Inlägg

Inlägg som Ayrin har skrivit i forumet
Av Ayrin

Hm, känns lite som en nedbantad version av Apples iMac 27" som har 675MX (alt. 680MX som sägs vara nära den stationära modellen i prestanda, no source)

Skall bli intressant att se prissättningen och jämföra.

Av Ayrin
Skrivet av Blargmode:

Detta såg faktiskt jäkligt najs ut

http://www.google.com/glass/start/assets/img/panels/bgs1440x5...

Skulle kunna tänka mig att ha dem med sådana glas. Finns ju bara fördelar!

+Man kan prata med sig själv, men för omväxlings skull få svar
+Solglasögon så att det inte är så jävla ljust alltid (Jag hade seriöst velat ha solglasögon alltid utomhus)
+Skyddar ögonen mot diverse bråte som kommer flygandes
+Futuristiskt
+Anledning att slänga iPhonen åt helvete
+Byxfickorna går inte sönder av att man plockar upp och stoppar ner telefonen två gånger i minuten
..Och mycket mer

Skrivet av Coke_Smurf:

Får nog ändra min ståndpunkt lite, dessa såg rätt coola ut!
http://www.google.com/glass/start/assets/img/panels/bgs1440x5...

Det jag undrar är om man inte skulle föredra att ha Glass displayen på insidan av det tonade glaset.. eller är min tanke helt ute och cyklar?

Av Ayrin
Skrivet av Edmirz:

När jag kommer till partitionera fliken så är den rutan där det står "Macintosh HD" blå. Kan dock inte klicka på någonting där. Allt är i princip blockat för att klicka på. Vad innebär det?

Kan vara så att du inte har administrativa rättigheter på datorn, dessutom är du i fel flik.

Generellt sett så använder man aldrig fliken Partitioner och definitivt inte när man tar bort Windows.

Av Ayrin
Skrivet av Edmirz:

Vet inte hur man ens gör det på mac... (använt PC fram till gymnasiet)
Vill dock heller inte förlora allt på datorn. (om nu inte iCloud synkar allt, vilket jag inte vet)

Vad du kan testa (vilket generellt skall göras efter varje gång man tar bort windows som varit installerat via Boot Camp) är att du öppnar Utility-programmet Disk Utility, enklast gjort via Spotlight.

Klicka på "föräldern" utav disken (dubbelkolla dessutom att det faktiskt bara är 1 partition numera) och under tabben "First Aid" klickar du på Verify Disk. Detta gör ingenting med något, utan kollar bara så att allt står rätt till. Visar den sedan röd text i rutan, eller bara för att säkerställa att detta inte är ditt problem, trycker du på Repair Disk. Var dera av dessa sakerna tar ca 2min eller mer, men jag har också varit med om att det gått fortare. Kan vara svårt att göra något annat med datorn under tiden dock.

Väl mött

Av Ayrin
Skrivet av Zewy^^:

Jag har absolut inget att önska mig. Jag har en bärbar dator (g74sx) och därför lite svårt att köpa delar.

Du skulle inte kunna önska dig kontanter att lägga undan för ett framtida datorköp? Jag menar, det är inte precis som att din G74SX kommer hålla i evigheter.

Also, Grattis i förskott!

Av Ayrin

Hej, vill bara inflika att på senare år så har Cerwin-Vega faktiskt blivit mer balanserade. Dock så gäller det deras CLS- (utgången) och XLS- serier, om storleken inte skulle vara ett problem på exempelvis dessa XLS-28 så skulle jag rekommendera dig att kila in på Hifiklubben och lyssna på dem. Om jag inte minns fel så finns det 2 butiker i Malmö området.

Av Ayrin

Själv svarar jag oftare när det är dolt nummer än när det är ett okänt visat nummer på displayen.

Av Ayrin
Skrivet av ejma:

Det tror jag inte. Jag har haft 2x2 GB 1333 Mhz i min 2009 och det fungerade utan problem. Dock snurrade de bara i 1067 MHz. Jag tror att ena sticken är defekt. TS, har du provat att testa en sticka åt gången? I och med att det är dual channel ger en sticka bara halva bandbredden.

