Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle

Skärm för kontor

Hej,

Jag jobbar som IT-tekniker på ett medelstort bolag.

Vi har under en längre tid kört Dell u2412m som standard skärm. Det är en skärm som har varit och är fortfarande väldigt uppskattad tack vare sin höjd (16:10) och relativt behagliga skärm-panel. Vi har som standard alltid två skärmar.

Nu ska vi göra en ny stororder på skärmar och jag är lite kluven ifall vi ska beställa in fler Dell u2412m eller ifall vi ska kolla på andra alternativ. Som tekniknörd så känns det tråkigt att fortsätta med en så pass gammal modell, men jag har samtidigt inte hittat någon tillräckligt bra motiv för att motivera en nya modell.

Finns det någon som lever i liknande scenarier och kan hjälpa mig i min tankeprocess?

Tack på förhand!

Av MrTowle

Varje gång Copy Swede diskuteras så tänker jag på alla skivor med kopieringsskydd. Borde inte det vara olagligt att lägga på ett kopieringsskydd på skivor som ska säljas i Sverige?

Av MrTowle

Söker namn på en äldre tecknad film

Hej!

Som titeln lyder så söker jag en gammal tecknad film som jag kommer ihåg från när jag var yngre.

Den började med att det var storm med regn och blåst. Staden håller på att översvämmas så hela staden hjälps åt att bygga en mur med sandsäckar.

Trycket blir för mycket och jag tror att pappan till huvudpersonen dog.

Det skulle verkligen göra min bakis söndag om någon vet namnet på filmen som jag eftersöker!

Av MrTowle
Skrivet av Belarion:

Haloj!

Har fått presentkort på media-markt på 6000kr som jag skulle vilja köpa en tv för att använda som bildskärm till min speldator.

Vilken skulle ni rekommendera? Tipsa bara om tv apparater är ni snälla, gillar ingen utav de bildskärmar till dator som dem säljer.

Mediamarkt säljer ju också dator-skärmar! Jag vet också att de har möjlighet att plocka hem de flesta dator-skärmarna från deras leverantörer. För 6000kr kan du få en riktigt bra spelskärm!

Fördelen med en riktigt datorskärm är ju att de har mer "flyt"

Av MrTowle

Jag gissar att du har ett AMD grafikkort. Om du inte har ett AMD kort kan du tyvärr inte använda dig av FreeSync

Av MrTowle
Skrivet av Kasken:

Men självklart har jag ju något emot W10, annars hade jag väl bara klickat på den där flaggan o gått vidare som om allt vore frid o fröjd.

Började med att plocka bort alla "live tiles" från startmenyn, drog ner storleken på den så att endast de 4 nedersta raderna var kvar, lite ovant mot W7 startmenyn, men minimalistiskt o bra.
Sen vart det raka vägen in i powershell o andra verktyg för att röja bort allt onödigt crap, bort med t.ex onedrive, cortana, store, 3dbuilder, calculator, calender&mail, camera, skype, groove, maps, edge, money, movies&tv, onenote, people, phone companion, photos, sports, voice recorder, weather, xbox...... o allt annat som jag glömt. Vissa saker bråkade mer än andra o ville inte riktigt bli avinstallerade, men med lite klurande så gick det faktiskt att få bort nästan allt, var nog bara "contact support" jag inte fick bort om jag minns rätt.
Sen blev det till att gräva runt på nätet för att iaf göra ett ordentligt försök att på riktigt stänga av all övervakning och dataloggning. Det visade sig vara ett rätt omfattande projekt.

När jag då satt där så märkte jag att jag började störa mig mer o mer på det platta, kantiga utseendet. Det känns helt enkelt inte rätt, jag känner mig inte bekväm.
Jag såg någon i denna tråd eller om det var nån liknande, som beskrev det som att det såg ut som ett OS för surfplattor för dagisbarn, vilket jag tycker stämmer jävligt bra. Allt känns bara....jag vet inte hur jag ska förklara det.... förenklat, förstorat, fördummat?
W8 liknade mest de spädbarnsleksaker jag köper till min syrras unge, W10 har lyckats aningen bättre, men det är långt långt kvar till den gedigna, seriösa, professionella känslan W7 förmedlar.

