Inlägg

Inlägg som JagdKatzen har skrivit i forumet
Av JagdKatzen
Skrivet av Mocka:

Kör man äldre spel som du nämner är det inget problem såklart men tex Watch Dogs eller Thief är en helt annan femma. Ser helt enkelt inte hur min rigg skall klara av en 1440p skärm och dessutom helst fixa lite högre fps för att få det där härliga flytet.

Skrivet av Mocka:

Med ett 780Ti? Vill inte köpa grisen i säcken, vi snackar ändå 7500kr. Kan tex inte maxxa AC4 eller Watch Dogs för den delen.

Alltid lika roligt med folk som tror att alla spel fungerar likadant, och att man kan få mer och mer FPS genom att slänga renderingskraft på spelet.

Watch_Dogs, AC, GTA, ArmA, Elder Scrolls, DayZ etc. är open world-spel. De är CPU-beroende, så det bästa är att överklocka sin Intelprolle så mycket man kan, vattenkylt helst. I mer linjära och mycket mindre komplexa spel så funkar det att köpa fler grafikkort. Zhrooms skapade en tråd om just processorns betydelse vid SLI och Crossfire som gick igenom problemet väldigt bra.

OnT: Recensenter är ganska eniga om att denna skärm har den absolut bästa TN-panelen genom tiderna. Så folk som sparkar bakut pga. detta bör kanske tänka efter lite innan de sågar ROG Swift på den punkten.

Av JagdKatzen
Skrivet av krox:

Hur blir det när man surfar och har olika Hz på skärmarna? Blir det inte konstigt?

Skrivet av The-Architect:

beror väl på hur snabbt man surfar?

Skämt åsido, det är ingen skillnad, så länge du har minst 60hz på båda

Brukar inte ha fönster uppe på båda skärmarna, utan kör i princip uteslutande Youtube, Spotify, Steam, Visual Studio etc. på min TN. Och precis som Architect säger så är det finfint så länge båda ligger på mer än 60Hz.

Sen måste jag iofs byta skärmordning i Windows när det ska spelas spel, vilket tar runt 5 sek. Har inte hittat någon applikation som automatiskt låter vissa spel använda en viss skärm vid uppstart.

Tearing är för övrigt ett ganska litet problem vid högre Hertz, villket gör att man vid 144Hz (utan G-Sync) sällan behöver bry sig om det - bekymmer blir det som mest om du har en 60Hz-skärm som bombarderas med en framerate på 80-90+. Då kan tearing bli riktigt jävla irriterande!

Av JagdKatzen
Skrivet av Ernesto:

Priset är relaterat till produkten, inte till vad man tjänar. Jag kan köpa vilken hårdvara jag vill när som helst, men det gör jag inte. Man måste tjäna väldigt väldigt mycket pengar för att man inte skall kunna använda 7400 på något annat vettigt, typ nya blommor till rabatten, nya sommardäck, en weekend i Barcelona, ett körkort till ett av barnen, jägarexamen till frugan, etc etc.

Precis. Det handlar om vad man får för priset, inget annat.

Det är samma som när användare på forumet köper hela datorsystem för 50.000+ och sen blir förvånade när folk undrar varför. Tiotusentals kronor är inte jättemycket från en absolut synvinkel, men relativt sett är det extremt.

Skrivet av Mocka:

Ni som köpt denna skärm, vad har ni för monsterburkar om er fps target är 144 med allt på ultra i 1440p? Kikade lite tester och inte ens 780Ti SLI verkar kunna lösa det.

Varför ha allt på ultra? Det fungerar alldeles utmärkt att använda en Swift tillsammans med grafikinställningar som kanske inte innebär allt på max, men som ser bra ut och ger flyt. Dessutom är "target FPS" något som inte längre är relevant för skärmar utrustade med G-Sync - uppdateringsfrekvensen i spelet styr skärmens dito. För vanliga skärmar är det antingen 60, 120, 144Hz som ska uppnås.

Av JagdKatzen

Varför gör inte fler som jag, och har två eller fler skärmar med olika teknik och för olika ändamål?

