Inlägg

Inlägg som JagdKatzen har skrivit i forumet
Av JagdKatzen
Skrivet av JimmieSan:


Har kvar 2 original (den silvriga innan dom gjorde en refresh med den svarta) Har även 1 svart kvar som var skräp. Sämre kvalite på knapparna o scrollen.

Dock 100% useless för min del, alldeles för låg dpi.

Gött du blev nöjd igen iaf

Tackar tackar!

Original är den definitivt, känns görbra i alla knappar. Men det stämmer det du säger om DPI, får skaffa USB-hub och byta till sensei:n i lite mer krävande spel.

Av JagdKatzen

http://www.rpgcodex.net/forums/smiles/yeeahh.png

Microsoft Intellimouse Explorer 3.0! Den ultimata musen, äntligen i minna långfingrade händer. Det är svårt att få tag denna legendariska och utgångna modell, men nu satt den till slut. Och i bra skick också!

http://www.mouse.bg/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab...

Av JagdKatzen

Nu är det dags att börja spela DayZ, eftersom det spelet lockat mig lääääänge

Är mellan 25-30 och spelar gärna med andra vuxna gamers. Har TS3, mic och allt som behövs för bra teamwork. Släng iväg ett PM om intresse finns!

Av JagdKatzen

Är helt fast på det här spelet nu, och tänkte börja lira med Deadly Gaming (http://deadlygaming.com/) som verkar ha ett gäng RO2-spelare. Känner inte till någon svensk klan tyvärr, denna är internationell.

Någon som annars har lust att hoppa in på en server och lira teamplay? Skriv gärna här

Av JagdKatzen
Skrivet av WDac:

som Gordon Ramsay skulle säga "IN THE BIN!!"

"How can you serve this to customers?! IT'S NOT FRESH! IT'S ROTTEN!!

Oh my god. Unbelievable."

OnT: Priset för detta kort känns höftat från början. Prestandan man skulle kunnat få för summan 3000 dollar understiger med råge vad man kan få med Radeonkort i Crossfire - i alla fall för spel. Titan Z är knappt värt att ha som instegsmodell av Quadro. Hur kan de marknadsföra detta som ett "gamerkort av toppklass"?

Av JagdKatzen

Underbart! Blir nästan sugen på att slå till, även om det vore dumt. Återstår att se om detta stämmer med användares upplevelser nu i sommar.

Av JagdKatzen
Skrivet av tvelander:

Dom kommer sälja, men kanske inte så mycket Sverige.
Men kollar du på OCN så köper folk saker hej vilt

...Och bor man i Dubai så verkar det som att "alla" köper sportbilar hela tiden

Av JagdKatzen

Vilka jävla priser för dubbelkort det har blivit, helt sanslöst!

Av JagdKatzen
Skrivet av HurMycket:

Javisst! Räkna dock med ojämna rostningstider.

http://i.imgur.com/fzw0kaR.png

Haha, underbart

Av JagdKatzen
Skrivet av Dawidowski:

Aint changing for shit, I keep my TI 780 med 3gb!

Och det gör du (vi) helt rätt i OM vi inte har användning för mer än 3GB VRAM.

För oss som spelar på en skärm och kör på singel-GPU så är de "nya" korten inte snabbare och bättre. Nvidia cashar mest in på folk som neurotiskt och instinktivt vill ha korten med högst siffror, oavsett verkligt behov.

Dock är det helt ärligt synd om de som kör multiskärmslösningar och kände sig tvingade att slå till på Titan Black - det är svinigt att dessa nu gått ett antal tusen i förlust enbart för att Nvidia kör med dessa fulspel.

Av JagdKatzen
Skrivet av trickysaer:

Mellanskillnaden? Då var det ju värdelöst :/

Värdelöst är det garanterat inte. Saken är den att med Step Up så behöver du bara betala mellanskillnaden med utgångspunkt med det pris du gav för ditt kort som nytt. I annat fall skulle du behöva lägga ut kortet på begagnatmarknaden om du vill byta upp dig.

1. Säg att du betalade 4300 kr för ditt 780. Du byter in och får betala 600 kr extra.

2. Du byter inte in utan lägger ut kortet på SweC för ett pris runt 3200 kr. Du gör en förlust på 1100 kr plus 600 kr för att kunna köpa ett nytt kort med mer VRAM.

