Inlägg

Inlägg som JagdKatzen har skrivit i forumet
Av JagdKatzen

Nice. Skicka en Apply på din platoon eftersom din friendslist var full

Av JagdKatzen

Vore kul att lira med andra svenskar i ett större gäng

De jag brukar lira med nu är nämligen överjävligt bra och alltid i toppen på scoreboarden med 52-7 typ, och jag som ny i BF4 förstår ännu inte riktigt high level play.
Men jag är en erfaren FPS-spelare så jag kommer dit så tids nog.

Adda mig på REV_ViruS!

Av JagdKatzen

GTA V kommer INTE att använda DRM.

Läs mitt tidigare inlägg. Företaget Denuvo förnekar officiellt detta rykte.

Av JagdKatzen

http://www.dualshockers.com/2014/11/06/grand-theft-auto-v-pc-...

Citat:

Update: Denuvo Co-founder Robert Hernandez denied in a statement to IncGamers that Grand Theft Auto V will make use of the DRM. In a further statement to DualShockers he mentioned that the reason for Rockstar’s presence in the partners panel on Denuvo’s website is simply that the developer used the tech in Grand Theft Auto IV, but they’re not going to use it in any way on Grand Theft Auto V.

Det verkar som att ryktet var falskt. Eftersom det i grunden är samma företag som tillverkade DRM-mjukvaran SecuROM, så har deras webbsida Rockstar games som partner i.o.m att GTA IV använde SecuROM.

Så vi kan andas ut.

Av JagdKatzen
Skrivet av virtual void:

Är inte DSR exakt samma teknik som FSAA (full-scene anti-aliasing) men med fördelen att man inte måste rendera 2x eller 4x av den upplösning man sedan vill visa utan det går i stort sätt att välja upplösning steglöst.

Precis så är det, med detta så kan man köra steglöst och godtyckligt.

Som gjutet för t.ex Alien Isolation eller Total War-spelen som inte har någon bra AA-lösning inbyggd. Alltid bekvämt att få funktioner direkt i kontrollpanelen utan att behöva använda tredjepartsprogram.

Av JagdKatzen

"markant" är i sammanhanget något av årets underdrift.

Det krävs galet kraftfulla kort för att kunna driva 8K, och dessutom i mer än 60Hz som är det viktigaste för mig.

Av JagdKatzen
Skrivet av hakro807:

Har svårt att förstå de som köper billiga skärmar från Asien med alla de problem det innebär då det i praktiken handlar om samma pengar om man köper en bättre begagnad i Sverige som då ofta har garanti, fler funktioner, bättre byggkvalitet och man får den på några dagar. 4K-skärmar är givetvis ännu ovanliga, men kollar vi på klassiska 27-tummare som Dell U2711 (som är en jäkligt bra skärm) så kostar de under 3000 kr begagnat.

Ett ord: överklockning.

Finns inte på min karta att spela i 60Hz oavsett upplösning, och det var därför jag köpte en QNIX.

Av JagdKatzen

2160p är icke intressant innan Display Port 1.3.

Och hela poängen med sydkoreanska skärmar är att det kan vara ett lotteri - man kan få en grym skärm, eller en mindre duglig skärm beroende på tur och otur. Det är alltså inte som vissa vill tro att man helt säkert får en "sämre" skärm än i en svensk butik, enbart att risken är större.

Älskar min QNIX 2710

Av JagdKatzen
Skrivet av Yoshman:

Tror det är samma sak i dagens konsoler. Man ville ha något som var mer likt en "vanlig" PC, det var ett önskemål från många spelutvecklare. Men man har sedan en väldigt stark begränsning i hur dyrt det kan bli och man en begränsning i hur mycket ström en konsol kan dra. Med de kraven så fanns det nog inte så mycket att välja på, valet är mer gjort på att maximera teoretisk kapacitet givet begränsningar, inte att skapa något som är optimalt för spel (tyvärr).

Det konsoltillverkarna ville ha var en SOC-lösning som mycket riktigt kostade mindre och genererade mindre värme (särskilt för MS som fick lida av RROD på många Xbox 360-enheter). Allt väl så långt, men då får man också inte mycket till CPU-kraft. AMD lockade med många kärnor (som deras tidigare desktop-arkitekturer) och inbyggda grafikkretsar på samma chip - detta lät bra i MS och Sonys öron.

Utöver problemet med klena CPU-kärnor så envisades MS med 8GB RAM som skulle räcka för hela systemet inkl. Kinect och alla mediafunktioner, och för att åstadkomma detta så fick det bli DDR3-moduler med eSRAM som "hjälp" för att inte bandbredden skulle bli lidande. Tyvärr så tar eSRAM upp stor plats på kretsen, så grafikdelen blir lidande.

