Inlägg

Inlägg som b-earl har skrivit i forumet
Av b-earl
Skrivet av SuperSverker:

Beställer jag innan 16:00 så finns paketet på morgonen dagen efter från Inet, och då slipper jag dessutom problemet med just Amazon, så jag tror inte riktigt att effekten är så stor.

Missförstå mig rätt, jag tror det kan göra något, men jag tror allmänt att det skandinaviska hatet mot denna jätte är större, speciellt då lanseringen bommade rätt hårt

edit*
Med det sagt så har de få gånger jag beställt något från Amazon så är det enbart pga det inte finns någon annanstans, och då skickas det från Tyskland i vilket fall....

Samma här, tills nu har alla mina beställningar skickats från Amazon lager i Tyskland eller Polen så för mig ger det inget mervärde.

Av b-earl

Litar inte på Google så inget för mig. Har hellre Ubiquiti Protect, de har också 24/7 och man kan i controller säga till vilka områden i bilden som är offentligt område som inte får filmas.

Av b-earl
Skrivet av grimmoire:

Jag har alltid undrat hur sweclockers väljer ut sina spelnyheter?

Jag kan fatta att typ Battlefield och andra titlar med svensk anknytning har "förtur" likaså de allra största titlarna typ Gta, cyberpunk eller nått blizzard släpp, då med den förmodade motiveringen att det är av allmänintresse för swecs målgrupp.

Men det här är ett bra exempel, visst är Saint's row en hyfsat stor serie och det är möjligt att jag missat någon svensk anknytning, men det här är knappast en jättesnackis. Är det bara "slow newsweek", ett försök att leda folk till FZ, en av redaktionens personliga favoriter eller vad?

Observera att jag inte nödvändigtvis menar det här som kritik utan är genuint intresserad av hur urvalet görs.

Svenska Embracer Group AB äger rättigheterna till Saints Row
https://en.wikipedia.org/wiki/Embracer_Group

Av b-earl
Skrivet av Kenneth:

För min del ligger nog Oneplus Two värst till i närminnet. Sambon var väldigt nöjd med sin One och då tänkte jag att Two måste var snäppet bättre men kort efter jag fick den började den tappa nätet helt när den gick ifrån något wifi-nätverk. Jag hoppas att det skulle lösas med en uppdatering som kom senare men istället så blev batteritiden usel, så pass att den knappt orkade en hel dag utan något nämnvärd användning. Försökte lösa det med alternativa OS men blev aldrig bättre. Slutade med att jag gick tillbaka till iphone och har varit väldigt nöjd efter det.

Intressant min funkade mycket bra, har den som reservlur men reservskärmen (inte original) jag köpte när originalet åkt i golvet var av sämre kvalitet så bilden har brännt in sig. Jag gick bort från OnePlus efter den då efterföljande modeller bara blev dyrare. Och en gyllene bur är inget alternativ för mig.

Av b-earl
Skrivet av Nivity:

Senaste typ, Zassenhaus Salt & Pepparkvarn.
1000:- för rena jävla skräp som maler sämre än Santa Maria plastkvarnar på ICA.

Lyckades som tur var reklamera dom även efter 14 dagar pga hur jävla värdelösa dom är.

Letande fortsätter efter bättre kvarnar.

Har själv en duo av Peugot naturligt vis mekanisk, är inte lat.

Av b-earl
Skrivet av hultron:

OUYA

Första och sista gången jag använde Kickstarter.

Har köpt andra kategorier på kickstarter men de jag har köpt har varit mycket bra.
bluetooth cyckellåset ilockit
extra styrgrepp till cykelstyret.

Men ja ser jag något som ser intressant ut så funderar jag också på hur pas troligt är det att det kan genomföras.

Av b-earl
Skrivet av the squonk:

Skulle aldrig köpa en SUV just för att man släpar runt på en massa plåt och gummi(stora hjul) helt i onödan, enda usercase jag kan se att jag skulle välja SUV och då fyrhjulsdriven med stark motor är om jag bor på landet och måste dra tunga släp på dåliga vägar eller om jag har båtsläp. För att frakta folk och lite varor i en storstadsregion är det hål i huvudet enligt mig.