Det är bara att byta upp, EVGA rockar

Av JagdKatzen
Skrivet av Zotamedu:

1, Jag är rätt trött på att folk envisas med att grafik är det enda som räknas. Så fort ett spel inte har lagt ner motsvarande en storfilm från Hollywood i budget så är det kasst. Varför döma spel enbart på grafiken? Det är ett större problem än jag tror att många inser. Denna grafikhets gör att budgeten för stora spel rusar iväg. När budgeten sticker så krävs också fler sålda kopior för att få igen pengarna. När studion sedan inte får igen pengarna så ryker jobb och studior stängs. Ser ni inte hur sjukt det har blivit när försäljningssiffror på flera miljoner kopior ses som ett misslyckande. Är det inte bättre att de satsar på att göra spel som är roliga att spela än att de gräver ner en förmögenhet för att göra samma spel gång på gång fast lite snyggare? Se COD som exempel. Behöver vi verkligen ett nytt COD en gång om året? Vore det inte mer intressant om vi fick se lite mer intressanta idéer.

Det irriterande med spelbranschen är just denna hets kring nyheter, teknologi och framsteg inom grafik. Men med just denna typ av spel så är det visuella en stor del av upplevelsen - målgruppen bryr sig helt enkelt mer om detta än vad du, jag och andra entusiaster tycker.

Varje genre har sina krav, och att AAA-titlar av idag kostar hinkvis med pengar är en naturlig utveckling från 90-talets mer nischade indiestudios där utvecklarna själva satt och tog de avgörande besluten kring speldesign, och inte utgivarna (men detta vet du förmodligen redan). Pengar kan spenderas klokt eller oansvarigt. För 100 miljoner kan man få ett Red Dead Redemption eller ett The Last of Us, även om vi oftast får massproducerat skit istället.

Skrivet av Zotamedu:

2, PS4 som har den starkaste hårdvaran har ett grafikkort som ligger någonstans mellan 7850 och 7870 med en processor som motsvarar en tvåkärnig Ivy Bridge i prestanda fast det är mycket svårare att få ut den prestandan eftersom den är uppdelad på åtta kärnor uppdelad i två kluster. Designen med kluster gör det extra jobbigt. Så vad förväntar ni er från en svårprogrammerad i3 eller Pentium och ett 7870 egentligen? Häftigare än så är inte den nya generationen. Du kan pyssla ihop motsvarande prestanda i en PC för 5000 kr ungefär. www.webhallen.com/varukorgen?prodlist=190889q1,175662q1,19456...
Går att komma undan lite billigare om man antar att R7 265 kommer gå ner i pris ett par hundralappar vilket är troligt.

Bra poäng. Det är ju ett paradigmskifte på konsolfronten i och med fokuset på mediafunktioner och att bygga maskiner runt SOC-lösningar (dock med PC-lik arkitektur). Detta var ju upphovet till kontroversen kring MS nu förra hösten när de försökte smussla in TV-tjänster och sociala medier i förgrunden på bekostnad av spelen och dessas traditionella betydelse.

Men det är tråkigt för oss som är konsolintresserade "by proxy" att denna marknad nu låst sig kring utdaterad hårdvara de följande åren, som du säger. Vi skall inte glömma att Xbox 360 och PS3 innehöll motsvarigheten till ett Radeon X1900 (plus 10 MB eDRAM) respektive Nvidia 7800 GT på sin tid - rätt kraftfulla kort i jämförelse med dåtidens speldatorer...

Av JagdKatzen

Har exakt det tangentbordet som ovanstående länkar till. Det är sjukt bra, och jag rekommenderar att öppna upp plånkan lite mer så att du kan titta på tangentbord i stil med Ducky, Filco etc. Ja, det är mycket pengar, men det är verkligen klasskillnad om man jämför med andra, vanliga alternativ.

Och vit bakgrundsbelysning är klart god smak måste jag säga

Av JagdKatzen
Skrivet av Sisyfos:

Precis och det är ju faktiskt intressant varför det är såhär som TS frågar inte hur det faktiskt ser ut.
Jag menar, själv köpte jag 8GB RAM till min dator 2012 vill jag minnas (För lägre pris än nu tack vare fabrikselden) och 8GB RAM är fortfarande lika up to date som då... Lite märkligt måste jag medge.

Jag var ju förberedd att behöva uppgradera till 16GB vid det här laget men spel fungerar ju galant med 8GB RAM idag.

Ja, precis - gjorde ju själv en "comeback" på desktopsidan nu 2013, och tog för givet att 16GB var en naturlig väg att gå med tanke på vad som gällde förr. I och för sig borde jag kanske läst på lite mer om hur det faktiskt låg till, för då hade jag säkert stannat på 8GB jag med.

