Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir
Skrivet av Kanhow82:

Telia sålde min information till en av de advokatfirmorna som skickade ut hotbrev. Skulle aldrig under några som helst omständigheter använda dem igen.

Har bahnhof och är nöjd.

Det hände mig med när jag hade Telia, jag polisanmälde juristfirman, polisen lade ner direkt.

Av Celebmir

Tycker det är intressant att det finns så många människor som tänker ”det händer inte mig” och sedan går och köper trisslotter/spelar på lotto osv. med tanken ”det kan hända mig”

Av Celebmir

0 kronor, kanske blir choklad till mor.

Av Celebmir
Skrivet av Durkadur:

Den smutsiga sanningen är att företag många gånger betalar. Hur vidare dom betalar eller ej beror bara på värdet på datan och de potentiella kostnader det kan leda till om datan kommer ut. Så om mycket personlig information läcker ut så är det bara intressant om det kan leda till någon form av böter eller rättegång där det visat sig att Sony varit oaktsamma.

Men tro inte på detta att "Man ska aldrig betala." eller "Vi betalar aldrig." Dom allra flesta betalar och det är därför sådana här grupper finns. Allt handlar om vad som står på sista raden och är den siffran tillräcklig hög så betalar man i det tysta och ser till att det aldrig rapporteras om.

En faktor är också att företagen är försäkrade och då kommer försäkringsbolagen in och bestämmer.

Har själv suttit i ”företags rollspel” där jag som CISO säger att vi inte skall betala och CEO och försäkringsbolagen ändå gör det.

Av Celebmir

Betala aldrig.

Av Celebmir

Jobbar själv som CISO, jag och marknaden skriker efter folk som kan CRS (Compliance, risk, security) givetvis även detta inom cloud.

Tror att datasäkerhet är något som kommer att växa under många års tid.

Av Celebmir

Har varit på mitt nuvarande jobb i tre år nu. Under denna tid har jag träffar kollegor en gång och kund en gång. Jag tror ingen skulle vilja betala mig tillräckligt för att jag skulle återvända till ett kontor.

Av Celebmir

Jag sålde min Maserati för handpenning på en Model Y Perfomance och har samma glädje av att köra elbil. Skulle till och med säga större glädje då denna bil kan jag köra varje dag. Maseratin fick bara rastas under sommaren, och helst bara i vackert väder. Teslan klarar helt enkelt av att fylla två bilars funktion. Och mycket billigare att köra. (Maseratin var svår att få gå snålare än 1,7 liter per mil) Försäkringen är inte heller dyrare på Teslan, och skatt skall vi inte prata om.

Min nöjes körning har helt klart ökat.

Av Celebmir

Jag kör min Apple TV som brygga och då kommer jag åt alla Philips lampor genom mitt Apple konto. Smidigt att tända alla utohuslampor från klockan på väg hem.

Av Celebmir
Skrivet av Pitr-:

Ja nu kanske jag är lite färgad som veteran inom Fortinets produktsortimente, men jag skulle säga att ett nätverk beståendes utav ett 50-tal klienter plus skrivare och enheter i management-nät (switchar och eventuella accesspunkter) bör går att hantera med en FortiGate 60F om man inte vill slå på stora trumman med UTM-tjänsterna (aktivt antivirus, webb-filter, dns-filter, applikationskontroll, intrångsskydd samt dataläckage-skydd), pris för en sådan med 3 års FortiCare support/mjukvaruuppdatering ligger där strax runt 10K.

Om du däremot önskar de mer avancerade skyddsfunktionerna så kommer du att behöva en 80F och då är vi plötsligt uppe i >25K för en brandvägg och ljusår rent funktionsmässigt från nuvarande ZyXEL USG110, och även nyare Zyxel-brandväggar för den delen.

Däremot så är jag lite fundersam över hur nätverket är konfigurerad i dagsläget i övrigt. Har du exempelvis VLAN-kapabla switchar? Och i sådana fall, har du separerat upp nätverket i olika VLAN för olika funktioner eller avdelningar med brandväggsregler däremellan dessa som begränsar horisontell rörelse i nätverket? Jag brukar exempelvis alltid separera klientnät, servernät, gästnät, fastighetsnät, collaboration-nät (för delad utrustning såsom rumsbokningsutrustning eller skrivare) med bare minimum brandväggsregler mellan dessa, man ska inte tillåta mer än vad som krävs, annars kan man lika gärna ha allt i ett och samma nät och strunta i säkerhet.

Värt att ha i åtanke vad gäller brandväggar från exempelvis UniFi är att dessa tillåter trafik mellan alla VLAN per default, så det första man bör göra är att skapa upp en brandväggsregel som blockerar inter-VLAN trafik, detta i skarp kontrast mot exempelvis FortiGate eller Palo Alto där du har "implicit deny", dvs att allt blockeras tills det att du säger annat genom att lägga upp brandväggsregler som faktiskt tillåter något.

För 50 användare skulle jag absolut gå för en riktig brandvägg (med support). Kanske också ta hjälp för att styra upp nätverket en del också om inte du vill lära dig själv.

Tänk vad det skulle kosta om era funktioner ligger nere några dagar.

Av Celebmir

Ha! Det var redan 50 kronor för dyrt.

Av Celebmir

Så länge det står Halebop kommer jag inte att prova.

Av Celebmir

Jag slipper Facebook reklam gratis. Har inget konto.

Av Celebmir

Inget

Av Celebmir

”Det florerar rykten, huvudsakligen på internet, som om det vore bekräftad information, men de stämmer helt enkelt inte”

Så det han säger är att det inte stämmer att det är bekräftad information. Det vill säga att Nintendo har inte bekräftad ryktena, och de stämmer ju.

Av Celebmir

Ser hellre reklam som jag inte ens kan använda, t.ex. nytt elavtal i England.

Av Celebmir

Jag bad ChatGTP att skapa ett textbaserad rollspel i Terry Pratchett Disc World, det var roligt i någon halvtimma.

Annars använder jag det till mer praktiska saker som ”vilket kommando skall jag skriva på en cisco switch för att lägga till VLAN 255 på en specifik port”

Eller ”Ge mig ett exempel på en Security Incident Managemt Process” så har man en bra startpunkt.

Av Celebmir

Min bil, jag åker och köper det jag behöver.

Av Celebmir
Skrivet av DevilsDad:

Senast jag kollade betalade jag 1300 per år vilket är billigare än alla de streamingtjänster jag känner till

…och i stort sett, utan reklam.

Av Celebmir
Skrivet av Frux:

Man märker hur kvantfysikerna försöker förenkla och förklara som för ett barn med kritor och papper typ, och ändå fattar man inte riktigt. Tur det finns smarta människor i världen så vi får rolig elektronik.

Om man tror att man förstår kvantmekanik, så förstår man inte kvantmekanik.