Inlägg

Inlägg som angbwa har skrivit i forumet
Av angbwa

Som om jag inte har nog med problem har hittas inte mitt USB minne av datorn. När jag sätter in det så hörs det där ljudet som det ska. Om jag går in i Diskhantering kan jag se USB minnet (https://gyazo.com/2a7fcdeb9deb29e006babe14898d3860). Läste runt lite om vad man kan göra för att lösa det, någon föreslog detta:

1. öppna diskhanteraren

2. högerklicka på usb-enheten i diskhanteraren och välj "enhetsbeteckning och sökvägar..."

3. ta bort den tilldelade enhetsbeteckningen

4. Ta ut usb-stickan och sätt i den igen.

5. när den visas igen i diskhanteraren så välljer du en lämplig oanvänd enhetsbeteckning.

6. Klart! den skall visasa i den här datorn utan problem.

Testade detta, men när jag försöker göra steg 2. får jag detta felmeddelande: https://gyazo.com/d9ab5acc8bc0528af600ded660f2a158

Av angbwa

@Paddanx: Jag har tyvärr testat de där redan, samma problem med båda. Antar att jag får testa uppgradera till Win 10 och se om det fungerar.

Av angbwa

@Dreijer: Skulle det kunna lösa mitt problem?

Av angbwa

@Paddanx: Hjälp skulle uppskattas.

PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_85051043&REV_09
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_85051043
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_020000
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200

Lägger in alla 4 utifall att.

Av angbwa

@Svensktiger: Ja, det är igång.

Av angbwa

Nu har jag suttit i 2 timmar och försökt få till det här med Ethernet-drivrutinerna, utan framgång. Jag har laddat ned Chipset-rutinerna från ASUS hemsida, det gick bra. Sen försöker jag installera LAN-drivrutinerna (har testat alla 5 "versionerna) ingen funkar att installera. Den börjar ladda installera och det verkar gå bra, tills det står i en liten ruta "Ny drivrutinversion: Unknown", ny ruta "Installerar drivrutin.." ny ruta, "Upptäcker Realtek ethernet nätverkskort och kabel" Efter allt detta poppar en "Windowsruta" upp där det står "The Realtek network kontroller was not found. If deep sleep mode is enabled Please plug the cable".

Förstår inte vad jag ska göra/vilka drivrutiner jag måste ladda hem och installera.
Tack för alla svar hittills!

Av angbwa
Skrivet av HiGrip:

Det kan ju vara så att du installerat fel drivrutiner. Har du ett internet nätverkskort så gå till supportsidan hos tillverkaren och ladda ner drivrutinerna därifrån.

Måste vara nåt sånt, blev länkad "rätt" drivrutin i en tidigare tråd. Får kika runt lite om jag kan hitta rätt. Har Asus sabertooth 990fx moderkort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av angbwa

Nu har jag lyckats installera OS på ssdn. Mitt problem nu är bara att få tillgång till internet, så jag kan ladda med alla drivrutiner. Har laddat ned Ethernet-rutinerna på ett USB, vilket föreslogs i en tidigare tråd. När jag installerar drivrutinen så kommer detta meddelande upp "The Realtek Network Controllers was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable". Någon som vet vad som menas med det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av angbwa

ACHI var det redan inställt på såg jag nu.
Började fiffla runt i kommandotolken efter de instruktioner du länkade, när jag kommer till sista steget, delete partition override, får bag det här "Virtual Disk Service-fel: Borttagning tillåts inte på den aktuella start-, system-, växlingsfils-, kraschdumpsfils- eller vilolägesfilsvolymen." Har testat ta bort båda partitionerna, samma meddelande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av angbwa

@septembro: Okej, det ska jag se till att fixa vid nästa uppstart, får bli imorgon bitti dock. Tack för hjälpen!

Av angbwa

@septembro: SSDn är 250GB.
1. Har inte bytt till HCI, ska jag göra det innan jag gör allt det här?
2. Nej, har inte rört något där.

