Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan

Har kikat runt på nätet, men inga specifikationer verkar skrivits ut när det gäller hårdvaran. Det är svårt att säga rakt upp och ned om den är vettig eller inte om man inte vet vilken integrerad plattform den bygger på, hur mycket minne den har och så vidare. Generellt ser det ut som en prisvärd NAS, men det är väldigt svårt att se hur den presterar från specifikationerna.

Av Kr^PacMan

Du menar att ta ur hårddisken och köra den fristående till datorns eSATA-anslutning? Ska inte vara några större problem. Köp exempelvis ett externt nätaggregat med 4-pins molex samt en eSATA-SATA-kabel så är du i hamn. Eller helt enkelt en kabinett med eSATA.

Edit: Mitt 6000:e inlägg, woho!

Av Kr^PacMan
Skrivet av PyzzeN:

Har ändrat mig angående nasen, blir nog att beställa en TS 259 pro. Tack för all hjälp. En fråga. Räcker ett 100mbit lan för att streama alt skicka filer eller bör man fixa en gbit router?

Det beror lite hur du streamar. I idealfallet är det inga som helst problem att strömma flera 1080P-källor via 100 Mbit. I praktiken är det dock annat som spelar in, exempelvis vilket protokoll du använder för att streama. Kör du en vanlig SMB/CIFS-utdelning har du rätt mycket overhead där, och även buffringsinställningarna i mediaspelaren spelar mycket stor roll. Gigabit är alltid att föredra skulle jag säga. Om du är nöjd med din nuvarande router kan du ju helt enkelt köpa en vanlig Gigabitswitch och koppla till routern. Har själv en liten 8-portars 3Com-gigabitswitch i vardagsrummet för att slippa dra så mycket kablar till kabel/router/server-skåpet.

Av Kr^PacMan

Någon mer med 5850 i CF som får rent ut sagt riktig kass prestanda och ryckig upplevelse? Jag har bra mycket bättre prestanda med bara ett kort, även med dessa drivrutiner.

Av Kr^PacMan

Någon som märkt någon förbättring med Crossfire i BF3?

Av Kr^PacMan

Låter som ett avancerat och intressant bygge. Som analog SIP-gateway kan jag rekommendera Linksys PAP2T.

Kan väl vara värt att nämna att 16 GB RAM kostar cirka 1000 kronor idag, lika bra att satsa på mycket minne om du tänkt virtualisera.

Av Kr^PacMan

Får väldigt kass och ryckig prestanda (micro-stuttering) med två stycken HIS Radeon 5850 iCoolerV i Crossfire. Testade att disabla CF igår, och fpsen och det generella "flytet" vart fan så mycket bättre med bara ett kort så att säga. Någon mer med 58xx-kort som har problem med stuttering och kass fps?

(Kör 11.10)

Av Kr^PacMan
Skrivet av Jagab:

Kanske inte så spännande men jag lägger upp en bild på mitt gamla "smalbands" modem. Fungerade bra under Windows 98.

http://farm7.static.flickr.com/6164/6200953093_1a9eb831f4_b.j...

Skrivet av anton_mjor:

Ojojoj, vilket rejsigt modem. Det där kunde man ju flasha upp till V.92 och få turbofart med

Japp, jag gjorde nog av med 4 stycken sådana modem, allt från 28.8 till 56k-modem när det vart mycket blixtrande ute. De ändrade typ inte designen på ett gäng år, men enligt min erfarenhet var de snabba jämfört med andra modem med samma specifikationer.

Av Kr^PacMan

Mac-ägarna har tur. Jag skulle ge min vänstra lilltå för att kunna köra ZFS på Windows-plattformen..

Av Kr^PacMan

Om ISP:n har kassa routingavtal med andra leverantörer kan det vara det som är problemet. Har tyvärr ingen koll på norska ISP:s, men vad heter de?

Av Kr^PacMan

Har inte spelat så värst mycket Battlefield sedan Codename Eagle och Battlefield 1942, men jag upskattar Operation Metro. När man spelat ett gäng timmar så hittar man nya strategier och tricks vilket verkligen ger resultat i ens score. Jag kan förstå att folk är trött på kartan men jag gillar den skarpt, även efter 12 timmar spelande.

Av Kr^PacMan

Bara nyfiken, från vart köpte du X-Caset? Det är väl exakt samma som Norco RPC-4224?

Angående diskar är Hitachi ett bra val skulle jag säga, men är budgeten något begränsad fungerar säkerligen Samsung F4 lika bra.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Mr.Awesome:

Så jag borde räkna med att det kommer vara en relativt stor svart "skugga" i mitten av skärmen eftersom det är en billigare skärmtyp? Det låter ju onekligen väldigt korkat att sälja skärmar som CDON vet är defekta?

