Inlägg

Inlägg som Rasande Joel har skrivit i forumet
Av Rasande Joel
Skrivet av rwkk:

Edit: verkar vara ok chassi och cpu kylare. Samt får du windows licens om det spelar roll. Även om det inte kommer vara perfekt är jag förvånad över hur prisvärd dealen är. Speciellt om man vill ha Intel & Nvidia.

Hittar inte precis samma modell på tillverkarens hemsida, så är lite svårt att säga precis vilka komponenter det är

https://www.medion.com/de/shop/p/high-end-gaming-pcs-medion-e...

kan vara följande komponenter

moderkort Z690 AORUS PRO
nätagg Seasonic® Focus GX-750

grafikkortet verkar vara MSI

kollar man prishistoriken på prisjakt så kostade ju hela paketet kring 26000 när det lanserades.

Av Rasande Joel
Skrivet av Alastor Moody:

Du kan själv bygga en rätt mycket vassare dator för priset. Dessutom börjar 10 GB VRAM bli lite lite i vissa titlar skönt med 16 GB för att säkra upp lite inför framtiden.

https://komponentkoll.se/bild/PobJH.png

Alla komponenterna är väl inte bättre, men just att AMD-kortet är så mycket mer prisvärt gör ju att man inte blir så sugen på
färdigbyggda datorer, har kanske att göra att de generellt är för högt prissatta för vad man får att även om priset sjunker rejält så är det fortfarande inte ett riktigt bra pdeal.

Av Rasande Joel

När det gäller ERAZER Hunter X20 MD35357 så har jag problem att hitta en vettig lista på alla komponenter.

Intel® Core™ i7-12700K ~3800 kr
RTX 3080 10gb ~9800 kr
Alphacool Eisbaer 240 ~1500 kr
okänt DDR5 minne 4800mhz 32gb ~1400kr
In win chassi (in win 103?) ~1500kr
Okänt SSD 1 TB M.2 2280 ~700-1000 kr
okänt moderkort ~1000+
okänt nätaggregat ~800+

ingår också windows 11 men väljer att inte räkna med det i priset, men även konservativt räknat så tycker jag komponenterna borde vara värda en bit över 20.000, möjligen upp mot 22.000 då jag tror moderkortet säkert är värt upp mot 2000 kr med tanke på att det är ddr5 och bluetooth/wifi

Av Rasande Joel

bra läge att köpa prebuilt speldator under rea?

Tror ni det kommer dyka upp bra erbjudanden på utgående modeller av färdigbyggda system under rean?

Föregående generation är väl fortfarande relativt bra & och om försäljningen varit dålig så är det kanske rimligt att man försöker
sälja bort lagervaror till ett relativt lågt pris före de blir helt omöjligt att sälja bort.

Såg ett erbjudande på compumail som såg lite lovande ut då priset sjunkit rejält

https://compu-mail.se/en/p/medion-erazer-hunter-x20-md35357-t...

Är det här paketet prisvärt? Tror ni det kommer dyka upp bättre erbjudande under black friday?

Av Rasande Joel

@Krokarn:

Jag har själv fått liknande problem, har samma moderkort & processor, men andra minnen (ska vara kompatibla) och även ett annat grafikkort. Verkar vara ett jävla elände att felsöka. Fick själv problemet efter en omstart av datorn (tror det var i samband med mindre uppdatering). Lustigt nog så har det fungerat klockrent sen i december och nu helt plötsligt blir datorn en jävla kraschfest.

Av Rasande Joel
Skrivet av tvelander:

Tveksamt vid 480 så mycket asså.
Min CRT slår still min 240Hz vid 160Hz så.
Migrän trigningar = jag känner av något är fel vid snabba FPS vid 60Hz.
Betyder inte jag får det men jag känner att det sticker i huvudet.

Från någon som haft migrän i många år så känns ditt påstående väldigt tveksamt, speciellt med tanke på att det finns väldigt lite underlag för att CRT skulle vara bättre mot migrän. Migrän är också mer av en AV/PÅ sak, du känner när du börjar få ett anfall, sen är det kört, eller så känner du att du får ett anfall, tar en tablett och det avtar. När du väl börjar känna av att du får migrän, då du inte bara stänga av monitorn och sen är det lugnt. Kanske om du talar om vanlig huvudvärk, men huvudvärk och migrän spelar inte riktigt i samma liga.

Av Rasande Joel

Produkt: Acer Predator XB271Hbmi 27" (1920x1080)
Länk: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3533375
Pris: 3990

1000 kronor billigare än närmaste konkurent.

Av Rasande Joel
Skrivet av RedbullF1:

Kompletts 1070 kostar just nu 4799 i kundvagnen hehe, antar att man måste vänta tills 00!

mer sannolikt att de satte fel pris.

