Inlägg

Inlägg som Kioskvältaren har skrivit i forumet
Av Kioskvältaren

Hur byta från högtalare till USB-hörlurar utan kontrollpanelen?

Hej,

Jag har ett par trådlösa Logitech-hörlurar vars sändare är kopplad med USB till datorn. Hur kan jag göra så att ljudet går genom hörlurarna när jag sätter på dem utan att jag behöver gå in på "Playback devices" och ändra default? Alternativt hade jag kunnat ha att båda är på hela tiden och att jag stänger av högtalarna respektive hörlurarna när jag vill att bara den andra källan ska ljuda.

Tack på förhand för den som har en logisk lösning på detta.

Av Kioskvältaren

Skrivaren skriver ut snett

Hej! Jag har två problem med min nya Samsung SL2026-W-skrivare.

1. Utskrifterna hamnar lite för långt ned till vänster på pappret, det är som att den skriver ut snett. Har försökt kontrollera att papprena ligger rätt i skrivaren men de sticker ut lite och rör sig lätt (det är en liten skrivare så det är meningen att papprena sticker ut). Det är liksom inget som klickar i utan plattan som papprena ligger på sluttar svagt och tar i golvet i slutet.

2. När jag skriver ut från en viss PDF blir punkterna från en lista felaktiga. Det visas som någon konstig form av ikon med små siffror i istället för vanliga listpunkter.

Har ni några tankar hur detta kan lösas?

Tack på förhand,
Mvh Kioskvältaren

Av Kioskvältaren
Skrivet av MacAllan:

@Kioskvältaren: Ladda ner W10 på en USB och se om du kan göra det från den.

Har ingen giltig nyckel och det är farmors dator så vill inte pirata.

Av Kioskvältaren

Kan tipsa om Lawline.se för denna typ av frågor.

Av Kioskvältaren

Kan inte göra factory reset

Jag råkade dra ur sladden på datorn medan den höll på att göra en factory reset. Nu kan jag inte göra en ny reset för det står "There was a problem resetting your PC". Kan inte heller göra något från command prompt för användaren är borta och det finns bara en "defaultuser0" som jag inte kan logga in på. När jag startar vanligt så får jag upp setup-skärmen för att välja språk, layout osv men när jag avslutar setupen så kommer den in på samma setup från början igen. Några idéer på hur jag kan få till en reset? Har ingen windowsskiva.

Av Kioskvältaren

Sker även i felsäkert läge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kioskvältaren
Skrivet av Kioskvältaren:

Felmeddelandet berodde på att den bootade från UEFI och inte windowshårddisken. När jag bootade från denna kunde jag fortsätta felsöka. Det verkar vara fel på samtliga RAM-minnen, antagligen till följd av överklockning och att de inte var högsta kvalitet. Lånade en polares RAM-minnen och nu fungerar allt som det ska. Tack för er tid!

Ajajaj... Nu några veckor efter jag köpte nya RAM-minnen så återuppstår problemet. Datorn reagerar inte när jag klickar förutom om det är någonstans i aktivitetsfältet startmenyn. Kan inte göra någonting. Vet alltså fortfarande inte vad som är fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kioskvältaren

Felmeddelandet berodde på att den bootade från UEFI och inte windowshårddisken. När jag bootade från denna kunde jag fortsätta felsöka. Det verkar vara fel på samtliga RAM-minnen, antagligen till följd av överklockning och att de inte var högsta kvalitet. Lånade en polares RAM-minnen och nu fungerar allt som det ska. Tack för er tid!

Av Kioskvältaren
Skrivet av OldComputer:

Låter som ett fel som hamnar någonstans i CPU, RAM eller grafikkortet. Antingen på grund av överhettning eller någon kondensator som inte står pall. Alternativt att moderkortets chipset är skadad på något sätt.

