Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan

Sparade inte Jenza ner alla på sin webserver har jag för mig?

Gamla och jävligt roliga minnen i den tråden!

Av Kr^PacMan
Skrivet av Soldansarn:

Läste du inte hela mitt inlägg? Jag har kört WinDLG testet, det långa, som tog 6 timmar, utan några fel.

Enligt min erfarenhet har du inget att frukta i så fall. Ibland när WD-diskar går upp från att ha parkerat läshuvudet blir det klickljud. Förmodligen är det dessa du hör.

Av Kr^PacMan

Kika förslagsvis på www.elfa.se.

Av Kr^PacMan

Det där är väldigt individuellt. Vissa föredrar att ha allt på en enda stor partition, medan andra delar upp det i många partitioner till och med. Personligen har jag i princip alltid haft en relativt liten OS-parition för operativsystemet och sedan kör jag andra partitioner/diskar för program, spel, dokument och så vidare. När man installerar om systemet blir det så otroligt mycket enklare, speciellt för spel/applikationer som är hyfsat portabla och inte behöver installeras på det nya OS:et.

Av Kr^PacMan

Testat att sätta den i en kabinett exempelvis?

Av Kr^PacMan

Ser bra ut tycker jag, AMD Brazos ska stödjas av FreeNAS 8 och planerar du att köra ZFS är mängden minne bra. Dock kan jag inte rekommendera WD-diskar. Har själv haft mycket problem med WD Green-diskar och ZFS. Det är främst problem med TLER men även med LCC där hårddisken parkerar huvudet för ofta. De flesta som kör lite större ZFS-system idag kör Samsung eller Hitachi (notera "de flesta", vissa kör WD).

Föresten, kikat något på Asus E35M1-I ?

Som du säkert vet är det inte tillåtet att bumpa i detta forum, något att tänka på i framtiden

Av Kr^PacMan

Ladda ner WinDLG från Western Digital och kör igenom ett test, eller ladda ner exempelvis Ultimate Boot CD (www.ultimatebootcd.com) och kör ett diagnostiktest där för att kika om disken har problem med sektorer/SMART-fel.

Av Kr^PacMan

Specifikationerna antyder att prestandan inte är sådär super direkt. Både processorn och mängden minne är helt klart i underkant för att orka med överföringshastigheten för Gigabit/hårddisken. 20 MB/s låter endå relativt bra måste jag säga, cirka 160 Mbit/s.

Tror inte du kan påverka prestandan sådär jättemycket direkt. Man kan hacka vissa NAS:ar och lägga in Linux, men det kräver en hel del pill. Du kan testa att börja köra Jumboframes på ditt hemmanätverk så länge all nätverksutrustning stöder det.

Generellt har enklare konsument-NAS:ar väldigt kass prestanda, vilket är väldigt trist för ovetande konsumenter som köper och blir besvikna.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Zcenicx:

Spegla med mjukvaruraid = sämre än att köra dem separata, och segar ner diskarna rejält. Kör antingen hårdvaruraid eller inte alls.

Den enda "acceptabla" mjukvaruraiden är span, men även där föredrar jag hårdvarudriven raid-5

Så länge RAID:en primärt ska användas som lagring tycker jag att både RAID1, RAID0 och RAID5 fungerar utmärkt på mjukvaruvis.

Johan1234, när du initierar diskarna första gången får du välja om du vill köra MBR eller GPT, bara att välja GPT och köra igång! Som Jookeer förmodligen skulle skrivit är dock RAID inte backup, tänk på detta!

Av Kr^PacMan

Om du ska använda USB3 för överföring av filer mellan två datorer direkt krävs det en hel del specialmjukvara, mig veterligen. USB3 är inte så snabbt som alla babblar om heller, praktisk överföringshastighet åt ett håll ligger bara på cirka 200-250 MB/s. Det är visserligen snabbare än Gigabit men du måste ju ha hårdvara dels på serverburken men även på mottagarburken för att få de hastigheterna.

Av Kr^PacMan

Kikat om det finns en firmware-uppgradering tillgänglig kanske? Vilken DNS testade du med? Vad har du för ISP?

Av Kr^PacMan

Större antenn har bättre möjligheter att skicka och ta emot signaler, det säger sig självt tycker jag. Jag är tyvärr inte speciellt bra på matematik, men din formel baserar sig på vad?

Det finns stora aluminium-antenner som kan ligga upp till 20 dBi, allt beror på vad man ska ha den till. Trådlös kommunikation med hög bandbredd är alltid känsligt för störningar från olika saker.

Av Kr^PacMan

Vet inte om du har kikat på OS men det låter som att ClearOS är idealiskt för det du vill göra. Hårdvarumässigt skulle nog AMD Brazos duga utmärkt i kombination med typ 4 GB RAM och en liten 2.5-tumshårddisk.

(Ventrilo på ClearOS-guide)

Av Kr^PacMan

Det är fortfarande relativt svårt att få tag i ett minne som kan utnyttja USB 3.0, eftersom kretsarna i vanliga minnen köps in i stora kvantiteter och har i normala fall rätt kass prestanda. Sedan finns det minnen med DRAM-cache som går rejält mycket snabbare, exempelvis Lacie Fastkey.

Skrivet av Cassius666:

Inflikning: Med tanke på hastigheten på USB, kan man boota snabbare från en sticka än en vanlig SSD?

"Hastigheten" är grovt överdriven av både tillverkare, återförsäljare och konsumenter. SerialATA är en mycket bättre standard med betydligt mindre overhead.

Av Kr^PacMan

Jag vet inte om jag svammlar eller inte - men D-Link 320b är ju bara ett modem? Den omvandlar den analoga signalen på telefonnätet till en digital signal. Sätt din dator att ta emot en IP-adress via DHCP så får du troligen en skarp IP-adress från din ISP och kan surfa?

Eller skaffa en router.

Av Kr^PacMan

Snygg, enkel. Dock inte snabb, men antar att det går att fixa relativt lätt. Den ser bra mkt bättre ut än många andra receptsajter iaf!

Av Kr^PacMan

Kan vara värt att kika på m0n0wall istället för Pfsense, om du inte ska ha några Pfsense-specifika funktioner. m0n0wall är mer lättdrivet.

Av Kr^PacMan

Japp, en router med en trådlös teknik som är 8 år gammal för 450 spänn är helt klart prisvärd!

http://www.sweclockers.com/forum/images_sc/smilies/smile.gif

Edit: .. NOT!

Av Kr^PacMan
Skrivet av Sgt. Stinger:

http://www.brightsideofnews.com/news/2011/6/24/amd-insiders-s...

Artikel som om den stämmer förklarar vad som hänt med AMD...

Skickades från m.sweclockers.com

Trist att AMD har förlorat sin fighting-spirit. Riktigt tråkigt.

Av Kr^PacMan

Så om du spelar spel eller film så får du tydliga "hack"?

Kika så att hårddisken är i ACHI-läge (helst) och att allting ser rätt ut i enhetshanteraren (måste vara i UDMA-läge tex).