För landet finns det en bättre typ beduin-moppen också kallad pick-up.
90 % av SUV:ar är helt onödiga, speciellt i stan. Drar mer och är sämre för miljön.

Av b-earl

[quote postid="19176280" userid="218140" name="Zyie"]
Jag har aldrig sagt att försäljningen av hårdvaran garanterat hade gått med förlust jämfört med att bara förstöra det direkt, det jag invände mig emot var just ditt exempel med smuggelsprit, där det egentligen inte finns något annat val än just att förstöra produkten, eller som någon annan nämnde att det tydligen utav tullverket här i Sverige har använts till att tillverka biogas, vilket självklart är en bättre lösning än att bara förstöra det direkt.

Inte att det finns aletrnativ alltid då alkohol beslagtas. Men när det t.ex. är alkohol som ingen vill kännas vid när de köpt för mycket på bussresor ner till Tyskland då finns alternativet att sälja den då de vet att det är äkta öl.

Av b-earl
Skrivet av Trihxeem:

Jag svarade 2 (stationär och ipad) men en del räknar med jobbets mobil och laptop?
Jag gick på denna formulering när jag uteslöt dem från totalen:

Då jag följde artikelbeskrivningen 5st:
-stationär
-knädator
-mobil
-surfplatta
-Servern

På arbetet
surf på den stationäradatorn, knädatorn är spärrad.

Av b-earl
Skrivet av Zyie:

Ja, det var ju min poäng, att typ enda alternativet med just smuggelsprit är att förstöra det, allt annat är ekonomiskt ogångbart och/eller löper risk för hälsofara för de som konsumerar spriten.
Går inte riktigt jämföra något som endast kan förstöras, mot något som absolut skulle kunna vara gångbart, både etiskt och ekonomiskt, att sälja istället.

Du skriver ju själv att en försäljning kan vara ekonomiskt ogångbar. Detta kan också gälla för att sälja av beslagtagen elektronik. Tycker själv också att det är bättre att det återanvänds men har förståelse för att om de efter försäljningen t.ex. bara skulle ha gått 10 dollar vinst per stycke tycker att det är enklare att skrota det än allt extra arbete med försäljningen.

Har Du själv sålt något på tradera? Det är ju ändå ett visst arbete att lägga upp en annons ta bilder och så vidare.

Av b-earl
Skrivet av Damir2d:

Nää då, det används till personalfest

Svårt att veta ifall något råkar försvinna vid förstöring. Knappast att det sitter 10 vittnen som håller koll.

Nej men jag tror att chansen för denna typ av korruption är mindre i Sverige än i Malaysia. Så då förstår jag om de hällre förstör och slipper anklagelserna om att de skulle ha sållt hårdvaran till nya miners.

Av b-earl
Skrivet av Zyie:

Håller med som tidigare nämnt att det hade varit smartare att i så fall sälja dom för att få tillbaks en del av kostnaden. Hade dom använt strömmen för att ladda ett gäng Tesla's så hade dom nog inte bara beslagtagit bilarna och plattat till dom, hade det varit kontanter som beslagtogs av samma andrahands värde som riggarna så hade dom nog inte bara bränt allt... Har ingen aning vad värdet på grejerna kan vara, men med tanke på antalet så måste det väl ändå handla om några hundra tusen åtminstone, om inte mer?

Problemet med smuggelsprit (och många andra smugglade varor) är ju att det kan vara förfalskade, och därmed ändå måste förstöras och eventuellt till och med kan vara hälsofarligt. Självklart kan man ju ta tester på varje flaska för att se om dom utgör en hälsorisk, samt försöka spåra ursprunget för att säkerställa att dom inte är förfalskade, men det är en stor kostnad och tidskrävande. Sedan är ju problemet också att även om du kan bevisa att spriten innehåller exakt det de ska, och inte är förfalskade, vem vill köpa det när varenda flaska har öppnats för att testas, och vem ska betala för kostnaden för allt detta?
Det är en dålig jämförelse, då oavsett om det är äkta vara, och inte har förändrats på något
vis eller om det är förfalskat och/eller förgiftat, så är det säkraste, billigaste, enklaste och snabbaste lösningen att förstöra smuggelspriten oavsett.

