Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash

Är de inte bra att de släpps mer alternativ på de handhållna marknaden? Känns som allt som inte är steamdeck blir mött med onödigt mycket negativ energi.

Av Vash

De är dags för Birdie 2003 om ni alla hänger med ska ni få se på de bästa lanet i vår galax!! 😅. Fan va gammal man blivit..

https://youtu.be/1TsrEsplOVw

Av Vash

Ser inget problem med att Ultra är just Ultra! Så länge grafiken skalar bra med inställningarna när man väljer å stege ner till high osv. Är ju lite sjarmen med PC att gå tillbaka till äldre titlar och maxa.

Av Vash

För mig är gamepass något jag aktiverar för ett spel å sen avslutar. Skaffade EA play för Dead Space å sen sa jag upp direkt. Ser ingen vinning i att prenumera mer än de stunder jag faktiskt spelar spel på tjänsterna. Är nog bara Playstations exklusiva titlar jag köper nu för tiden och är oftast där som kvaliteten på spelen rättfärdigar kostnaden av ett fullpris.

Av Vash
Skrivet av Zettee:

Nytt grafikkort då?

Skrivet av källarinvånare:

Även med låga grafikinställningar? I vilket fall så är det ju lätt att kolla hur mycket grafikminne som används, samt att man kan prova sänka upplösningen till typ 720p och se om problemet kvarstår.

Spelet kan vara väldigt cpu krävande med men de som sticker ut är just VRAM allokeringen är väldigt hög. Orväckande utveckling för oss med 8GB grafikkort.. tycker de är ok för oss med 2000 serien men surt om man sitter på ett 3000 kort med 10gb eller mindre.

Av Vash

Är VRAM som är problemet, drar nästan 10gb i 1440p.

Av Vash

Tråkig situation, men med den böjda pinnen så är det inte mycket å göra tror jag. Ren goodwill av företaget är nog det enda som kan hjälpa dig för ingen RMA verkstad kommer felsöka ett moderkort med fysiska defekter.

Av Vash

Varnar lite för Dead Space remaken till ps5, extremt dålig bildkvalitet överlag. Verkar vara en bugg med vrs implementeringen i kombination med FSR uppskalningen. Testade PC versionen bara för å dubbelkolla rsultatet och de är en enorm skillnad i klarhet med DLSS.

Edit,
Avinstallera dag 1 uppdateringen om ni har den fysiska versionen, löser problemet med bildkvaliteten en del i alla fall.

Av Vash
Skrivet av F.Ultra:

Hmm, varför är cpu-kravet högre vid RT? Är inte hela poängen med RT att det är GPU:n som tar över och därmed borde lasten på CPU vara lägre?

Nej RT ökar alltid belastningen på CPU men offta så är de GPU som är den största begränsningen. RT kräver mer beräkningar i bakgrunden så kravet på CPU och minnen ökar en hel del.

Av Vash

Ett riktigt bra spel! Grym atmosfär och underbart flyt i spelet överlag. Kul å se att sony gör ordentliga PC versioner med stöd för både DLSS och FSR, synd att Microsofts pc släpp ofta saknar samma breda stöd för uppskalningstekniker.

Av Vash

Om man inte är allergisk mot DLSS så är hela turing generationen riktigt bra fotfarande.

Av Vash

Tycker twitter är en perfekt plats å få med sig allt som händer runt de ämnene jag är intresserad av. Känner mig helt opåverkad av Musks uppköp och tycker som för de mesta att folk gör en höna av en fjäder.

Av Vash

Hoppas bara det inte blir 20 staplar där man visar att man är mer effektiv i en lägre watt.

Av Vash

Måste verkligen sluta å läsa kommentarer till Nvidia nyheter... tänk att ett företag kan riva upp så mycket känslor hos folk.

