Inlägg

Inlägg som Royal inferno har skrivit i forumet
Av Royal inferno

@philipborg: Jag har redan planerat att byta ut chassit och agg. så inga problem där. http://prntscr.com/fd9ql2
Vad säger det dig?

Av Royal inferno
Av Royal inferno

@SpeedRebirth: Köpa nytt chassi och problem med RAM/CPU hamnar inte i samma kategori tänker jag, men det är väl din åsikt

Av Royal inferno

@sixten9999: Google Chrome.

Av Royal inferno

@Vimsig: Försökte, verkar inte ändra något.

Av Royal inferno

GTX 1060 för stort för mitt chassi, tips.

Jag förutsätter att alla komponenter i mitt chassi går att helt enkelt flytta över till ett nytt, större chassi. Är detta korrekt och finns det något att tänka på i min position (förutom att inte dö av en stöt)?

Om det spelar roll, datorn: Acer Aspire AXC-705 i5-4460/8GB/8GB SSD + 1TB/GTX745-4GB/W8.1

Av Royal inferno

Problem med RAM eller CPU?

Försöker lista ut vad det är som har strulat med min dator på sistone, kan t.ex. inte ens spela lol med en Youtube-video i bakgrunden då min mus börjar kännas seg, och det blir bara värre med fler applikationer. Sedan ett tag har även min mus börjat frysa, i t.ex. spel, men även när jag kollar på streams och inte använder musen på ett tag. När jag försöker röra den laggar den med kanske 1 frame/sec i några sekunder sedan lägger det av. Detta låter som ett RAM-problem om jag får gissa, men nu är jag inte så himla vis när det kommer till hårdvara.

Spec: 8gb RAM, Intel Core i5-4460, GTX 745 (tragiskt, jag vet).

idk om detta är tillåtet, men OT: räcker CPUn till om jag uppgraderar till t.ex. GTX 1060? Ingen bottleneck? Tack på förhand.

Av Royal inferno

Är dessa värden normala?

Ända sedan jag köpte min dator har den varit lite segaktig och jag försöker lista ut om dessa är normal värden. Som ni kan se har jag ett par flikar Chrome uppe, samt LOL clienten och flyttar lite filer på explorer.

Försökte stänga av LOL clienten vilket sänkte CPU med 20-30 procentenheter och memory med kanske 5%.

När jag flyttat klart filerna gick disk ned med 90%, men CPU och memory stannade kring 40% respektive 60%. Bara några flikar Chrome. Är detta meningen?

Värden och spec: http://imgur.com/a/z5W1a

Har ingen idé om vad jag har för hårddisk, och mitt grafikkort är ett skitigt GTX 745 som måste bytas ut så snart som möjligt

Av Royal inferno

Nytt headset strular, hårdvaru- eller mjukvarurelaterat?

Köpte ROG Centurion 7.1 för bara en vecka sedan och de strular något otroligt. Jag vet helt ärligt inte om ljudet är så som det ska vara, men mikrofonen måste det vara något fel på. Alla har reagerat och denna mikrofonen är mycket värre än mikrofonen på mitt förra 500-kronors headset. Har försökt att gå in på Asus sida och ladda ned det senaste de hade för Centurion men med ingen framgång precis. Vad kan detta ha att göra med?

Av Royal inferno

Nytt grafikkort, chassi för litet, nätaggregat för svagt

Fick alltså nyligen ett gtx 1060 vilket är för stort för min dators chassi (Acer Aspire XC-705) samtidigt är nätaggregat för svagt (220V). Min fråga är om jag bara kan köpa nytt chassi och lägga över allt, tillsammans med ett nytt nätagg och det nya kortet. Jag har aldrig prylat med hårdvara och är därför lite fundersam över om det är möjligt att bara lägga över allt i ett nytt chassi. Köpa nytt är inte ett alternativ atm.

Av Royal inferno

Fixade allting, tack så mycket för all hjälp.

Av Royal inferno

@fermia: "Du vill ha hjälp men du verkar inte vilja göra det vi säger" vad snackar du om? Jag var nyss och köpte kablar och router och fixade allt och använder just nu min teliatjänst.

