Inlägg

Inlägg som b-earl har skrivit i forumet
Av b-earl
Skrivet av Trihxeem:

Jag svarade 2 (stationär och ipad) men en del räknar med jobbets mobil och laptop?
Jag gick på denna formulering när jag uteslöt dem från totalen:

Då jag följde artikelbeskrivningen 5st:
-stationär
-knädator
-mobil
-surfplatta
-Servern

På arbetet
surf på den stationäradatorn, knädatorn är spärrad.

Av b-earl
Skrivet av Zyie:

Ja, det var ju min poäng, att typ enda alternativet med just smuggelsprit är att förstöra det, allt annat är ekonomiskt ogångbart och/eller löper risk för hälsofara för de som konsumerar spriten.
Går inte riktigt jämföra något som endast kan förstöras, mot något som absolut skulle kunna vara gångbart, både etiskt och ekonomiskt, att sälja istället.

Du skriver ju själv att en försäljning kan vara ekonomiskt ogångbar. Detta kan också gälla för att sälja av beslagtagen elektronik. Tycker själv också att det är bättre att det återanvänds men har förståelse för att om de efter försäljningen t.ex. bara skulle ha gått 10 dollar vinst per stycke tycker att det är enklare att skrota det än allt extra arbete med försäljningen.

Har Du själv sålt något på tradera? Det är ju ändå ett visst arbete att lägga upp en annons ta bilder och så vidare.

Av b-earl
Skrivet av Damir2d:

Nää då, det används till personalfest

Svårt att veta ifall något råkar försvinna vid förstöring. Knappast att det sitter 10 vittnen som håller koll.

Nej men jag tror att chansen för denna typ av korruption är mindre i Sverige än i Malaysia. Så då förstår jag om de hällre förstör och slipper anklagelserna om att de skulle ha sållt hårdvaran till nya miners.

Av b-earl
Skrivet av Zyie:

Håller med som tidigare nämnt att det hade varit smartare att i så fall sälja dom för att få tillbaks en del av kostnaden. Hade dom använt strömmen för att ladda ett gäng Tesla's så hade dom nog inte bara beslagtagit bilarna och plattat till dom, hade det varit kontanter som beslagtogs av samma andrahands värde som riggarna så hade dom nog inte bara bränt allt... Har ingen aning vad värdet på grejerna kan vara, men med tanke på antalet så måste det väl ändå handla om några hundra tusen åtminstone, om inte mer?

Problemet med smuggelsprit (och många andra smugglade varor) är ju att det kan vara förfalskade, och därmed ändå måste förstöras och eventuellt till och med kan vara hälsofarligt. Självklart kan man ju ta tester på varje flaska för att se om dom utgör en hälsorisk, samt försöka spåra ursprunget för att säkerställa att dom inte är förfalskade, men det är en stor kostnad och tidskrävande. Sedan är ju problemet också att även om du kan bevisa att spriten innehåller exakt det de ska, och inte är förfalskade, vem vill köpa det när varenda flaska har öppnats för att testas, och vem ska betala för kostnaden för allt detta?
Det är en dålig jämförelse, då oavsett om det är äkta vara, och inte har förändrats på något
vis eller om det är förfalskat och/eller förgiftat, så är det säkraste, billigaste, enklaste och snabbaste lösningen att förstöra smuggelspriten oavsett.

Det är ingen perfekt jämförelse men inte dålig. För som jag skrev innan så om polisen i Malaysia skulle sälja delar eller all hårdvara men bara till lagliga användare så blir det också merarbete vilket kan göra att det är billigare att förstöra en att återanvända.

Av b-earl

Så svensk polis och Tullverket är också "idioter" som gör samma sak med smuggelsprit?

Av b-earl
Skrivet av Distordera:

En liten liten detalj bara. Det heter ju inte ångvält. Vältar har inte gått på ånga sen sekelskiftet typ. Dieselvält kanske? 😎

Bra att någon uttrycker sig korrekt. Gamla ångvältar finns förviso att se på mässor men detta var ingen.

Av b-earl
Skrivet av ELF:

Vem tyckte det var en bra idé att sälja skyddsvästar...

https://www.youtube.com/watch?v=r3qWRiFbP_o

Är ju dock onödigt att få bort ASIC enheterna från marknaden då dessa kan gå till laglig verksamhet istället och kan ge lite mer pengar till polisen.

Tänk dock på att det vid en försäljning uppstår andra kostnader som att förbereda försäljningen och så vidare. Inte sagt att det då är värt intäkterna och om det bara ska gå till laglig verksamhet måste det också kollas, likamed ännu mera arbete.

Av b-earl
Skrivet av JonasT:

Jag inte nödvändigtvis haft något större problem med att betala avgiften på 75 kr för importgods, även om det ibland har svidit lite när man köpt ett kontaktdon som kostar 20 kr. Det jag tycker är värst är processen och väntetiden som läggs på den redan ganska långa frakten från exempelvis Kina. Ibland har det tagit över en vecka innan tullverket släpper paketet efter betalning inkommit för moms/tull/avgift.

Hos mig har det hänt en gång att en vara returnerades av Postnord utan att de nämnt ett enda skäll och enligt avsändaren fick de inte häller något skäll till varför varan returnerades. Postnord orkasde inte ens svara på min förfrågan. Det gjorde tullverket i alla fall.