Min vänstra skärm är en 1080p (enkelt att driva), 144Hz, 1ms, med TN-panel. Perfekt för snabba FPS och andra tävlingsinriktade multiplayerspel där bildkvaliteten inte är lika viktig som prestandan.

Min högra skärm är en 1440p, 100-110Hz samt PLS-panel. Passar bäst för snygga singleplayerspel som Elder Scrolls, Civilisation, GTA eller andra spelserier där kvalitet är viktigast.

Allt detta för under priset av en Asus ROG Swift, och med fördelen att jag slipper kompromissa med olika inbördes inkompatibla teknologier samt hoppas på en framtida drömskärm som har allt.

Specialisering FTW!

Av JagdKatzen
Skrivet av larssa87:

Tycker det blir bara värre och värre för varje serie som släpps av EA och BF. Tänker man tillbaka till BF 1942, Vietnam, BF2 och delvis BFBC2 så är det som mycket tanke bakom. Strategi, samarbete, tänkande.

Nu släpper man ett spel som är tillägnat åt p10 och neråt. Det ska va simpelt. Det ska vara hjärndött där man inte kan försvinna ur kartan....Snälla DICE, gör 2 olika spel istället. Ett åt hjärndöda människor som bara vill ha massa medaljer och måla vapen. Ett annat för oss som vill få ut något av spelet som t.ex. teamwork, tänkande, strategi. Tyvärr så var detta klipp återigen ett stort Hollywood action inspirerat slag. Mycket boom, byggnader som förstörs, bilar som voltar, oändligt massa poliser.

***bort/moderator***

Överge Battlefield och dess COD-apande spelstudio - börja spela ARMA och Red Orchestra istället. Där hittar du lagspel och moget folk.

Hardline kommer fortfarande att floppa.

Av JagdKatzen

Det är som Star Trek-filmerna, varannan release ska man hoppa över:

XP: Bra
Vista: Pung
7: Bra
8: Mindre bra
9: Bra igen?

Av JagdKatzen
Skrivet av Broken-arrow:

Många väljer agg efter märke (se t.ex corsair). som bara går längre och längre mot budget agg, medans andra går åt precis åt andra hållet (som corsair gjorde för flera år sen). Nu försöker dom bara mjölka sitt märke och skiter i ryktet.

För mig är det uppenbart att just Corsairs popularitet inte längre motsvarar deras kvalitetsnivå. Ibland verkar det som att folk väljer Corsair lite på slentrian och utan efterforskning.

Corsair-användare, försvara eder!

Skrivet av Broken-arrow:

Bara se på flera köp trådar här. både TS och flera rekomenderar CX och ännu värre som RM (dyrt sedd till vilken kvalité man får). även be quiet är inte så bra, endast fläkten är bra på deras lägre serier och deras dyrare som har kvalité är lite väl dyra sett till konkurrenterna (många vill ju inte lägga så många kr på agg och varje hundring räknas). Alltså många är inte beredda på att lägga ut pengar både för kvalité och "tyst fläkt". Tyvärr är många som inte förstår att kvalité är prio ett (och många agg har faktiskt tyst fläkt förutom be quiet).

Tyvärr är det så - varför inte fler satsar på nätagget är en bra fråga. Själv är jag mycket nöjd med mitt Be Quiet, och hade det inte blivit ett sådant så skulle EVGA Supernova vara högintressant. Deras 750W-serie verkar helt grymt bra.

Av JagdKatzen
Skrivet av FredrikMH:

Jag älskar hur vi kommer fram till samma sak i varenda tråd om 4K-skärmar på SweClockers.
- 20 st tycker det borde vara en IPS-panel istället för TN-panel.
- 17 st av dessa tycker IPS-paneler är för dyra.
- 12 st instämmer i kör att det borde vara en IPS fast med alla fördelar hos en TN-panel. Tillverkaren ska helst sälja den under tillverkningskostnad.
- 11 st menar på att det spelar ingen roll hur bra 4K-skärmarna är för det går ändå inte att spela på den upplösningen.
- 7 st påvisar att man kan använda skärmar till mer än bara spel.
- 7 st jobbar hårt med att framföra budskapet att 60 Hz är för lite.
- 3 st undrar varför man behöver mer än 60 Hz när inga grafikkort i 4-way SLI/X-fire kan driva Watch Dogs i mer än 60 fps.
- 5 st tycker det saknas Nvidia G-sync.
- 3 st påvisar att det borde vara AMD Freesync eftersom det är en öppen standard.
- 2 st slår fast att det inte kommer AMD Freesync förrän 2015.
- 2 st räknar på teoretiska prestandaskillnader mellan 1440p, 2160p och 3x1080p
- 1 st hoppfull själ tycker det är bättre att vänta på 8K.

