.

Som sagt jag har inte beställt varan på grund av att jag inte är säker på om han försöker scamma. Jag hittade annonsen via ebay.se, http://myworld.ebay.co.uk/jessieryan1313 där har ni honom. skulle bli väldigt glad om detta nu inte var en bluff men min tro sjunker för varje minut som går.

Av tobbe134
Skrivet av ozo64:

Jag hade inte köpt. Priset är på tok för lågt såg jag nu. Bara en bedragare skulle sälja den så billigt eller så är den stulen. Helt ny och inget kvitto? Knappast va

Men om jag lyckas få honom att använda Ebays protection så bör det vara ganska lugnt? Har egentligen inget att förlora eller missar jag något?

Av tobbe134
Skrivet av ToJa92:

Ska du betala direkt via PayPal? Isåfall skulle jag definitivt inte gå med på det. Köper du via Ebay får du "Buyers protection", vilket kort sagt betyder att du kan få tillbaka pengarna om varan inte motsvarar annonsbeskrivnngen.

Värt att nämna, såg inte att annonsen sista dag var igår så jag kontaktade honom själv och frågade om han datorn kvar och visst hade han det. Jag frågade honom om det var möjligt att betala via Paypal och självklart så sade han att det var lugnt. Men nu kommer MEN delen, citat från mailet

Would you like to make an offer and if I accept I'll give you my PayPal address? PayPal is easier for me because eBay charges very high fees, but you can check my feedback on eBay if you like and you can see that I have lots of positive from buyers.

Till en viss del så kan jag förstå honom för han skriver såhär i första mailet

Hi yes I still have it, I was going to list it again sometime but wasn't sure.
The keyboard layout is British, it is brand new and unopened, but I don't have the receipt, sorry.
If your still interested you could make me an offer an I might accept before I list it again.
Let me know ASAP.
Thanks.

Nå vad tycker ni? Värt att nämna att köpet sker ifrån UK så tull,moms tillkommer inte.

Av tobbe134

Köp från Ebay! Är detta scam?

Hejsan!

Jag behöver eran hjälp angående ett köp från Ebay. Mitt problem ligger i om jag håller på att bli scammad eller inte? Jag har nämligen tänkt att köpa en Macbook pro retina 15 från utlandet på grund av att det är oftast mycket billigare. Jag hittade en annons med datorn för 9000 kr, självklart så var min första tanka "Är det för bra för vara sant så är det oftast det". Efter en lättare undersökning så verkar han ganska "Clean" och mitt problem ligger i om jag nu ska lita på honom.

Hans orsak därför han säljer sin dator är på grund av att han fick den i födelsedagspresent men han redan har en bra dator och vill därför sälja den för att spara in till en resa i Oktober. Han är bortrest till den 12 Februari och kommer skicka iväg datorn dagen efter han kommit hem. Datorn är helt ny och oöppnad, han gick med att betala med Paypal och frakten står han för. Han har 95.9% Positive Feedback på sin profil och är ingen storsäljare på ebay.

Frågan är om jag ska lita på honom? Jag har aldrig betalat via Paypal men hört att det ska vara säkert. Någon som vet om man kan bli scammad via Paypal och hur fungerar Paypal för förstår verkligen inte logiken i deras system.

Update

Det visade sig vara en scammer. Jag sa att jag skulle batala med Paypal, han skicka ett mail om att jag skulle skicka det som en gift och där gick gränsen för mig.VARNING FÖR: http://myworld.ebay.co.uk/jessieryan1313 han är en scammer som försöker lura folk på pengar.

Av tobbe134

Jag är mitt i drösen jag med fast i mitt fall lite värre. Jag lämnade in datorn 13 december och har ännu inte fått den, jag har ringt till företaget jag köpte datorn från (vill ej nämna vilket) och fått svaret "nästa vecka" 3 gånger. Det var inte först förra veckan jag bestämde mig för att bege mig ut till affären och prata med dom fysiskt. Det visade sig att delen dom behöver inte skulle komma först i februari så vi kom överens om att jag skulle få pengarna tillbaka men att det kunde bli avdrag på någon tusenlapp eftersom jag har haft dator i 10 månader. Får besked på onsdag om vad som händer så håller tummarna att jag får hela summan tillbaka!

Så mitt råd till dig är att åka till affären och prata med de som jobbar där. Ringa lönar sig helt enkelt inte, jag ringde säkert 10 gånger utan att få ett besked som stämde.

Av tobbe134
Skrivet av Bajenvraket:

okej men de sa du inget om i tråd signaturen så ... och varför köpa en macbook pro om du endå tänkte ha win7 på den hahah what a waste ;p

Ja, först och främst söker jag efter en laptop som ger mig det jag söker. Vikt, design, prestanda, Os x och högt andrahandsvärde. Sen att jag kanske kommer köra Windows 7 ibland kommer det inte resultera till waste? Bara ett stort plus i mina ögon, men visst priset är ganska högt.

Av tobbe134

Okej men om jag förstår det rätt så är inte mina behov av bättre prestanda när det gäller grafiken den största. Frågan är om designen kommer förändras? Någon som har hört några intressanta rykten eller något liknande?

Av tobbe134
Skrivet av Bajenvraket:

vad ja vet finns inte cs 1.6 till osx dock funkar ju source via steam

Bara att köra dual boota den med Windows 7 om jag minns rätt.

Av tobbe134
Skrivet av Huddit:

Skillnaden bör nog bara vara ny arkietektur. Så max 10-15% bättre processor. Den inbyggda grafiken kan dock skilja en del, vet inte hur 2012 retina MBP klarar av sitt, men har inte hört allt för mkt klagomål - bara att de blir rätt varma.

Frågan är om du orkar väntar typ 3-4 månader på en uppdatering, eller vad tiden nu är? Jag skulle köpt förra årets begangnad, och spara kanske 4000.

Jo visst kan jag vänta men sitter på en halvkass laptop och har ingen annan för tillfället. Det känns nästan som det är ovärt att köpa en macbook retina nu men jag har ingen redig dator att arbeta med och 4 månader är bra länge.