"Sen ska det inte vara en router mellan datorn och uttaget när du beställer genom portalen..Du får antingen koppla in en laptop,köpa en kabel eller helt enkelt flytta datorn så den når uttaget för att sen flytta tillbaka den......."

Varför ska det inte vara någon router? Funkade finfint för mig nyss. Fixade allt eftersom jag köpte kablarna och routern.

Tack för hjälpen.

Av Royal inferno

@fryguy: Vill inte köpa ny kabel? Nu lägger du ord i min mun. Jag ska dra och köpa ny kabel/router när som helst och fortsätter efter.

Av Royal inferno

@MultiMan: Jo, nu är det ju situationen och det är självklart att jag kommer behöva kabel för att använda det, men det borde inte vara svårt att ta reda på annat sätt vad för leverantör man är bunden till på annat sätt. Ska dock dra nu och köpa kabel + router och sedan fortsätta.

Av Royal inferno

@MultiMan: Självklart behöver man köpa kablar, det är dock inte min fråga.

Av Royal inferno

@fermia: Har ingen ethernetkabel som är tillräckligt lång och den enda routern jag har är den jag fick i samband med vårt mobila bredbandsavtal med 3, som jag antar inte går att användas så. modem...

Av Royal inferno

@giplet: Ser ut som jag misförstått precis vad fiber är. Enligt bredbandskartan.pts.se har 63% i min kommun tillgång till fiber. Det som förvirrar mig är att inget förändrats för mig sedan jag var liten, alltid samma system. När en vän till mig fixade fiber så var hans internet nere ett tag medan de grävde och fixade osv, antar att det var annorlunda för oss eftersom vi bor i lägenhet och inte hus. Borde man inte kunna ta reda på om man har fiber på hyresvärdens hemsida? Jag hittar tyvärr ingenting.

Jag har också ingen ethernetkabel tillräckligt lång och den enda routern jag har är den jag fick i samband med vårat mobila bredbandsavtal med 3. Går det att användas så?

Av Royal inferno

@bjorn_m_eriksson: Ser ADSL-uttaget alltid samma ut? Jag har aldrig sett ett sånt där telefonjack.

Japp, det är ett RJ-45-uttag vi har. Detta besvarar ju inte alls frågan vad för tjänst jag ska beställa :/

Av Royal inferno

[FIXAT] Beställa internet, processen förvirrar.

Har använt internet hela mitt liv och väldigt mycket, men det har alltid varit min far som tagit hand om delen där man beställer och fixar internetanslutningen vilket visar sig vara ett problem nu när jag ska fixa internetanslutning hos min mor.

Jag har kollat på nätet och vi har inte tillgång till fiber här och då återstår väl 3g, 4g och ADSL? Vad är ADSL? Vad jag läst står det att man kopplar in det i telefonjacket, och då tänker jag på en sån där som ser ut som ett gristryne som jag aldrig sett i mitt liv. Vi har "vanliga" uttag, där man kopplar in ethernet kabeln, som sedan går in i datorn (eller routern.) Antar att detta är anslutet till stadsnätet och att jag isåfall ska beställa från deras sida? Eller ska jag beställa från exempelvis Tele2:s sida? Det är nog mycket enklare än vad jag gör det så ni får ursäkta. Vi ska alltså ha en snabb internetanslutning, obegränsad internetanslutning genom "ethernet-uttaget."

Tack på förhand.

Av Royal inferno

Uppdaterade mina drivrutiner till 375.57, Sony Vegas Pro 13.0 fungerar inte

Hade Vegas på precis innan jag startade om datorn, och nu funkar det inte. Har försökt att ominstallera Vegas och drivrutinerna men inget händer. Om jag måste rollbacka, finns det drivrutiner som både låter mig starta Vegas och låter mig använda Shadowplay? Tack.

Edit: Försökte en massa jävla grejer, och det som till slut fixade det var att byta kompabiliteten till Windows Vista... wtf