Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan
Skrivet av filipcombat:

Skrev senare i tråden 1920x1080, det verkar att cpu drar ner prestandandan för att andra som har 5850cf får högre fps, och kör på samma settings.

Skickades från m.sweclockers.com

Skriv spel/bench-prestandan så kan jag jämföra med min rigg. Har en Q6600 @ 3.2 GHz och två stycken 5850 i CF.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Argybarg:

Hur f*n löser man detta har försökt med olika versioner men inget vill funka....

Hittade följande på Google:

"0x10 "CRC error". A media error has been detected. Try booting several
times, running the map installer a second time (to put the map file at
some other physical location or to write "good data" over the bad
spot), mapping out the bad sectors/tracks and, if all else fails,
replacing the media.

Låter som du har en felaktig ISO, dum skiva eller konstigt bränningsprogram?

Av Kr^PacMan

Man kan väl inte kategoriskt säga att en processor flaska utan att nämna upplösningen till exempel? I 1280x1024 flaskar vilken processor som helst. I 1920x1200 är det väl relativt ovanligt att en processor begränsar prestandan med ett par snabba grafikkort?

Av Kr^PacMan

Med risk för att låta dryg - svaret är "ingen". Det finns ingen som helst mening att köpa en Raptor idag. Det är förlegad teknik jämfört med SSD-diskar som är relativt billiga idag. Ska du läsa små filer är SSD helt fantastiskt överlägset idag.

Av Kr^PacMan

Annars kanske Pfsense i kombination med snort kan vara en smidig lösning?

Av Kr^PacMan
Skrivet av PHun:

Jag har ett problem med FreeNas.... Kan inte komma åt webbgui!
Installerade det på virutal server och allt funkar bra och så, men när jag skriver in webb gui adressen så hittar webbläsaren inget!?
Använder firefox som webbläsare btw.
och installerade FreeNas 7

någon som har nått tips på hur jag ska gå tillväga?

//PHun

Kan du pinga?

Tips är verkligen att installera FreeNAS 8, mycket bättre hårdvarustöd och många roligare funktioner.

Av Kr^PacMan

Om jag inte minns helt galet så "försvinner" den största hårddisken med X-RAID 2, så du kommer totalt att ha 7 TB att leka med med din konfiguration av diskar.

Av Kr^PacMan

Kör diagnostikprogram från tillverkaren. Finns bland annat på UltimateBootCD (www.ultimatebootcd.com).

Av Kr^PacMan

Du har inte kikat på AMD Brazos-plattformen? Generellt verkar man få mer funktioner till ett lägre pris. Jag går själv i tankarna för en liten NAS och har kikat på bland annat Asus E35M1-I Deluxe eller den nya Asus E45M1-M Pro som bygger på E-450 vilket är lite snabbare än den äldre E-350. Tänker speciellt på att Brazos stödjer 8 GB RAM medan Atom-moderkortet du postade bara stödjer 4 GB. När RAM är så billigt är det dumt att snåla.

Edit: Oops, såg inte att E45M1-M Pro är i mATX-formfaktor. Förhoppningsvis släpper Asus ett mITX-moderkort med E-450 inom kort.

Av Kr^PacMan

Angående diskussionen att frekvenserna går relativt sakta uppåt just nu, så får man ju även tänka på att processorarkitekturer har optimerats ordentligt jämfört med tidigare arkitekturer. Intel var ju redan runt 2005-2006 uppe och sniffade på 3.4 GHz med Prescott och Cedar Mill, då med en mycket lång pipeline (31-stegs om jag inte minns fel) som inte har en suck mot dagens processorer med betydligt lägre frekvens. 100 MHz idag kan betyda 1 GHz för 5 år sedan.

