Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag
Skrivet av Spille:

haha kul o painta

Jag snackade bara om de akrylskivorna på toppen nu, ska du måla dem redan asså? Så som jag uppfatta att du ville ha med akrylen och led'sen var iaf:
3 akrylskivor på varandra med den mittersta belyst av leds för att få en ljusrand längs med hela den skivans ytterkant utan att ljuset sprider sig till de andra 2 skivorna? Var de fel kanske?

Nja, målar allt på en gång när jag har det klart, är nog en bit kvar dit.
Nej, helt rätt uppfattat. Men har du sett att jag ska måla kanten på den övre och undre skivan? Det jag är mest rädd för är väl att det sprider sig upp mellan skivorna och syns uppifrån, det hade jag inte tänkt.

http://i.imgur.com/sEh9M.jpg

Det är dessa jag inte vill ha. Tror du att ljuset kan sprida sig och lysa igenom de andra kanterna också? o_O
Fast det kanske blir snyggt med dessa ändå, det tyckte min far. Vad tycker du och ni andra?

http://i.imgur.com/EfE0q.jpg

En update på hur långt jag kommit nu, på ett ungefär. Fruktansvärt dålig kvalité, jag måste hitta kameran så att ni får någotsånära bilder...

Av hag
Skrivet av Spille:

haha ja lite dåligt Ja de tycker ja Kommentera gärna vad du tycker om saker o ting! All konstruktiv kritik är bra kritik

Btw så snacka ja med företaget som gör mina alu skivor och jag ska få hämta dem nästa vecka sa dem

Insåg att jag nog var tvungen att skumma igenom hela loggen innan jag kommenterar något.
Hittade några saker jag har åsikter om i alla fall.

Ska du inte ha några uttag i fronten?? Själv skulle jag absolut inte vilja vara utan usb, helst eSATA också. Själv tycker jag att dessa verkar skapliga, de har jag då tänkt använda till mitt bygge.
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-uttag/usb-3-0-x2-uttag-p98823
Finns en liknande för eSATA också. Det är bara att skruva av dem från plåten och sätta fast dem någon annanstans (var det med mina eSATAkontakter iaf), och vill du inte ha skruvarna på sidorna borde det gå att limma ist.
Fast kanske liet sent ute om du redan skickat iväg det för cnc... :/

Blueray-spelaren. Nu har du den väl redan hemma, men annars skulle det ju bli grymt snyggt med en slot-in spelare!
Vad gäller luckan tycker jag som de flesta andra att den med rak kant är snyggare.
Tror att det blir väldigt krångligt och svårt att fixa, men går det blir det nog väldigt stiligt! Jag skulle nog inte klara det däremot...

Ska du ha någon ventilation i chassit? Glömde kolla efter det men såg inget som jag lade på minnet i alla fall.

Ser riktigt stiligt ut än i alla fall!:D Nästa projekt blir nog något liknande.

Av hag
Skrivet av Spille:

najs! ja tror du missuppfatta mig lite med färgen så ja rita en bild i paint

En liten snittvy typ.. Måla t.ex svart färg på den övre och undre skivan i ett lite större område än vad led'en är

http://cdn.imghack.se/images/e2ac39bf58454cdf6d15750e46d6916f...

Och en bild ovanifrån typ då de borde räcka för att ljuset inte ska sprida sig mellan skivorna

http://cdn.imghack.se/images/ac633190d20595ae3e9de0c0d3cd9b4a...

Kul med någon som bryr sig så mycket att hen till och med gör en bild!

Jag tror du missuppfattade mig lite med hur jag hade tänkt att det skulle se ut när det var klart. Ska ju ändå måla allt utom en skiva svart. Anledningen till att jag har just akryl är främst för att jag egentligen bara skulle ha skivan "ovanför" moderkortet genomskinlig, men hittade inte så små kvantiteter. Dessutom hade vi ingen plåt hemma, så skulle jag haft det skulle jag ha behövt köpt en lika stor skiva till i plåt, och då hade jag fått en massa akryl som jag inte behövde. Dessutom kan jag egentligen ingenting över huvud taget om att jobba med metall. Akrylen kan man ju behandla nästan som en träskiva.
Så jag har ju ändå tänkt att måla de yttersta lagren. Förhoppningsvis räcker det.

Av hag

Ouuhh! Varför har jag missat det här bygget?? Kommer in lite sent, men ska absolut följas!