Har gjort samma sak själv, men inte i den modellen. Givetvis kan det vara så att ena eller t o m båda modulerna är defekta, skit händer som det heter. Men eftersom han skall ha köpt 1066MHz stickor och den modellen inte är bekväm med snabbare än så, så skulle det kunna vara en bra idé för TS att dubbelkolla om det inte är så att ena eller båda stickorna är 1333MHz eller t o m 1600MHz och är det så att bara ena är snabbare och den andra är just 1066MHz. Ja, då skulle det vara bra om TS testade just men en sticka i taget för att främst se om den ena kanske är defekt, men också för att kolla (om fallet är att den ena skulle ha fel utmärkt hastighet) om datorn krånglar med snabbare sticka än vad kontrollern klarar. /rant

(Sen när jag nu dubbelkollar i tråden så säger även TS att han redan har testat både med båda stickorna och var för sig ett flertal gånger och dessutom stoppat tillbaka de gamla stickorna, då det dessutom funkat med de gamla stickorna och ingen av de nya stickorna funkar öht så råder jag TS återigen att kolla hastigheterna på minnena men också att ta kontakt med butiken du köpt minnena av då risken finns att de är defekta)

Av Ayrin

Mitt tips skulle vara detta kortet, ca 100kr dyrare än det första du länkat men med markant prestanda skillnad. (om det finns budget för det vill säga)

Av Ayrin

Tanken som slog mig var att du kanske fått "för snabba" minnen, är du säker på att det är 1066MHz du har och försöker installera?

(Är nämligen så att den modellen inte stödjer snabbare än så, Source)

Av Ayrin

Har du testat med bara Alt+2? (precis som alt gr + 2 osv)

Av Ayrin
Skrivet av DaBone:

Men funkar 1600MHz minnen i den burken då? På sidan som länkades innan, var det bara 1066MHz..

Minnena jag länkat är 1333MHz, och de funkar utmärkt. (Sitter 1333or i de Macar jag har hemma, varav den äldsta är tidig 2009 års modell med bara 2 slots och 16:10 skärm)

Av Ayrin
Skrivet av DaBone:

Jo, fattar det också att det blir billigare..

Men skulle det kunna vara någon vänlig själ som kan länka till minnen som passar?
Gärna så snabba som möjligt.. och 4x4GB.

Edit: Hittade dessa... de borde väl fungera?
http://www.inet.se/produkt/5305735/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-so-...

Pro tip: http://www.inet.se/produkt/5315226/corsair-8gb-2x4096mb-ddr3-...

Av Ayrin

Är det den faktiska display-panel som gick sönder, eller är det bara glaset framför som Apple har på sina produkter?

Edit: I.E. en bild hade underlättat

Av Ayrin
Skrivet av zoix:

Ah fint. En sista nojig fråga bara: det spelar ingen roll vilken av de två 6 pins hanarna från nätagget jag stoppar in i honorna på grafikkortet heller väl?

Nope, spelar ingen roll.

Av Ayrin

Måste nog säga att min listetta blir Morphling. Precis som widL tycker om KotL så är Morphling en mycket mångsidig hero när man väl byggt ett par föremål där han i samma strid är Glasscannon och CC-Tank, och alla variationer där emellan.

Av Ayrin

Köpte en ny hårddisk tillsammans med min syster till vår mamma En hybrid fick det bli att stoppa i hennes dator så hon får lite fart och utrymme samtidigt, 250GB 5400RPM räckte definitivt inte!

Av Ayrin

• Optimus skall fungera, men det är baserat på erfarenhet vilket inte alltid stämmer överens med verkligheten (då jag bara är en sample-pool på 1 person).
• Så vitt jag vet så går det att skifta mellan de olika grafikdelarna, men det är utifrån vad jag läst.. inte testat detta.
• Aldrig upplevt några värmeproblem.
• När du sitter bootad i Windows är prestandan den samma som om det inte var ett äpple på datorn.
• När man startar installationen för Boot Camp så blir man promptad med information om att det finns drivrutiner man behöver för att en del saker skall fungera, med tidigare versioner har man kunnat stoppa in OS skivan (den som kom med datorn eller om man hade köpt separat så gick det med en sådan också). IIRC så används inte skivor alls numera för OSet (inte behövt, så inte kollat) och därför får man använda sig av de andra alternativen, lägga på skiva själv eller på en USB-sticka. När man installerat dessa och kört WU så brukar det mesta vara up-to-date, men som alltid så kan det vara en bra idé att hämta t.ex Nvidias senaste från deras hemsida.
• På laptopsen finns en hel del av knapparna som "saknas" som Fn-[knapp] funktioner, och när man installerat de drivrutiner Apple start rekommenderar när man påbörjar Boot Camp installationen så har man full tillgång till sådana knapp-kombinationer. Höja/sänka osv funkar också utmärkt, "Exposé" och Dashboard knapparna har givetvis ingen funktion. Skulle du fortfarande sakna någon knapp så finns det alltid tredjeparts-program som låter dig hitta på olika sätt att komma åt knapparna du vill.
• Kan jag tyvärr inte svara på.
• Trackpaden funkar precis som i OS X, så länge du installerar drivrutinerna.

