Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle
Skrivet av andreas_dock:

Tänk bara på att det finns en bugg i Nvidias drivers som gör att om man kör 144hz i Windows / desktop så går aldrig grafikkortet ner i viloläge, då 3D funktionerna är aktiverade vid denna Hz.

Vad spelar der för roll då?
Jo, grafikkortet används ~20-40% hela tiden, även vid en Google surfning eller lite spotify dunka-dunka.
Om man som jag, lämnar datorn på hela tiden (även när jag inte använder den) så drar också systemet betydligt mer ström, och alstrar betydligt mer värme.

Jag märke detta genom att mitt Titan Black gick från att idle'a runt 30-35 grader till 60 grader...
Energiförbrukningen gick från ~45-60watt idle till ~200-220watt...

Det är helt sjuk skillnad, och 144hz är inte värt de i Windows "läget".
Speciellt inte när man kan dra ner uppdateringsfrekvensen till 120hz och allt blir som det borde.

Detta borde fixas i framtida uppdateringar utav drivrutinen, men inget som har prio som jag fattat det

Så en workaround för att fixa det är köra 120hz i Windows och sedan i spelet/spelen sätta max refreshrate till 144hz.
Skall gå att latjja runt med inställningarna i Nvidias kontrollpanel med, och fulhacka fram någon halvautomatiskt grej för vad som nämns ovan, men det orkade inte jag med, manuell inställning funkar

Dessutom är skillnaden på 120hz och 144hz minimal, speciellt med G-sync på.

Skrivet av Swepz:

Ajdå :S Förhoppningsvis kanske det är fixat tills Asus nya Rog-swift-pg279q-wqhd-144hz-ips-panel-and-g-sync släpps

Det är inte ett jätte stort problem, jag har löst det med att köra 120hz i windows och i spel 144hz. Fördelarna med just den skärmen är betydligt större!

Av MrTowle
Skrivet av Swepz:

Nu blir jag ju väldigt sugen på en 1440p men allt över 24" blev väl ganska ostabilt har jag för mig att jag har läst någonstans, om det var 144hz skärmar vid över 24" som blev opålitliga eller nå (ta detta med en stor skopa salt) men vore riktigt nice att ha 27-32" skärm testar lite nya first person shooter spel, men enda first person som jag spelar i längden är cs go. Resten av alla spel är någon form av mmorpg så det skulle bli en riktigt bra upplevelse för mmorpg med 27"+ @orbsaaeri:

Jag har sedan länge spelat på en 2560x1440 IPS(PLS) skärm. Det blev ett enormt lyft i mmo spel som fick mycket mer levande färger och färgdjup.

Efter det så har jag på senare tid börjat lira mer FPS spel. Detta har fungerat helt ok på min tidigare skärm (Samsung S27a850T), Dock ville jag ha en mer gaming orienterad skärm.

När Acer släppte XB270HU så var det den perfekta kombinationen; 2560x1440, IPS, G-Sync (Som för övrigt gör extrem skillnad).

Nu har jag haft skärmen i några månader och måste säga att den är helt underbar! Snabb med underbar bild.

Jag lirar på dator i min signatur, med den har jag 143 fps konstant i CS:GO (går aldrig upp till 144FPS då den sista används på något sätt av G-Sync). MMO som WoW flyter på riktigt bra tack vara G-Sync som hjälper då min FPS pendlar extremt mycket, från 40 fps till 143 fps.

Av MrTowle
Skrivet av PyzzeN:

Hade produkten funnits i lager så hade det varit självklart (iaf för mig) att han skulle fått den utbytt mot en ny. Men nu när produkten inte finns längre så ser JAG ingen anledning varför de skulle ge mer pengar eller en produkt som kostar mer än vad han betalat.

Nu vet jag inte vad regler och lagar säger om fallet så kan inte svara på ifall de får göra så här eller ej.

Det ska vara marknadsvärdet på produkten. Dock tror jag ej att personen kan kräva mer pengar än han har betalat!

Så det borde vara. Likvärdig produkt, den som han länkade. Alternativt få tillbaka hela beloppet som han betalat.

Av MrTowle
Skrivet av PyzzeN:

Inte för att vara den men varför ska du får mer pengar tillbaka än vad du betalade för produkten? Har du köpt en vara för 1440:- så är det väl självklart att du ska få tillbaka de pengarna du har lagt ut för produkten och inte mer?

Han ska ha rätt att få en likvärdig produkt mot den han hade original helt enkelt.

Det mest rätta vore att ts skulle få den nya versionen av headsetet då det måste anses som en likvärdig produkt. Sen att han köpte det på rea spelar ingen roll.

Av MrTowle
Skrivet av jfri:

Menar du att med free synk så går det inte att använda ett NVIDIA kort ?
Att vänta lite vore inget problem. Frågan är hur länge man skulle behöva vänta ?