Jag upplever ALDRIG min dator som långsam eller seg. Trots att jag nu inte uppdaterat hårdvaran på ett par år eftersom mitt intresse svalnat en aning och jag knappt aldrig längre tar mig tiden att sätta mig ner o spela ordentligt. Men min 2500K tillsammans med 8GB ram och en SSD har absolut inga problem att få vilket OS som helst att kännas snabbt o ha "flyt". När jag klickar på nått så hinner man inte ens blinka innan det som ska hända händer, hur ska jag då känna nyttan av ett "snabbare OS"?
Börja inte ens snacka om hur snabbt eller långsamt nått startar upp, för nått löjligare och mer menlöst har jag svårt att föreställa mig. Jag startar min dator 1 gång om dagen, oftast går jag o hämtar en kopp kaffe direkt efter att jag tryckt på knappen, så när jag kommer tillbaka är datorn redan igång för länge länge sen.

Så jag insåg där o då att "va faan håller jag på med?" Varför försöker jag ens? Den enda ev vinsten är ju DX12, o det har man ju inte ens nån glädje av än..... kanske aldrig om det vill sig väl *håller tummarna* Så laptoppen jag experimenterade med åkte tillbaks ner i samma låda jag la den i för 2år sen när jag ruttnade på W8...

Du är en sån som inte skulle bli nöjd oavsett vad de hade gjort eller hur?

Av MrTowle

Windows 10 för företag

Skrivet av Svensktiger:

Det kommer att gå bra för W10.
Det finns ju ett uppdämt behov av en uppgradering från W8 floppen.
Däremot så tror jag att det kommer ta lång tid för W10 att komma ikapp W7, om det nu nånsin gör det.
En otrolig mängd företag världen över har ju just migrerat till W7.
Och för dom är ytterligare ett OS byte otänkbart ett par år framöver, speciellt till ett OS med W10's dåliga säkerhetsrykte.
Kanske kan Enterprise versionen locka över några, men i en företagsmiljö så tvivlar jag på att w10 erbjuder nånting man inte redan har med W7.
En appstore och dx12 kanske imponerar på tonåringar, men har ingenting i ett företag att göra

Skrivet av ggustavsson:

Tror det kommer gå riktigt bra för Windows 10 på konsumentmarknaden.

Företagsmarknaden kommer det dock bli inte nått större genomslag dom närmaste åren.
Om inte annat så gör dom påtvingade uppdateringarna i vanliga versioner av Windows 10 ett stort nej nej på företagen, här måste lite större företag ha absolut fullständig kontroll precis som i dag med Windows 7

Just dessa påtvingade utan kontroll uppdateringar är det största problemet för många vanliga användare också, visserligen kan man delvis ändra detta med policy editorn som finns i pro och över, men det är långt ifrån tillräckligt flexibelt .

MS behöver helst återgå, eller att man kan ställa in som option Windows update till samma som i Windows 7/8

Jag tror ändå att Windows 10 kan bli en succé hos företag. När Windows 8 släpptes var det ett extremt lyft gällande säkerheten i operativsystemet men tyvärr lite för stor ändring i den grafiska designen.

Med Windows 10 känns det som att de har tagit det bästa från Windows 7 och det bästa från Windows 8(8.1) blandat ihop det till en fin underbar kaka!

Sen dröjer det alltid innan företag för in nya operativsystem.

Av MrTowle

Hittills har jag endast sett Netonnet som ett alternativ. Dock har de ej produkterna i lager på någon av deras butiker.

Av MrTowle

Provsitta Dxracer drift series

Hej,

Jag hade tänkt att köpa en Dxracer drift series stol. Dock skulle jag gärna provsitta en innan.

Nu ska jag på tjänsteresa och kommer köra Växjö -> Göteborg -> Oslo, vet någon en affär där man kan kila in och provsitta en samt eventuellt göra ett köp? Eller är det bara att beställa från maxfps som är ett alternativ?

Tack på förhand

Av MrTowle

@Role_Model:

Du har helt rätt! Det är vanligare framförallt idag att ex 27" skärmar har 2560x1440, medan 24" har 1920x1080.