Samtidigt sitter hela SweClockers redaktion och skrattar, kastar popcorn på varandra och letar i slutet av dagen upp en ny 4K-skärm att skriva om.

Jag tänker posta detta inlägg i varje kommande diskussion om 4K-skärmar, så jäkla bra stämmer det!

För övrigt så känner jag själv att det inte finns på kartan med en tillbakagång till 60Hz och TN - oavsett upplösning. En 4K med TN-panel hade kunnat vara intressant för gamers OM den klarat 120Hz+. Vi har två huvudläger, a) professionella användare och b) gamers. Vill proffsen ha bildkvalitet så går denna skärm tokbort, och vill spelarna ha flyt likaså.

Nej, usch för dessa kompromiss-skärmar.

Av JagdKatzen
Skrivet av Mars SSX:

Fortfarande en massa jävla motion blur på en överklockad IPS/PLS jämfört med sann 120/144Hz TN-panel. Eller VA.

Det beror helt på vilka spel man spelar dock. För snabba, tävlingsinriktade FPS typ CS så är 144Hz/120Hz Lightboost ett måste och jag använder själv en sådan skärm för det syftet. För singleplayerspel funkar dock IPS/PLS perfekt, då input lag och motion blur inte är kritiskt.

Det är bara att inse att teknologin inte tillåter en "one size fits all"-skärm. Än.

Av JagdKatzen
Skrivet av OskarD90:

Källa? Och vad menar du exakt?

Angående mods skulle jag inte räkna med det med tanke på online läget och framtida DLC

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ingen portning såtillvida att man inte behöver arbeta med utgångspunkt i förra generationens konsoler. GTA V till PC utvecklades sida vid sida, och det var troligtvis den tidiga PC-versionen som visades upp i den allra första teasern från slutet av 2011.

Som andra påpekat så har PS4 och Xbox One en PC-arkitektur (x86), viilket öppnar upp för spelstudior att utveckla alla versioner sida vid sida.

Av JagdKatzen
Skrivet av WoG:

Jag hoppas att du är medveten om att det går hur bra som helst att spela det med kontroll från soffan även om du spelar på PC? Dessutom då med mycket bättre FPS och mycket högre grafikinställningar. För att inte tala om 4K-skärmar, vilket det eventuellt blir att köpa in om CF är optimerat bra nog.

Eller hur. GTA spelar jag med 360-kontroll inkopplad, supersmidigt.

Och till er som fortfarande tycker att GTA V till förra generationens maskiner ser bra ut, tillåt mig att bjuda på en godbit från spelet:

http://i.imgur.com/r38uIbo.jpg

Wow.

På PC kan vi snygga upp spelet rejält, det förtjänar det med tanke på hur mycket tid Rockstar lagt på detaljer.

Av JagdKatzen
Skrivet av Rajat:

Dessa kan du bara glömma att det kommer, möjligtvis att det kommer moddar längre fram, men inget som Rockstar kommer att fixa

Nya djur är bekräftat. Hammarhajar, katter, och nya hundar såg vi i trailern t.ex.

OnT: Det verkar definitivt som att Rockstar (när de släppte första teasern) visade en devbuild som ligger väldigt nära den nya version som vi nu ser:

http://i.imgur.com/PeZEgkT.jpg

vs

http://i.imgur.com/wKnE3Tx.jpg

Av JagdKatzen
Skrivet av anon179444:

Det är ju redan skitsnyggt på ps3, mycket snyggare än några spel som kommit till ps4/xb1, om det blir bättre än vad det redan är så tror jag videon talar sanning. Jag fan älskar det här spelet!

Que?

Det ser ut som skit.

