Inlägg

Inlägg som SweLingonBerry har skrivit i forumet
Av SweLingonBerry

Produkt: Netgear RAX20 AX1800
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/natverk/r...
Kategori: Router
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5235185
Pris: 499kr

Bra pris på WiFi 6 router. Har samma modell själv, får väl ok betyg för det pris jag köpte den för (1000 kr+), men för 500 är det ett kap!

Av SweLingonBerry
Skrivet av Asus_84:

Det ni beskriver är effekt (kw). Att batteriet inte vill leverera eller ta emot samma effekt kallt är jag helt med på men att kapaciteten (kwh) skulle bli avsevärt sämre håller jag inte med om.

Yes, jag pratar effekt, men det blir i praktiken en kapacitetsförlust när vi använder bilen. Det är ju inte så att bilen tappar elektroner när det blir kallt men den användbara kapaciteten sjunker.

Alla prylar kräver en viss spänning för att fungera. Ett batteri levererar inte den spänningen från "första elektronen på fel plats" utan har ett spann. När det blir kallt ökar, som jag skrev tidigare, den inre restistansen i batteriet. Det innebär att spannet inom vilket batteriet kan leverera en viss spänning sjunker. Alltså har vi tappat den användbara kapaciteten i batteriet

Av SweLingonBerry
Skrivet av Asus_84:

Sjuker verkligen kapaciteten på batteriet? Är det inte så att det går åt mer ström pga. mer uppvärmning, högre luftmotstånd och rullmotståd?

Vad jag har förstått är den huvudsakliga anledningen till den lägre räckvidden uppvärmning, både av Kupén och själva batteripaketet. Cellerna är optimerade för en viss temperatur, över och under denna minskar effekten man kan plocka ut pga högre inre resistans och minskad spänning. Om man har en bil som kan förvärma batteripack och kupe före färd medan bilen står inkopplad ska skillnaderna i räckvidd mellan årstider inte vara så stora. (Man jag har ingen elbil så jag har aldrig jämfört själv)

Av SweLingonBerry

Produkt: Mobilabonnemang 20GB hos Fello (Telias nät)
Länk (studenter): https://www.fello.se/mecenat/
Länk (alumni): https://www.fello.se/mecenat-alumni/
Kategori: Mobilabonnemang
Prisjakt: -
Pris student: 62,50 kr/mån. Månad 1-6 därefter 125 kr/mån
Pris alumni: 72,5 kr/mån i 3 mån, därefter 145kr/mån

Bra erbjudande från Fello, finns även med andra surfpotter. Vad jag förstår finns ingen tidsbegränsning på sparad surf, dock max 25GB. Gäller för nuvarande och nyexaminerade studenter, ingen kod krävs.

Av SweLingonBerry
Skrivet av Söderbäck:

Själv ser jag nog på det här med ett lite annat perspektiv.

Jag ser ett reellt problem i att shamans och regndanslösningar på riktigt säljs som tekniska lösningar.
Därför tycker jag också att det är relevant att media lyfter upp vad som faktiskt händer på den här fronten. Inet/webhallen kommer antagligen inte sälja den här typen av kvacksalveriprodukter. Amazon innebär ett ganska stort skifte på den här fronten.
Det är inte bara små obskyra webshoppar som erbjuder lurendrejeriprodukterna nu utan det är en storspelare som erbjuder det här.

Jag ser det rimligt att lyfta den här frågan på samma sätt som att man undrar över om HDMIkablar för 30.000 spänn verkligen ger bättre bild.

Så jag ser gärna att det kommer fler artiklar som ifrågasätter tokiga produkter på marknaden

Fast det kanske inte handlar så mycket om att den här typen av produkt ifrågasätts? Eller omdömena för den delen.
Utan det är kanske den lite lättsamma tonen i nyheten som inte gillas?

Ja där finns det nog ett spektrum av olika åsikter tänker jag mig. Själv kan jag väl tycka att det är skönt att tyngre analyser varvas med mer lättsamma inslag. Att båda delarna finns. Kanske inte för en publicist så som råd och rön. Men för en nyhetssite med personligheter och där forumet är så stor del tycker jag det kan passa.
Men ja, det är såklart högst subjektivt. Olika gillar olika här.

