Inlägg

Inlägg som Mr B har skrivit i forumet
Av Mr B

Ja tack, stäng av bara så är vi klara med det!

Av Mr B

Så himla tråkigt att bolag så ofta drar det för långt. Bara för att jag vill ha en telefon där jag kan spela betyder det ju inte att jag vill att den ska se ut som något en tånåring vill lägga på bordet när hen gibbar.

Själv har jag ett jobb som inte skulle godkänna en telefon som visuellt är så gaminginriktad och jag skulle själv inte vilja ha den. Varför inte göra 2 varianter där den ena visuellt är som detta och den andra är avskalad till att se ut som en vanlig telefon men med samma hårdvara?

Av Mr B

Kan dom inte ge sig på Ryssland då? Med tanke på hur duktiga dom är så skulle dom väl kunna göra lite nytta också....

Av Mr B

Kalla dom inte för META. Dom är Facebook på samma sätt som Google är Google och inte Alphabet. Desto mer Zuckerberg vill bli kallad Meta, desto mindre borde vi göra det!

Och vad gäller raderingen så instämmer jag helt med mycket av det som redan skrivits, inte en chans att Facebook gör 'rätt för sig'. Dom har delat detta till andra områden där det nu finns och kan komma att användas igen....

Av Mr B

Väldigt svårt med 1 svar. Om batteritiden är bra men telefonen har sjukt dålig prestanda så är ju batteritiden inte så mycket värt. Måste ju finnas en balans och den kan vara lite svår att få fram med 1 svar. Borde vara att man får välja 3 och kombon är det som är det viktiga. Tror att alla skulle kunna sätta fingret på vad som är viktigast om man fick välja 3 av dessa

Av Mr B

@Dumli: Om du säger upp dig och dom normalt låter folk gå och du ändå inte vill vara kvar så skulle jag erbjuda dom att dom kan lägga in mina semesterdagar (dom du har innestående) under uppsägningstiden. Då kan du lämna på en gång och får ändå lön året ut. Dom borde också tycka det är en bra idee då dom tjänar på att inte betala dubbel lön

Av Mr B

'Bra val' är nog svårt att kalla det med tanke på vad som finns runt hörnet. Nya AMD RX 480 ska kosta under 2000 kr när det kommer och prestandan lär vara i en helt annan klass.

För att vara helt ärlig skulle jag lägga absolut minimum just nu och sen satsa på ett nytt AMD kort när det kommer ut (OBS: Förutsatt att de nya korten är bra såklart).

Här har du ett R7 240 för mindre än hälften av priset du är beredd att lägga nu

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/184606-asus_r...

Sen lägg lite mer på ett nytt kort. Frågan är ju också hur resten av datorn ser ut. Om CPUn inte är bra nog så kanske det inte ens spelar roll hur bra GPUn blir, då har du flaskhalsen där istället

Av Mr B

Hmm kanske fel plats att kalla detta för "monsterdator" här på Sweclockers. En sådan rubrik skulle nog passa bättre på blocket

Av Mr B

@Jonathanknet:

Finns inga SLI tester än vad jag vet, men har samma tankar som du att det behöver skala ordentligt i så fall. Men jag skulle gissa att det kan vara enormt bra med nya bryggan. Med VR kommer nog SLI/CrossFire bli mer vanligt också vilket borde ge bättre mjukvara också.

Kommer nog inte börja med SLI heller utan köra ett singel först och se var jag landar.

Tack för alla svar!

Av Mr B

1080 i SLI

Hej,

Läste runt lite eftersom jag är intresserad av att köra 1080 i SLI när det kommer ut från partnertillverkare och då läste jag detta:

'That doesn’t mean overpowered 3-way GPU configurations are dead, necessarily. You can still use a 3-way setup with two GTX 1080s in SLI and a third dedicated to PhysX alone.'

Nu min fråga. Om man kör SLI så ska man ju ha samma kort eller så får man prestandan av det sämre kortet. Hur är det med denna uppsättning? Om man kör 2 * 1080 i SLI och sen ett 980 för PhysX bara, skulle det funka? Eller skulle ett 980 då dra ner prestandan från SLI konfigerationen? Någon som vet hur det funkar?

Tack för svar!

Av Mr B
Skrivet av Borderlander:

@bluppblupp
@Fönstrputtsaren

Tack för input. Skönt att det finns folk som beter sig som vuxna som inte behöver validera sina egna val och åsikter genom dravel.

Jag har för mig att Deepcool Gamer Storm Captain 360 ska låta en hel del. Får kolla på det.

