Inlägg

Inlägg som Apupu har skrivit i forumet
Av Apupu
Skrivet av Ozzed:

Ska jag som aldrig har inbrott behöva betala för polisen?
Det har aldrig brunnit hemma hos mig. Varför ska jag betala för brandkåren?
Jag är aldrig sjuk. Varför skall jag betala för sjukvården?
Jag har gått färdigt skolan, varför ska jag betala för andras utbildning?

Det är ungefär så jag tycker att ni låter.

Och återigen, detta är inte regeringens fel, utan alla partier är överens, alltså även partier på högerkanten som KD och SD tycker det här är bra.

Detta är nog den mest korkade jämförelsen jag varit med om. Doobidoo och allsång på skansen är inte samma samhällsnytta som räddningstjänsten...

Av Apupu
Av Apupu
Skrivet av https://sv.wiktionary.org/wiki/haussa:

haussa
driva upp på ett sådant sätt att en hausse uppstår; överskatta

Intressant ordval

Av Apupu

Ej bestämt mig ännu så det fick bli "annat". Enda jag vet är att det absolut inte kommer vara SD. Jag ser hellre Vermin Supreme i statsministerrollen än en SD-tomte. Huliganparti.

Av Apupu

Satt med sidan uppe, kortnumret i clipboard för att kunna få in det snabbare. När räknaren gick ned till noll öppnades shoppen. Men jag kunde inte ladda själva butiken. Blev bara vit skärm. Frenetiskt F5 i 4-5 minuter så kom jag in.

699 euro... plus frakt... blir tyvärr att fortsätta vänta. Jag som var så sjukt hypad efter att jag lekt med DK2.

Av Apupu

Jag tycker bara det är lustigt hur vuxna människor kan "hata" ett ord med "hela sitt hjärta" och liknande kommentarer man hört i denna tråd. Till den grad att de påstår sig slänga ut det medie de såg eller hörde det i. Vi har det allt ändå ganska bra här i detta avlånga land när folk har tid att sitta och bli så grymt förolämpade av ett medvetet by design neutralt ord och skrika högt till skyarna om konspirationer, tankekontroll, samhällets förfall och bevarandet av det svenska språket (kanske det är dags att ha en revival för ehuru och hafva?).

Av Apupu

Sticky Corners med flera skärmar.

Har märkt sen jag uppgraderade till 10:an att min mus har en tendens att fastna i hörnen av skärmarna när jag kör med flera skärmar. Dett har lett till en hel del dumheter när jag flängt musen upp mot högra skärmens hörn för att stänga ned något fönster för att istället stänga vad jag hade uppe i vänstra skärmen då musen fastnat. Vet någon om det finns något sätt att få bort detta? Efter googling så fanns samma sak tydligen i windows 8 och det kunde då avaktiveras med en liten fix i registret men detta fungerar ej nu. Trodde jag hade en lösning när jag såg att start10 hade en option för "Disable multiple monitor mouse corner stickiness" men tyvärr gör den rutan varken till eller från.

Av Apupu

För ett par hundralappar mer så kan du istället skaffa ett par Sennheiser pc363d som jag skulle gissa är betydligt mer värt än något creative slängt ut sig på länge.

Av Apupu

Kan ju chansa och lägga till mig på denna lista nu när min note2a håller på att totalt ge upp hoppet om ett värdigt slut. Jag är intresserad av 64gb-versionen.

EDIT: Whoops, uppskriven på plats 321. Fattade inte att man skulle skriva upp sig själv på google docen

EDITEDIT: Fick använda en polares invite som inte skulle använda den själv. Han behåller dock eventuella bonusinvites för andra kompisar så jag har tyvärr inga att dela med mig av här.

Av Apupu

Startmenyn i windows 10 blev alldeles utmärkt efter jag kört in Start10

Av Apupu
Skrivet av codegear:

En fråga: Hur ändrar man färg på titelraden? Jag har försökt hitta detta men det är tydligen inte samma som i Windows 8.1.

Du måste manuellt skapa en ny temafil.
http://winaero.com/blog/get-colored-title-bars-in-windows-10/ (alternativ 2)

Av Apupu

Tack för den, var faktiskt en sak jag inte hade tänkt på med i den tråden. (Att man kunde blockera windows spioneriservrar direkt i hostfilen.)

