Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

Skaffa Xbox360 kontroll och en wireless reciever. Öppnar upp för så mycket spel så det inte finns.

Av beejac

Tror ni det är värt att hoppa på ddr4 tåget nu om man ska köpa sig en rigg?

Av beejac

Värt att vänta på X99?

Tänkte bara höra generellt vad uppfattningen är här på Sweclockers om att vänta på chipset X99 & Haswell-E för DDR4. Om man ska införskaffa sig en rigg nu ska man hoppa på tåget så tidigt som möjligt för att framtidssäkra? Känns som att Z97 med tillbehör och under kommer tappa oerhört mycket i värde på bara några månader.

För övrigt tror jag inte det kommer vara värt att vänta på Maxwell då den första generationen av kretsen GM204 spekuleras att fortsätta på 28nm för att sedan nästa år övergå till 20nm (källa). I mina ögon har Nvidia blivit ett företag i stil med Apple där de tar extra betalt för sin mjukvara PhysX och Gforce Experience. Sen att de genrellt presterar bättre i 4K är en annan sak, men det är inget jag är ute efter och jag är självklart öppen för eventuella prissänkningar! Ryktas om att Nvidia är rädda att ingen kommer köpa 770 och uppåt då Maxwell lanseras och bundlar det därför med Witcher 3. (källa)

Hur som haver ska det bli en ny rigg i September! Lutar åt X99 men det kommer svida rejält i plånkan! Ute efter andra Sweclockares tankar kring detta!

(möjligt att tråden hamnat i fel forum, men även fast jag inte är ute efter en lista med komponenter så är det ju köpråd jag är ute efter. )

Av beejac

Får se om hitbox.tv kan komma öka i popularitet efter detta. Tydligen hade deras servrar krashat igår på grund av högt tryck av nyregistrerade.

Av beejac

Trådat är inte mer omständigt än vad man gör det till. Köp x antal Nätverkskablar i olika längder, lägg ut några switchar och koppla dem till datorn du använder som router. Done.

Tror du kommer få ett mindre helvete med att hålla på kalibrera flera accesspunkter för att det ska fungera smärtfritt för alla.

Av beejac

Jag skulle aldrig lita på trådlöst när man sitter o kör FPS... Men det kanske bara är jag som har haft dålig erfarenhet av det, t.o.m. över LAN.

Av beejac
Skrivet av Isse00:

Fast att Telia flyttar sina mailservers till Finland är knappast något de gör för att "skydda sina kunder" då det medför att ALLA deras kunders data därmed kommer samlas in av FRA. *facepalm*

För självklart så krypterar de inte sina utgående mejl? Nää för det spelar ingen roll för FRA sitter på en Skeleton Key i alla fall så de kan knäcka vilken kryptering som helst! *facepalm*

Av beejac

Tack för hjälpen. Har fått svar på annat håll som verkar kunna tillgodose mina behov bättre. Kanske något du kan framföra i någon förslagslåda att kunna testa skärmarna i framtiden. Tack igen!

Av beejac

Tack för svar! Precis det jag var ute efter, kunskap och känna lite lätt på känslan bara. Blir så glad när man får super bra service! Tack!

Av beejac
Skrivet av Webhallen:

De har en liten "ö" där deras produkter finns utställda. Denna "ö" är inte bemannad.
Den är inte uppbyggd för att påvisa skillnaderna mellan de olika skärmteknikerna som du nämner.
(Angående exakt vad som stod uppställt så skickade jag frågan till butikschefen på sveavägen i morse och ämnar svara så fort jag fått svar av honom.)

Angående att lägga ner butikerna så är det absolut inget sådant på gång.
Däremot har våra butiker aldrig riktigt fungerat som ett showroom där vi visar upp produkterna så det är ingen förändring som skett där.

Jag har tyvärr inte någon koll rakt av på något ställe som har 144Hz och IPS uppställt intill varandra där man själv kan välja material (dvs spel) för att esta.

Tack för att du skickat en förfrågan, ser fram emot ditt svar. Angående test så har du nu bara antagit att det var spel jag menade när jag ändå skrev i mitt första inlägg "för vanligt bruk". Jag skulle vilja jämföra pekarflyttning, upplösning av fonter etc. Spel bryr jag mig inte rikigt lika mycket om då de ser relativt likadana ut vilket er låsta demo reel påvisar rätt bra kan jag tänka mig...

Av beejac

Hej!

Försökte mig på en post hos webhallens avdelning på sweclockers men det var rätt trött svar man fick och kände mig inte alls välkommen som kund där, så ja tänkte försöka mig på här istället!