Håller dock med att Intel håller igen, vilket är naturligt med tanke på hur pass dålig konkurrens det är på marknaden just nu. Intel har verkligen tagit till sig från vad som hände första hälften av 00-talet och snyggat till sin arkitektur ordentligt.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Myrmeldjyr:

Har nu inhandlat 2x Dell PowerEdge 1850.
Har blivit rekommenderad pfSense av många. Så kommer köra på det.
Tack för alla tips.

Blir perfekt då, eftersom gänget bakom Pfsense har släppt version 2.0-RELEASE i dagarna. Om du planerar någon form av Wifi kan du ju alltid sätta upp en hotspot på wifi-interfacet.

Av Kr^PacMan

En OEM-licens fungerar precis som en vanlig licens. Egentligen måste den säljas med hårdvara men Microsoft ser nog lite mellan fingrarna här när de låter exempelvis Dustin sälja den. Huruvida du får installera om eller liknande vet jag inte specifikt för Home Server, men du kan nog kolla upp det själv på Microsofts hemsida.

Av Kr^PacMan

Du kan alltid sätta upp en IAS och koppla ihop AD:t med RADIUS-authensering. Gjorde ett liknande projekt för inte så länge sedan där jag satte upp en Captive Portal mot ett Wifi-interface på min router (Pfsense) som sedan authade via RADIUS mot en Windows Server med ett AD.

Av Kr^PacMan

Gamla konsument-NAS:ar är väldigt kassa, generellt. Dock låter det som att 100 KB/s är aldeless för lågt. Har du kollat loggen på NAS:en?

Hur har du mätt prestandan?

Av Kr^PacMan

Skulle väl möjligen passa bättre i nätverksforumet. Men kan försöka svara i alla fall.

Det som krävs är egentligen en vidarebefodring av porten från din router till din NAS. Normalt har FTP port 21, så det du behöver göra är att säga till routern att skicka vidare trafik på port 21 till din NAS istället för att blockera den. Om du kollar upp vilken modell du har på routern finns det säkerligen beskrivet på www.portforward.com.

Angående Torrent-funktionen måste din torrentklient på NAS:en ha ett webbgränssnitt. Samma princip som för FTP gäller där.

Om du vill ha mindre trafik till din NAS kan jag rekommendera att du byter port på FTP:n.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Waccman:

Ja det är BlackArmor 220, den vill bara inte hitta.. Som sagt, den "nya" speglar ju innehållet på den andra..
Om den nu inte har samma ip som den "gammla", det kan ju bli massa knas då.. Men ja har ip 192.168.1.4 på den "gammla" å 192.168.1.5 på den nya.. men varför speglar den då?

Föreslår att du kikar i manualen och går in på webbgränssnittet och kikar om det är en automatisk funktion när man har två likadana modeller i samma nätverk eller liknande.

Av Kr^PacMan

Känns som det är rätt mycket information som saknas. Är den "senaste" helt ny? Har de varit i samma nätverk tidigare? Har du gjort några inställningar över huvud taget gällande IP exempelvis?

Av Kr^PacMan

Hårddisken i sig är säkerligen jättebra, men generellt får du väldigt kass prestanda när du kopplar en USB-hårddisk till en router. Jag har inte sett några prestandasiffror för modellen du postade, men har sett andra modeller som bara ligger på ett par megabit per sekund. Bättre är nog istället att köpa en mediaspelare eller att koppla in den i en dator och dela ut via nätverket.

Av Kr^PacMan

Har du testat m0n0wall?

Om du endast är ute efter routing, varför inte köpa en billig vanlig router?

Av Kr^PacMan

Hade också Bahnhof mellan 2007-2009, och det är absolut den bästa ISP:n jag någonsin haft. En gång när det var ARP-spoofing-attacker i stadsnätet så ringde jag upp dem och fick tala med en tekniker som faktiskt visste vad detta var. Bara det är sjukt imponerande, och problemet var löst på ett par minuter. Ska snart få fiber igen, då med Telia som ISP, önskade verkligen att jag kunde välja Bahnhof igen.