Väldigt sent svar på tal, men tycker du tar upp en viktigt poäng här. Din analys av av artikeln är mycket intressant. Instämmer med att amazon gör en hel del "hittepåprodukter" mycket mer lättillgängliga för den breda massan. Detta kan/kommer medföra att folk med lite kunskap inom ett området kommer få det svårare att särskilja seriösa och oseriösa produkter.
Att diskutera något sådant i en artikel eller kanske skriva en mer lättsam krönika inom området har jag inga problem med. Men för mig är steget mellan detta och vad som nu publicerades allt för långt. Jag tror det är ytterst få som gör den kopplingen du gör. Hade man inte åtminstone kunnat ha lite mer substans i artikeln än ett par kommentarer för en produkt? Här är vi uppenbarligen olika, som du säger går åsikterna isär i denna fråga.

Av SweLingonBerry

Instämmer med @TheYardbird. Tycker inte den här typen av nyheter borde publiceras på sweclockers, även om jag också skrattar. Gör ett inlägg på Facebook eller något annat om ni vill, men att dedikerad en hel nyhet åt idioti drar bara ned intrycket av er själva.

Av SweLingonBerry

Riktigt glad att det fortfarande finns företag som satsar på att göra mindre telefoner med bra prestanda. Om det blir en iphone 12 blir det mini-varianten för min del

Av SweLingonBerry

Är det inte möjligt att låta båda de gamla sidorna leva kvar för de som vill? Precis som prisjakt kör classic.prisjakt.nu kan man väl ha old.sweclockers.com eller något liknande?

Av SweLingonBerry

Verkade inga problem att få igenom ett köp på Komplett. Sedan om man får ett kort eller inte är ju en annan fråga...

Av SweLingonBerry

Samsung 830, 128gb. Hade inga problem under tiden den användes. Såldes vidare efter några år, men hoppas den lever än 😊

Av SweLingonBerry

Enhet: Mobil
Operativsystem: Android
Webbläsare: Chrome
Upplösning: QHD, FHD
Orientering: porträtt
Typ av problem: Avsaknad funktion, gråmarkering av rubriker på lästa nyheter funkar ej.

Överiga kommentarer:
Använder mobilsidan 90% av tiden och på min pixel 2 känner jag inte att det kommit några förändringar till det bättre.

Som många redan nämnt, den statiska menyraden är hemsk och tar bara upp en massa utrymme. Vill gärna se att denna skippas helt! Ha inte heller en menyrad som tas fram när man scrollar uppåt.

Inlägg, nyheter och allt annat känns mindre kondenserat. Blockdesignen med nyheter och inlägg i egna rutor är nog det jag uppskattar mest med nuvarande sidan. Visst är det ett modernare gränssnitt i betan men jag upplever texten mindre överskådlig och svårare att navigera. Känns bra som man bloatat upp allt utan att lägga till funktionalitet tyvärr. Gissar att ni haft som mål att öka tydligheten, men den är god som den är och jag tycker inte det har blivit bättre... Betan är som @ELF skriver, "Less is less" inte "Less is more".
Kanske ska man tänka lite mer på er målgrupp; Det här ska vara en sida för nördar. Vad vill nördar ha? Jo, funktionalitet! Satsa då inte på den mest avskalade utformningen som Agda 85 år kan läsa utan sina glasögon. Lägg istället till smarta navigeringsverktyg eller något annat som gör upplevelsen på mobilsidan mer lik fullversionen.

Av SweLingonBerry
Skrivet av CusmaR:

Låter som att din port är full med damm.

