Inlägg

Inlägg som JagdKatzen har skrivit i forumet
Av JagdKatzen

Vad ni än gör och vad för slags dator ni har, se till att ha Shadow Quality på Very High och Detailed Shadows på On.

Det gör så sjukt stor skillnad. Det tillsammans med Grass på Ultra bidrar mest till hur spelet ser ut.

Av JagdKatzen
Skrivet av Lasergurka:

Problemet är att jag inte köper eller spelar GTA för att jag är ute efter realism, och gillar starka färger Är flera ställen där färgerna är lite väl grådaskiga för min smak. Gällande ditt minne så ska SweetFX numera fungera för DX9, DX10 och DX11.

Att SweetFX ger lite SMAA är inte heller fel.

OK, to each his own

Visst kan man använda det till DX10 och 11, det stämmer när jag tänkte efter. Tror att jag använde det till BF3 pga. dess överdrivet blåtonade färgbalans. Medhåll om SMAA i synnerhet, den metoden brukar ge bäst AA sett till prestanda/kvalitet.

Nu med GTA V så kör jag MSAAx2 samt FXAA. Den senare varianten suddar bilden pyttelite, men FXAA är liksom det enda som fixar kanterna på alfatexturer som inne i träd och buskar. Det räcker för mig, på 1440p ser allt fint ut.

Av JagdKatzen
Skrivet av Lasergurka:

Någon som har lyckats få SweetFX att funka? Kör jag med RadeonPro för att injecta det så kraschar spelet bara vid startup, slänger jag bara in SweetFX-filerna vid .exen händer ingenting, utan spelet ser ut som vanligt :/

Om jag inte minns helt fel så bygger injektorer som SweetFX och ENB på DX9-APIet. Man kan alltså inte göra det med native DX11-spel som GTA V faktiskt är på PC.

Men jag tycker ändå att det vore helt överflödigt - syftet med att injektera såna saker i GTA IV var ju för att det spelet var gråbrunt och dystert för sin tid. GTA V ser däremot helt naturligt ut, med superfin färgbalans och dynamik. Det är gameplay-moddar som kan behövas, men grafiken är IMHO "färdig".

Av JagdKatzen

Någon annan som fått blåskärm p.g.a processorklocken? Fick precis en 124-kod och det verkar som om CPUn belastas hårt i det här spelet. BF4, Skyrim och andra open world-spel har hittills inte varit några problem för min 4770K@4,5Ghz@1.27 V. Nu provar jag istället 4,3@1.2 V och ser om strulet fortsätter.

Av JagdKatzen

Ni måste bara prova att spela utan HUD och radar, det är helt otroligt vad spelet blir inlevelserikt då. Favoriten är den närmsta tredjepersonskameran.

Fyfan vad spelet är snyggt och detaljerat - slår typ Skyrim med massor av moddar, lätt. Det enda direkt som jag snart vill se moddat är vapen- och billjud, som i dagsläget är rätt klena.

Av JagdKatzen

Fan vad snyggt det är!

Och alla separata inställningar för sensitivity är kung när jag nu kör med handkontroll. Älskar djuren i spelet, speciellt katterna

Av JagdKatzen

Bye bye socialt liv i minst en vecka framöver!

Av JagdKatzen

"Grand Theft Auto V is now ready to play"

Av JagdKatzen
Skrivet av ParasiteX:

Vad blir nästa?? Hela spelet ska packas upp? Och behöver en extra 60GB ledigt?

Det är så det funkar med Steam-versionen tyvärr och dess system för kryptering. Jag som köpte en GMG-key slipper detta.

Fan, självklart tickar sista patchen på i 50KB/sec...

Av JagdKatzen

Mina damer och herrar, nu är det 15 minuter kvar.

Som man har längat och förts mellan upphetsning och besvikelse med förseningarna det gångna året.

Men nu är det här, det vi alla väntat på

Ska sitta uppe hela natten enbart för detta, det är det värt.

Av JagdKatzen
Skrivet av Sibirius:

Jag sitter på en i5 2500k klockad till 4,4ghz sedan ett antal år tillbaka, duger den till spel fortfarande? Jag har inte hängt med på processorfronten på länge så hur mycket bättre presterar t.ex senaste generationen i7? Alltså den som har tagit över i7 2600k:s plats i flera år, de har ju så röriga namn nu tycker jag så man fattar ju inte vilken som är vilken.

Förövrigt sitter jag på ett gtx 780 lightning klockad till 1200mhz och funderar på att skaffa ett till, bottleneckar min i5 något redan idag tro? Skulle den göra det med två stycken 780?

Din prolle är fortfarande bra, allt med start från i5/i7 (första generationen) håller. Man brukar väl räkna på runt 10% förbättring för varje generation.

Jag har själv tänkt på att skaffa ett till 780Ti för SLI, men det känns tveksamt att bygga en kraftfull grafiksetup kring bara 3 GB VRAM. Det är ju sjukt sunkigt att kunna driva ett nytt spel i 100 FPS, men tvingas sänka texturinställningar... tror nog att det kan vara värt att vänta ca. 2 mån tills 390X kommer.

Av JagdKatzen
Skrivet av Lasergurka:

Själv sitter jag på ADSL, 40Mbit, och tog inte mer än 3 timmar

Lyllo! Började tanka i samma veva som amerikanerna kom igång och belastade R* servrarna. Trots 100/100 fiber så tog det runt 10 timmar. Men nu är det klart. spelet ligger och ruvar på en ny SSD och jag dör av förväntan

Lite tips inför lanseringen av online: använd era pre-orderpengar till att köpa en lägenhet med ett 10 bilars garage. Sedan köper man en bra sportbil därtill. Allt detta behövs inför Heists. Det kan också vara bra att satsa på en lägenhet som inte ligger precis mitt i smeten så att man inte blir sprängd i luften vid sin morgonpromenad...