Det är ingen perfekt jämförelse men inte dålig. För som jag skrev innan så om polisen i Malaysia skulle sälja delar eller all hårdvara men bara till lagliga användare så blir det också merarbete vilket kan göra att det är billigare att förstöra en att återanvända.

Av b-earl

Så svensk polis och Tullverket är också "idioter" som gör samma sak med smuggelsprit?

Av b-earl
Skrivet av Distordera:

En liten liten detalj bara. Det heter ju inte ångvält. Vältar har inte gått på ånga sen sekelskiftet typ. Dieselvält kanske? 😎

Bra att någon uttrycker sig korrekt. Gamla ångvältar finns förviso att se på mässor men detta var ingen.

Av b-earl
Skrivet av ELF:

Vem tyckte det var en bra idé att sälja skyddsvästar...

https://www.youtube.com/watch?v=r3qWRiFbP_o

Är ju dock onödigt att få bort ASIC enheterna från marknaden då dessa kan gå till laglig verksamhet istället och kan ge lite mer pengar till polisen.

Tänk dock på att det vid en försäljning uppstår andra kostnader som att förbereda försäljningen och så vidare. Inte sagt att det då är värt intäkterna och om det bara ska gå till laglig verksamhet måste det också kollas, likamed ännu mera arbete.

Av b-earl
Skrivet av JonasT:

Jag inte nödvändigtvis haft något större problem med att betala avgiften på 75 kr för importgods, även om det ibland har svidit lite när man köpt ett kontaktdon som kostar 20 kr. Det jag tycker är värst är processen och väntetiden som läggs på den redan ganska långa frakten från exempelvis Kina. Ibland har det tagit över en vecka innan tullverket släpper paketet efter betalning inkommit för moms/tull/avgift.

Hos mig har det hänt en gång att en vara returnerades av Postnord utan att de nämnt ett enda skäll och enligt avsändaren fick de inte häller något skäll till varför varan returnerades. Postnord orkasde inte ens svara på min förfrågan. Det gjorde tullverket i alla fall.

Av b-earl
Skrivet av dagas:

Bra tycker jag. Betyder att man kan använda Aliexpress igen som enligt mig är mycket bättre än Wish. Jag håller med om att mycket elektronik är dåligt byggd men det finns mycket annat att köpa. Saker som kläder och annat. Det är inte alla som tycker det som finns på HM är intressant eller ens passar. Min fru köper nästan enbart kläder från Tyskland eller Kina för hon inte hittar något som hon gillar och passar här.

Samma här vill man ha färg får man handla utomlands då svensk mode är svart

Av b-earl

Får se vad det blir för mig vid nästa bygge men tills nu har låg ljudnivå i kombination med att den tar mindre plats ovan CPU (gäller AiO) varit trevligt. Men i min senaste server satte jag ditt en noctua CPU kylare som ja är lite större men mycket tyst.

Av b-earl
Skrivet av UndaC:

Skalan går Windows Me, 8.1, 10, 2000
Fyra steg alltså. Baserat på mina personliga preferenser där me och 8 representerar dåliga grejer och 10 samt 2000 representerar bra grejer.

Valde att utesluta XP och 7 för jag tyckte det var svårt att välja mellan dem.

Men 2000 är ju the gentlemans Windows liksom. Det går inte att argumentera mot 😊

Tackar för upplysningen.
Ja själv hoppade jag från Windows 98 direkt till Windows 2000 som jag också tyckte var mycket bra. Det var då man behövde få stämplat från universitetet, som sen skulle skickas in med post för att få en legal student licens på Windows. Var andra tider då.

Av b-earl

Vad är det för Titel till de som har 9 eller 10 rätt Windows 1.0