Känner igen det här sedan tidigare och oftast väldigt svårt att hitta den skyldiga komponenten. Dessutom kan det uppföra sig på så vis att den defekta delen fungerar felfritt i en annan dator eller att vissa delar "byter plats" med varandra alternativ en viss port / kabel i kombination med något annat orsakar eller inte orsakar felet.

Har du någon form av överklockning? I så fall återställ till default och prova maskinen med minsta möjliga delar för kunna köra och prova ett tag. Utgå från att det är RAM, GPU, drivrutiner eller en disk som bråkar. Så minska till en ramsticka, ta bort diskar som absolut inte behövs och kör en vecka exempelvis. Märker du inget problem så lägg till en komponent och prova igen osv tills felet uppstår.

Om felet uppstår ganska snabbt redan under första testen / veckan utgå från att komponenten redan sitter i alternativt att moderkort eller CPU orsakar något.

Prova också ta bort USB och ljudkabel från chassit För att minimera risken för en defekt kabel. Kolla även att IO-plåten sitter ordentligt på plats då den kan orsaka störningar.

Jag har sett fenomenet på grund av trasigt ram, cpu såväl som hårddsik (både disken och kretskortet). Även glömd / felaktigt insatt IO-plåt samt skadade portar och kablar. Även saknade distanser eller på fel plats kan orsaka fenomenet. Ett långskott skulle vara att moderkortet eller annan del har råkat ut för ESD som visar sig först nu.

Tack för ditt svar. Började felsöka genom att ta ut alla ram-minnen utom ett. Problemet kvarstod. Sedan provade jag med två stickor och då startade inte systemet. Nu får jag bara upp följande meddelande efter boot. Har provat återställa bios-inställningar men det funkar fortfarande inte. Vet inte vad som har hänt, har bara ändrar med ram-minnena och nu startar inte ens Windows. Men hårddisken hittas, annars hade jag inte fått upp detta meddelande. Hjälp!

http://i.imgur.com/AckVWjV.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kioskvältaren

Allmänt konstigt beteende (behöver hjälp med felsökning)

Hej,

Under senare tid har jag upplevt olika problem med min datoranvändning som jag tror hänger ihop. Vid enstaka tillfällen har allting hängt sig. Detta har inneburit att skärmen fastnat i en frame och jag kan inte röra pekare, ctr+alt+del eller liknande. Allt bara fryser och jag tvingas hålla inne fysiska knappen på datorn för att stänga av. Sedan har det fungerat som vanligt vid omstart. Annars upplever jag ofta att inget händer när jag klickar med musen någonstans. Ibland tror jag att det bara är vissa sorters klick som inte ger någon respons. Det brukar då röra sig om när jag försöker kryssa ned ett fönster. Ibland är det bara i Firefox som det "hänger sig".

Har ingen aning om detta kan bero på musen men tror inte det eftersom en omstart brukar lösa besvären. Har upplevt problem i spel också, att en hotkey gör något annat utöver det den ska, t.ex. flänger iväg bilden någon annanstans på kartan i Age of Empires. Vet inte om detta har med saken att göra men det är samma underliga känsla av att något buggar men allting funkar mestadels av tiden.

Förlåt för vag beskrivning men jag vet verkligen inte vad som kan vara fel. Bara be om eventuella loggar eller information som ni tror kan vara till hjälp i denna felsökning.

Tack på förhand!

Av Kioskvältaren

Android app för syncad miniräknare sökes

Söker en android-app där man kan ha en miniräknare som syncas till två mobiler och inte återställs automatiskt.

Det jag vill åstadkomma är att jag och min sambo ska kunna skriva in (den ena +, den andra minus) när man köper något för gemensamt bruk och sedan kunna jämna ut genom att swisha den andre hälften av värdet i miniräknaren och sätta den till noll igen. Exempel:

Startvärde: 0
Jag köper en ost för 40 kr: 40
Hon köper en schweizisk, guldpläterad osthyvel för 500 kr: -460
Jag förbannar mig själv över val av sambo men swishar likväl 230 kr för att jämna ut: 0

Detta är den enklaste lösningen jag har kommit på i alla fall, tack på förhand för eventuella appförslag!