Sony hade däremot stor tur som kunde dubbla de ursprungliga 4GB GDDR5 till 8GB när genombrott gjordes med nya, tätare minnesmoduler. En liten jackpott med tanke på att deras grafikdel inte behövde krympas!

Skrivet av Tobbbe__:

Tack för denna!

Av JagdKatzen

Mer ögongodis för oss förträffliga PC-spelare är möjligt:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3246121...

Av JagdKatzen
Skrivet av DerpMcDerp:

Förhoppningsvis kommer utvecklare nu att vara TVUGNA att börja skriva spel för flera kärnor. att 4 kärnor Jaguar inte är något prestandamonster, särskilt inte enkeltrådat, är ju inte direkt någon nyhet. I slutändan kommer det säkert att gagna spelutvecklingen, men frågan är väl hur mycket spelutvecklare måste hålla tillbaka under den nuvarande konsollgenerationens livstid på grund av vek CPU? Sen sitter väl en rätt stor del av PC-kundbasen på uråldriga och eller tvåkärninga CPU:er som sätter käppar i hjulen för att utveckla flertrådat till PC redan nu?

Problemet är bara att programmering för flera kärnor är extremt svårt - förmodligen det svåraste man kan göra inom typisk mjukvaruutveckling. Det blir en salig röra av olika "deadlock"-problem och komplexitet. AMDs strategi för sina CPU-arkitekturer var tyvärr lite av "vi hoppas att fler kärnor är framtiden", vilket inte har visat sig stämma. Detta gäller alltså både konsolernas Jaguarprocessorer, samt även Bulldozer/Piledriver.

Intel har vunnit oerhört mycket genom sin satsning på hög enkeltrådad IPC. Våra i5or och i7or sopar mattan med motståndet, helt enkelt.

Av JagdKatzen
Skrivet av Bazooka91:

Ett alternativ för personer med svagare grafikdelar kan vara SMAA (Subpixel Morphological Anti-Aliasing), då det minskar suddigheten som FXAA kan ge. Det brukar gå att tvinga på genom t.ex. RadeonPro. Vet dock inte riktigt vad det finns för alternativ för nVidia-användare (fungerar RadeonPro för er?).

Brukar alltid använda SMAA när det går, faktiskt. Det är en rätt smart grafiklösning. Det vanligaste är som sagt SweetFX, eller separat genom Inject SMAA.
Hade också RadeonPro tidigare med mitt gamla 7970, grymt program.

Fast när upplösningen ökas så blir behovet av AA också mindre, så nu på 1440p blir det för min del oftast 2X.

Såhär rangordnar jag olika AA-lösningar:

1. Supersampling/Downsampling

2. MSAA

3. SMAA

4. CSAA/TXAA

5. FXAA

Av JagdKatzen
Skrivet av anon185723:

För er som vill ha mer Anti-Aliasing kan testa att installera SweetFx. Annars så lär de gå att tvinga på mer i AMD/NVIDIA control panel.

MSAA går inte att tvinga på, enligt vad jag läst. FXAA genom t.ex SweetFX är ingen höjdare

Att köra med downsampling är förmodligen det bästa alternativet, särskilt som spelet är så lättdrivet.

Av JagdKatzen
Skrivet av the squonk:

Kort sagt, att köpa ett jätte-överdimensionerat och jättedyrt agg gör ingenting bättre i praktiken. Datorn räknar inte bättre för det. Ingenting fungerar bättre. Jag tycker det är lite smålustigt med folk som har 4690K och GTX980 och dyra 850W nätagg, de aggen används ju knappt till 30% i full load vilket innebär att verkningsgraden blir usel.

Känner mig träffad här, så allt jag kan säga är att jag dels vill ha 1) ett garanterat kvalitetsagg, och 2) utrymme för SLI i framtiden. Just den senare poängen tror jag är vanlig bland de som vill ha feta agg från början.

Av JagdKatzen
Skrivet av anon162230:

Herregud, är du 13 år eller?

Du beskriver Maxwellkorten ungefär som om de vore en modeprodukt som man visar upp för kompisgänget. Låt mig gissa, stod du eller någon av kompisarna i kö för en iPhone 6 också? Det vore en liten poäng kanske om det rörde sig om en ny processnod/arkitektur med 40% bättre prestanda än tidigare kort, men nu får man så gott som enbart bättre pris samt energieffektivitet tillsammans med föregångarnas prestanda.

