Inlägg

Inlägg som Estatus har skrivit i forumet
Av Estatus

aa dom var FOTM där så vitt jag vet, men jag kan inte låta bli att tänka mig hur basen är i jämförelse med stock DT770 eller PRO900.

Av Estatus

Funderar på att pröva på Darth Beyer; någon här som äger/har haft/lyssnat på dessa?

Det verkar som att Darth Beyer skall låta mycket bättre än stock DT770; och att det finns stor skillnad i basen mellan V3 och V4/V6, någon som ägt dessa som kan kommentera? Skulle uppskattas.

För övrigt ser dom helt fantastiska ut (bortsett från priset)!

http://www.headphile.com/img68.jpg

Av Estatus
Skrivet av Veen:

Jag är på jakt på ett par slutna hörlurar med komfort till datorn, vill ha skön bas men den får inte vara för övervälmande. Har endast Realteks integrerade ljudkort och undrar vad som är smartast köp för runt 1000-1500. Nu har jag ett Sennheiser PC350 men jag är endast ute efter bra ljud med dom nya så mikrofon krävs inte.

I den prisklassen kan jag tänka mig att DT770 80ohm skulle passa dig bra. Slutna, bra ljud för priset, väldigt bra komfort.

Av Estatus

Den nya Steelseries Siberia Elite ser också ut att ha bekväma kuddar med en ganska tämjbar huvudrem som påminner lite om AKG lurarnas konstruktion.

Av Estatus

Kör bara på en 40kronors nätkabel, finns ingen anledning alls att köpa en som kostar 500kr mer om man nu inte är ute efter estetiken eller vill ha en robustare beläggning, men sådant kan fixa till på egen hand annars för billigare peng.

Endast analoga kablar märker man en skillnad på, även om skillnaden ibland är minuskel.

Av Estatus

Du gamla, du fria...

Av Estatus

Plockar upp denna imorn, får se hur den mäts med min trogna Qpad 5K

Av Estatus
Skrivet av V.V.S.:

Funderar på om jag skulle sälja mina Pro 900. Vad tror ni skulle vara ett skäligt pris att ta för dem här i Sverige?

Vill försöka undvika head-fi's annonsmarknad, då jag bara haft tråkiga erfarenheter av att sälja begagnat utomlands.

Mellan 1500 och 2500, beroende på kondition, garanti osv.

Av Estatus

^ Beyerdynamic DT770 80ohm och ATH-M50 verkar nog vara det du söker

Av Estatus
Skrivet av buddaz:

hd600 eller hd650 vilken av dem är bra. Är ute efter bra mellanregister.

Skickades från m.sweclockers.com

Om det är just mellanregister så funkar båda, skillnaden jag märkte mellan 600 och 650 var att 650 hade mer mid-bas med kompaktare ljudbild medan 600 var en aning luftigare fast med mindre bas

Av Estatus
Skrivet av Mumu55:

Light Harmonic har en ny crowdfunded DAC/Hörlursförstärkare på gång - Geek Pulse
249$ för de 300 första som petar in det beloppet redan nu, +40$ frakt. De påstår att den kommer kosta 499$. Leverans i April 2014 preliminärt.

Nu vet jag inte villkoren kring funding på Indiegogo men skulle bolaget man backar försättas i konkurs innan produkten levereras så gissar jag pengarna man satsat är långt borta hehe.

http://www.indiegogo.com/projects/geek-pulse-a-digital-audio-...

http://mustgeekout.com/img/igg/geek_pulse_sound_room.jpg

http://mustgeekout.com/img/igg/geek_pulse_back_panel.jpg

Digital Inputs
USB 2.0
Toslink
SPDIF 1 - RCA
SPDIF 2 - RCA

Analog Outputs
Line Out: Single-ended, gold plated RCA
Output Impedance: 47 Ohm
Output Voltage: 4Vrms fixed

Headphone: 1/4" stereo jack
Output Impedance: 0.47 Ohm
Output Voltage: 7Vrms max variable

Volume Control
Buttons on front panel plus operating system control.
Volume attenuation information from operating system sends data to Geek Pulse, which then implements the volume control internally.

