Inlägg

Inlägg som UndaC har skrivit i forumet
Av UndaC
Skrivet av likeabawz:

Om man kollar på originalkällan så hävdar de "Arm chips are now driving 10% of the PC market" och de pratar om "market share".

Detta skulle kunna betyda att runt 2% av alla persondatorer i drift idag kör ARM64. Här är hur jag tänker:

Jag har fått intrycket av att "marknadsandel" betyder procent av den totala försäljningen (oftast omräknat i dollar eller euro) av en typ av produkt över en tidsperiod (oftast kvartal eller år). Det handlar om pengar och säger inget om antal sålda enheter (förutsatt att priser varierar mycket). Det säger heller inget om historien eller om äldre enheter som fortfarande är i drift.

Om det såldes datorer för $100M totalt förra året och du sålde $10M datorer, då har du 10% marknadsandel enligt min tolkning.

Du kanske säljer dyra datorer och andra kanske säljer billiga datorer. Med 10% marknadsandel kanske du bara säljer 5% av alla nya datorer räknat i antal enheter för dina är dubbelt så dyra per styck som snittmodellen på marknaden (ingen aning om detta är sant för Apple).

Om datorer i drift är medel 3 år gamla och du sålde 5% av antalet datorer detta året och 0% de 2 åren innan, för att du säljer en helt ny modell (ARM64), då får vi dividera med 3 och kanske denna modell står för 2% av alla enheter i drift idag.

Siffrorna ovan är rena gissningar men jag tänker att det känns inte helt orimligt. Vad tror ni?

Marknadsandelar inom PC-industrin räknas som regel i enheter. Inte omsättning.

Men ja. Siffran som det hänvisas till lär gälla försäljning senaste året. Antingen kalenderår eller rullande 12 månader bakåt. För de har ju inte hunnit nå 10% av installationsbasen så att säga.

Av UndaC
Skrivet av DerpMcDerp:

Tänkte fråga er som haft lite mer påkostade apparater hemma om er upplevelse gällande hur responsiva menyerna i UI:t är och hur länge de stöds med uppdateringar. Skiljer det sig mycket mellan olika tillverkare etc.

Har haft budgetmodeller sista tiden pga små barn som kan få för sig att rita på skärmen med diverse saker (t.ex. vass sten >.<) och det är många gånger jag velat kasta ut skiten genom fönstret på grund av extrem lagg i så basala funktioner som att höja/sänka volym. Upplever att en Chromecast för några hundralappar är ljusår kraftfullare.

Jag fattar att man inte får så myclet för 4-5' men nog fan ska man kunna förvänta sig att få styra volymen, slå av/på tv:n och att den inte ska börja beta av backloggen av knapptryckningar man gorde i affekt efter att man startat om den.

Edit: var en budgetmodell från Samsung om nu är relevant.

Jag har kört en av samsungs värstingmodeller från 2015 sedan den släpptes.

Den var i en prisklass som inte längre finns representerad i samsungs sortiment så vet inte om det påverkar något.

Men alla appar och sådant uppdaterades och det kom nya firmwares fram till 2020 isch.
Då ballade dock allt ur totalt. Appar avinstalleras eller nedgraderas.
HBO och Twitch har avinstallerats ”mot min vilja” så att säga. Bara kom hem en dag så var de borta och går inte att ladda ner igen. Plex är kvar men fungerar inte längre, går inte att starta.
Youtube kan bara spela upp 720p, hård begränsning i appen och har inte med byte av codec i backend att göra så vitt jag kan förstå.

Så någon slags extrem planend obsolensence där milt uttryckt.

Däremot känns inte interface osv långsamt. Kanske lite barskrapat osv men inte segt.

Av UndaC
Skrivet av BMac:

Tekniknyheter?

Jobbar inom området så man får höra detta från kolleger och liknande.

Sweclockers har inget av detta alls.
Här läser man om att det kommit en ny skärm som minsann också kan visa bild precis som den förra. Och är si och så bra för att spela spel på.
Eller så läser man om att nu släpptes en ny processor med fyra extra kärnor och den går också att spela spel med.
Eller nu så jäklar har vi en bild, tror vi, på ett kommande grafikkort som - man kan använda till spel.

I stort sett rykten och efter detta kommer några transkriberingar av produktblad från tillverkaren.

Jag tror du kanske missuppfattade frågan här solstrålen?

Eller är det så att du bara hänger här och förfasas av hur dåligt det är medan all info kommer från dina kollegor bara? Inte annan sajt, youtubekanal etc ?

Av UndaC
Skrivet av DasIch:

Jovisst. Om du sitter på ett 3080 idag kan du få uppgradera till något som motsvarar ett 3080Ti, fast med sämre minnesbandbredd och högre effektförbrukning. Du lär dessutom få betala mer eftersom det är en ny serie.

Jag menar, antingen är det här ett skämt eller så har Nvidia helt tappat bollen.

Tänker att man får hålla sig i kragen till korten testas.
Bland annat har det ju ryktats om väsentligt större cache och vi vet ju inte vilka arkitektoniska fördelar kärnorna har.

Menar inte att det nödvändigtvis blir kalas men att det är för tidigt att skriva av det bara på den här specen om den nu stämmer.

Av UndaC

Skämde ut mig och klickade för snabbt på en så jag tycker jag borde få ett extra poäng tillagt @enviro

Av UndaC
Skrivet av Durkadur:

Vart knyter ni ann bilden till texten i artikeln? Jag är något förvirrad.