Förr var det mer vanligt att alla hade skärmar med "fullhd" även 27" om man inte ville lägga ut 6000-7000kr för en skärm.

Det jag mestadels syftade på var de som tror att tummen i sig gör det mer svårdrivet

Av MrTowle
Skrivet av Archaea:

"Det finns väl ingen el i hdmi-kabeln? Bara signaler"

"Hur tar jag bort en fil?"
Jag: "Klicka på filen med musen en gång, sen klicka på delete på tangentbordet"
"Vilken knapp är delete?"
Jag: "Uhm, den det står delete på"
"Jaha, den"

Sen finns det ju många som inte fattar att Explorer != Internet Explorer

Nu vet jag inte om jag misstolkar dig men, endast Explorer är oftast referens till utforskaren (File Explorer) medan Internet Explorer är webbläsaren

Av MrTowle

Det är allt för ofta personer som tror att desto större skärm man har ju mer krävande är den att driva i spel!

Av MrTowle
Skrivet av Json_81:

Ja, för resten av världen är drängfulla dygnet runt.

Det finns ett flertal exempel på länder där de har fler alkohol relaterade problem som oftast är relaterade till att det är så enkelt att köpa alkohol.

Det var ett bra exempel med små mataffärer och kiosker. Tänk om det vore lika enkelt att köpa sprit som cigaretter? Alla kände väl till de kioskerna där man kunde köpa cigg även då du var under 18!

Av MrTowle

Om man kollar på rena prestanda tester så vinner 390. Dock har jag hört lite om ostabila drivrutiner och det är en deal breaker för mig.

Jag köpte ett AMD 7970 ett antal månader efter det släpptes. Det låg då i samma prisklass som ett GTX 670, men enligt nästan alla prestanda tester var 7970 bättre så det var helt enkelt en no brainer.

Tyvärr visade det sig att jag inte kunde lira med 7970, det fungerade riktigt dåligt med extrema variationer i FPS. Det enda spelet som fungerade riktigt bra var Dirt 3 som är gjort för AMD. Detta var då drivrutinerna inte var riktigt 100 än. Det dröjde ungefär 6 månader innan man hade stabila drivrutiner.

Detta gjorde att jag fick reklamera kortet och bytte till ett GTX 670. Där har jag haft extremt mycket mer jämn prestanda!

Av MrTowle
Skrivet av J3ster:

Hej hej!
Går i tankar om att uppgradera min dator, i dagsläget har jag följande:

Fractal design R4
Gigabyte GA-H97-HD3
8 gb ram
ASUS Radeon R9 270X 2GB DirectCUII TOP
Intel Core i5 4460 3,2 GHz
Samsung SSD

Skulle vilja köra lite kraftfullare spel, hade velat kunna spela the witcher 3 bland annat, behöver inte vara på högsta direkt men i nuläget kan jag inte spela det (enligt Canyourunit.com) Samma sak med battlefield, det säger att jag uppfyller minimumkraven men räcker det?

Så, tips på vad jag skall uppgradera till mottages tacksam?

Jag är väldigt osäker på ifall det är möjligt att överklocka den CPU:n annars är det alltid ett billigt alternativ.

Men det som jag ser skulle göra störst skillnad är helt klart Grafikkortet. Har du någon budget för uppgraderingen?

Av MrTowle
Skrivet av gabinono:

Det blir bättre för oss i Sverige om temperaturen höjs men vi får mer extrema oväder, länderna som redan har ett väldigt varmt klimat kan det bli katastrofalt.
Mer torka blir större öknar eller fler öknar, samtidigt kan is smälta och göra så att länder blir "under" vatten.
Djur kan också bli utrotade om temperaturen går upp ett par grader.
Såg ett tidigare inlägg att grejen med Antarktis inte stämde då.

Det kan hända om man inte minskar användandet av fossila bränslen.

Jag har faktiskt läst ett flertal gånger att det skulle bli betydligt kallare i norden på grund av den globala uppvärmningen. Detta då högre havstemperaturer resulterar i att havsströmmarna blir fel och golfströmmen slutar att värma upp norden.

