Inlägg

Inlägg som twoodblue har skrivit i forumet
Av twoodblue
Skrivet av Blupparen:

Du kanske håller musen snett?:P

Det är inte jag som håller musen snett, det är kvinnan som bara har en sko på sig hahah

Av twoodblue
Skrivet av Toxid_Fox:

Jag är 16 år, jag fick bra betyg och skall börja gymnasiet. Det är ingenting fel med att börja gymnasiet och det skall bli kul att träffa nytt folk. Mitt självförtroende och goda humör är nog det bästa med mig och jag låter aldrig taskiga kommentarer eller elaka saker påverka mig. Allt är bra, föräldrarna kommer överens (till en viss grad) och ekonomin är stadig.

Men, Varje dag så har jag en gnagande känsla som skriker "DU ÄR INTE SOM ALLA ANDRA, DU HAR ETT MÅL OCH DU KOMMER BLI NÅGON SOM FOLK KOMMER IHÅG" känslan säger också att jag inte gör tillräckligt med mitt liv. Alla har drömmar fast det känns som om vissa saknar dom. Jag stör mig så otroligt mycket på falska människor som te.x fortisar eller invalda tjejer(och killar) som lever i nuet och saknar normal kompetens och skiter i att vara trevlig och ta hand om sin medmänniska. Det känns som om jag har så mycket mer att bjuda på än alla andra.

Någon som har sett God Bless America? Jag kan relatera till den filmen i nästan varje scen. Jag känner mig som någon som står ut genom den vanliga folkmassan. Jag är annorlunda. Jag vet inte vad som gör mig bättre än någon annan men folk säger ofta att jag är en klok person och att jag är trevlig. Jag älskar sällskap och har vänner. MEN, Jag har inte mött många som jag känner ligger på min nivå.

Mänskligheten som finns nuförtiden skrämmer mig. Mitt hopp har försvunnit för att hitta personer som är jämlika med mig. Om jag föll på gatan så är jag inte säker på hur många som hade erbjudit sin hand för att resa mig upp och hur många som hade tagit ett foto och lagt upp det på "Fejjan"

Jag saknar med mänsklighet...

Det har aldrig fallit mig i tanken att skada någon eller att ta självmord men jag vet inte om livet är så värt att leva som alla säger... Vakna, jobba, somna och repetera tills du dör...

Blev lite utdraget men det känns så skönt att ha fått skrivit av sig.

"I'm not like everybody else" -The Kinks

Hej och Välkommen till vuxenlivet!

Känns grymt att du redan vid 16 års ålder känner så. Själv var det när jag gick i 2-3:an på gymnasiet 18-19 år som jag kände detta.

Du är inte ensam, jag själv och många andra är av samma karaktär. Men jag vet inte om det beror på att vi är annorlunda än alla andra, eller om alla andra är allmänt "konstiga". hehe.

Nu på gymnasiet kommer du se helt annorlunda på livet, du kommer att hitta massor med nytt folk, (Alla dess sorter) och du kommer få en helt ny perspektiv på mänskligheten. Bättre är det sen när du börjar att praktisera och får jobb osv. Du ser du livet hela tiden ur olika vinklar och det kommer att vara en lärorik resa. Du kommer också att märka, vissa personer inte passar som föräldrar medans andra gör det, du kommer se 6-åringar som är mer förnuftiga än 50-åringar.

Nu när du går på gymnasiet, ta vara på tiden (det kan bli dina bästa tre år), starta ett band, skapa en förreninge eller vad som helst som intresserar dig!
Gör dock inte som jag, jag vågade nämligen inte att släppa taget till 100% om snuttefilten och tog det ibland det säkra före det osäkra. Gör roliga saker! Gå på fester, bjud ut den där tjejen/killen på bio, umgås med vännerna även på fritiden, du har inget att förlora! Släpp inte heller kontakten med de människor du tycker om och som ligger nära dig!

Att medmänskligheten är som den är, är för jävligt.
Vet inte vad som har hänt med världen och tyvärr trycks man med. Om man jämför dagens samhälle med 60-70 -talets, så hade jag hellre velat leva då, inte bara för musikens skull, utan för kämpandet av friheten i världen! Men precis som i alfabetet kommer I (jag) före U (you) och tyvärr är det samma sak i dagens samhälle.

Tappa aldrig hoppet! Du kommer att hitta din soulmate oavsett om det gäller vänskap eller kärlek.
Jag hittade min vän för ett tag sen han är 20 år äldre än mig och vi jobbade förut ihop. Vi har samma typ av humor,, liknande musiksmak, vi är lika smart (han är lite visare eftersom han är äldre) sen är vi båda Snäll och trevlig mot alla!
Och ett härligt citat från denna man är: Tur att det finns stollar, så att man ser hur normal man egentligen är. Den kan du alltid ha med dig!