Minns ju hur nöjd man var med 2GB runt 2005, och vilken skillnad det gjorde gentemot 1GB

På CPU-hållet så beror utvecklingen mest troligt på svårigheten att krympa kretsarna, samt ett större fokus på strömsnålhet för mobila enheterm (något som retade upp entusiaster när t.ex Haswell släpptes i fjol).

Av JagdKatzen
Skrivet av RobCar:

Jag tror dock de flesta spel i framtiden kommer både se bättre ut och köras i 1080p i takt med att mjukvaran från Microsoft morgnar och spelen blir mer optimerade för det. Samma sak med PS4.

Men skönt att veta att man har MS i ryggen med tanke på att de alltid är aktiva med uppdatering och förbättringar i mjukvaran, det är bara att gå tillbaka till Xbox 360 historik där mjukvaran har förändrats mycket genom tiden.

Har ingenting emot konsoler helt ärligt, men att just Microsoft pushat hårt för just sitt "mediasystem" som riktar in sig på TV och Kinect är något som ger dålig smak i munnen. Dessutom med minnet av alla dessa fadäser med always online, DRM, begränsad möjlighet att sälja spel vidare mm. som folk tycks ha glömt även fast MS ändrade sig i sista sekund.

Men ja, konsolerna kommer självklart att optimeras med tiden. Tyvärr får vi nog se en ytterligare lång konsolgeneration som kan tänkas begränsa spelutvecklingen - igen. Det fanns en tid (som jag nämnde tidigare) när konsolerna låg i par med eller t.o.m före persondatorerna, med exempelvis PS2 som kunde rendera vissa typer av 3D-grafik bättre än en PC, eller Xbox 360 som hade en GPU motsvarande ett Radeon X1900 (ett high-endkort på den tiden).

Att ta upp hårdvara på det sättet som jag och många andra gör är helt naturligt, för annars blir det bara att rekommendera efter vilka spel man är mest sugen på - och det är ju helt personligt och saknar egentligt diskussionsvärde IMHO.

Av JagdKatzen

Xbox One: 1,3 TFLOPS

PS4: 1,84 TFLOPS

Krysslådan har alltså svagare GPU än ett budgetkort. Sunkigt, och det är helt ovärdigt att släppa en konsol som inte ens pallar med 1080p med flyt. Många spel som släpps till den plattformen är redan gimpade med typ 900p + skumma efterbehandlingsfilter.

Tänk tusan att när förra generationen släpptes, då var konsolerna minst lika bra som en riktig prestanda-PC. Men nu? Skräp.

Av JagdKatzen

Kan tillägga att det beror på vilka spel som är på tapeten också.

Spelar du tävlingsinriktade FPS i stil med BF4 eller COD? 1080p it is.

Är du som jag och gillar RPG, strategi och äventyr? 1440p och IPS är kungligt och det självklara valet tills 4K.

Av JagdKatzen

Sjukt värt. Använder i princip inte min 1080p till spel längre.

Det är mycket de fina färgerna som gör skillnaden - jämför jag med TN-panelen till höger så är det som att den sistnämnda är urvattnad och "blek".

Av JagdKatzen
Skrivet av MrNeikter:

Moddat Skyrim kan bli riktigt snyggt.

Skrivet av jonas1972:

Skyrim med maximalt med grafikmoddar är fantastiskt med sina miljöer alla djuren och ljuden,jag kan ibland bara stå och glo runt och lyssna och titta på allt och glömma av att spela:))

Skrivet av anon81912:

Skulle vilja säga att ett moddat Skyrim är bland de snyggaste spelen jag sätt.

Skrivet av Casgar:

Måste nog hålla med flera av föregående användare att ett moddat Skyrim är bland det snyggaste som finns i spelväg rent estetiskt.

Håller inte alls med om att Skyrim skulle ligga i toppen rent grafikmässigt - med eller utan moddar. Det är nämligen fortfarande ett DX9-spel som saknar många av konkurrenternas DX11-egenskaper.

Dessutom ser man tydligt att miljöerna inte byggs av så värst många polygoner, trots extremt högupplösta texturer med olika moddar. Animationer är inte heller speciellt imponerande. Men spelet är ändå fantastiskt bra, mycket bättre än Crysis 3 eller BF 4.

Av JagdKatzen

Fräsigt, alltid kul med Lightningversioner av ett redan grymt kort!

Tobbe_ och hans plånbok får nog ingen lugn stund med såna här släpp framöver...