  • Grynig 720p-bild

  • Suddiga texturer, bl.a på marken ute i naturen

  • Ingen eller lite AA, ingen AF

  • Dålig trafiktäthet

  • Inget gräs på kullar och skogar

PC-versionen kommer att utklassa den gamla med råge. Dessutom med nya djur, kanske nya vapen och fordon plus en massa andra detaljer som förbättrats.

Av JagdKatzen
Skrivet av Sisyfos:

För att 1080p inte är nog på långa vägar från att göra så att det ser riktigt perfekt ut.
En 24 tums-skärm med 1920x1080 har PPI'n 91.79 vilket inte alls är särskilt mycket medan de flesta moderna mobiltelefoner har runt 300 PPI.
Visserligen så har ju detta med att göra med att mobiltelefoner hålls närmare våra ögon men datorskärmar är helt enkelt efter i vilket fall.

En 1080p-skärm måste du sitta 94cm ifrån eller längre för att du inte skall se skillnad mellan 1080p eller någon högre upplösning men vem sitter så långt ifrån sin datorskärm? Vid 4K så kan du endast ha nytta av fler pixlar om du sitter 48cm eller längre ifrån skärmen vilket är ganska perfekt om du frågar mig.

Sen har man ju arbetsytan att tänka på också, inte bara skärpan. Jag har själv svårt att ha saker uppe på min andra skärm som inte är videoklipp eller liknande. Det blir för litet "kikhål" typ.

Av JagdKatzen
Skrivet av trickysaer:

Hur man definerar en nörd. Det är 10:e juni, kalassommar utanför och här sitter man och längtar till hösten.

n3rd 4 lyfe bitchez!!!!

Men seriöst, sommaren är överskattad. Kladdvarmt och kvavt. Hur som haver så blir det underbart att se när Rockstar släpper spelet som det är tänkt att se ut och spelas. Det var ganska bedrövligt att spela på 360, ingen AA, skittexturer och pop in ska bli skönt att slippa.

Men som vanligt så ställer open world-spel höga krav på CPUn, så det blir nog inga 120 fps om folk hoppas på det.

Av JagdKatzen

http://i.imgur.com/hLYfnHG.jpg

Nuff said. Syns lite dåligt här, men gräs och växter är sjukt förbättrade - det går liksom inte att jämföra. Texturer likaså. GTA V till 360 hade verkligen väldigt lågupplösta texturer och sparsmakad flora. Ser fram emot ett spel som matchar Red Dead Redemptions naturmiljöer.

Av JagdKatzen
Skrivet av Oneone:

nice! dags för ett till 780...

Amen brotha. Det är tidig julafton detta år!

Fan vad glad man blir! Med moddat så kan man fixa bilfysiken vilket gör spelet 80% bättre, minst.

Av JagdKatzen

Vilken jävla pjäs!

Av JagdKatzen
Skrivet av alindq:

Vem köper liksom referensmodellen? Borde väll vara smart om dem släpper en fläkt som passar till medans de endå är igång.

Nvidias referenskylare för 770/780/Titan/780Ti/Titan Black är kanonbra, övriga är inte intressanta. Blir faktiskt lite sugen på att inhandla en H80 för mitt kort.

Av JagdKatzen
Skrivet av Tumnus:

Och tvingas de klocka ner kortet så är det ju ett tecken på att de kanske inte borde köra luftkylning. Dessutom tvivlar jag starkt på att 30.000:- ens går att rättfärdiga som pris.. Oberoende av prestanda.

Att klocka ned Titan Z är precis det de redan gjort, eftersom två fullklockade GK110 på samma krets blir för varmt med luftkylning. Om jag minns rätt så körs Titan Z i runt 700 Mhz, istället för ca 900 som singelkorten körs i. AMD har ju problemlöst riktigt effektivt och fått fram ett av de mest lyckade dubbelkort som producerats i och med att de valde delvis vattenkylning. Plus ett pris som är lite dyrare än vanligt, men inte helt galet.

Behöver man inte en massa VRAM så är två 780Ti referens eller after market en löjligt mycket bättre deal för gamers. Finns det förresten något hinder för CUDA-utvecklare när det gäller flera kort i SLI? För 27.000 kr får man ju 3 x Titan Black...