Vet inte om jag sett denna film, men det måste jag göra!

Lyckatill med allt i livet!

Av twoodblue

Nu var jag och lämnade min mus tillbaka och fick en annan logitech. Denna gör samma sak, varför??
Båda mössen använder sig av laser, är det detta som spökar, eller vad är det?

Av twoodblue

Fattar inte.. Det är en HP Wireless Mouse X4000 och jag har en hp laptop, de borde funka iho tycker jag.

Kan man kalibrera en mus?

Av twoodblue

Om du har laptop prova att koppla ur och in strömadadaptern, det funkar för mig

Av twoodblue
Skrivet av Kalium:

Ajdå, låter som att du har det tufft just nu...

ja, man har varit med om bättre tider. Skönt att få skriva av sig lite om de som tynger en.

Av twoodblue

Ingen som vet något, om varför den beter sig så?

Startade mw3 och drog jag musen åt vänster siktar man strax i luften och drar man åt höger siktar man strax ner i marken.

Av twoodblue

Äntligen en bra tråd!

Jag är så arg lessen besviken och allt!! Grrr.. För det första har jag inget jobb för jag blev varslad av denna jä*la skit kommun, som bara utnyttjade mig. Jag har svårt att skaffa nytt jobb pga att jag inte har körkort. Jag vågar inte ta körkort för att jag har denna skit ögonsjukdom keratokonus som jag ännu efter 7 år inte fått botad! Jag har ingen flickvän, därför att mitt självförtoende är kasst, speccielt när jag inte har jobb. Jag har heller knappt några vänner, en del har flyttat, en del har jag glidit ifrån och sen har jag inte heller självförtroende att ta kontakt igen.
Min dator krachade för ett tagsen, och allt var inte säkerhetskopierat, så en del bilder/videor försvann och jag var tvungen att köpa en ny skitdator! Samma dag gick min fina gitarr sönder! Sen Regnar det för Jä*la mycket också, så jag kan inte åka ut och cykla. Jag behöver sol, jag tål inte mörkret och ser verkligen inte fram emot höst och vinter. Allt är bara som en dryyyyyyyg uppförsbacke!!
Dagens höjdpunkt? Lokan och schweizer chokladen jag köpte i mataffären....

Av twoodblue
Skrivet av BergEr:

Skräp på sensorn brukar ju vara det vanliga problemet.

har provat att rengöra men det har inte hjälpt.

Av twoodblue
Skrivet av rinosaur:

Har du gjort någon syntest på sistone?

Har du inget vettigt att komma med behöver du inte ta upp min tid, TACKO!

Av twoodblue
Skrivet av Frystpingvin:

Fel på musen?

Tror inte de är det då jag har råkat ut för samma problem innan.

Av twoodblue

Muspekare rör sig diagonalt, varför?

Hej, köpte idag en trådlös mus till min laptop.
Saken är bara den att den rör sig diagonalt när man drar drån sida till sida.
Har provat flera olika underlag och samma resultat över allt, så någon som vet varför den beter sig så?

Har haft detta problem med en annan musmodell innan, fst till en annan dator, men då lämnade jag tillbaka musen och köpte ett annat märke och vips så funkade det.

Egentligen så undrar jag vad vi ska med all denna teknik till, det bara krånglar är dyrt och tar upp en onödigt massa tid.
Men nu när man ändå har köpt ännu en sak, så får man väll använda det, så hjälp till att få musen att fungera tar tacksamt emot!

Av twoodblue
Skrivet av Gustav-P:

Om det inte är ett mekaniskt fel på disken, dvs att motor, läshuvud och elektronik fungerar så kan det vara så att det "bara" är så att disken inte kan läsa vad som är lagrat på sektorerna på hårddisken.

Hårdiskar, de senaste åren, har nästan alltid CRC error när de läser data någonstans på disken, dock så löses detta med ECC så när datan når "datorn" så ser det ut om om inget är fel och allt stämmer.

Om detta händer tillräckligt ofta så gör hårddiskens kontrollkrets så att den mappar om dessa sektorer och markerar den strulade sektorn som dålig - så att den inte används i framtiden.

Det är också så att hårddisken endast försöker ett visst X-antal gånger innan den ger upp med att försöka läsa datan på disken.

Det finns ett program, SpinRite, som skulle kunna hjälpa dig om själva disken fungerar (därav min inledande kommentar).
Programmet försöker läsa trasiga sektorer och mappa om dessa till fungerande, skillnaden är att programmet inte ger upp lika lätt som hårddiskens. Det försöker med att läsa sektorn på olika sätt, genom att komma från flera olika delar på disken för att se om läshuvudet kan få en mikroskopiskt annat alignmet än ifall den bara läser allt i ordning.