Om du känner dig förtryckt av de onda kapitalisterna hos Nvidia så kan du ju kanske titta efter begagnade (uråldriga, värdelösa) Keplerkort i stil med GTX 680 och köra SLI för samma pris som ett 970, men med ännu bättre prestanda. Eller tråna efter ett högre serienummer på kylaren och en fräsigare signatur, ditt val.

Nej nu ska jag ta och spela lite på mitt totalt o-coola, utdaterade och långsamma Keplerkort...

Av JagdKatzen
Skrivet av Fluf:

Homebrew computers, det var så man byggde datorer back in the days. Från scratch eller i byggsatsm dvs löda själv inte sätta en processor i sockel och så är man klar

Skrivet av Xiqt:

Fråga NJB Mods
Han ska starta ett företag och göra moderkort tydligen

Skrivet av BrutalSwede:

Kretskort, lödtenn och stadiga händer

Du kan ju kolla upp "Ben Heck" på Youtube. Han byggde om en Sinclair ZX Spectrum till en bärbar handdator.

Haha, jo lödande vet jag är involverat! Har själv lött ganska "pilliga" saker tidigare i hobbysyften.

Det jag menade var mest att eftersom hemdatorer var något nytt på den tiden så kanske Woz och Co var tvungna att tillverka egna delar i datorerna på ett sätt som man slipper numera. Fanns det verkligen byggsatser i mitten på sjuttiotalet?

Av JagdKatzen

Hur byggde Wozniak ett eget moderkort i ett garage? Imponerande!

Av JagdKatzen
Skrivet av Zotamedu:

Tro det eller ej men det är en liten vokal minoritet som lägger så stor vikt vid 60 FPS. Den stora massan skiter i det. Jag ser skillnad på 30 och 60 men tycker inte det är så viktigt. Andra saker ligger långt högre på prioriteringslistan. Det är mångt och mycket en vanesak. Är du van vid konsoler så ger inte högre FPS så mycket för du är nöjd som det är. Då är det svårt att sälja in sämre grafik till förmån för högre bildfrekvens.

Skrivet av Carolus Rex:

Det är rätt stor skillnad med att spela 30fps med handkontroll från soffan, vs mus och tangentbord framför datorn...det känns bra och inget man direkt stör sig på då handkontroll ger mjukare rörelse än mus..på pc är 60fps klart att föredra..

60+ FPS handlar mer om hur det känns än hur det ser ut.

Precis som Carolus Rex påpekar så är PC-spelares kärlek till hög FPS en produkt av hur musen svarar på respons - i alla spel där man gör snabba, precisa musrörelser så är det alltid mycket bättre med hög uppdateringsfrekvens.

På konsol däremot så är det naturligt "laggigt" med analoga styrspakar. Det upplevde jag själv när jag brukade spela GTA IV på PC med handkontroll, och var fullt nöjd med 35-45 FPS

Av JagdKatzen
Skrivet av Sh4dy:

Har konsolerna svagare CPU än i5?

Mycket svagare.

Av JagdKatzen
Skrivet av Yoshman:

PS3 hade fördelen att SPE-enheterna (6 st finns tillgängliga för spel) kunde utföra en hel del saker som man normalt sett gör i GPUn, så SPE-enhenterna kunde till viss del kompensera för en något klenare GPU. Det som görs i vissa PS3 exklusiva spel är inte möjligt på Xbox360. Finns dock saker som GPUn i Xbox360 kunde göra som inte kan kompenseras med SPEer, t.ex. så var stödet för anti-aliasing betydligt bättre på Xbox360 och det går inte alls att göra effektivt i SPEer.

Stämmer. Cell var ett rent helskotta att nyttja väl, men det fanns vissa fördelar (plus det faktum att själva konsolen var påkostad och dyr i allmänhet). Nackdelen var dock att den enbart hade 256 MB VRAM att leka med, men resten dedikerat åt systemprocesser.

Xbox 360 hade i princip "hårdvaru-AA" som trumfkort (2x MSAA om jag inte minns fel). Utvecklare hävdade även att dess 10 MB eDRAM var en livräddare när det kom till bandbredd under senare delen av konsolens livscykel...

Nu får vi däremot högst mediokra specifikationer, med vissa löften om HUMA, GPGPU och beräkningar via molnet som kompensation - vilket låter intressant men lite skakigt i mina ögon. Experiment och exotiska lösningar har sällan fungerat särskilt bra i längden, utan det säkraste har snarare varit att bygga en sund plattform med bra grundprestanda. Men det är ju trots allt ganska lockande att försöka hitta billiga lösningar som ger grov avkastning över sikt.