Av MrTowle
Skrivet av RevolutionBruce:

Är inte det saker man ska göra vare sig man får betalt eller inte, eller har jag missat något?

Skrivet av Toivo83:

kanske ska jobba som betjänt när han blir äldre?
Sjukt att föräldrarna ska betala för att ungen ska ställa in disk eller sköta skolan osv.

OnT: dela ut reklam? Sälj tidningar ?

Jag tycker det är smart av föräldrarna. Det flesta i den åldern får och har fått vecko eller månadspeng, och istället för att bara få pengarna så är det bättre att lära barn/ungdomar att pengar det är något man jobbar för!

Av MrTowle
Skrivet av tobit:

Hejsan!

Jo det är så att min mors nuvarande dator håller på att kollapsa och behöver därför en ny.
Datorn ska användas till kontorsarbete och att surfa på internet. Den ska hålla i många år framöver, minst ca 5 år.
Vilket innebär att delarna i datorn behöver vara ganska bra för att datorn inte ska sega ner sig så mycket med tiden.

Det som jag vill att datorn ska ha är en ssd på minst 250 gb. Mer minne använder hon inte så en extra hdd är inte nödvändigt.
4gb ram är lite lite tycker jag så jag antar att nästa steg är 8 gb.
Behöver också köpa ett äkta win7 då vissa av programmen hon använder kanske inte är kompatibla med nyare operativsystem. Samt word, exel osv och sånt man behöver i en kontorsdator.

Sen resterande delar är jag inte säker på vad man ska välja och behöver därför er hjälp!

NOTERA att jag helst vill köpa en färdig ny dator. Vill alltså inte bygga den själv om det går. Om ni inte hittar något som är nära det jag önskar i färdiga datorer så kom gärna med förslag på delar jag kan välja och sedan få monterade. Som till exempel på komplett eller så. I värsta fall kan jag bygga det själv men om man kan få det gjort så hade det varit gött.

BUDGETEN ligger på ca 5000 kr

Glöm inte citera när ni svarar så jag ser direkt när ni svarat!

Hon kan ju fråga IT-avdelningen på det företaget hon arbetar på angående Microsoft Home Use Program http://www.microsofthup.com/hupemea1/home.aspx?country_id=SE
Detta ger än möjlighet att köpa Office 2013 professional för endast 160:-.

Av MrTowle

Har aldrig varit med om att en skärm med LED bakgrundsbelysning som har bränt in bara sådär. Tror nästan säkert att du kan få den reklamerad.

Däremot har jag varit med om en kollega som hade en ganska stark lampa för nära laptopens LED skärm och lämnade datorn så ett tag. Detta resulterade i att det blev en inbränning med lite antydning på en webbläsare.

Av MrTowle
Skrivet av paraplyflygare:

Tack för tips! Jag tänkte att jag kan ju visa vad jag själv knåpade ihop igår. Den är way over budget men jag tror att jag eventuellt ska kunna övertala päronen om att höja budgeten något alternativt att jag själv går in med lite pengar (tycker det är viktigt med en bra dator som håller i längden) så vi får se.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8185182/emmys2http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8185182/emmys2

Kan jag tweaka detta på något sätt? (Hon filmar ganska mycket när hon spelar och därför så har jag en vanlig HDD också så hon har någonstans där hon kan spara det)

Grafikkortet är det jag har i min dator, det kanske är gammalt nu?

Edit: Skärm behöver inte vara med i paketet. Hon får ta över min gamla så köper jag en ny istället.

Paketet ser bra ut! Men om jag var er skulle jag satsa på ett billigare chassi, R4:an är ett underbart chassi men om man är på en låg budget så är det bättre att kolla på chassin runt 500kr.

Jag skulle också se möjligheterna att använda laptopens Windows 7 licensnyckel. (Gratis plus att hon kan uppgradera till Windows 10 om hon inte vill ha Windows 7, detta är också gratis).

Ett annat alternativ är ett kolla på student rabatter! När jag pluggade på universitet så kunde jag köpa Windows 8 för ungefär 350:-, kolla om det finns några möjligheter för detta på systerns skola.