Vill någon förresten lira Online senare så adda mig gärna på Social Club: x----Kronan----x

Av JagdKatzen
Skrivet av Sifear:

Sitter i samma sitts som ts. Men jag kommer nog vänta på 980ti eller 390x kanske ett titan x.

3gb vram är förlite minst 6gb. Inte för gtav dock men jag kommer dock spela flera andra spel också.

Problemet är ju att man vill ha 4k skärm också men det blir lite dyrt att köpa allt på en gång.

3 GB är klart lite sett till prestandan som kortet ger, anser jag, så där håller jag med. Det är ju rätt surt att behöva oroa sig över VRAM-användningen i spel som faktiskt går att driva med bra framerate. 6 GB är väl ungefär lagom, men som sagt så skulle det inte skada att köra på 8 för att vara säker. 980Ti kommer ju att få 6 GB, vilket är helt rätt.

Titan X är ändå lite märkligt IMHO. För 12 lax så får man en överdriven mängd VRAM parat med obefintlig DP-prestanda (dåligt för beräkningar), samt en för prisklassen snål kylningslösning. Inte ens eftermarknadskylare ingår alltså, utan samma gamla Titankylare fast med svart färg...

Hursomhelst så inväntar jag spelsläppet innan jag tar ett beslut, men det lutar ändå åt 390X.

Av JagdKatzen
Skrivet av nackskägg:

8GB vram kommer du aldrig nyttja i 1440p under kortets livslängd (d v s så länge det klarar att driva spelen)

Det är klart ja, men saken är den att minnesmängden måste vara n^2. I valet mellan 4 GB och 8 så är det senare bättre. 4 GB är lite halvsnålt för ett kort som bör hålla i runt två år.

Skrivet av Thomas:

Om du väntar 5 dagar så lär du ju kunna få svar på vad det kräver i praktiken?

Amerikanska PC Gamer säger att det ska vara relativt lätt att få det i 60 fps i 1080p, så det känns som att ett 780 Ti borde klara sig relativt bra. De körde dock 2x 980 för att spela med 60 fps i 4K.
http://www.pcgamer.com/why-gta-5-pc-is-the-definitive-version...

Tack för länken, men den har jag redan sett

1440p är 80% fler pixlar än 1080p. 4K är exakt fyra gånger 1080p. Alltså bör ett ensamt 980 klara av att driva 1440p med hyffsad FPS. Frågan är dock om de hade alla inställningar på max?

Visst vill jag vänta och se hur spelet presterar nu på tisdag, men man är också lite otålig!

Det finns också en annan aspekt med just GTA V - Online gentemot single player. I SP så tänkte jag spela med handkontroll och skulle nöja mig med 40-45 som snitt-FPS så länge allt ser riktigt bra ut (handkontroller är mindre känsliga). Men i onlineläget spelar man med/mot andra människor och därför är det bra att använda mus och tangentbord i kombination med responsiv framerate i förstapersonsläget. Det ideala för mig vore alltså att kunna ha 60+ FPS i med allt på max. Därav grubblandet...

Hade man varit rik så vore det bara att köpa två Titan X och vara glad, men man tvingas ju dock prioritera

Av JagdKatzen

GTA V @1440p - 780Ti SLI eller vänta på 390X?

Funderar lite på hur jag ska uppgradera nu inför vårens och sommarens spelsläpp. Sitter i nuläget på ett 780Ti, som säkert inte direkt kommer att leverera några höga FPS-värden i GTA V, iaf inte på inställningar som närmar sig max på 1440p. Brukar annars vara rätt så icke-kräsen med att maxa spel, men GTA vill jag se i sin bästa kostym så att säga

Med SLI så kan jag kanske få ut 60-80% mer prestanda i de spel som stödjer det. Nackdelen är dock mjukvarustödet samt 3 GB VRAM som kan bli en flaskhals. Fördelen med att invänta 390X (om 2-3 mån) är en prestandaboost på runt 50% och 8 GB VRAM på ett kort.

Tankar?

Av JagdKatzen
Skrivet av Xiqt:

64 Gb och 2000MHz klockfrekvens är ju bara crazy!
Ännu en anledning till att jag hoppar över Titan X och satsar på Pascal istället!

Exakt!

Det är Pascal som man ska invänta. Detta tillsammans med Intels krympning av processornoden 2016(?) blir en högst intressant kombination.

Av JagdKatzen

Som väntat...

En sak som Nvidia gör "bra", är att de gärna introducerar toppmodeller med relativt lite VRAM, för att sedan
kräva skjortan och armarna för sin egentliga toppmodell där minnet inte är något problem.

Men 980Ti med 6GB VRAM kan iofs vara något vettigt om sisådär 6 månader.

Av JagdKatzen

Känns väldigt utdaterat att överhuvudtaget ha kanter på en skärm. Tycker att detta är ett utmärkt initiativ!

Av JagdKatzen

Detta tillsammans med 970-affären får mig att tänka på att byta till AMD nästa gång. 390X möjligtvis?

Nu krävs det något mycket trevligt från det gröna laget för att återställa vårt förtroende.

Av JagdKatzen

Går gärna med i eder pluton och lirar

Heter x----Kronan----x på origin.