Av Apupu
Skrivet av Teddis:

Hur ändrar jag bakgrundsbilden på loginskärmen? Notera att jag inte menar lock-skärmen. Den har jag avstängd via gpedit.msc.

Det finns vad jag vet inget enkelt sätt. Det är inte bara en bild som lockscreenen eller gamla loginrutan från windows 7 utan det krävs litet ändringar i en binär.
Jag gjorde det med ett program jag hittade på reddit.
https://github.com/PFCKrutonium/Windows-10-Login-Background-C...
Men varning, det har varit en massa idioter som bundlat det med malware så var försiktig att du tankar från rätt ställe.
https://www.reddit.com/r/windows/comments/3f85aw/psa_dont_dow...

Av Apupu
Skrivet av jocke92:

Fattar inte heller varför de inte sparkat ut den gamla kontrollpanelen, helt hade nog varit lite svårt ännu så länge men har redan hamnat där av anledningar jag tycker jag inte borde.

Mm, för mig hade det inte spelat någon roll om de körde på med gamla kontrollpanelen eller en ny, bara de hade hållit sig till EN

Av Apupu
Skrivet av Raklödder:

http://i.imgur.com/1K5nudV.jpg
Trots det icke användarvänliga gränssnittet så är det förstås riktigt trevligt att det går att ändra på låsskärmsbilden redan i fotoappen — istället för att tvingas navigera igenom halva kontrollpanelen efter användarkontoinställningarna.

Var litet mera bängel att ändra loginskärmen. Men till slut gick även det.

Av Apupu

Var litet tveksam först men efter en hel del grötande, registerändringar och en nedladdning av start10 så är jag relativt nöjd. Enda störande som jag inte hittat någon väg runt ännu är de automatiska uppdateringarna och att min uppstartstid blev horribel. När jag körde technical previewn ett tag tillbaka så kändes det betydligt rappare. Uppstartstiderna jag har nu är till och med sämre än jag hade på win7.

EDIT: Jo, fortfarande skumt att de har två kontrollpaneler. Jag hade räknat med att det bara var en övergångsperiod i previewn. Hade aldrig trott att det skulle vara så skumt på det färdiga systemet.

Av Apupu

Jag ser inte varför det är ett sånt problem att låta en välja? På windowsburken har jag alltid kört med "ladda ned men låt mig välja" som alternativ. Av den enkla anledningen att jag vill välja NÄR något ska köras in. Jag planerar inte mitt användande runt datorn, den skall serva mig. Inga popuprutor om att systemet startas om, inga "förskjut i fyra timmar" med en liten räknare tills den tvångsomstartas.
Medans jag använder datorn så skall windows update knipa igen. Uppdateringarna körs in när jag går och lägger mig eller far till jobbet och då stänger av datorn.

Av Apupu

Ett sätt är att registrera en domän på valfritt hostingbolag (typ Loopia). Om du nu inte vill sätta upp en egen mailserver med allt vad det innebär så kan du till exempel peka om mail till din domän att gå till valfri annan address.

Så jag skickar mail till Jonas.Eriksson@nissesbygg.se och DNS'en pekar om detta mail automatiskt till nissessbygg@gmail.com eller liknande.

Annars kan du givetvis skaffa en egen mailserver men detta är nog den simplaste lösningen.

EDIT: Jäklar vad ninjad jag blev när jag skrev detta inlägg

Av Apupu
Skrivet av anon214822:

"C++ is a horrible language."

Eller som skaparen av C++ sade.
"There are only two kinds of languages. The ones people complain about and the ones nobody uses."

Av Apupu

Språk är verktyg i en verktygslåda. Vilket du vill lära dig borde vara beroende på vad du vill göra. C till exempel är ett av de viktigaste språken tillsammans med ren assembler för lågnivåprogrammering av t.ex. microcontrollers. Vill du hålla på med sånt så är det nog nästan oundvikligt att lära dig C.
Annars vad du KAN programmera med C finns det nog inga gränser på. Det blir bara mer eller mindre trubbigt

Personligen är jag inte ett stort fan, jag har arbetat en hel del med C men jag föredrar absolut en större abstraktionsnivå och mina intressen ligger definitivt på andra områden. Mina favoriter är nog Prolog och Ruby och det är för det mesta dessa som jag hoppar till i första hand om inte något annat språk är uppenbart bättre för uppgiften.