Inlägg

Inlägg som dCipher har skrivit i forumet
Av dCipher
Skrivet av infigo:

...du kan även lägga antistatpåsen ligga emellan...

Du skall INTE lägga den på antistatpåsen, den KAN vara ledande, beroende på påsens beskaffenhet.

*/EDIT Meh, ninja'd... /*

Av dCipher

Skall de börja knô in mer bôs i skärmarna som gör dem 15 hundra spänn dyrare? Tack, men jag tror jag står över. Köper hellre en extra skärm, man kan aldrig ha för många skärmar.

Av dCipher
Skrivet av HikiSpray:

...undviker Samsungs grejer...

De verkar ha lyckats med sina SSD'r. Långtids- och tortyrtester verkar de ha klarat av galant hittills, ta i trä. Jag hoppas på det i varje fall, då jag har beställt en uppsättning Samsung SSD'r....

Av dCipher
Skrivet av Mrnightman:

Bifogar en video med mitt problem. Kan man fixa detta, eller ska man kasta skärmen?

*/klipper YT länk /*

Hade samma skärm, fick samma problem strax efter att garantitiden gick ut, dog totalt strax därefter. Kassera skiten, köp nytt, köp bättre.

Av dCipher

Ärligt talat, jag förstår inte all denna fanboy-ismen. Jag har alltid köpt det kortet som har levererat bra pris-prestanda förhållande med de funktioner som jag anser viktiga för mig, sedan om kortet kommer från det röda laget eller det gröna laget, eller från 3dfx för den delen när det begav sig, var helt irrelevant. Har haft, i ingen särskilt ordning, kort från S3 Graphics, Diamond MM, Intel, Matrox, 3dfx, ATI, nVidia, AMD, valda och inköpta enligt kriterierna ovan.

Är jag den enda som gör vågen invärtes nu när gfx kriget har börjat hetta till igen på allvar, utan att behöva känna att jag måste blint försvara eller sabla ner en tillverkare? Men med det sagt måste jag ändå säga att jag vet inte om jag är helt nöjd med hur nVidia försöker bygga "proprioritära" (svengelska ftvinn... ) murar runt sig och därigenom knyta till sig OEM tillverkare och utgivare. Jag har alltid haft övertygelsen att öppna standarder är vägen framåt.

Det och lite annat luktar lite unket, men att därifrån gå till att totalvägra nVidia vågar jag inte riktigt göra, jag är alltför mycket ett pris-prestanda luder för att begränsa mig, nu mer än någonsin eftersom det är tunnsått med gfxtillverkare som det är.

Av dCipher
Skrivet av skruvis:

...själva armstöden...

Jag uttryckte mig lite klumpigt, naturligtvis menar jag den främre vertikala delen av själva armstödet...

Av dCipher

Ang. IKEA's Markus, bror min har haft en i ett år eller så och den börjar redan bli lite småsleten, knirrar, knarrar och glappar. Personligen tycker jag den är ganska oskön att sitta i längre stunder, konstig sittdyna som gör att jag inte sitter bekvämt längre stunder, plus att fästena för armstöden är jäkligt dumt placerade så att de "skär" in i låren. Jag sitter vanligtvis upprätt, bredbent med fötterna uppe på krysset, vilket jag inte kan göra med Markus stolen utan att fästerna på armstöden "skär" in i låren.

Min röst går fortfarande till "riktiga" kontorsstolar från Kinnarps, RH etc. Högt upp i den näringskedjan sitter KAB stolarna.

Av dCipher

+1 på KAB stolarna. Kolla på ställen som www.bafab.se och liknande. Man kan göra brutala fynd hos dem.

Av dCipher

Holy necropost... När vi ändå är inne på samtalsämnet;

http://www.youtube.com/watch?v=BMfqxEd3xmU

...

Av dCipher
Skrivet av siggen:

blir kladdigt som om det vore läsk isåfall??