Skrivet av r80x:

Blir så trött av allt snack om att 27" i 1920x1080 skulle se ut som en pixelfest, det gör det inte. Jag har gått från 22-->24-->27 i 1920x1080 och skillnaden är extremt liten.
Sen att G-sync skulle göra att det flyter bättre vid låga upplösningar är också skitsnack. Ägde en g-sync själv för ett par månader sen och skillnaden är väldigt liten. Låga bildfrekvens är fortfarande låg bildfrekvens.

Jag kör 1920x1080 med 120-144hz för att det tillåter mig att köra nya spel i just 120-144hz utan att behöva köra dual/triple sli/crossfire.

IPS hade givetvis varit trevligt i 144hz men jag väntar isåfall antingen tills det finns ett grafikkort som orkar driva det i 100+ eller tills det kommer en version i 1920x1080.

Jag har haft privilegiet att testa ett antal skärmar av olika typer. Allt från professionella bildbehandling skärmar till "vanliga skärmar" och gaming skärmar.

För att göra en fair jämförelse mellan en med G-sync och utan G-sync så jämför jag två med liknande specs utöver G-sync.

Det jag har märkt är att det är just "mjukare" vid låg fps. I båda fallen har jag kört Arma3 där man oftast ligger med ca 30-40 fps. Jag kan tyvärr inte förklara varför rent tekniskt, men jag känner en så pass stor skillnad att det inte endast kan vara en illusion!

Av MrTowle

@jfri:

Tyvärr är det väldig dyrt om man ska ha allt! Det händer väldigt mycket på skärmmarknaden just nu.. Så om du skulle kunna vänta så kan du säkert få en skärm med g-sync eller free-sync med ips och hög upplösning fast för mindre pengar.

Själv köpte jag en Acer XB270Hu som jag är extremt nöjd med. Hade en 1440p Pls skärm tidigare och Acer levererar bättre färger framförallt efter hårdvaru-kalibrering.

Gällande G-sync vs free-sync så är det bästa att kolla på recensioner. Min bild jag har fått är att G-sync just nu är bättre framförallt vid låga fps. Dock är det dyrare med en g-sync skärm än motsvarande free-sync skärm.

Det är många som säger att free-sync kommer bli mycket bättre med kommande drivrutiner.

PS. Tänk på att för att köra g-sync krävs ett nvidia grafikkort och vise versa gällande free-sync

Av MrTowle

Jag lirar på en skärm med 144Hz, G-Sync, 1440p, IPS. Fördelen är att jag har en skärm med extremt bra flyt.

Ex. när jag spelar CS:GO ligger jag alltid över 100 FPS och får nytta av den högra frekvensen och när jag spelar Arma 3 har jag ganska låg fps (30-40 multiplayer). Tack vara G-sync är även låga fps extremt mjuka och trevliga att lira med.

Av MrTowle

Vad har du för budget? På skärmen

Av MrTowle

Jag kan tyvärr inte tala för swiften. Men har länge kört på en 1440p skärm, men nu i veckan har jag uppgraderat till en Acer XB270Hu med 1440p g-sync 144Hz och ips panel. Tyvärr är den ganska dyr på 8000kr.. Men helt klart värt det!

Skärmen är riktigt trevlig och g-sync gör det spelbart även vid något lägre fps.

Kolla min signatur så ser du mina spec. De flesta spelen flyter på bra, de man kan tänka på är att med högre upplösning kan man ställa ner texturerna då det redan är relativt "o-hackigt.

Av MrTowle

budget?

Det skulle vara bra att veta vad du har för budget.

Av MrTowle

Precis den microphonen har jag!

Hmm de såg ut att vara bra. Dock lite över vad jag tänkte ge!

Av MrTowle

Trådlöst headset

Hej Sweclockers läsare,

Jag letar efter ett trådlöst headset! Idag har jag ett steelseries siberia v1 och är väldigt nöjd med det, helt ok och riktigt skön passform. Tyvärr är jag trött på att ha en sladd som trasslar sig och hindrar mig från att röra mig fritt i min lägenhet.

Det jag letar efter är ett trådlöst headset:
- Lik passform av siberia v1. (runt öronen, vadderat och så sköna som möjligt)
- ljud för spel, youtube, film och musik. (Allround)
- Inbyggt batteri. (laddningsstation? har ingen koll på hörlursmarknaden)
- pris runt 800kr

Däremot har jag inget krav på mic-kvalitet. Jag har en bra bords-mic så helst headset utan mic eller med borttagbar.

Tacksam för svar!

Av MrTowle

Jag tror det är mer psykologiskt!
Du uppgraderar oftast från något sämre, därav så är det extrem skillnad mot tidigare. Under tiden vänjer du dig med den nya prestandan och kan börja se dens egentliga prestanda.

Detta eller att du spelar nyare spel osv

Av MrTowle

Nä ta lån för annat än bil hus eller studier gör jag inte! Jag har råd med skärmen, dock känns 8000 uppåt ganska mycket för en skärm.. Måste bara motivera det mentalt vilket jag redan har gjort så sitter nu spänt och väntar till december eller januari.

Detta kommer bli tunga månader!

Av MrTowle
Skrivet av CROE:

Anledningen till att jag valde BenQ-skärmen framför AOC'n var VA-panelen, upplösningen och storleken. Läs igenom LG-tråden, den skärmen kör samma panel som AOC, är jag nästan 100% på.