Risken är att du får en ny, som är likadan. En 27-tumsmonitor för 2000 kronor är nästan för bra för att vara sant, vilket också återspeglar sig i kvalitén.

Av Kr^PacMan

Sedan finns det ju alltid typ Hitachi 7K3000. Tror knappt att man kan misslyckas med ett 7200 RPM-köp faktiskt. Alla blir nog ungefär lika varma, så länge du inte lastar den 100% hela tiden är det noga inga som helst problem för dina andra diskar skulle jag tro.

Av Kr^PacMan

Ska inte vara några större problem så länge datorn har SerialATA. Tror nog att SerialATA-300 (3 Gbit/s) rekommenderas, men det lär ändå bli en jäkla skillnad jämfört med en 60 GB PATA-disk med SerialATA-150 (1,5 Gbit/s). Är nog inte värt att köpa den dyraste SSD:n direkt, själv skulle jag nog valt en Intel 320 40 GB så länge de inte behöver större utrymme än så.

Av Kr^PacMan

Jag har testat lika olika NAS:ar med torrentklienter, och generellt är ingen lika enkel som en PC med uTorrent exempelvis. De flesta NAS:ar idag som inte är superenkla (har RAID osv) brukar dock ha hyfsat bra klienter där du kan ställa in antalet sessions och samtida connections och så vidare, vilket bådar för god hastighet om man har en hyfsat bra lina och en bra seedcount. Är väl inte svårare än att läsa manualen för den NAS man har tänkt köpa?

Av Kr^PacMan
Skrivet av Vifors:

Det jag hade i huvet nær jag børjade tænka på detta var någon linuxserver løsning typ, Ubuntuserver med ett GUI då jag inte kan något om att hålla på i terminalen, men så antar jag att det ær en bættre løsning æn att køra random windows/windowsserver.
Men jag har dålig koll på vad som læmpar sig, så førslag ær ytterst tacksamt.

Okey, så då ær du en av de jag læst om som haft problem med dem.
Kanske gør så att jag tar och køper hælften hælften, så att det blir en array med WD Green och en med samsung F4 så kan jag få mig en egen bild av det med.

Men då rekomenderar du iaf att jag håller mig borta från Intel kort.

Låt oss sæga att jag skaffar ett kort med 24 platser, (støre kapacitet tror jag inte jag någonsin kommer lægga in i servern) kan jag då anvænda 2 portar från kortet først, køra mjukvaruraid av något slag i två arrays och sedan lægga till en ny array eller kommer det att vara problematiskt? Så att jag inte behøver ha alla diskar jag kommer vilja ha i burken redan rån børjan.
Det borde væll bara bli så att jag får några fler "partitioner".

Ber om ursækt før de norska bokstæverna!

Du får hålla dig borta från de flesta kort i så fall, eftersom det baserar sig på en LSI Logic 1068e-krets, vilka typ alla sub-2000 kr-korten gör. I detta fall är det dock inte kontrollerkortets fel, utan diskarna.

Kan även rekommendera att du köper två kontrollerkort med 12 portar var om du planerar upp till 24 portar. Dels kan man ofta "koppla ihop" flera lite mer avancerade kontrollerkort och köra arrays över PCIe-bussen så at säga. Det ger bättre redudans och mer flexibilitet.

Av Kr^PacMan
Skrivet av bamsefar:

Ett 10GbE-nätkort kostar lätt ett par tusen kronor, och "svindyra NAS:ar i 8-tusenkronorsklassen" är väl knappast svindyra?

Varför är det så noga med 10GbE, om du vill ha mer prestanda så aggregera gigportar i stället. 10GbE kommer nog inte i hemmen på väldigt länge.

Problemet med att aggregera Gigabit-portar är att det främst är väldigt ineffektivt sätt, men också kräver flera Gigabit-portar på alla (de flesta) burkar för att det ska bli bra. Har ungefär 8 burkar hemma varav samtliga är Gigabit, förutom min lilla lek-netbook. När jag pratade om "svindyra" NAS:ar pratade jag självklart om konsumentprylar. Jagmenar - tekniken finns, det finns säkerligen ett behov, hur många stör sig inte på långa filtransfers i hemmanätverket, så varför slår inte tillverkarna ihop sina huvuden och lanserar lite enklare 10 GbE-adaptrar för hemmabruk och integration på moderkort?

Av Kr^PacMan

Testat att exempelvis köra en återställning av routern?

Av Kr^PacMan
Skrivet av Alexanderr:

Så här ser det ut under port forwarding på routern.
http://imageshack.us/f/577/server1c.jpg
Under attached devices är serverns IP följdaktligen 192.168.1.4.

I övrigt är det inte direkt några inställningar som är ändrade på.

Du vill att folk ansluter med port 79 och din lokala webserver kör port 81?