Inlägg

Inlägg som Ayrin har skrivit i forumet
Av Ayrin
Skrivet av Waowt:

Man kan väl bara ta ut fläktarna och dammsuga dem? För det är ju där nästan allt damm fastnar.
Om det möjligtvis finns mycket damm på låt oss säga moderkortet,
kan man inte bara ta något att damma av med?

Nja, risken är att om du använder någon form av duk eller borste så byggs det också upp en statisk laddning som kan göra skada.

Om jag kommer ihåg rätt så finns det någon form av microfiber duk som inte skall bygga statisk laddning.. men då är det bättre att bara köpa en burk med luft.

--

En annan stor risk med att köra dammsugare i datorn är folk som t.ex. tar bort kylaren och processorn och sedan dammsuger sitt moderkort, har man då exempelvis någon processor med socket 1155 så riskerar man att böja ett par pinnar på moderkortet och då funkar ingenting sen heller. (Ja, jag har sett hur det ser ut när någon gör så.. inte vackert)

Av Ayrin
Skrivet av Inveramsay:

600w är lite väl snålt till SLI 670, 750w är en bättre ide eftersom det ligger på en behagligare last för nätagget, är effektivare och tystare i de flesta fall.

Source
Newton R3 600w funkar fint till 670 SLI som är mätt att dra 500w vid väggen i ett system med en mycket starkare CPU som dessutom är överclockad än vad TS pratar om. Och eftersom "strömförbrukningen" som det kallas ännu fortsätter gå ner med nya generationer av produkter så kommer 600w räcka länge. Tänk också på att FD's Newton R3 är 80+ Platinum, otroligt hög verkningsgrad.

Av Ayrin
Skrivet av Fishfeast:

Något förslag på PSU? Vet att de flesta fungerar men vill nog ha ett jag kan >lita< på.

Fractal Designs nya Newton R3 600w skulle nog vara ett bra förslag, kanske är lite på den dyrare sidan men det kan du >lita< på.
Prisjakt
Rekommenderar swec-recensionen om du vill veta mer om den.
Länk~

Av Ayrin

Tänk också på att även om 690 är ett 4GB kort så är det uppdelat i 2GB per kärna och är likvärt i minneskapacitet till 680 SLI med 2 kort på 2GB. <3

Skulle säga 670SLI med 4GB kort om ditt moderkort klarar det, annars 680 4GB. Märken är jag inte så kräsen med, men Asus DCII modeller kyler bra.

Av Ayrin
Skrivet av mrgump:

Hej. Har införskaffat ett 4g abonemang från telenor. Nu till problemet. Har 2 datorer en mac där hastigheten kommer upp i 60-70 ner och runt 30upp vilket jag anser är helt ok. Sen har jag en pc där jag inte kommer i upp i mer än max 8 ner och 16 upp.... Har testat att stänga av brandvägg, uppdaterat alla drivrutiner om instalerat modemet.. ja allt typ men får ingen snabbare hastighet hur jag än försöker. Någon som har någon ide om vad jag kan göra?? Modemet är ett huawei e 398 och datorn en asus eee 1215b

Hur ger du nät till Asusen? Om du kopplar modemet direkt till den så skulle det kunna vara problem med USB portarna (möjligen, svårt för mig att veta) eller så kan det vara ett drivrutinsproblem. Annars så skulle det kunna vara så att inställningarna i programvaran som är problemet, hitta "Options" - > "Network" och kolla vilket nätverk det är inställt på att ansluta sig till.

Ett annat alternativ skulle kunna vara att bara stoppa stickan i Macen och dela ut nätverk från den till Asusen, fast det löser ju inte problemet om du vill ta med dig Asusen med internet någonstans.

Av Ayrin
Skrivet av LinusNeuman:

Nja det är inte deras edition, antagligen så är det den butiken som betalade mest för att få monopol på den versionen.. Men jag vill ha den, men inte köpa den på gamestop, så jag har ett problem.. :S

Gamestop har exklusivt tillträde till den versionen (aka ingen annan får lov att sälja freedom edition, om de inte ful-köper den av Gamestop och säljer vidare)

Fick tag i min Freedom Edition (inte fått den ännu givetvis) för 999:- med Gamestops 100:- handpenning. Detta till 360 då.
Jag är lite av en Assassin's Creed entusiast, har någon form av Collector's av alla versionerna av spelet..