Det är så att jag ska köpa en bildskärm men skulle först vilja se o testa skillnaderna som finns idag. Jag har aldrig använt en 144hz och skulle vilja uppleva detta innan jag bestämmer mig, men tycker att det flesta demo filmer som visas är rätt så intetsägande för vanligt bruk och brukar ha problem med att uppfatta någon skillnad på skärmar genom dem. Har ni möjligen skärmar uppställda i butiken i stockholm och finns det att testa dem? Skulle även vilja se 60hz ips och 1440p för att se om det skulle vara intressant. Kan ni tillhandahålla såna tester i butik eller skulle du kunna peka vart det finns möjlighet till detta?
Tack på förhand!

Av beejac
Skrivet av Webhallen:

hej.
Vilken produkt talar vi om?

Hej.
Jag har tyvärr ingen förteckning på vad som finns i de olika butikerna. I de flesta butiker har vi en ASUS ROG "shop in shop" där det finns en IPS och en 144 Hzare dock.
Angående vad som visas så är det tyvärr låst.

Hej igen!
Lite smått besviken över ditt svar om jag ska vara ärlig. Vad menar du med "shop in shop" och på vilket sätt påvisas skillnaderna? Står ASUS där och säljer sina skärmar över en annan disk? Om inte du som jobbar för webhallen har koll på eller ens har kommunikations kanaler för att ta reda på vad det finns för skärmar i butiken på Sveavägen, hur ska det locka mig som potentiell kund? Låter lite på ditt svar som att ni kanske hållrer på att lägga ned butikerna för att övergå helt och hållet till internet ordrar? Kanske du kan tipsa mig hur jag ska göra för att testa skärmar så vore det super! Man vill ju inte köpa grisen i säcken.
Tack på förhand!

Av beejac

Finns nog redan som förslag i denna tråd men jag skulle uppskatta oerhört en implementering av tapatalk. Använder appen för att hålla koll på ett par forum och det vore riktigt bekvämt att kunna inkludera sweclockers där! Förstår att ni möjligen använder egenskapad forum motor men tapatalk communityn är väldigt hjälpsam och utvecklarna är måna om att tapatalkska fungera med så många forum som möjligt!

Av beejac

Hej!

Jag är intresserad av att köpa en skärm och undrar vad ni har för demo skärmar i butiken på sveavägen. Skulle vilja uppleva skillnaden mellan 60hz ips och 144hz tn samt möjligen även kolla in 1440p. Finns detta i butik och hur kan man göra för att testa? De demo filmer som brukar rulla är ju tyvärr för det mesta rätt så intetsägande för vanligt bruk.

Av beejac

Kommer det bli krav på facebook konto kommer den snabbt gå i graven, iaf på min telefon! Har ingenting emot facebook, men hatar att koppla samman saker och ting och inte minst att koppla saker till mitt facebook konto.

Av beejac
Skrivet av morxy49:

jag har tänkt köpa en tv så småningom. jag kommer inte ens koppla in en antennkabel i den, och jag kommer aldrig nånsin att kolla på SVT play via varken den eller någon av mina datorer. jag lyssnar aldrig på radio heller.
Som de flesta vet så anmäler butiken ditt tv-köp till radiotjänst automatiskt. men om man betalar kontant, hur kan de då veta mitt namn och personnummer? är man tvungen att skriva på en blankett varje gång man köper en tv?

Butiken måste fråga dig var du bor och anmäla men du har rätt till att neka att ge ut dem uppgifterna. Själv köpt en tv på kort ocv nekat ge ut infon och aldrig hört av radiotjänst. Jag var inte medveten om det då, det ända som störde mig var att en butik ville veta min adress och jag såg inte anledning för att dem skulle ha den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac

God jul allihopa!

Av beejac

Så först punga ut 5k för grafikkortet till datorn, sen ytterligare 5k för skärmen. Nä detta ingår inte i min studentbudget!

Av beejac

Nog är man avundsjuk, får ta o göra bättre ifrån sig nästa år! Med det sagt vill jag gratulera till vinsten! Nu får vi ju av självklara skäl inte ta del av förslaget men det var ju det som tilltalade dem mest! Grattis igen!

Av beejac
Skrivet av ChrisCringle:

Dom jagar folk för mindre

Det jag vill mena är att om Alina inte anmäler det till skatteverket är chansen väldigt liten att någon från skatteverket kommer och ringer på dörren hos dig.