Av angbwa

@septembro: Har startat om datorn oändligt många gånger nu tror jag, verkar inte hjälpa.
Så jag håller nu på i Kommandotolken, vid >list partition finns det 2 alternativ Partitionsnr 1 och Partitionsnr 2, båda är klassade som primär, storlek på nr 1= 100 M, nr 2= 1862 G. Vilken ska jag välja av dessa?

Edit: Har redan OS installerat på min HDD i samma dator. SSDn är urkopplad när jag gör allt det här, startade datorn nyss med SSDn ikopplad med HDDn, resulterade i blåskärm med något felmeddelande

Av angbwa

Problemet är att jag inte kommer så långt tills det är dags att disk. När jag startar datorn så läser Windows in filer med en svart bakgrund. Efter det startar det automatiskt en "Startreparation" som försöker "åtgärda problem som förhindrar att Windows startar"
Kommer inte längre än såhär, får som förslag att starta om datorn då den inte hittar några problem vid startreparationen.

Av angbwa

Tack för alla svar, ska göra ett försök, återkommer!

Av angbwa

@Paddanx: Okej, det är en helt tom SSD förutom OS, så att allt skulle raderas gör ingenting. när jag ska installera OS nu, är det bara att koppla ur HDD och köra eller?

Av angbwa

Avbruten OS-installation på SSD

Hej allihop!

För ett par veckor sedan installerade jag Windows 7 på min SSD, allt gick som det skulle, inga problem med själva installationen. Då jag inte har någon CD-läsare kunde jag inte installera alla drivrutiner som behövdes för att komma ut på internet. Samtidigt strulade datorns USB portar, den bluescreenade då jag satte i ett USB, så jag kunde inte få in drivrutinerna på det sättet heller. Till slut löste jag USB problemet. (nån vecka senare) Dum som man är hade jag helt glömt bort att jag redan installerat Windows på SSDn, så jag började göra det igen. Kom på det mitt i installationen och avbröt det. Nu när jag försöker boota från SSDn så vill det inte funka, förståeligt.

Jag undrar vad jag ska göra för att fixa det här. Tänker att det måste gå att komma åt SSDn på något sätt och bara rensa den helt å hållet och installera om OS.

Tack i förväg.

Av angbwa

@perelli38: Kom nu ihåg att jag redan har installerat det en gång, för några veckor sedan, allt gick som det skulle men jag behövde drivrutiner till Ethernet, så kom inte vidare därifrån, behövde skaffa ett USB-minne för att dra hem de på. Så jag antar att det redan då finns en Windows installation på SSDn. Men hur ska lyckas ta mig förbi Startreparationen? Jag skickas dit direkt.

Och om jag ska installera om helt, hur gör jag det?
Är helt värdelös på sånt här, så ursäktar för möjligtvis dumma frågor.

Av angbwa

Startreparation

Hej!

Jag satte mig ned för att installera Windows 7 på min nya ssd. Mitt under installationen kom jag åt av/på knappen på datorn, så den stängdes av. Nu när jag startar datorn på ssd´n börjar datorn ladda windows filer, för att sedan skicka mig till Startreparation. (Ser ut såhär: https://gyazo.com/5be64432481f021b2b9544674ead63b2 https://gyazo.com/d9676f90d88307dc5535ee41d5321286 )

Hur ska jag gå tillväga för att lösa detta? Om det ens går.

Tack i förväg.

Edit: Allt jag testat göra, slutar med att datorn startar om och samma sak händer igen.

Av angbwa

Nu har jag kört CHKDSK under natten, det tog ett bra tag. Vaknade till att datorn hade startat om sig, och det bara att logga in som vanligt. Ser dock inget spår av CHKDSK, hur får jag reda på om den hittade några fel på disken? Antar att det måste finnas några slags loggar nån stans att komma åt? Kanske bör säga att jag schemalagde en CHKDSK, om det har nåt med saken att göra.

Edit: Hittade nu loggarna, de säger dock inte mig något, fattar inget. Hur kan jag dela med mig av de, så ni med koll kan ta en titt?

Av angbwa

@Paddanx: Det kan jag absolut fixa, det är inte ett problem. Men jag behöver ändå sätta i det USB- minnet i min egna dator för att få in drivrutinerna på nya installationen av Windows, eller kommer detta problem inte uppstå då?