1 - Collector's (den med den massiva statyn)
2 - White Edition (fortfarande sur fram till denna dagen att jag inte fick Black Edition, först i kön på Gamestop men ändå fick jag "nej")
Brotherhood - Codex Edition ("Elfenbens Lådan", må vara plast men fasen vad nöjd jag är med den <3)
Revelations - Animus Edition (nöjd med innehållet även om lådan är ful som stryk)

Och eftersom jag har alla dessa kan jag inte med att köpa Join or Die, då det är en liten och ful låda (min åsikt) istället för den ganska så stilrena bruna designen på Freedom Edition.

Yeay för Assassin's Creed! <3

Edit: Ett alternativ som jag funderade på tidigare är vissa webshoppar (tror både CDON or Webhallen som exempel) låter en köpa Join or Die edition och dessutom köpa en staty löst. Vill poängtera att det inte är helt samma staty. Då landar man (med priserna som var när jag kollade) runt 1070:- vilket iofs är lite dyrare än Freedom Edition, men då får man även medaljongen som jag tycker är lite synd att man inte får i Freedom Editon. (Man kan ju kanske dessutom använda lite olika rabatter och värdecheckar på t.ex. CDON)

Av Ayrin
Skrivet av Needlefeast:

Snabb fråga, är usb3 "bakåtkompatibelt" med usb 2.0 kontakter? Eftersom Air endast har usb3!
Cheers

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, USB 3.0 är fullt kompatibelt med USB 2.0

Dock (om jag inte missminner mig) så är det inte kompatibelt med USB 1.1, om du nu mot förmodan skulle ha någon utrustning som använder det.

--

Och jag skulle rekommendera att vänta tills efter eventet, utifall de gör något oväntat. (Har hänt förut)

Av Ayrin

Jag sitter på BBB (som ingår i Telenor Gruppen) det ingår 100GB i månaden, men jag har aldrig upplevt att hastigheten har sänkts. Skall ju då dessutom tilläggas att jag använder ca 500GB eller mer i månaden. Utlovade hastigheten är "Upp till" 80Mbit nerlänk "Upp till" 60Mbit upplänk, brukar ligga runt 60-70 nerlänk men upplänken varierar lite - ibland ligger det 10-20 annars upp till 50.

Noterar också att jag är Mac användare och det senaste halvåret var det en massa strul med de mobila USB adaptrar som de använder sig av. Men det fungerar bra för tillfället. Kundservicen är alltid trevlig när jag ringer (nästan en gång i månaden, jag är väldigt beroende av en stabil uppkoppling) och de brukar sitta på informationen jag är ute efter. Det händer att 4g anslutningen via masterna fallerar, men på det flesta ställen finns det två eller flera master.

Av Ayrin

Skulle dock rekommendera ElvUI's bas, TukUI. De bor p samma sida, och Tuk är samtidigt mer minimalistiskt.

Av Ayrin

hela launchern är ombyggd, t ex.. sedan så "optimerar" de installationen vilket get resultat som för Minsc där det återvanns runt 10GB på disken

Av Ayrin

Om det är någon snäll själ som har en Dota2 nyckel till övers så skulle jag bli evigt tacksam om jag kunde få den. <3

Av Ayrin

Om det finns plats i chassit så skulle jag personligen valt 660ti, sen vilken modell beror också på hur väl ventilerat chassit är.

Av Ayrin
Skrivet av Hygglo:

Enligt siffrorna som du skrev ovan så har jag MOP men när jag öppnar Blizz Download så har jag 1/4 del kvar att ladda ner av 21GB... Skumt..

Rekommenderar att du isf öppnar "Background Downloader" och låter den stå öppen då du inte använder dator fram tills det att den säger att du är klar. För att vara på den säkra sidan.

Av Ayrin
Skrivet av Hygglo:

Hur ser jag om jag har mop patchen redan? Om jag inte har den.vart 17 laddar jag ner den?