Native PCM Decoding 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, & 384 kHz / 16, 24, 32 bit
Native DSD Decoding 2.822, 3.072, 5.644, 6.144 MHz / 1 bit
Analog Output Stage Pure Class A Line Level Out
THD+N better than 0.005%
SNR 110dB (unweighted), 115dB (A-weighted)
Jitter Removal Technology Patent Pending: 3L buffer by Light Harmonic, Dual loop re-clock for all digital audio inputs

Ser intressant ut, tack för länken.

Av Estatus

Jag har haft DT990 600ohm via STX förr och den drev lurarna extremt bra. Jag gick aldrig över 20% på volymkontrollen.

Av Estatus

Exakt, även om STX är rätt gammalt är det fortfarande extremt bra. Det senaste 'bra' ljudkortet är ZxR och det har i princip väldigt lika komponenter.

Av Estatus
Skrivet av Snill3t:

Tjena,

Vilket ljudkort är ett bra val för Beyerdynamic dt 990 Pro 250ohm? Jag har inget emot att köpa dyra kort som Xonar Essence STX eller billiga kort som Xonar DGX.

Jag undrar med andra ord vilket ljudkort som ska väljas för att lurarna inte ska flaskas av ljudkortet och att ljudkortet inte ska flaskas av lurarna.

Tack på förhand.

En förstärkare som klarar att driva 250ohm. Så vitt jag vet klarar DGX max 64~120ohm, hade det själv gång i tiden endast för digital koppling - rekommenderar ej till hörlursuttaget.

Sen är en STX också att rekommendera just för att den har bättre komponenter i överlag. Du bör inte enbart titta på "klarar ljudkorts X förstärkare dessa hörlurar" utan att kika på resten. Generellt har STX en väldigt kapabel DAC tillsammans med en förstärkare som klarar upp till 600ohm - ljudet sitter inte enbart i hörlurarna/förstärkaren.

Av Estatus

Som sagt, Fidelio X1 är den som ligger väldigt nära HD650 i både ljud och pris. X1 har dock lite mer sub-bass och en lite bättre diskant. Priset är lägre också, rekommenderar. Har båda och föredrar X1 sen den har lite luftigare ljud, men det är som sagt en smaksak; får ta o provlyssna i butik eller nåt.

Av Estatus

K702 Annie är inte lika hög på diskanten som dom förra.

HE-500 är nog mer åt HD650 hållet, fast lite neutralare. Ett bättre alternativ är LCD-2, men dom är också en aning dyrare.

Av Estatus
Skrivet av nicoliani:

Ute efter liknande Sennheiser HD 650. Ute efter det fylliga och fulla ljudet HD 650 producerar, dock vill jag ha det ett steg bättre. Sennheiser brukar ge en ljudbild som framhäver diskanten i sina lurar. Detta vill jag bli av med, och satsa på ett annat märke.

Fidelio X1 eller K702

Av Estatus
Skrivet av vompen:

Tankade ner Samurize Eq, men fungerar den med Spotify? ;o Får inte igång det nämligen :/

Den fungerar med allt ljud som spelas genom datorn, inkl. Windows ljud osv.

Av Estatus
Skrivet av tozz:

Lyssnar på mycket kvinnliga singer songwriters so just röster är av stor vikt. Om det är mer bas och lite mer luft än HD650 så tror jag dom kan kännas riktigt bra faktiskt.

Lana Del Rey, Haley Westenra, Florence + the Machine osv osv lät absolut spektakulära med LCD-2, speciellt när jag parade dom med en Yulong Sabre A18. Eargasm helt enkelt, men nog kostade det allt...

Även om jag sålt mina LCD-2 och förstärkare pga budget-cut så är jag nöjd med att ha kunnat avnjuta LCD-2 så länge det varade.

Av Estatus

Jag har haft både HD650 och LCD-2 och tycker att LCD-2 låter mycket bättre, men fortfarande finns det vissa likheter. I jämförelse är LCD-2 fylligare med mer bass; mellanregistret är dock dess styrka, rösterna låter helt organiska med LCD-2. När jag gick tillbaka till HD650 lät det dötrist och sterilt i jämförelse med LCD-2 - nästan som att man lyssnade genom papper. Ljudbilden är också bättre på LCD-2 vilket ger den där luftiga känslan; dock långt ifrån samma ljudbild som på Beyers och AKG K701.