Av b-earl
Skrivet av dagas:

Bra tycker jag. Betyder att man kan använda Aliexpress igen som enligt mig är mycket bättre än Wish. Jag håller med om att mycket elektronik är dåligt byggd men det finns mycket annat att köpa. Saker som kläder och annat. Det är inte alla som tycker det som finns på HM är intressant eller ens passar. Min fru köper nästan enbart kläder från Tyskland eller Kina för hon inte hittar något som hon gillar och passar här.

Samma här vill man ha färg får man handla utomlands då svensk mode är svart

Av b-earl

Får se vad det blir för mig vid nästa bygge men tills nu har låg ljudnivå i kombination med att den tar mindre plats ovan CPU (gäller AiO) varit trevligt. Men i min senaste server satte jag ditt en noctua CPU kylare som ja är lite större men mycket tyst.

Av b-earl
Skrivet av UndaC:

Skalan går Windows Me, 8.1, 10, 2000
Fyra steg alltså. Baserat på mina personliga preferenser där me och 8 representerar dåliga grejer och 10 samt 2000 representerar bra grejer.

Valde att utesluta XP och 7 för jag tyckte det var svårt att välja mellan dem.

Men 2000 är ju the gentlemans Windows liksom. Det går inte att argumentera mot 😊

Tackar för upplysningen.
Ja själv hoppade jag från Windows 98 direkt till Windows 2000 som jag också tyckte var mycket bra. Det var då man behövde få stämplat från universitetet, som sen skulle skickas in med post för att få en legal student licens på Windows. Var andra tider då.

Av b-earl

Vad är det för Titel till de som har 9 eller 10 rätt Windows 1.0

Av b-earl
Skrivet av SleeZy:

Kör det gamla hederliga viset, slår av lampor osv manuellt. SÅ lat är jag inte...

Men i det stora hela spelar det ingen roll, när det är spisen som drar 90% av min ström ^^ (hyres lgh)

Ansluter mig här, fast mina server och nätverksprylar börjar snart konkurrera ut spisen.

Av b-earl

Roligt quiz som visar hur röriga dessa USB benämningar är.

Av b-earl
Skrivet av KingCobra:

https://www.bildtagg.se/file/thumb/jhrxzek7xnn6t8knocoj9338

Den bästa leksaken jag haft.
Idag hade väl jag hamnat på uppfostringsanstalt och mossan o fassan fått fängelse om jag
sprungit runt med denna som barn.

Minns att jag som 11 åring, men såg äldre ut beroende på längd, 1992 fick ta med mig en Vitorinox Swiss Army knife genom kontrollen på flygplatsen Frankfurt a.M. när jag skulle flyga till Riyadh, var andra tider då. Och den kniven hade jag i fickan.

Av b-earl
Skrivet av Roger W:

Citerade du fel inlägg från honom? (Isåfall har det nog även redan besvarats ovan i tråden )

Ja blev fel citat.

Av b-earl
Skrivet av Kommenterande 2:

Google är väl "skumraskaffärer"? Om du gör en bildsökning på 六四 eller 法轮功 eller något får du ju se sanningen och sanningen är ju en typisk "skumraskaffär" enligt kommunistpartiet.Du får väl zooma in om de engelska menyerna är för små.

Mindre menat som mindre innehåll, inte text storlek!

Av b-earl
Skrivet av jolu:

Jag kan räkna upp många anledningar till att köra VPN. Ett exempel (av många): Surfa på öppet Wi-Fi utan bli av med alla lösenord.

Tittade Du på videon? Där säger ju Tom Scott att det inte stämmer då https sidor redan skyddar trafiken.

Av b-earl
Skrivet av Björn P:

Ser inte behovet utav VPN såvida man inte ska göra skumrask-affärer? De som hävdar att de vill ha anonymitet på internet mot fejjan google osv... Jo visst det vill jag med. Och samma personer använder även @gmail.com...

Har levt på som vanligt utan vpn med ett antal TB uppladdat på några privata trackers... lever jag farligt?

Du har inte varit i Kina?
När jag var där 2019 kunde flickvänen inte kolla sin gmail på sin mobil då det var spärrat och jag glömt installera en VPN tjänst. På min mobil kunde jag använda dessa tjänster, vilket gjorde livet i Shanghai mycket lättare när man kan använda googlemaps för att kolla kolektivtrafiken i stället för de locala sajterna som hade mycket mindre engelska menyer.

Sen använder jag HMA på min TV för att kunna se på tyska och österrikiska kanaler live.

Av b-earl

Kör en Opensuse Server på följande hårdvara
-Asrock Rack X570D4U
-Broadcom SAS 9305-16i med ca. 16 TB HDD utrymme på olika stora hårdiskar som är formaterdae med BTRFS
-AMD Ryzen 7 3700X
-64 GB ECC Ram överklockat till 3200 MHz
-OS på Samsung SSD 970 EVO 250GB
-Mellanox ConnectX-3 10GbE nätverkskort
-i 4U chassi

sen i sommarstället finns en backup med
-Asrock Rack X40D4U
-AMD Ryzen 5 2600
-16GB ECC Ram
-i 1U chassi