Lättaste sättet att se det är att du helt enkelt startar upp WoW till inloggingsskärmen, sen kollar du bara nere i vänstra hörnet.
Står det "Version 4.3.4 (15595)" där nere så har du MoP pre-patchen. Skulle det mot förmodan stå något annat där rekommenderar jag dig att gå till din WoW folder, öppna sedan "Background Downloader".

Av Ayrin

Instämmer med rekommendationen att undanhålla för inköp!

Av Ayrin
Skrivet av SASPandion:

Som vissa kanske sett redan har jag precis köpt min första Mac, nämligen en Macbook Air.

Nu undrar jag.. vart börjar jag?
Jag sitter på skrivbordet och vet inte riktigt alla möjligheter som nu finns.

Vad får jag inte missa? Inställningar? Tips, tricks?
Skriva gärna lite kort om du känner för det.

Jag är helt novis när det kommer till Mac datorer.

När jag konfar nya Macar brukar jag börja med system inställningar, hur lång tid tills skärmsläckaren går igång, skärmvila, datorvila, sharing inställningar, dock.. Ja, jag ändrar mer eller mindre i varenda inställningspanel helt enkelt (nej, jag rabblade inte allihop)

Se sedan till att installera allt du kan komma på att du vill använda i datorn, jag har aldrig riktigt tyckt om Safari så jag brukade stoppa in Firefox, men på senare tid så har Firefox betett sig spännande (har märkt detta i Windows också, är det bara jag?) så numera kör jag Chrome. VLC är ett tips, då Quicktime inte är tillräckligt enligt mig. Flash, Acrobat Reader, UnRarX, (Spotify, TS3/Vent, Skype).

Sen så kanske du vill ha lite spel på den, så Diablo 3, WoW, Bastion, League of Legends? Annars kan du ju alltid installera Steam, vet inga specifika siffror men en hel del av spelen funkar i Mac OS:et.

Jag skulle vilja göra en stor separat rekommendation av Little Snitch, kolla upp det - skaffa det - var säker!

Av Ayrin
Skrivet av Immort:

jobbigt att bara ladda ner appen eller skriva in adressen i safari?

Största dealbreakern är väl googlemaps som dem inte har längre

Måste ju säga att den nya kart-appen är betydligt mycket bättre än den som funnits tidigare, utifrån min egen erfarenhet.

Av Ayrin
Skrivet av palusa:

Nvidias 3d på PC är verkligen inte kass. Om man har en dator som orkar med det.

Jag antar att jag inte är ensam med att säga, 3D är överflödigt. Detta är dock uppenbarligen min personliga åsikt, men sådan är den, har alltid hatat att behöva titta på till exempel filmer på bio i 3D.. enligt mig tillför det ingenting.

Av Ayrin
Skrivet av Jine:

Har du någonsin haft problem med en störningar, i en "vanlig" miljö (säg hemma), i en kabel som skickar digitala signaler?
Jag har då aldrig det, trots att jag har säkert 100m TP-kabel och ett tjugotal meter billig HDMI-kabel från ebay dragen i lägenheten. Inget är ens skärmat såvitt jag vet.

Det brukar spraka till lite i dator-högtalarna när man slår på/av mikron och/eller tvättmaskin dock Men aldrig haft problem med ljud/bild mellan rum och från dator till projektor/ljudsystem - över HDMI.

Jag skall vara ärlig och säga att jag inte haft -problem- med störningar över specifikt HDMI (talar om hemma miljö här) men jag har haft dom, men då inte bara med billiga kablar utan även med både medel-dyra och svin-dyra. I efterhand har jag tagit reda på och problemet var att ingen av de som hade problem var just skärmade. Sitter på 2 stycken just nu som är i ~200kronors klassen, funkar klockrent. De är skärmade, för att inte råka ut för störningar.

Så vad jag skulle vilja säga är egentligen, se till att ha en skärmad.. måste inte vara dyrt för att vara bra.

Av Ayrin
Skrivet av Jine:

Enligt min erfarenhet är dessutom dyrare kablar bättre skärmade, då menar jag givetvis dyrare inom rimliga gränser. Så säg 400kr mot en 40kr kabel.. inga 40'000kr här tack!