Av Rasande Joel
Skrivet av McAn_:

4.790:- nu

Jepps, förmodligen så höll huvuden på rulla hos komplett när tryckfelsnisse var framme.

Av Rasande Joel
Skrivet av 2000+:

DOA-avtalet kan också skilja sig mellan olika återförsäljare. Och sen klan man självklart som kund begära att man får telefonen utbytt direkt även om det är en ZTE tex, att ÅF saknar DOA-avtalat är knappast kundens problem egentligen (men kan bli). Risken för ÅF är ju att det bedöms som "stor olägenhet för kunden" att skicka in en 2 dagar gammal telefon för reparation. I det läget bör man absolut erbjuda lånetelefon.

Nu blandar du ihop vad som är DOA, service och bara god kundservice.

Vilken rutiner som gäller för DOA är något som tillverkaren bestämmer. För att få en DOA godkänd så skickar man i regel in produkten till en serviceverkstad. För billigare produkter så skrotar man den direkt i butiken och skickar in kvitto-kopia till företaget/den svenska återförsäljaren.

Det går inte att få en DOA på en ZTE produkt, eftersom ZTE inte har några rutiner för DOA. Fast det säger inte att en butik inte kan göra ett direktutbyte i butik. Fast då riskerar butiken att få ta hela kostnaden, eftersom de skickar in produkten på en vanlig service. Dessutom så innebär de att de får tillbaka en använd/lagad produkt som de måste sälja till någon annan stackare.

Av Rasande Joel
Skrivet av 2000+:

Det stämmer inte. Det står ingenstans i lagen att man som konsument har rätt att häva köpet efter 3 reparationsförsök. Det verkar dock vara praxis i branschen.

Fast du har inte ens rätt att häva köpet. Du har rätt att reklamera produkten. Häva köpet innebär att du har rätt att få tillbaka köpesumman. En reklamation innebär att du får motsvarande produkt och om produkten inte finns så har du eventuellt rätt att få ut varuvärdet, men oftast en annan produkt med samma värde, eller att man lägger till pengar för en dyrare produkt.

Fast som sagt, det här kan variera mellan olika tillverkare, mobiltelfontillverkare som huawei har tex inte ens någon rutin för reklamation... i varje fall inte för telefoner som säljs i sverige.

Av Rasande Joel

Det är lite osammanhängande svar i tråden. Tänkte klargöra att man alltid har flera val som konsument, vilket inte är helt tydligt om man utgår från svaren här.

- Butiken kan neka dig ett direkt utbyte av produkten och i de flesta fall så hanterar inte butiken din service/reklamation överhuvudtaget, utan produkten skickas bara vidare. Generellt sett så görs bara ett direkt utbyte om produkten är 1. billigt och inte kan repareras 2. Det finns ett avtal/rutiner med tillverkaren för att göra direktutbyte. Vad butiken bryr sig om är att de ska få ersättning för produkten de byter ut, finns det ett tvivel på att garantin gäller så gör man inte direktutbyte.

- Om du blir nekad ett direkt utbyte av produkten så ska du vända dig till tillverkaren.

- Den kortaste servicevägen är i regel att gå direkt till tillverkaren. När man skickar in via butik så blir det ytterligare ett led i kedjan och det tar längre tid. Om möjligheten finns så ska man alltid skicka in produkten direkt till tillverkaren. Givetvis så finns det alltid undantag, och när det gäller reklamationer utanför garantitiden så finns det många tillverkare som kräver att man ska lämna in reklamationen via en återförsäljare, vilket förmodligen bara är för man vill göra det så knepigt och jobbigt som möjligt för kunden.

- blir man nekad service/utbyte av både återförsäljare och tillverkare så är det i regel ganska kört, men är man fortfarande missnöjd så kan man alltid vända sig till konsumentverket eller kanske fairshopping. Det kan också löna sig att föra en dialog med återförsäljaren för även om de inte kan ge dig en ny produkt, så kanske de kan ge dig ett bra deal på en annan vara eller att man hittar någon annan lösning.

Av Rasande Joel
Skrivet av 2000+:

Nu vet jag inte vad du har fått för dig men nej han har absolut inte "rätt" att få en ny även om den går sönder inom 7 dagar. Vill butiken reparera så har butiken full rätt att göra det. Finns det dock ett fungerande DOA-avtal med HTC så vore det ju ganska drygt av butiken att inte byta ut den men som sagt, absolut ingenting som man har "rätt" till.

DOA-avtalet gäller bara för en telefon som faktiskt är DOA. Han måste kunna reproducera felet så att en representant i butiken kan se att enheten faktiskt är defekt. När man gör en DOA så tar också butiken över ägendeskapet av produkten så man gör inte en DOA om det inte är säkert att butiken kommer att få tillbaka en ny produkt av tillverkaren.