Av hag
Skrivet av Spille:

om jag var du skulle ja nog köpa 3mm leds och kapa ut små fickor i mittenskivan så att du kan montera alla leds inuti skivan mer eller mindre.. och sen borde de nog räcka gott o väl med ett par tunna lager färg på den mittskivan för att så till att allt ljus stannar i bara den skivan och lite på de andra skivorna precis där alla leds är alternativt båda yttre och målar inget på den i mitten

Har funderat på det också, kjell har ju bra pris på 50pack så det är ju rätt värt det.
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/optokomponenter/led-normalintensiva/lysdioder-50-pack-3mm-rod-p89271
Har tänkt måla bara yttersta delarna, de som syns.

Av hag
Skrivet av Spille:

jaahaa okey! du får skapa en egen liten slinga asså men hur tjocka är plexiskivorna? och hur stora leds har du?

Jo, har planerat att göra egen slinga från början av bygget. Eller snarare slingor, tror inte att det räcker med en enda. Just nu kör jag med 6 st 2v dioder i serie på tolv volt, det borde väl inte vara någon fara för nätagget? Det funkar då utmärkt med transformatorn jag har i vägguttaget just nu.
Skivorna är ca 3 mm tjocka och LEDarna jag har nu är 5 mm, väl stora. Och jag kan ju bara montera dem på tjockleken av en skiva minus gallrets tjocklek, annars kommer de synas. Så jag ska nog köpa nya 1,8 mm när jag kommer till stan'.

Vad tror ni sedan om att sätta metallfolie mellan skivorna? Det borde ju reflektera ljuset ut mot kanterna och hindra att det färdas mellan skivorna och syns igenom från ovansidan.

Av hag

Det där blir ju riktigt stiligt! Tänkte först ungefär att det kan ju aldrig bli snyggt men har man lite skills så kan man få en hel del att se okej ut.
En sådan där färgspruta skulle jag också vilja ha...

Av hag
Skrivet av Spille:

jag tror du enklast löser de med att ha matt yta både på insida och utsida och sen fler leds! alternativt en ledslinga t.ex den från nzxt

Jo, fler leds ska det vara iaf.
En färdig slinga får jag nog inte plats med med tanke på att jag inte vill att de ska synas från utsidan, och då har jag bara ~2mm på mig att montera dioderna och dra kablar.
Setupen jag har nu är ju bara provisorisk.

Av hag
Skrivet av jocke92:

Du får ha något styvt (som inte ger vika när du slår på det) att lägga den mellan. Sedan slår du på det med en slägga eller hammare. Jag har tillgång till ett städ och en bit stål och då blir det genast enkelt.

Jo dioderna är mer gula än gröna. Om du vill ha plexit blankt/genomskinligt i ändarna så Värmer du på det med varmluftspistol men jag tror det blir bättre med matt yta.

Tack för hjälpen!

Nej, jag vill inte att det ska vara blanka kanter jag heller. hade tänkt mig ett jämt ljus runt hela kanten, och tror att det blir bäst med någon form av matt yta. Det bästa skulle väl vara något material som inte är så klart innuti, så att det bryter och delar ljuset några gånger innan det kommer till kanten. Men något sådant har jag nog inte, tror jag. :/

Av hag
Skrivet av klemze:

Menar du att jag ska sätta fläktar i fronten på Siemens chassit eller vad?

Fläktar? Då missförstår du mig nog lite.

Jag tänkte att det skulle bli snyggt med den gråa optiska läsaren i stället för den svarta. Men går det att ta bort fronten från den, bända bort plasten liksom? (på den optiska läsaren. inga missförstånd den här gången) I så fall skulle du ju kunna ha chassit att se ut som att den har en urgammal optisk läsare, men det är inget innanför. Mer plats för annat.
Men sedan tänkte jag lite längre och kom på att om det går skulle du ju kunna ta fronten från den och sätta på den nya fungerande optiska läsaren. Då ser datorn ut att ha en uråldrig läsare medan det sitter en relativt ny och välfungerande läsare innanför. Ännu häftigare!

Av hag

Ok, måste bara dela med mig av vad jag gjort idag.

http://i.imgur.com/ZAOOb.jpg

Klippte ut och slipade lite perforerad plåt och filade till skivan så att den passade, blev riktigt snyggt. Fast nu vet jag inte om jag ska färga den eller bara ha den blank. Har ju nätdelshållaren i alu också, så då skulle det ju kunna gå i samma.. Svart, grönt (el rött) och aluminium, skulle det kunna vara något?
Gjorde även en LED-slinga, här är den varken lödd eller "sleevad".
Ber om ursäkt för dålig bild.

http://i.imgur.com/1OOr2.jpg

Lödde, fattigmanssleevade (eltejp) och limmade fast dioderna på ett ungefär. Här ser man även hur plåten såg ut innan jag slipade den.

http://i.imgur.com/qK6Qi.jpg

Ännu en dålig bild, kameran fortfarande inte funnen.
En liten hint om hur det kommer se ut. På bilden ser dioderna ut att lysa grönt, men irl är de snarare åt det gula hållet. Frågade min bror och syster om färgen för säkerhets skull och båda sade att den snarare var gul än grön.:/ (både jag och min bror har defekt röd/grönt färgseende, men även min syster höll ju med så något måste det ligga i det.)
De lyser även igenom plasten på ovansidan, det hade jag inte tänkt att de skulle. Vet inte hur det blir när jag får på färg dock.. Någon med erfarenhet om det?