Den har haft en del problem med IPS-glow och annat panelrelaterat, samt är tungdriven. Finns inte heller så mycket material som är anpassat till 21:9. BenQ-skärmen verkar ha bättre omdömen och den standardiserade formfaktorn är fördelaktigt imo.

Men AOC-skärmen verkar riktigt bra, tar du den så tror jag du blir nöjd, speciellt med Dustin's fördelaktiga pris.

Vänta på denna annars, om du vill ha upplösning så det räcker.

Skrivet av anon32713:

Vi som vill ha 21:9 har inte mycket att välja på just nu LGs saknar ställbar fot och AOC är redigt försenad. Var också inne på 29" men det blir som en 22" på höjden och det är i minsta laget. Samtidigt kommer väl en 34" äta upp datorn...

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Blk:

Kommer snart (hyfsat iaf.) en annan LG med ställbar fot, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2836625
Ska vara samma som 34UC97 fast i svart om man vill och med vesa fäste och ställbar fot.
Sen bör Dell U3415W inte heller vara så långt borta, men där finns inget bekräftat vad jag vet.
Men kan man vänta lite så kommer det alternativ snart.

Skrivet av =)(=:

Tack för svaren

Jag hade en 29" som jag returnerade då den hade extrem IPS Glow. Jag gillade storlekten (Den motsvarar en 23" 16:9 i höjd) och var riktigt kul att spela på. Dock fattades det att den inte var kurvad, om den var det så skulle nog IPS glow:et i hörnen varit betydligt mindre synliga.

Jag funderar på att vänta mot årsskiftet, det kanske blir lite reor och för hoppningsvis har Dells och Samsungs 34" kommit ut. Blev riktigt sugen på Samsungen som verkar ha bra svärtor, 34" och kurvad.

Då får man lite tid att spara extra, framförallt då jag kanske skulle behöva nytt grafikkort. Blir att leva på vatten och havregryns gröt...

Av MrTowle
Skrivet av CROE:

Ah, snubbla på P-knappen. Den kostar 6786 med studentrabatt alltså, och den verkar vara leveransklar i december.

Skrivet av =)(=:

Namnet är U3477PQU och den kostar 7490 kr inte 6786 vad jag kan se. AOC har haft problem i produktionen som försenar skärmen flera månader.

Tack för svaren! Ska helt klart kolla reviews! Som student så kan jag få den för 6786 då och har inga problem att vänta! Dell kommer med sin 34" i december .. Den är kurvad med men den lär kosta betydligt mkt mer!

Iof kan det bli rätt tungdrivet i spel.. Det är endå 30% mer krävande än vad jag kör idag men å andra sidan är det framtiden

Av MrTowle

Ultrawide 21:9, curved. Allt snurrar i val av skärm!

Hej,

Jag har kollat ett tag på 21:9 29" skärmar och beställde en ASUS PB298q. Tyvärr var jag missnöjd med den extrema BLB och IPS Glow så jag returnerade den och fick pengarna tillbaka.

Nu är jag lite osäker vad jag ska välja, jag gillade verkligen känslan av en 21:9 skärm. (Har en 27" med 2560x1440 idag) Visst förlorar på höjden men men.

Den jag kollar på nu är Dells variant som har fått mycket bra Reviews Dell u2913wm som också är lagom dyr. Jag har också sneglat på de större 34" 21:9 dock ligger dem ganska högt i pris samt kommer detta kräva rätt mycket av datorn då jag mestadels spelar.

Någon som har erfarenhet från andra 21:9 skärmar?
Jag vill gärna ha så bra svärta som möjligt, finns VA panel på 21:9?

Av MrTowle

Lite mer info skulle vara bra. Typ vad du ska använda skärmen till? Arbete, Spel, film samt vilken typ av arbete, vilken typ av spel osv.

Av MrTowle
Skrivet av Flopper:

120hz asus swift 2560x1440.
ska man ha en skärm att titta på hela dagen är 120hz bättre än ips paneler etc..
ifall det inte krävs för foto etc...så är 120hz att föredra.
rent arbetsmiljömässigt är det bättre

En gaming skärm passar nog inte riktigt in på en arbetsplats.

Sen personligen så anser jag att det är betydligt trevligare för både själv och ögon att kolla på en IPS skärm än en TN panel med 120hz. Detta är dock personligt, men jag skulle nog bli utskrattad om jag beställde en gaming skärm..

Av MrTowle

Tack för svar!

För resterande av de anställda så kör vi med dell 2412m, riktigt bra skärm med bra arbetsyta och till ett mycket bra pris.

Däremot accepterades inte dessa att ha i den nya fina receptionen där man helst vill ha en "snygg skärm". Funderingar går kring apples 27" skärm som har en snygg baksida.

Något i stil med denna skulle vara extremt snyggt! Dock hittar jag ingen möjlighet att köpa den?
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1314863340

Baksidan är otroligt viktig i detta fallet då det är den som är mest exponerad.