En ganska stor, och skum, negativ sak med att använda Boot Camp som ändå gör som den gör och partitionerar hårddisken i efterhand är att om du väljer att ta bort Windows vid något tillfälle (vilket görs genom att starta Boom Camp Assistant programmet i OS X och trycka på att ta bort Windows partitionen) så vet datorn inte riktigt vad som händer med det plötsliga lediga utrymmet. Så vad man gör är att man startar programmet Disk Utility, trycker på hårddisken i fråga, väljer fliken "First Aid" och sedan kör man Verify Disk och alla gånger jag gjort det hittills har jag behövt köra Repair Disk också.

Ett annat problem är att du inte kan skriva på NTFS partitionen från OS X (du kan läsa och skriva på OS X Extended partitionen från Windows pga Apples drivrutiner som du bör ha installerat) vad jag har gjort för att lösa det, och för att kunna lätt föra över filer till övriga Windows baserade datorer är att jag har installerat Tuxera NTFS. Givetvis finns det andra program också, men allihop är tredjepartsutvecklade fast fortfarande starkt rekommenderade från min sida.

Av Ayrin
Skrivet av InnerstadenGöteborg:

Har ingen erfarenhet av dualboot personligen, men hur funkar det. Kan man spela "fullt ut" så att säga? Och tyvärr ligger Mac väldigt dåligt till i pris vs prestanda.

Pris mot prestanda är det stora problemet om man tittar åt Apple hållet, vilket är synd då deras produkter är väldigt tåliga (enligt min erfarenhet).

Dual boot i en Mac funkar (lättast beskrivet) så att om du startar datorn normalt kommer du till det OSet du använder mest (konfigureras med ca 3 vänsterklick i systeminställningarna i ett alternativ som enkelt heter just "Boot Disk") och vill du använda det andra OSet du har installerat så håller du in Alt under uppstart (oftast rekommenderat att hålla in innan man faktiskt startar datorn då nyare datorer kommer förbi EFI:t väldigt snabbt både med och utan SSD) väljer den Boot Disk du vill använda från ett enkelt och argumenterbart snyggt (jag tycker inte, man andra tycker då att det är snyggt) UI, sen startar datorn som vanligt i det OSet istället.

Skillnaden när man väl är i Windows från andra tillverkares datorer är att Alt-knappen och "System"-knappen har bytt plats ("System"-knapp = "Windows"-tangenten) men det är den största skillnaden. Apple har utvecklat drivrutiner när man vill göra det här så man installerar bara dessa också kan man använda t.ex. de snabbfunktioner som finns på tangentbordet (höja/sänka volym, pausa nästa/bakåt i iTunes/annan mediaspelare funkar jättebra med VLC).

Det är lite så det funkar, kan svara mer om du vill.

Av Ayrin
Skrivet av InnerstadenGöteborg:

-Text-
Hade inte haft något mot en Mac, men som sagt så spelar jag, så det är uteslutet.

Som en person faktiskt sade tidigare i tråden så kan man köra dualboot på Apples datorer idag, det funkar 100% som att köra Windows (eller Linux om man vill det) på vilken annan dator som helst. Det starkaste alternativet för det är faktiskt Apples egna "Boot Camp" men det finns tredjepartstillverkare som gör hyfsat bra produkter de också.

Sen så skall det ju tilläggas att en hel del spel faktiskt går att spela native i Apples egna OS X (med den senaste versionen så droppades Mac från OS namnet, antagligen för att vara mer in-line med iOS.. men det är OT) givetvis är det ännu så länge inte alla spel, det bör alla veta redan. Men vad många glömmer bort att ta reda på är hur vidspritt det faktiskt är med support för OS X.