Plåten blev lite bucklig när jag klippte ut den, och när jag sedan slipade den blev den olika mycket slipad på olika ställen. Någon som vet hur man lätt rätar ut en plåt så att den blir helt platt igen?

Visstja, har även tänkt ha en liknande på undersidan av datorn, men där bara två lager akryl där det understa är klätt med dioder. Får se hur det blir med det.

Av hag
Skrivet av Spille:

Du kan ju putsa med fint sandpapper så får nog lite mer "dimmat" ljus såg ett sjukt snyggt bygge då snubben gjorde en sån motorcykel från Tron filmen.. då gjorde han en liknande detalj som blev sjukt snyggt iaf!

Ska du bara ha en färg? eller grönt/svart vs Röd/svart typ? Tycker du kan dra till med nått nytt kanske isf! typ Grönt/rött, om du hittar vettigare gröna dioder förstås

Det var ungefär som på mc:n jag hade tänkt mig faktiskt.
Hade tänkt slipa alla tre lager med våtslipspapper för att få dem jämna, men av de verktyg jag testat är det nästan det som blir blankast, kanten blir nästan helt klar. Får se hur jag gör.

Har tänkt ha svart och en till färg. "Plåtarna" ska färgas svarta, färg är redan köpt också, och så röda eller gröna detaljer, som lamporna.
Rödgrönt vet jag inte riktigt hur snyggt det blir.. och rött och svart är ju ett beprövat färgtema redan, finns många riktigt snygga byggen i det, så jag tänkte att grönt måste ju också bli riktigt snyggt. Dessutom är det inte fullt lika vanligt.
Dock finns det ju inte så många gröna komponenter, nvidias gkort är väl nästan de enda.

Av hag

Riktigt coolt!
tycker att den ser bättre ut med den grå spelaren, men å andra sidan är jag lite inne på att det som inte är funktionellt är inte snyggt (till viss del). Går det inte att bara ta fronten från den gamla och ha i chassit, eller kanske byta ut den svartas mot den grå fronten? Det skulle bli riktig respekt!

Av hag
Skrivet av Spille:

Najsy najs! Men varför har du 3 akryl skivor i toppen? kanske missat de tidigare i tråden?

Nej, har inte skrivit det än tror jag.:p tänkte att det skulle bli en liten suprice, men... vill ju visa när det blir klart, och det blir nog innan hela chassit så det kommer nog komma upp fler blider.

Grejjen är den att jag ska måla den understa och översta skivan svarta, inklusive kanterna. Den i mitten ska vara transparent, och med dioder på baksidan så att de skiner igenom som ett streck.:D Tror att idén är riktigt snygg, men i verkligheten funkar det nog inte riktigt som jag tänkt mig, optiken är nog lite för klar, tyvärr.:/ men det kan nog bli ganska snyggt ändå.

Hade ju från början tänkt använda grönt tema och gröna dioder, men dessa är nästan åt det gula hållet. Inte speciellt snyggt om du frågar mig. Funderar på att byta till ett annat tema, ev rött.
Förslag?

Av hag

Det gamla chassit var ju snyggare tycker jag.

En fråga, vad jag sett tar rs-c och element bara utländska valutor, framför allt £. Hur går det att betala med ett vanligt kort med SEK härifrån, måste man omvandla till pund på något mysko sätt?
Är grymt sugen på att skaffa en, de är ju så söta som sagt.

Av hag

Ny update.

Sry för att jag är lite småseg på att uppdatera, ni får nog räkna med så här lång eller kanske längre tid även i framtiden.

http://i.imgur.com/d3DHx.jpg

Topplåten fastskruvad, blev riktigt snyggt tycker jag!
Dock skedde ett litet missöde, igår var ingen bra dag för mig. Råkade mäta fel så att jag fick en av skruvarna 3 mm fel, detta gör att den hamnar ovanför en annan skruv och jag kan därmed inte fästa den. Men förhoppningsvis syns det inte.