Av Vash

Tur vi har Digital Foundry som fokuserar på att förklara ny teknik och fokuserar på de som är intressant. Har verkligen svårt att förstå allt gnäll om att dom är köpta osv, dom har gjort väldigt mycket bra om FSR och XESS också. Men dom är väl köpta av alla... Synd å se så mycket bra arbete bli smutskastat.

Av Vash

Blev inte riktigt så bra som jag hoppats tyvärr så köp suget kom av sig lite. Får se vad Raptor Lake kan leverera innan jag bestämmer mig för platform. Fortsatt nöjd över nuvaranda system men behöver byta upp om jag ska få någon nytta av nytt grafikkort.

Av Vash

Slutatde men adblock för kanske 5-6 år sedan. Använder youtube premium och Twitch turbo plus att jag stödjer en del kreatörer via Patreon. Väljer hellre bort de sider jag inte vill stödja genom att inte va en del av dem än å skapa egna regeler för vem som förtjänar å få betalt eller inte.

Av Vash

Super nöjd med min Fold 3 och ser ingen väg tillbaka till en icke vikbar modell. Just Fold 4 hoppar jag över då skillnaden är för liten men ser ut va mer av de goda.

Av Vash

Har en Panasonic VT30 som får hänga med tills den dör.

Av Vash
Skrivet av _genki:

Deras verksamhet bygger uteslutande på finansiella medel idag. Speciellt med tanke på att de har expanderat ganska kraftigt de senaste 3 åren. inkomst får de från medlemmar men också från sponsrat innehål där de måste upprätthålla goda professionella relationer med partners. Som journalist har man valet att ha integretet och gå sin egen väg, Däremot kommer det med en risk att bli utesluten från partnerprogram och man får betala för hårdvaran själv (Hardware Unboxed, Gamers Nexus). Eller så stryker man företaget medhårs för att bibehålla goda relationer (Vad DF tycks göra idag), eller så försöker man balansera en mittenväg (LTT).

DF har många goda kvaliteér, framförallt ett öga för grafik, och en uppskattning för spelutveckling som jag anser att många idag saknar. De är ett trevligt gäng, men precis som Novdid skrev här ovan så gör DF ingen vidare ansträngning kring att vara objektiva. Deras analyser är extremt subjektiva och deras data-points är ofta få, oerhört vinklade för att skapa ganska ensidiga poänger. Och mycket riktigt har Alex konstaterat att han aldrig köpt något från ATi/AMD. Vilket är lite sorgligt med tanke på att de har erbjudit väldigt många bra produkter över åren, och kan även till stor del konstantera hans egna preferenser inom hårdvara.

Jag har personligen inga preferenser när det kommer till PC överlag. När det kommer till GPUer, leder Nvidia prestanda- och feature-tåget. Däremot sätter AMD ofta nya open-source standarder och mellan varven leder de prestanda/watt-kategorin. Jag anser fortfarande att DLSS 2.0+ är bättre än FSR 2.0. Men ser ändå att teknikerna är tillräckligt likvärdiga för att det tekniskt sett inte ska spela någon större roll (marknadsandelar däremot gör). Till skillnad från Alex har jag ägt lika många nvidia kort som jag har ägt ATi/AMD-kort i mina dagar (sedan 90-talet). Jag har alltid handlat uteslutande efter vad som ger mig personligen mest värde för pengarna för tillfället. Senast gick jag från ett GTX1070 (som jag var oerhört nöjd med) till ett 6600XT (som jag också är oerhört nöjd med). Men det finns ingen anledning varför det inte skulle kunna bli ett nvidia-kort i framtiden. Nu under GPU-krisen tycker jag bara att AMD har erbjudit betydligt mer värde för pengarna här i Sverige. Speciellt ifall man satt på ett nvidia-kort sedan tidigare och kunde sälja det på andrahandsmarknaden för en bra peng.

Jag tror inte att DF vinklar innehåll till fördel för nvidia eller amd för den delen. Vad Alex har haft för privat hårdvara påverkar inte min syn på hans förmåga att göra sitt jobb.