Av Kioskvältaren
Skrivet av malmlinus:

https://adapterexperten.se/ac-adapter-laddare/ac-adapter-skri... ?
Kolla så det står samma på din adapter bara.
Står i text att den passar din skrivare.

Haha, jobbigt att den kostar mer än själva skrivaren om man räknar med frakten. Tack, får bli en sån om jag inte lyckas hitta en begagnad adapter.

Av Kioskvältaren

Var kan jag hitta den AC-adapter?

Jag har en HP Ink Advantage 1515-skrivare som jag behöver nätadapter till.

Hittar den endast här och det är på amerikanska Ebay: http://www.ebay.com/itm/HP-Deskjet-Ink-Advantage-1515-printer...

Var kan jag hitta en sådan i Sverige?

Tack på förhand

Av Kioskvältaren
Skrivet av s010di:

Prova att installera även x86 versionerna
av C++
Jag har båda även fast jag kör X64 Win 10 Pro

Tack för förslaget! Hade säkert hjälpt om det var ett 32-bitars-program men den versionen av SetPoint jag installerat är 64-bitar, så det kommer inte ha någon effekt.

Av Kioskvältaren
Skrivet av MacAllan:

Prova avinstallera set point helt, ladda ner den på nytt här och installera igen.
http://support.logitech.com/en_us/product/performance-mouse-m...

Tack för svaret. Provade det, får fortfarande upp meddelandet och programmet stängs ned som tidigare.

Av Kioskvältaren
Skrivet av MacAllan:

@Kioskvältaren: Vilken/vilka produkter har du, mus och/eller tangentbord?

MX Performance

Av Kioskvältaren

Errormeddelande från Logitech

Hej,

Jag har installerat nyaste versionen av Logitech SetPoint. Detta gick inte innan jag laddade ned vcredist 2008 ++, så jag blev överlycklig när programmet faktiskt startade för första gången på länge. Så fort installationen var färdig fick jag dock upp följande errormeddelande, som även kommer upp varje gång jag försöker använda programväxlarfunktionen. Jag provade ändra tumknappen till en annan funktion och det var inga problem, endast programväxlarfunktionen har ställt till det hittills. Programmet fryser och tvångsstängs efter meddelandet kommit upp.

Meddelandet:

The ordinal 12025 could not be located in the dynamic link library C:\Program Files\Logitech\SetPointP\LogiAppBroker.exe.

Hur kan jag lösa detta? Jag har Windows 10 x64 med följande Visual C++ installerade:
2005 Redistributable
2008 Redistributable - x64 9.0.21022
2008 Redistributable - x64 9.0.30729.17
2008 Redistributable - x64 9.0.30729.6161
2010 x64 Redistributable - 10.0.40219
2012 Redistributable (x64) - 11.0.61030
2013 Redistributable (x64) - 12.0.21005
2015 Redistributable (x64) - 14.0.23026

Tusen tack på förhand!

Av Kioskvältaren
Skrivet av mrqaffe:

Du får kanske följa winstandard och installera om win och prova efter det.

Vad menar du, installera om windows? Om jag vore beredd att göra det så hade jag ju gjort det och inte startad den här tråden.

Det är som att bota en häst genom att skjuta den.

Av Kioskvältaren

UPPDATERING: Nu har jag provat köra CCleaner emellan installationerna samt starta om, det funkar inte heller.

Av Kioskvältaren
Skrivet av Roger W:

Avinstallera och sen installera igen?
(Kanske till och med köra nån slags registerstädare innan du installerar igen?)
Vilken mus är det? kan du använda Logitech Gaming software istället kanske? (eller funkar den bara med G-mössen?)

Skrivet av mrqaffe:

Du har provat att avinstallera Setpoint, starta om datorn och installera det igen ?

Yes, har provat ominstallera med omstart emellan, inte med registerstädare emellan dock. Logitech gaming eller logitech options funkar inte.