Inlägg

Inlägg som b-earl har skrivit i forumet
Av b-earl

Skulle säga ebay. Där har det ju för i tiden sålts gamla hårddiskar från USA:s arme som inte varit raderade.

Av b-earl

De är ju inte konstigt, kolla i elsoporna i BRF eller hyreshus. Sällan hårddiskar är borttagna eller raderade och många datorer och routrar har gamal bios/firmwareversion. Förstår inte detta det är ju rätt så enkelt att göra en firmware reset. Men jo det är ju denna lathet som sprider ut sig.

Av b-earl

Varför gjordes denna fråga med bara en svarsmöjlighet? har minst tre alternativ som delar på plats två. Så jag avstod från rösta.

Av b-earl
Skrivet av Chris_Kadaver:

Tog den slut i lager redan eller blev det en papperslansering?

Papperslansering, hos Webhallen står det på väg in till lager och hos inet.se 2023-04-18

Av b-earl

Har redan beställt min 7800X3D den 28.2. så väntar på förhoppad leverans nu på torsdagen.

Av b-earl

Ja, hur ska jag annars få musik till mobilen eller foton till datorn.

Av b-earl
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Man bör ha mycket kontanter i nödläge då det blir lite värme av dagens sedlar:
https://www.youtube.com/watch?v=FTXrWgqOQeA
Bortsett från detta så är svenska sedlar i krig bra som toalettpapper och annat.

Nej, Euro/Dollar bör man ha. Frågan är dock om man utsätter sig för större eller mindre risk att ha en massa såna i hemmet?

Jag anser att det är större rånrisk att ha en mycket dyr mobil på sig när man är ute än att ha ca. 1000 - 2000 kr i plånboken.

Av b-earl
Skrivet av Evil Peter:

Hur mycket du vill avsätta för en möjlig krigssituation är upp till dig, men faktum kvarstår att du svarade på en person som har allt i telefonen med frågan var han har kontanterna, och när han sade att han inte använder kontanter så skrev du att det är tur att det inte är krig. Kontanter avsatta för en krissituation är inte något du bör springa runt med i plånboken utan bör förvaras säkert, så jag ser inte varför du gjorde den kopplingen. Man går runt med kontanter man kan tänka sig spendera.

Det finns alltså inget motsatsförhållande till att någon bara använder kort i vardagliga livet men ändå har kontanter undanstoppade för en eventuell kris.

Du behöver inte komma med fler argument för varför du har kontanter då jag inte ifrågasatte det. Jag påpekade bara att krigssituationen inte var relevant till vad ni skrivit om.

Jag har alltid mobil och kontanter med mig, aldrig sagt att jag har hela nödsumman med mig, finns fortfarande nog med ställen som antingen inte tar det ena eller det andra.

Av b-earl
Skrivet av snajk:

De vill gärna veta dock. Jag har blivit ganska ifrågasatt i samtal med banken om varför jag tagit ut kontanter och var tvungen att redovisa till vad jag behövde det. På samma sätt ifrågasatte de också min tjejs överföringar till mitt konto trots att det borde vara rätt uppenbart att vi bor ihop och jag betalar alla räkningar och så.

Man tar lite då och då

Av b-earl
Skrivet av Evil Peter:

Om du har kontanter för nödlägen som krig bör du ju knappast springa runt med dessa på din person dagligen. De gör sig bäst undanlagda på ett säkert ställe.

Lite kontanter för dagligt bruk är ju heller inget som hjälper en speciellt länge om det blir krig och ström slås ut utan då krävs det ju en ansenlig mängd pengar för att garantera att man klarar sig en stund. Rekommendationerna brukar ju vara femsiffriga belopp.

Ansenlig mängd beror på i ett nödläge är det ju mat som gäller, då behöver man inte lika mycket pengar. sen finns en annan födel med kontanter banken vet inte vad jag gör med dem.

Av b-earl
Skrivet av Sysop:

Vilka kontanter?

Bra att vi inte har krig i detta landet för då skulle ju de personerna som bara har en mobil gå under.

Av b-earl
Skrivet av Ostbullen:

Sålänge det är ett alternativ och inte tvång så ser jag inget problem med det. Gissar dock att tanken bakom är att plastkorten skall fasas ut, vilket är lite tråkigt. Jobbigt att tvingas ha med sig telefonen överallt.

Jag betvivlar detta då det kommer att finnas personer som tänker på sin integritet och inte vill ha en smartfån. Därför tror jag inte heller att ett digitalt pass kommer att bli tvingande om det kommer.

Av b-earl
Skrivet av Bill-Hertzhog:

Ja det vore fan på tiden. Hela övriga livet inkl ens VISA-kort finns ju i mobilen. Enda anledningen till att jag måste dras med den satans plånboken är körkortet. Hade varit mycket trevlig att ha även det i mobilen.

Och var har Du kontanterna?

Av b-earl
Skrivet av Hakinger:

Naturligtvis en bra sak, men det känns som att körkort är ganska onödigt att behöva visa upp.

Vet nu inte hur det fungerar. Borde det inte räcka med vanlig legitimation? Jag menar polisen kan väl slå på personnumret och se om man har giltigt körkort? Hur vet de annars att man eventuellt kör olagligt om man fått körkortet indraget?

Personnummer finns bara i Sverige, så det är så utlänningar kommer undan.

Av b-earl

30+ för det kombinerade nätverket i lägenheten plus sommarstället.
Värmepump, våg och lampa är nog de ända IoT sakerna sen Servrar, pi-hole, volumio några datorer, laptops och mobila enheter.

Av b-earl

Vilken nostalgi jag fick när jag såg Asus TPM modulen i artikelbilden. Är nog över 10 år sen jag hade sådana.

Av b-earl

Det mesta av lineär TV är nog rapport kl 1930 eller film/dokumentär 2000. Men att kolla på svtplay har ju en fördel jag kan hoppa över socialreportagen i rapport.
Men streaming kaneler (HBO, netflix, amazon) behöver jag inte, de har inget bra.

Av b-earl

Om det etiketteras som Must kan de säljas året om men en etikett med julmust eller påskmust ska bara säljas i närheten av högtiden.
När jag låg i lumpen då fanns det must på markan året om.

Av b-earl

Tackr för bra test.
Ett förbättringspotential är att i början, i faktarutan ta med om tangentbordet är nordiskt (dåligt) eller svenskt/finskt (bra )

Av b-earl

Min först mobil var en Ericsson SH888 som var tidig med Dualband 900 och 1800MHz. Behövdes inte i Sverige då mycket bra nät där jag bodde men när jag efter studenten 1999 var i Tyskland förstod jag varför det behövdes. Där hade jag för första gången dålig mottagning.