Moderkortsplåten sprack även. Dock kommer sprickan näst intill inte synas alls från framsidan, och dessutom ska jag måla den, så jag tror att det kommer funka ändå. Kommer dock inga bilder på det just nu.

http://i.imgur.com/JIVym.jpg

Lufthål i toppen filas till. Sågade ut det lite grovt med sticksågen och filade sedan ned det med en fin fil, det gick superbra och blev riktigt bra finnish på kanten. Här är ett hörn rundat.

http://i.imgur.com/fDc6T.jpg

Hål i alla tre topparna. Blev nog inte helt nöjd med det översta hålet (som kommer synas), tror det blev lite snett här och där, så jag tror att jag ska göra om det. Får se.

Som vanligt, kommentera gärna! Det var allt för den här gången.

Av hag

Hej igen!

Ber om ursäkt för att det inte kommit någon update på länge nu, har varit och "hjälpt" en kompis att bygga ihop sin dator och det har tagit en hel del tid nu.

Ber även om ursäkt för kvalitén på dessa bilder, min lillasyster har lyckats fixa bort kameran och jag har inte haft ork nog att leta på den. Så dessa bilder kommer från min telefon, en nokia n9.

http://i.imgur.com/GSL5I.jpg

Började med att göra en hålmall för nätaggerigatet. Hittade en hålmall med mått i ett galleri här, tack till upphovsmannen till den! Namn kommer kanske om jag hittar på det igen.
Den här hålbilden är (läs: ska vara) gjord så att man kan montera nätaggerigatet både uppåt och nedåt utan att behöva skruva låss hela plåten. Vet dock inte vad av det som är enklast...

http://i.imgur.com/GjkBl.jpg

Såhär blev slutresultatet, blev riktigt nöjd faktiskt!
Gjord av ~2mm aluminiumplåt, utsågad med sticksåg och slipad. Ville ha en lite borstad aluminiumfinnish (finnishen är inte klar än förresten), och funderade på hur jag skulle kunna åstadkomma den, tänkte först putsa med våtslipspapper. Hittade sedan en stålborste och tänkte att det kanske ligger något i att det heter borstad aluminium.. Så jag testade den och det blev riktigt snyggt!
Får dock se om jag ska använda den här eller om jag gör en likadan i akryl.

http://i.imgur.com/zdWDL.jpg

Fronten riktad. (även denna av min fader)
Ska nog sätta i lite fler skruvar senare.. senare..

http://i.imgur.com/JSXjk.jpg

En lite mer helhetsbild på hur långt jag kommit nu, med baksida och top ditplacerat för syns skull.

Det var tyvärr allt jag hade att komma med för nu, höres!

Som vanligt, kommentera gärna! kul att höra vad folk tycker.
Fortfarande inte hört speciellt många förslag! Vad ska den heta, vilken färg ska den ha och hur ska fronten se ut?!

Av hag

Nu har jag kommit hem från några härliga dagar, bygget kan förhoppningsvis fortsätta fr.o.m. i övermorgon igen.

Skrivet av ripper_viruset:

Har sett den där modellen och undrat vart den finns att köpa, tack för länk!

Skrivet av lanbonden:

Kittet jag har är en Zalman reserator. den är rätt stor och står utanför datorn vilket gör den helt stationär (ja, tornet är större än en mITX låda ). Dock är den så gott som 100% ljudlös tack vare en liten dränkt pump. Om jag inte är helt fel ute ska den klara kyla 150-200W värme helt utan fläktar.

http://www.moddiy.com/product_images/i/692/RESERATOR-1-V2_01_...

En sak är då säkert, ska jag bygga ett vattenkylt system ska det vara passiva radiatorer! så hiimla snyggt!!

Av hag
Skrivet av lanbonden:

Tror det är ett klokt beslut att använda dig av en långsamtgående fläkt, tänk bara på övriga problemområden i datorn också så du slipper "skjuta dig i foten" och störa dig på något annat istället som tex nätagg o hårddiskar.

Nu verkar du vilja ha datorn till att LANa vilket gör det lite besvärligare, men annars är ett intressant alternativ "passiva"vattenkylning tex som Zalman resserator. Har själv ett mitx projekt på gång med en sådan för att ha en helt tyst dator så jag kan stänga av min stora när den inte används och hålla nere värmen i lägenheten

att lana skulle ju vara kul men jag tror faktiskt inte att den kommer få speciellt kraftfulla komponenter, åtminstone inte inom den närmaste framtiden.
passiv vattenkylning skulle ju också kunna bli riktigt riktigt tyst. Har faktiskt letat lite halvseriöst efter det men inte hittat, skulle du kunna länka?

Av hag
Skrivet av CCWarlock:

Snyggt, det där blir ju fint!
Håller själv på med ett scratchbygge i liknande koncept - metallstavar som skruvas ihop och sedan bara täcka med plåtar/nät. Får se om jag får upp litta bilder.

nice, ser fram emot ett album.