Bilder till nyheterna här är ofta bara illustrativa. Om vi skriver om AMDs finansrapport och har en bild på Lisa Su så är det inte nödvändigtvis en bild som reflekterar finansrapporten eller ens en bild på Lisa när hon talar om den specifika rapporten etc

Så i det här fallet illustrerar bilden AMD och deras konkurrent. Det är en nyhet om AMDs uttalande, inte ett test där vi (eller någon annan) jämför två olika tekniker.

Av UndaC
Skrivet av wargreymon:

De borde vara bägge på Quality/Performance för rättvis jämförelse. Då deras inställningar har likadana/liknande namn och motsvarande skalning.

Det är ett screenshot från en video som skulle illustrera disocclusion fiziness med FSR, inte jämföra bildkvalitet i största allmänhet.

Av UndaC
Skrivet av Nioreh83:

Varför inte ringsignal? Kan ju vara smidigt att höra när det ringer

Det finns vibration, hela världen behöver inte veta att det ringer i en enskild persons mobil

Självklart beror det på ens vanor. Jag skulle nog stampa sönder min egen mobil om jag hade ljud på på grund av alla samtal, Messenger, sms osv osv (fattar om det kan tolkas som världens sämsta humblebrag, det är inte så det är menat)

Är jag hemma själv och väntar ett viktigt samtal så visst. Eller bara generellt om man väntar ett exceptionellt viktigt samtal som man inte bara får missa.

Men under alla andra omständigheter känner jag att de i min direkta närvaro är ju de som förtjänar min uppmärksamhet. Då känns det ganska oartigt och frånkopplat att ha någon enhet som gör massa ljud och drar uppmärksamhet till sig.

Av UndaC
Skrivet av Gurrrra:

Så en flashigt LED-panel på baksidan, men annars ännu en telefon i mängden som dom försöker sälja med helt galet överdriven marknadsföring. Meh.

Vi vet väl inte fullt ut vilka andra funktioner, finesser och mjukvara som ska göra telefonen speciell. Detta var ju en precise av just baksidan av telefonen i stort sett. Och det var det enda de fick visa.

Av UndaC
Skrivet av infigo:

Men de fick ränta på bötesbeloppet enligt artikeln?
Så vad baserades den räntan på och varför ska de få MER ränta nu?

De fick 38 miljoner eur. Dvs ca 5% av vad de nu kräver. Hur det beloppet räknades ut vettitusan dock.

Av UndaC
Skrivet av JBerger:

Jag hade velat se prisjämförelse i artikeln med, lixom fine om det presterar 20% sämre eller whatever, men om det samtidigt kostar 30% mindre så..?
Nu har jag ingen aning om vad det eller andra kort kostar och ids inte kolla upp, men det väger ju också in (och ganska markant vill jag påstå).

A380 ~153 USD
6400 -159 USD

Av UndaC

2021 kändes det som att varje ny information gjorde en mer peppad på Intel Arc.
2022 blir jag mindre peppad för varje nyhet jag läser.

Av UndaC
Skrivet av Clasito:

Återstår att se om Nothing drar en One+ och blir mer generisk för varje år, som MKBHD alluderade till. Om målet är att öka andelar så känns det oundvikligt. Oavsett kul med en till aktör.

Enda jag undrar, vem fan designade deras ringsignaler? Märks ju att dem bara är gjorda för att samspela med LED lamporna men herregud vad förfärligt det lät.

Skulle tro att det är Teenage Engineering. Men ja. Det lät ju som om man plågade en strandad val eller typ kastade en handgranat i ett elskåp. Plus vem under 60 har ens på sin ringsignal vid privat bruk? 😅

Av UndaC
Skrivet av twit:

@Delerium har du nu betalat 15000 för kortet förtjänar du väl minst lika många uppduttar

Fixade det!

Av UndaC
Skrivet av A.H.Z:

Hej,

Har en dator med SSD (Samsung mz7ty256hdhp-000l1) som jag tänkt sälja eller skänka. Samsung Magician tycks inte vara kompatibelt (vilket är uselt) och jag saknar alternativ att radera via BIOS.

I Windows finns alternativet "Rensa data" i återställningsmenyn och den säger:
"Rensa enheten. Det här kan ta några timmar, men det gör det svårare för andra att återställa filer.".

Hur bra/dålig är denna?

Tips på andra alternativ?

Annat alternativ är ju att ta ut disken och rensa den i en annan dator.
Men Windows inbyggda duger fint om du inte sitter några statshemligheter

Av UndaC
Skrivet av bärplockaren:

Han kommer ta över EA, och lägga ner det!

Har sparat min veckopeng länge nu så tänkte det var dags för ett uppköp ja 😅

Av UndaC
Skrivet av Bozzeta:

Attans! Hann inte

Av UndaC

Det finns inget native-stöd för dark theme (ännu). Men vissa webbläsare eller tillägg (sök på better sweclockers här på forumet) kan fixa biffen.

Av UndaC
Skrivet av kelthar:

GL HF Anton, bränn inte ut dig i spelbrachen!

Så här börjar videon
Jonas: "Det här är Antons sista fredagspanel"
Anton: "Stämmer"
Jonas: "Fantastiskt!"

Haha ... aldrig har ett fantastiskt känns så felplacerat.

”Äntligen blir vi av med den jäveln” 😅

Av UndaC

Skulle ju hellre haft en Abit-kopp men får nöja mig med den här I guess.