DOA har man i regel rätt att be om den första veckan man har telefonen. Nu för tiden så kan man även be om DOA på Iphone. Vad jag vet så har HTC, SAMSUNG, SonyEricsson, LG och Nokia alla rutiner för DOA, ZTE och Huawei kan man inte be om att få göra DOA på, då både ZTE och HUWAEI inte har rutiner för DOA, då blir det istället en vanlig service.

Av Rasande Joel
Skrivet av Valiumballong:

Telia är de som verkar ha lägst antal säljare ute i fält, vilket jag uppskattar. Speciellt Tele2 går mig på nerverna med sina säljakåta, tekniskt inkompetenta sociala freaks som sliter in en i en monter när allt jag vill är att gå från jobbet till tunnelbanan. Vet inte hur många gånger jag fått spel på säljare som blockerar utgångarna vid Slussen eller som sliter tag i en på Sergels torg.

Telefonförsäljare är samma jävla skot och korn. Ringer och stör när man äter, när man sover och när man jobbar. Önskar att någon kunde rada upp dem och utdela nackskott så man slipper dem.

Fältförsäljningen lämnar alla bolag numera åt återförsäljare. De som tagit det stora lasset efter Phonehouse heter Mobilizera. För närvarande så samarbetar många telekom-bolag med det här besynnerliga företaget, men när det kommer ut hur de sköter sin försäljning och hur de ljuger så kommer de vara näst på tur för att vara med i uppdrag granskning.

Det mystiska är att många som arbetar för phonehouse även arbetar för Mobilizera. Strange eller hur?

Av Rasande Joel
Skrivet av Megacrash:

Jag tycker Klarna är bra, kör alltid med dem när jag köper grejer online. Tycker man har lite ansvar själv när man köper via faktura. Har man hämtat ut prylar och inte fått någon faktura? kanske läge att kolla upp det direkt istället för att åka på semester etc...

Kan bara instämma. Folk är på tok för kassa på hålla ordning på sina åtaganden. Om en faktura inte kommer, ring Klarna för guds skull. De har fantastisk kundtjänst. När jag ringt har de svarat inom 1-2 minuter och jag har fått hjälp på studs. Tog dem 30 sekunder att ordna ärendet jag hade problem med.

Av Rasande Joel

Du borde ha ett ganska bra chans till reklamation/service, mycket tack vare att datorn varit inne på service tidigare för samma problem, vilket styrker att det är ett ursprungsfel.

Bärbara datorer skickas i regel in direkt till tillverkaren, men när det gäller reklamationer så kan de ibland kräva att man ska skicka in reklamationen VIA återförsäljaren.

Det första du ska göra är alltså att kontakta Acers kundtjänst. Leta också rätt på kvitto/köpesbevis.

Av Rasande Joel
Skrivet av Delight:

grejen är att skärmen inte är svart på fotot utan grå. Många program, hemsidor osv har en mellangrå ton och då blir fenomenet väldigt tydligt. Sweclockers t.ex. ser ut att ha gradienter i alla kanter o.s.v

Att det är backlight bleeding är i sig inget skäl för reklamation. Är det däremot ett ursprungsfel, att din skärm är defekt, så är det skäl för service. Det vill säga att skärmen inte håller samma kvalitet som andra ZTE-blade.

När det gäller just ZTE blade så skickas all på service till Anovo i Gävle. Det görs enklare reparation men enligt avtal så byts de ut mot saleskit om felet är av den art att det inte lönar sig att laga enheten.

Av Rasande Joel
Skrivet av NiCkArN:

Nehe det blev visst inga pengar som jag hade trott fick en hp dator som är sådär.

Kostar ungefär HP hälften så mycket att ge dig en dator, ännu mindre om de kan ge dig en utgående modell som de har i lager och vill bli av med.

Finns inte en chans att du får pengar om de kan ge dig en likvärdig eller bättre produkt än vad du haft tidigare.

Av Rasande Joel
Skrivet av Pissespann:

Att han inte har "tid" är rent bullshit då han begår tjänstefel om så är fallet!

Hur vet du det? Hittar du bara på? Du kanske kan ta och utveckla? Att göra uttalande utan att stödja dem med fakta hjälper inte direkt trådskaparen.

Av Rasande Joel

Jobbar i branschen och kan säga att det ser ut så där på en fruktansvärt många telefoner vid uppstart. Du kan inte sitta och stirra dig blind på en svart skärm och klaga på backlight bleeding. Är det uppenbart i vanliga bruksförhållanden så har du kanske något att gå på.