Det är rätt många som har skrivit att du inte behöver lägga så mycket pengar på en ny dator om du inte vill köra med mer än 60 hz. Du bad om hjälp, jag tycker du har fått massor med hjälp även om det nämns ny skärm i många inlägg.

Om du inte vill lyssna på något som någon har att säga, köp då din fina nya dator du inte har användning för, varför fråga om hjälp här när du väldigt tydligt inte vill ha sådan.

Av Mr B
Skrivet av Chamoxzqt:

Det kommer nästa år både samsung och lg ska lansera slutet på nästa år med 144hz ultrawide!

Ja om man orkar vänta i 18 månader då är ju slutet av nästa år rimligt. Men jag kan lova att det även då finns nyheter som ska komma 18 månader senare

Av Mr B

Jag skulle absolut skicka tillbaka! MSI's egna kylare är absolut att föredra. Skulle inte acceptera att få en referenskylare om jag inte kör vattenkylning ändå

Av Mr B

Hej, tror inte att du vinner något alls på att öka minnet, det är helt ok. Byt grafikkort så får du ut mest för pengarna. Sedan som det föreslogs tidigare också så gäller det nog att sänka grafikinställningarna lite. Vilken skärm spelar han på?

Av Mr B
Skrivet av BM-Mods:

Men tycker du borde kunna få ihop det om du var påläst i topsegmentet och det skulle vara en i7a med GTX970, då är man ju lixom där uppe och sniffar redan

Jo det var därför jag skrev att dom var förbestämda. Handlade väl mest om allt annat som vilket moderkort som är bra men i lägre prisklass, viket chassi som funkar med bygget som inte kostar så mycket, vilken power supply eftersom verkningsgrad inte är lika viktigt som för mina egna byggen.

Men stort tack för ditt förslag!

Av Mr B

@philipborg: Det är arbete i Unity som gäller. Så det är både GPU och CPU som behövs vid olika tillfällen. Och Unity gillar gForcekort, så därför valde jag 970 då jag tycker att man får mest för pengarna.

Av Mr B

Jobbdator för proggare

Hej,

Jag är tyvärr bara påläst på topsegmentet, min egna dator är väl nära så bra den kan bli. Nu handlar det dock om en ny proggare som ska anställas och jag behöver lite köpråd för prylar som ska vara bra nog, men inte behöver vara bäst. Behöver heller inte tänka på upgraderingar så spelar ingen roll om det är en gammal socket eller liknande. Några komponenter är redan förbestämda och jag skriver en liten kravlista nedan. Uppskattar hjälpen!

Budget absolut max 12.000 kr (gärna lägre)
Moderkort måste ha wireless integrerat!
Grafikkort ska vara gForce 970
CPU ska vara i7 (mycket ska renderas)
OS behövs inte, har vi gratis

Tack för hjälpen!

Av Mr B
Skrivet av Blofeld:

Tänk på att alla spel osv inte har stöd för SLI, detta i samband med att det faktiskt görs en hel del framsteg i nya versioner av grafikkorten gör att det ofta inte lönar sig med SLI utan bättre att köpa tex ett 980/970 kort.

Hade samma tanke som du, fast med ett 770, valde att inte skaffa ett till.

Tycker tyvärr att du har helt fel. Jag har kört SLI i över ett år nu och funkar klockrent. Jag skulle absolut köpa ett till kort snarare än att lägga pengarna på ett nytt i detta fall.

Av Mr B
Skrivet av Marinlik:

Har tyvärr ingen extra HDMI som är lång nog. DP är mer för datorskärmar än hemmabio, där jag inte har någon DP på någon av mina grejer förutom grafikkortet.

Testa då den HDMI du har i ett annat system, PS - TV till exempel. Funkar det där? Vore bra att kunna utesluta att det är kabelns fel, lite jobbigt att hålla på med fixes annars.

Av Mr B

(Köpråd) Ny TV 42'-48'

Hej,

Jag är rätt påläst vad gäller datorer och datorskärmar men behöver nu en ny TV till hemmet och upptäcker att jag inte har koll alls. Den ska vara mellan 42-48 tum och vara smart TV, gärna med 3D möjlighet. Men mest handlar det väl om en "bra deal". Jag har kollat på denna som är nedsatt rätt kraftigt:

http://cdon.se/hemelektronik/42-led-tv-lg-42lf652v-smart-p349...

Men här finns så många som har bra koll, tänkte jag slänger ut en fråga och ser om någon har tips att komma med. Uppskattar all hjälp jag kan få!