På grund av att vissa romsorter har tillsatser i form av smakämnen, kryddor och/eller sötningsmedel, se tex Captain Morgan som är mer en stark romlikör än rom.

Av dCipher
Skrivet av walliz:

ska du spela ska du givetvis köra på 4770k.

4770 helt onödigt om man främst skall spela. Finns ytterst få spel där man vinner något på att ha en 4770, och kan till och med förlora frames i en del spel pga dåligt optimering för flertrådat. 4670 räcker alldeles utmärkt, lägg pengarna som man sparar mot ett bättre gfxkort eller två.

http://www.anandtech.com/show/7189/choosing-a-gaming-cpu-sept...

Av dCipher
Skrivet av DilluTioN:

Vad menar du nu? CE står ju för Conformité Européenne.

Jag menade precis det jag sa, dubbekolla allt. Verifiera alla certifieringar, märkningar, etc. Som importör/distributör kan man hamna på pottkanten om dina varor eldar upp egendom, folk och fä.

Av dCipher

I branchen står CE märkningen för "Check EVERYTHING."

Av dCipher

1. Smaken är som baken

2. Debussy; Musik händer i tystnaden mellan noterna

3. En bra musiker kan "reglerna" (harmoni etc), en brilliant musiker vet när "reglerna" kan brytas

Lyssnar på allt mellan Mozart till Metallica, från Beethoven till Black Sabbath, utom dansband och country. Röd tråd för många låtar som finns på min ständiga playlist är låtar som vid första genomlyssningen är "Meh" eller i bästa fall "Ok", andra-tredje genomlyssningen "Det där var ganska coolt", vid fjärde-femte genomlyssningen "ZOMGWTFBBQ!!!1one." Sedan finns det naturligtvis låtar som slår klorna i en direkt och aldrig släpper taget.

Många har försökt att hitta "de vises sten" för att kunna tälja guld, och visserligen har de hittat en formula för att med hygglig sannolikhet skapa ekonomisk framgångsrika låtar, men om de låtarna är "bra" är en annan femma. Något som jag reflekterar över lite nu och då när man har radion igång i bakgrunden på jobbet, hur många av låtarna som spelas på den genomsnittliga reklamkanalen kommer att fortfarande säljas och spelas om 5-10 år, eller nästa månad för den delen.

Jag tror att om man finner sin egen röst och gör det för kärleken till musiken så kommer man att hitta sin publik. Sen om man kan bli rik, eller ens försörja sig på det är en annan femma.

Av dCipher
Skrivet av peterholm1:

Blir svårt att hitta en 120Hz:are där...

Överklocka eluttaget bror, nästa stora grejen....

Av dCipher

Koppla ur alla sata enheter utom systemdisken, kolla vad den enheten heter och att den är första boot devicen, testa starta om. Om det fungerar kopplar du in övriga sata enheter en efter en, dubbelkolla att systemdisken har boot prio, och testa att starta om.

Om du inte hittar systemdisken vid steg ett, testa en annan sata port, upprepa.

Av dCipher
Skrivet av Vigge50:

...bästa fläktarna...

Jag tror inte de har testat Delta fläktarna;

http://www.youtube.com/watch?v=SCGJ42w02EU

Jag förlorade en bit av en fingertopp till en sådan fläkt.

Av dCipher

Lite mer beskrivande titel hade inte skadat. Ang. problemet, kolla att du ser alla enheter i BIOS, kolla boot prio.

Av dCipher
Skrivet av jonte6950:

Varför är Creative dåligt?

De hade en radda med produkter som var totalt defekta, icke fungerande drivisar, och de vägrade erkänna att det var ett problem. Det tar lång tid att bygga upp ett bra rykte, att solka ner det går på en grisblink, kunder brukar vara jävligt långsinta.

Av dCipher

Jobbar man med grafisk design eller med färger i största allmänhet, IPS. Spelar man mycket twitch gaming, 120/144Hz. För spel är det 120/144 Hz all the way, vill jag ha en snygg bild köper jag en tavla.