Bli inte avskräckt av att sidan saknar flash animationer och senare tidens "webb-bling". Steve Gibson lite vad man kan säga motståndare till osäkra webb teknologier och lever som han lär - dvs hans hemsida använder inte onödiga plugins.

Han beskriver lite om hur SpinRite fungerar på sin podcast, eller om du inte orkar titta/lyssna så kan du läsa en utskrift av den här (ca 1/3 del ner).

Och ja, jag äger programmet själv av precis en liknande anledning - min OS disk (innan SSD tiden) blev knasig gick inte starta Windows, konstiga felmeddelanden och filer/program som inte laddade tillsammans med hemska väntetider ifall det fungerade.

Jag tycker att programmet var värt priset, du avgör själv ifall du tycker samma.

Ja, det kanske kan vara detta som är felet, kom du ihåg om din hårddisk lät på något speciellt sätt?

Finns det inget gratis prog, som gör samma sak? För känns dumt att lägga ut pengar om det inte är det som är felet.

Av twoodblue
Skrivet av MultiMan:

Tips för framtiden: Om hårddisken låter konstigt i ett år, gör backup innan den slutar fungera.

Har hyffsat nyligen gjort backup, men tyvärr är det senaste inte med. Det konstiga är att datorn (hårddisken) inte har låtit så värst mycket, så därför har jag inte lagt någon större tanke bakom det, så helt plötsligt e den paj..

Av twoodblue
Skrivet av panpo98:

Öppna en stationär datorn som inte är från stenåldern och kolla kontakterna på hårddisken. Om din bärbar är lika ny så är det samma kontakter på båda. Dvs SATA kontakter.

Ja, det finns adapterar mm men det känns lite onödigt att spendera pengar om man redan har tillgång till en inte allt för gammal stationär dator.

Hade tillgång till ett gammalt as, fanns satakontakter där, men den är så seg, så köpte en adapter, men fick samma resultsat där :/

Av twoodblue
Skrivet av panpo98:

Sluta upp med det där. Har du otrolig tur så har du en chans att rädda gratis genom att ta ut och koppla den till en annan dator.

Är det för sent så kommer det att kosta dig 4000-10000 kr (JA, flera tusen) mot det absolut dyraste hållet beroende på hur allvarligt det är så räkna med 10000 eller mer. Vanliga butiker klarar inte av det utan det måste vara ett räddnings företag. Dock så kan du räkna med att de klarar av att rädda dina filer för det priset.

Okay,
Hur kopplar jag den till annan dator? Det är ju en hårddisk till laptop, finns det någon sladd man kan använda sig av, eller adapter?

Av twoodblue

hitachi hts hårddisk, kraschad?

Hej,
jag har läst i flera trådar och försökt att hitta vad som kan ha hänt med min hårddisk.
Det som jag tror kan ha hänt är att jag råkat utför "Click of death" men är inte säker, så jag behöver hjälp av er experter i frågan och om det går att rädda datan på hårddisken?

Jag har en laptop acer aspire5810TZ ca 3 år gammal.
Hårddisken har fram och tillbaka det senaste året haft ett konstigt ljud (detta vibbrerande ljud hamnar i en loop och låter likadant hela tiden (Prr, prrrrr, pr)). Från någon sekund upp till 30 sekunder kan detta ha pågått vid dessa enstaka tilfällen, men det har dock gått att arbeta med datorn och allt har funkat som det ska.

Idag skulle jag sätta på datorn (hahah, ni som har humor) och när windows hade kommit igång, så började detta ljudet, men då frös sig dator delvis, man kunde klicka på ex webbläsaren och det tog ett tag sen körde den igång som vanligt.

Jag försökte fort som f*n att säkerhetskopiera allt, (har gjort detta tidigare, men man fyller ju på med nya saker i datorn så allt är inte säkerhetskopierat).
Efter att förskt koppiera ett tag, så hände samma sak igen, och säkerhetskopieringen stannade, jag fick avbryta och starta om datorn. När windows skulle startas så gick inte det, så fick starta om, nu när jag startar dator får jag meddelandet:

Det gick inte att starta windows. Detta kan bero på en nyligen utförd ändring i maskin- eller programvaran.

Alt 1 starta startreparation (rekomenderas): låter lika dant i början, men sen kommer windows temat fram och muspekar och då slutar hårdisken att arbeta.

Alt 2 Starta windows normalt: låter bra vid uppstart, men när windowsloggan kommer fram börjar ljudet igen och efter ca 30 sek blinkar det blått med vit text (hinner inte läsa) sen startar datorn om.

Inte nog med att jag snubblade sönder min gittar idag, ska nu mina semesterbilder och videoklipp vara borta för alltid?? :/

Snälla tips och hjälp!!

//Tony

Av twoodblue

Ge mig era ideer och tankar

Av twoodblue
Skrivet av anon173020:

Den datorn sög verkligen om du jämför med mitt paket.

jo de e sant.

Av twoodblue