Det var min teori också. Har försökt göra rent kontakten men det har inte blivit bättre :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Slet ut många lightningkablar till alla iPhones jag haft. På min pixel 2 som jag har nu glappar inte bara kontakten, den sitter dessutom så löst att bara man petar på telefonen trillar kabeln ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Till och börja med måste du specificera vad du menar med "bäst". Kortast renderingstid i premier, högst FPS i CS, högsta grafikinställnignar i 4k, "bästa balans" mellan produktivitet och spel osv.
Du har ju lagt mer än nödvändigt på kylare, chassi, mobo osv som inte ger mer prestanda, så det är klart man kan göra den billigare, men det kanske inte är vad du är ute efter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Jag hade en dedikerad höger-klick knapp till höger istället för en andra windows. Det tyckte jag var sjukt praktiskt och något jag verkligen saknade när jag bytte dator! Mycket hellre att denna blir standard än en office-knapp IMO.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Synd att de tagit bort läsaren på baksidan. Hoppas de har en snabbare än konkurrenterna under skärmen och inte enbart förlitar sig på annsiktsigenkänning.
Hoppas också att skärmen inte har rundade kanter så man kan hålla i den ordentligt utan att råka trycka på grejer. Tycker det är ett stort plus med min pixel 2 när jag ska ta bilder eller kolla på film.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Fick mig och tänka på P3 dystopias avsnitt om ekonomins kollaps https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1199141?programid=5188

Kan rekommendera folk att lyssna på hela serien, många intressanta vinklar på ämnena som tas upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

Ringer -1
Läser
Ser på video, lyssnar på musik - 5
Spelar
Mailar - 2
Chattar/sociala medier - 5
Kalender - 4
Produktivitet (anteckna, dokumentera)
Fjärrkontroll (smart hem, presentationer)
Bankärenden/Swish - 1
Kontantlös betalning, NFC ’blipp’
QR-kodläsare
Elektronisk biljett
Nyckel hem/bilen
Surfar i webbläsaren - 2

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry

@damn00
Nu blev det ju väldigt specifikt
Har inte någon större erfarenhet av macbook pro, men om jag jämför med mina föräldrars mb Pro 2016 skulle jag säga att de är väldigt likvärdiga.

Om man har pengarna skulle jag säga att MBXPRO med i7 är rätt väl. Inte så mycket för processorn men för 16 istället för 8 RAM.

Att tänka på med 13 tummarna som inte är matebook eller MacBook är skärmhöjden som är noterbart lägre. Med Zenbook får du mer prestanda för pengarna men inte riktigt samma kvalité på skärm eller konstruktion.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SweLingonBerry
Skrivet av Iwillroflmao:

Hej!
Jag sitter nu och velar mellan dessa två(med studentrabatt). Är ni nöjda? Hur är batteritiden? Har ni förlorat någon batterikapacitet?

Mitt resonemang nu är antingen X pro:
Lättare + mindre
Bättre skärm

XPS:
Galet batteri

Angående matebook x pro funderar jag på att ta varianten utan grafikkort för 14990. Dels för att spara en tusenlapp men även i hopp om längre batteritid.

Skickades från m.sweclockers.com

Har haft min matebook x pro i en månad nu och känner mig nöjd, men skulle inte höja datorn över skyarna.

Om vi börjar med det positiva så är skärmen, byggkvaliten och ljudet det bästa jag provat. Tangentbordet får också ett plus, känns som att jag kom upp i hastighet fort och lite flex med tanke på datorns vikt. 3:2 ration känns också helt rätt för mina användningsområden.

Det som är lite mer mediokert är väl batteritiden som jag trodde skulle vara mer imponerande. Jag klarar mig fortfarande en dag utan att ladda, men trodde den skulle vara ännu bättre. Medieaknapparna skulle jag också vilja göra lite förändringar på.

Det dåliga... Nja typ inget faktiskt...

Några värmeproblem har inte jag haft. Det är klart att datorn blir lite småljummen när man pressar den, men fläktkurvan är bra och även under last är den tyst. (har dock inte kört några syntetiska laster än)

Tror inte du kommer märka stor skillnad i batteritid mellan modellerna då datorn kör på den inbyggda grafiken när den inte är hårt pressad. Har inget för att backa upp detta påstående, men det är min känsla så ta det för vad det är.

Om någon vill ha lite specifika resultat från tester är det bara att hojta till!